|
|
![]() ![]() |
28.10.2012 - 18:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
to jest jego sprawa , że się odciął. Przed nikim sie nie musi tłumaczyć.
|
|
|
|
28.10.2012 - 18:08
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Przeczytaj to co napisałem, w momencie kiedy piszesz o Darku, zajmij się swoim życiem,przestań snuć domysły, szkodzi Ci to emocjonalnie,a tak zrobisz coś dla siebie, zrobisz użytek z emocji.Wrzuć na luz i obserwuj co bedzie się działo.
|
|
|
|
28.10.2012 - 18:10
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Odważni obemaniacy (rebelianci) pouciekali przed nicponiami? Nie no nie wciskaj Zbyszek kitu. Zwyczajnie jedni ludzie odchodzą a inni przychodzą. Normalna rotacja, ale ja wiem co Cię gryzie. Kiedyś byli tu ludzie, z którymi fajnie Ci się gadało, było swojsko a teraz jakoś ludzie tworzący to forum są dla Ciebie nudni, są kichami i stąd ta WIELKA kicha i co by nie mówić szkoda, że tak wszystkich wjebałeś to tego stęchłego wora, ale zrzućmy to na tęsknotę za starymi dziejami. Jak sobie przypomnę undegrondowe imprezy w zamku w Leśnicy to też mógłbym napisać, że teraz na mieście kicha bo żadnych imprez tego typu, ale to jest ten cykl...raz tak a raz siak. Kwestia dostosowania. Ostatecznie najciekawsza przygoda rozgrywa się w nas samych i jeśli w środku nudno to i na zewnątrz. Dziękuję i pozdrawiam. Ps. Twist równie dobrze mogę napisać, że Ty jesteś za bardzo pochłonięty mną:) Jeżeli Darek uważa się za świętego, pisze tu, że ma misję zmiany oblicza ziemi, że zdradzi największą tajemnicę ziemi to czemu się dziwisz, że ja i inni ludzie tak zareagowali? Gdyby to ktoś obcy wyskoczył z takimi tekstami od razu byście go zbanowali. Wiem, że jestem świeży, bo forum przeglądam dopiero od około 1,5 roku, ale zabawię się w adwokata, którego Zbyszek i Darek nie potrzebują, ale co tam, akurat tak najlepiej wyjaśnię o co mi chodzi. Podejrzewam, że wyciągnięcie przez Ciebie wniosku o tęsknocie Zbyszka jako głównej podstawie napisania przez niego postu to daleko idące naciągnięcie. Ja nie tęsknie za tamtytmi czasami, bo mnie tu wyraźnie nie było, ale jak czytam m.in. Twoje posty, to również odnoszę identyczne wrażenie jak Zbyszek. Zachowujecie się w pewnym stopniu jak typowi haterzy. Nie mówie że w 100% bo jakoś staracie się argumentować to o co Wam chodzi. Jednak zasada powinna być prosta. Nie podoba Ci się czyjeś zdanie na jakiś temat, to nie musisz się w danym wątku udzielać. Ewentualnie powiedz raz, drugi co masz do powiedzenia i zbastuj. Każdy już ogarnął Twoje przesłanie. Ewentualnie załóż osobny wątek "ciśniemy Darka, za to że prezentuje odmienny pogląd" i tam wszyscy którym tak zaciekle się nie podoba, ze aż w takim stopniu robi z siebie zbawcę, będą mogli się udzielać. Ja również