oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Nigdy Nie Próbowałem Pomocy ! :), Chciałbym wejść w stan OOBE i proszę was o przeczytanie tematu i pomoc
Jarzyn44
post 14.06.2012 - 21:11
Post #22

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

CYTAT
Kiedyś uczyłem się jak kontrolować sen(tak normalnie bez pobudek i innych) Ale to nie to samo z tego co czytam :)

Właściwie to to mniej-więcej to samo,tylko że kiedy stracisz kontrolę nad snem (wyłączy Ci się świadomość) to przebudzasz się i próbujesz jeszcze raz, poza tym pobudki zwiększają prawdopodobieństwo "spontanów" (LD lub OBE występujące spontanicznie, od tak-nagle, podobnie jak zwykłe sny, miałeś kiedyś sny ?)

CYTAT
Przeczytałem,że taka sytuacja miała miejsce więc nie wiem już o co chodzi mam mętlik w głowie.
Też różne rzeczy czytałem, gdybym we wszystko wierzył to ..

CYTAT
I możecie mi podać odpowiedź jak wyjść ze świadomego snu albo OOBE ? Po prostu myślę,że chcę wyjść i już jestem obudzony tak :?

A wiesz co jest najstraszniejsze w koszmarach ? To że nie wiesz że to sen. Aby się obudzić wystarczy chcieć, ja aby przerwać LD po prostu krzyczę, w śnie jest to krzyk, a w rzeczywistości delikatny ruch szczęką i chichy odgłos, który mnie wystarczy aby mnie obudzić. Z OBE jest podobnie, wystarczy chcieć wrócić, poruszyć ciałem fizycznym , bądź po prostu je poczuć - jak to się robi ? A gdybym zapytał Cię jak poruszyć ręką, potrafiłbyś to wyjaśnić ? Wątpię, z OBE jest tak samo - to jest instynkt, OBE jest całkowicie naturalną i ludzką rzeczą (z tym że dla większości ludzi nieco "ukrytą"), jest to element przyrody - z tym że nie-fizyczny.

Trzymaj się chłopie, szczęścliwych lotów- odstaw te książki i zacznij odkrywać to sam, bo astral jest wszędzie wokół Ciebie i w Tobie, wystarczy wejść w odpowiedni stan i się do niego "przebić" :)
Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
krzysiu
post 14.06.2012 - 23:34
Post #23

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

czucie/nieczucie rąk. nie lubię sceptycyzmu np lekarzy, apollińskiej chrześcijańskości w ich wykonaniu, ale czucie/nieczucie - reakcja nerwowa, jedność psychofizyczna. wyjście z ciała czy materialne ciało iluzją. bez znaczenia, dajcie linki do swych notatników. leżenie na boku, poczucie bycia obok. ja wręcz zachęcam do aktywności cielesnej podczas podróży. bierność - widzę co mi dane zobaczyć, aktywność - czasami strach i przez tydzień sranie po gaciach. ale to experience.

szacunek za metodę. ale potem licealiści pytają, albo ludzie robią zdjęcia z misiem na kanapie obok i książką. ja myślę jedno, ludzie nie rozumieją drugie. a koleś czym zaskoczy? jest jak nigdy.

+Quote Post
Amras84
post 15.06.2012 - 00:24
Post #24

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(krzysiu @ 14.06.2012 - 23:34) *
szacunek za metodę. ale potem licealiści pytają, albo ludzie robią zdjęcia z misiem na kanapie obok i książką. ja myślę jedno, ludzie nie rozumieją drugie. a koleś czym zaskoczy? jest jak nigdy.

Ja znowu na czepialskiego wyjdę. Krzysiu Ty głupio nie piszesz z tego co zrozumiałem. Ale właśnie. Ja momentami nie wiem co Ty chciałeś napisać. Jakby tak troszkę staranniej te zdania, to by chyba wielu się ucieszyło tutaj ;)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 15.06.2012 - 08:59
Post #25

Dupa Towarzystwa

Ty Amras przynajmniej czasami nie wiesz co Pan Krzysiu chciał napisać. Dla mnie to archiwum x językowe:)

jest jak nigdy.:)

+Quote Post
Kuba12435
post 15.06.2012 - 14:34
Post #26

Częsty Gość Rodziny
**

Dzięki za odpowiedź, bardzo to cenie :). Przeczytałem prawie wszystko (ale to co mnie interesowało bądź irytowało). Dzisiaj będzie mój 1 raz... cóż, dam wam jutro info jak było :P. TRZYMAJCIE KCIUKI :)

+Quote Post
Jarzyn44
post 15.06.2012 - 15:21
Post #27

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Kuba12435 @ 15.06.2012 - 15:34) *
Dzięki za odpowiedź, bardzo to cenie :). Przeczytałem prawie wszystko (ale to co mnie interesowało bądź irytowało). Dzisiaj będzie mój 1 raz... cóż, dam wam jutro info jak było :P. TRZYMAJCIE KCIUKI :)

Łomatko, czytać książki ale nigdy nie próbować ? Myślisz że teraz uda Ci się od tak ?
Pozdrawiam