uważam że jest trochę przesady w zachowaniu. Robi dobrze, ale zbytnio eksponuje pewne cechy. Jednak kurde, pisać posta za postem, że to się nie podoba?? jaki to ma sens?? napisałeś raz, drugi i dwudziesty, że coś Ci nie gra, po co dalej rzucać Darkowi mentalne kłody pod nogi|? To jego wątek, więc na pewno zauważył Wasze opinie. Zbyszkowi, chodziło więc moim zdaniem o pewien poziom, jakiego po prostu brak tutaj momentami. Pobódki do napisania niektórych postów, są obiektywnie patrząc negatywne. Oczywiście pewnie ktoś mi zarzuci, że ma prawo wyrażać swoje zdanie na forum. Ale raz wystarczy naprawdę, nie jesteśmy idiotami i widzimy co piszecie. Ciągłe czepianie się niczego pozytywnego nie daje, no chyba, że Tobie taka polemika, która nakręca jedynie spiralę powtarzającego się schematu dyskusji odpowiada. Ale, jak mówię lepiej załóżcie osobny wątek i będzie to bardziej celowe. Lubię konstruktywną krytykę, ale nie trawię jakiegoś mentalnego wyładowywania się na ludziach, a troszkę mi tym tutaj zaczyna pachnieć. Przepraszam, ze do Ciebie jedynie kieruje tego posta, akurat w takim momencie postanowiłem to napisać, ale osób takich jest więcej i niektórzy są od Ciebie jeszcze bardziej nasączeni tym pierwiastkiem hatera moim zdaniem. Bez jakiejkolwiek negatywnej emocji, po prostu staram się stłumić w zarodku bezsensowne dywagacje. Pozdrawiam. |
|
|
|
28.10.2012 - 18:11
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Kłótnia, kłótnia , kłotnia CISZA kłótnia kłotnia klotnia CISZA klotnia klotnia klotnia CISZA - Świat jest piękny, ze względu na jego zdolność powracania do równowagi :D
ps. Bielik wie o czym mówię |
|
|
|
28.10.2012 - 18:18
|
|
|
Kto tak naprawdę sprowokował pierwszy? To nie jest ważne.
Uważam, że najważniejsze jest to, by na forum istniała różnorodność, różnica zdań, ścieranie się ze sobą różnych, nieraz bardzo odmiennych poglądów, gdyż to powoduje, że się wzajemnie od siebie uczymy, wzbogacamy się i rozwijamy, a przez to stajemy się mądrzejsi. I równie ważna rzecz, aby wyrażać swoje zdanie bez emocji negatywnych. |
|
|
|
28.10.2012 - 18:20
|
|
|
Bierzcie przykład z Frediego
|
|
|
|
28.10.2012 - 18:30
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Echelon? Kto to jest hater? Niestrawność, którą emanujesz też raczej nikomu nie służy. Znowu muszę tłumaczyć, że do Darka czy św Piotra nic nie mam. To człowiek zakładając, że św. za życia jest człowiekiem i szacunek pełny.
|
|
|
|
28.10.2012 - 19:04
|
|
|
Darek napisał, że jest apostołem Piotrem. Każdy może być dziś apostołem, bo co to znaczy być apostołem według chrześcijaństwa? To znaczy nieść świadectwo prawdy i swoim życiem naśladować Jezusa, czyli przyjąć Jego nauki i żyć zgodnie z nimi. Może gadam jak nawiedzony, ale mniej więcej tak to rozumiem.