+Quote Post
Kuba12435
post 15.06.2012 - 16:20
Post #28

Częsty Gość Rodziny
**

Jarzyn44, napisałem na 1 stronie,że od pstryknięcia palcem tego nie zrobię. Ale chodzi mi o to,żebyście trzymali za mnie kciuki,żeby te paraliże albo inne rzeczy tego typu mnie nie wybudziły albo żebym pamiętam co się działo :). Może mi się uda a może nie w każdym razie mam przeczucie,że będzie to ciekawa przygoda... :)

+Quote Post
Jarzyn44
post 15.06.2012 - 19:34
Post #29

Dusza Towarzystwa

CYTAT
żeby te paraliże albo inne rzeczy tego typu mnie nie wybudziły

To już nawet nie wiem jak Ty tek książki czytałeś, masz tu mojego ulubionego motywatora- http://www.youtube.com/watch?v=UqHjXF1gUWU
Szczęśliwych lotów!

+Quote Post
Kuba12435
post 15.06.2012 - 20:56
Post #30

Częsty Gość Rodziny
**

Wybacz źle się wyraziłem... Chodzi mi o to,żebym się za bardzo nie przestraszył i nie rozproszył i cały plan poszedł by w pi...u :)

+Quote Post
krzysiu
post 16.06.2012 - 00:37
Post #31

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

powiedzcie jak to jest być poza ciałem, i co znajduje się poza ciałem. odnoszę błędne wrażenia co do ćwiczeń i metod proponowanych w kursie i na forum. mam poukładane funkcjonowanie wedle własnej drogi doświadczeń, i wydaje mi się, że nie zrozumiem znaczenia praktycznego dla skrótu OOBE gdy już sięgnę do słownika. proszę o krótki komentarz do mojego podejścia i wyjaśnienie praktycznego, doświadczalnego znaczenia OOBE. piszę niezrozumiale w skrótach, wiem dlaczego. więc rozwijam dywany - nie gryzę się w postach, lecz niestety opieram na dostrzegalnej tendencji ludzi mówiących o OOBE czy innym aspekcie niefizyczności. a drażni mnie zapytywanie od młodych ludzi, 16l etc, że pierwszy raz to robi i nie wie jak, i dodatkowo interesuje się tym od paru dni, choć już gdzieś kilka miesięcy temu o tym bardzo słyszał. cieszą mnie Forumowicze gdy grają krótką piłkę naiwnej wierze w dźwięk na słuchawkach czy chęciom pojęcia nauki, i tu już się nie cofam, banalnej moim zdaniem instrukcji wychodzenia z ciała. i do Was właśnie się zwracam - opiszcie mi stan i postrzeganie po wyjściu z ciała podczas OOBE.

powiedzcie czy jasno przekazałem treść myśli. czy to jest do zrozumienia. jeżeli tak, brońcie rzetelności najmąrzejszych wypowiedzi forum. OOBE - w nim materiał logiczny technicznej metody jest, można o OOBE mówić, dyskutować. lecz to jest tylko internet, i nie dajcie się filozofii rozpierdzielić rzucając takiemu jak mój sceptyzyzmowi... choćby artykuł, który ostatnio gdzieś tu czytałem. koleś nie wie nawet co zawierać powiniem artykuł. i kończy się na słowach Obok, Duchy, Poza, Brak Czucia Rąk. konkretne nauki i opisy proszę.

+Quote Post
Deimond
post 16.06.2012 - 01:10
Post #32

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Masz że rację pisząc słowa o tymże co cię ciekawi wewnętrznie. Jednakże Twój brak pojęcia odczuwania wewnątrz sprowadza to wszystko do płycizn sceptycyzmu. bo w końcu jak że ująć coś tak subtelnie ulotnego - abyś pojął znaczenie nieskończoności odczuwania tam a tu. Empirycznego doświadczenia powinieneś doznac - które iluminuuje nawer najbardziej ociemniałe istoty. Jeślim niezrozumiały to wybacz - musimy znależć płaszczyznę porozumienia i języka który będzie wspólny dla całej społeczności.

A tak pozatym to właśnie puściłem bąka z tej spiny filozoficznej:D
Zastanawia mnie czy ludzie sobie podbudowuja ego tak pisząc - bo nie sądzę aby to było naturalne.

+Quote Post
loozak84
post 17.06.2012 - 18:01
Post #33

Przyjaciel Rodziny

@Kuba12435
Jak jeszcze czujesz, że mało Ci wiedzy ;)
Nie wiem czy to widziałeś czy nie ale sobie poczytaj jeśli nie. WIELKIE FAQ o mitach i nie mitach, zresztą wszystko o OOBE zmieszczone w 96 punktach
http://www.obemania.pl/obemaniak/index2.php-id=faq
(choć tak naprawdę tego w punktach nie da się zmieścić...a może się mylę?)

+Quote Post
Kuba12435
post 18.06.2012 - 12:49
Post #34

Częsty Gość Rodziny
**

Dzięki loozak84, info na pewno się przydadzą :)

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park