|
|
|
|
28.10.2012 - 19:26
|
|
|
Echelon? Kto to jest hater? Niestrawność, którą emanujesz też raczej nikomu nie służy. Znowu muszę tłumaczyć, że do Darka czy św Piotra nic nie mam. To człowiek zakładając, że św. za życia jest człowiekiem i szacunek pełny. W moim odczuciu ktoś, kto czerpie jakiś rodzaj niezrozumianej dla mnie frajdy z tego, że raz za razem powie coś bezpodstawnie negatywnego (w żadnym wypadku nie odnoszę akurat tego elementu definicji do Ciebie) albo powtarzać będzie w nieskonczoność te same argumenty krytykując kogoś, nie wnosząc nic konstruktywnego do dyskusji, tylko powielając wszystkim znane kwestie. Nie chcę się z nikim sprzeczać, po prostu chciałbym, żeby było więcej życzliwości w wypowiedziach, a jak życzliwości brak, to lepiej czasem powstrzymać się od opinii. Wiem, że z mojej opinii też troszkę zalatuje negatywnymi emocjami, ale pobudki mam dobre i to różni trochę moją wypowiedź od tych ciągle powtarzających się prztyczków w nos. Stronię, jak mogę od takich wypowiedzi, ale czasem się nie zwyczajnie nie da. cel mam, zarzekam się, szczytny. Po prostu od kilku dni widzę ciągle powtarzające się komentarze i niestety w końcu mnie też poniosło. Akurat odnoszę to do Ciebie i niestety wyszło tak, że odbierasz to personalnie, za co jeszcze raz przepraszam, bo przesłanie jest skierowane do ogółu, nie jedynie do Ciebie, ale akurat po Twoim poście skierowanym do Zbyszka, czara się przelała i musiałem coś napisać. Pozdrawiam. Niestety taka też jest specyfika pisanych wypowiedzi, że czasem nie da się wyrazić tego co się chce w 100%, łatwo też o błędną intrepretację czyichś słów i emocji jakimi się ktoś kierował. Mam nadzieję po prostu, że ludzie, którzy w jakimś stopniu patrzą negatywnie na Darka i to czego się aktualnie podjął, będą ważyć słowa, a czasem i w ogóle zastanowią się nad sensem napisania czegoś. Ja osobiście Darka szanuję tak samo, jak każdego innego na tym forum. Podziwiam go natomiast wyjątkowo za odwagę postawionych tez i trzymam kciuki, żeby napotykały go w związku z opublikowanymi treściami jedynie pozytywne reakcje. Nawet kiedy, ktoś nie zgadza się z nim, nie toleruje jego wypowiedzi, niech lepiej życzy mu dobrze, bo to jest największy sukces człowieka, życzyć dobrze nawet tym, z którymi się nie zgadzamy. Nie wiem też czemu wiele osób nie wierzyło tak długo, że to Darek. Jak dla mnie z jego wypowiedzi emanuje wręcz "bycie Darkiem" :). Po prostu od początku to bylo dla mnie jakby oczywiste, że to on. Wiadomo w internecie można być każdym, jednak tutaj miałem znaczną pewność, ze to Darek. Pozdrawiam. |
|
|
|
28.10.2012 - 19:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Duszyczki :) wiecej miłości i akceptacji:)
Zrozumcie że nie ma lepszych i gorszych,dobrych i złych,mądrych i głupich:) sami sobie gotujemy ten los,sami siebie osadzamy i się dzielimy:) |
|
|
|
28.10.2012 - 19:54
|
|
|
Echelon, ale czy ja bylem negatywnie nastawiony do tego kiedy Darek chciał wydać książkę? Rzucałem pomysłami, aby może drukować w warunkach domowych i z autografem sprzedawać a chodziło mi tylko oto, aby książka jak najszybciej trafiła do ludzi. Ostatecznie jest e-book i bardzo fajnie. Jutro "zmęczę" kolejny rozdział bo generalnie to ciekawe doświadczenia i zastanawia mnie czy kolejne rozdziały trafią w moje upodobania bo książek w życiu przeczytałem mało, ale te które przeczytałem to jednym tchem i wracam do nich systematycznie i jestem dość wybredny. Lubię praktyczne książki a przygodówki średnio mnie jarają.
Moja reakcja wynika tylko z tego, że fajnie by było jakbym to ja w Darku odkrył przewodnika pod wpływem jego słów a tu zonk. Gość ogłasza kim jest i mam pójść za nim lub wystąpić. To forma niemal nakazująca, która obudziła we mnie oponenta. Bielik, ale właśnie dzięki podziałowi można odkryć czym jest jedność. Jeżeli by nie było tego całego podziału to jakbyś się rozwijał? Obserwując podział doszedłeś do wniosku, że go nie ma. Bez niego nie było nas. |
|
|
|
28.10.2012 - 20:00
|
|
|
Moim zdaniem książka wyszła trochę za wcześnie,
Pan Darek powinien dać w niej więcej doświadczeń z Jezusem i Bogiem żeby zacząć cokolwiek tworzyć. Moim zdaniem Pan Darek zbyt szybko wystartował z tym wszystkim i teraz ma tego konsekwencje na forum. Czekać trzeba na kolejne wyprawy i książke może sam coś wywnioskuje i zmieni. |
|
|
|
28.10.2012 - 21:10
|
|
|
Echelon, ale czy ja bylem negatywnie nastawiony do tego kiedy Darek chciał wydać książkę? Rzucałem pomysłami, aby może drukować w warunkach domowych i z autografem sprzedawać a chodziło mi tylko oto, aby książka jak najszybciej trafiła do ludzi. Ostatecznie jest e-book i bardzo fajnie. Jutro "zmęczę" kolejny rozdział bo generalnie to ciekawe doświadczenia i zastanawia mnie czy kolejne rozdziały trafią w moje upodobania bo książek w życiu przeczytałem mało, ale te które przeczytałem to jednym tchem i wracam do nich systematycznie i jestem dość wybredny. Lubię praktyczne książki a przygodówki średnio mnie jarają. Moja reakcja wynika tylko z tego, że fajnie by było jakbym to ja w Darku odkrył przewodnika pod wpływem jego słów a tu zonk. Gość ogłasza kim jest i mam pójść za nim lub wystąpić. To forma niemal nakazująca, która obudziła we mnie oponenta. Doskonale rozumiem o co Ci chodzi i akurat ten aspekt postępowania Darka też uważam za przesadzony. Z drugiej strony, należy się zrozumienie. Darek przeżył coś mistycznego. Takie przeżycia naprawdę zmieniają. Łatwo dać się ponieść. Bardzo poczuł misję. Poza tym on nie zmusza nikogo. Daje wybór. Ja patrzę na jego wypowiedzi trochę z przymróżeniem oka, ale i z respektem jednocześnie. Staram się znaleźć złoty środek. Rozważam i możliwość tego, że był (jest) faktycznie św. Piotrem (do tego zarzucona gdzieś charakterystyka św. Piotra, która moim zdaniem bardzo odpowiada opisowi cech Darka, oczywiście w stopniu w jakim możemy jego cechy odebrać z postów), a rozważam i możliwość tego, że Darek nie byl św. Piotrem, ale ma bardzo dobre przesłanie, głosi prawdę moim zdaniem. Odkąd przestalem być ateistą, zawsze uważałęm, że Bóg istnieje, może nie w takiej formie, w jakiej Go przedstawił Darek, ale jednak. Mam przeczucie, że Jezus również istniał. Wielu ludzi uważa, że Darek trafił to systemu przekonań. Przecież w książce jest wyraźnie napisane, że postać Boga i Jezusa to postacie złożone i składające się z jakby wielu składowych. Bóg to pewnie jednocześnie Bóg, Budda, Allah. Na pewno były tam imiona wywodzące się z różnych religii i filozofii(kojarzę np. że Darek wspominal o greckich filozofach, jako elementach składowych Jezusa), a Darkowi ukazała się postać, jakby jemu najbliższa, co wynika z regionu, w którym mieszka. Wcale nie musi to znaczyć, że postać ta jest wyimaginowana albo zafałszowana i trzeba brać pod uwagę możliwość, że to faktycznie mógł być Jezus. Nie można tego wykluczyć. Darek poczuł na sobie brzemię i czasem trudno to okiełznać, trzeba być wyrozumiałym. Oczywiście można nie wierzyć, albo wątpić, przecież sam Darek wątpil. Po prostu bądźmy wyrozumiali i czekajmy na rozwój wydarzeń. Jedno jest pewne będzie ciekawie :) Moim zdaniem książka wyszła trochę za wcześnie, Pan Darek powinien dać w niej więcej doświadczeń z Jezusem i Bogiem żeby zacząć cokolwiek tworzyć. Moim zdaniem Pan Darek zbyt szybko wystartował z tym wszystkim i teraz ma tego konsekwencje na forum. Czekać trzeba na kolejne wyprawy i książke może sam coś wywnioskuje i zmieni. Jak dla mnie moment najlepszy z możliwych :) im wcześniej tym lepiej :) Podejrzewam, że w drugiej będzie więcej fragmentów o jakie Ci chodzi. Gdzieś Darek wspominał, ze krąży już ona po wydawcach. Ciekawe czy ktoś wyda następną część, czy również będzie e-bookiem. Załuję tylko, że sam nie wychodzę z ciała i nie mam możliwość zbadania tego wszystkiego. Ale jestem cierpliwy, może kiedyś :) Pozdrawiam. |
|
|
|
28.10.2012 - 21:24
|
|
|
Nie żałuj bo zbadać cudowność istnienia spokojnie można tu na Ziemi i dlatego tu się ucieleśniłeś i wcale nie trzeba opuszczać ciała. Powiedz mi co to za Miłość poza ciałem, z której po powrocie pozostaje jedynie niedosyt, że na Ziemi nie czujemy tego uniesienia. Czy to zatem jest Miłość?
|
|
|
|
28.10.2012 - 21:35
|
|
|
To jest sen o miłości.
|
|
|
|
28.10.2012 - 21:37
|
|
|
Trzeba czekać na książke Bruca Moena
On ukaże objektywną prawde. |
|
|
|
28.10.2012 - 22:03
|
|
|
A ja mam wrażenie że za darkiem ukazało sie około 5 mesjaszy którzy próbują zbawić świat od samego Darka:D
Przykro to stwierdzić - ale jak na forum epatujące mnogością niestworzonych zmyślonych teorii spiskowych i historii ludzie nie potrafią wykrzzesać w sobie za grosz szacunku i otwartości w stosunku do innego człowieka. |
|
|
|
28.10.2012 - 22:12
|
|
|
Trzeba czekać na książke Bruca Moena On ukaże objektywną prawde. Ta książka została już napisana. W Polsce ukazała się w 2007 roku. :) http://sklep.tarotnet.pl/product_info.php?products_id=34669 |
|
|
|
28.10.2012 - 22:12
|
|
|
Trzeba czekać na książke Bruca Moena On ukaże objektywną prawde. Dobre,obiektywna prawda:) i znowu czekasz aż ktoś ci powie jak jest prawda,a ty wybierzesz sobie jak z wachlarza swojego idola,ktory powie ci,obiektywną prawdę:) i bedziesz mówił o czymś,o czym nawet nie śniłeś:) IDZ WŁASNĄ DROGA,BO W TYM CAŁY SENS ISTNIENIA:) pozdrawiam |
|
|
|
28.10.2012 - 22:21
|
|
|
Nie żałuj bo zbadać cudowność istnienia spokojnie można tu na Ziemi i dlatego tu się ucieleśniłeś i wcale nie trzeba opuszczać ciała. Powiedz mi co to za Miłość poza ciałem, z której po powrocie pozostaje jedynie niedosyt, że na Ziemi nie czujemy tego uniesienia. Czy to zatem jest Miłość? Zdecydowanie kocham życie na ziemi. Osobiście nie poznałem jeszcze uczuć miłości i błogości w poza. Nie mogę jednak oprzeć się przekonaniu, że życie na ziemi jest jakby ciekawsze. Więcej tu możliwości, więcej się dzieję. Może się mylę, bo nie byłem po 2 stronie rzeki. Jak np. dostałbym wybór, czy przejść na level wyżej, czy dalej życ na ziemi, to wybrałbym życie na ziemi. Kocham to miejsce, mimo że nie raz dało mi w kość. Wiem, że tam pod wieloma względami jest pewnie lepiej. Kocham jednak, piękno ziemi, sposoby spędzania tutaj czasu, zawierania znajomości, przyjaźni, pielęgnowania tego wszystkiego. Owszem mam poczucie jakieś, że tam gdzieś jest faktycznie nasz cel i prędzej czy później tam dotrzemy, ale chciałbym aby to wcielenie trwało jak najdłużej. Oczywiście nie wyklucza to tego, że chcę zbadać tą drugą stronę, poznać tajemnicę istnienia, przyczyny tego wszystkiego i strasznie mnie to ciekawi. Chciałbym mieć pewność, że znam tą jedyną prawdę istnienia, na razie motto to żyj i ciesz się tym, że żyjesz tutaj. Jeśli ktoś woli żyć w poza, a nie w świecie fizycznym, nie należy go jednak potępiać moim zdaniem i sugerować, że za bardzo dał się porwać. ktoś może być bardziej rozwinięty duchowo i życie ziemskie go np. nie satysfakcjonuje, czuje ciągł niedosyt. Trzeba to uszanować, a i my być może kiedyś znajdziemy się w podobnym stanie. Na ziemi też przecież często odczuwamy tęsknotę do lepszych chwil, albo do kogoś kogo straciliśmy. Zawsze dążymy do tego gdzie jest nam najlepiej, no chyba, ze ktoś jest bardzo wewnętrznie spokojny, medytuje, znalazł w sobie ciszę, to łapie wszystko jak leci i zawsze jest mu tak samo dobrze. Szacunek, bo mi przychodzi to z wielkim trudem, ale uczę się ciągle. To jest sen o miłości. Sen o miłości, mimo że nie jest to nasza rzeczywistość, to nadal moim zdaniem doświadczenie miłości. jeśli przeżycia w poza są tak realne, to tym bardziej. ja nie wierzę, że miłość to tylko skutek feromonów, czy jakichś chemicznych reakcji. Tak wzniosłe uczucia świadczą moim zdaniem właśnie o jakimś wyższym, niewyjaśnialnym pierwiastku zawartym w naszej fizycznyj powłoce. Nie wychodzę z ciała (chociaż byłem blisko kilka razy), ale wiem, że coś jest po 2 stronie i nie jest to tylko sen. Miałem kilka zdarzeń normalnie za dnia w świecie fizycznym, które jasno pokazały mi, że coś jest na rzeczy i ten świat to nie tylko fizyczność, ale i przenikająca go jakaś wyższa siła. Trzeba czekać na książke Bruca Moena On ukaże objektywną prawde. Nie przeczytałem żadnej książki Moena, bo uznałem, że im mniej książek przeczytam tym bardziej obiektywne będę miał doznania i tym chłodniejszym okiem na to wszystko spojrzę. Na razie tylko trylogia Monroe i Reportaże św. Piotra. Widzę jednak, że dużo osób o Moenie wspomina, więc zastanawiam się czy nie zajrzeć do tego co dotychczas stworzył |
|
|
|
28.10.2012 - 22:25
|
|
|
Dobre,obiektywna prawda:) i znowu czekasz aż ktoś ci powie jak jest prawda,a ty wybierzesz sobie jak z wachlarza swojego idola,ktory powie ci,obiektywną prawdę:) i bedziesz mówił o czymś,o czym nawet nie śniłeś:) IDZ WŁASNĄ DROGA,BO W TYM CAŁY SENS ISTNIENIA:) pozdrawiam A czy on nie idzie własną drogą? Czy to źle, że chce poznać opowieść osób, które doświadczyły więcej niż on? Przecież wszyscy chcemy odkryć prawdę. Tu każda metoda jest dobra. Nawet Robert Monroe w początkach swoich niefizycznych podróży, starał się poszerzyć swoją wiedzę za pomocą lektur. :) Widzę jednak, że dużo osób o Moenie wspomina, więc zastanawiam się czy nie zajrzeć do tego co dotychczas stworzył Zdecydowanie warto. Brus Moen jest przyjacielem Roberta Monroe, z którym nadal utrzymuje kontakt w świecie niefizycznym. Jego książki znacznie poszerzają obraz przedstawiony przez RM. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |