Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Odbieranie Emocji I Uczuć Innych ;]
Silverka
post 24.02.2008 - 08:53
Post #1

Guests

W naszym codziennym świecie co rusz odbieramy czyjes emocji i mysli nie zdajac sobie z tego prawie sprawy. Jednak coraz bardziej zaczynamy byc tego swiaodmi i to juz jest jakis sukces. Odbieranie emcji moze byc naturalne (empatia) lub moze byc nabyte, ale to nie znaczy wcale ze sposob nabyty jest gorszy. Odkad pamietam odbieralam cudze emocje , tak dokladnie ze jak sie np ktos cos do mnie cuzł to myslalam ze to moje emocje a nie emocje tej osoby. I odbieralam je jako swoje. Postanowilam się temu blizej przyjrzec zjawiskowi i odkrylam z ebardzo latwo mozna "podlaczyć" się pod dana osobe nie zabierajac mu energii a psrawdzajac np na odleglosc jak ma sie ta osoba i sprawdzenie co u niej slychac. Czesto robie tak, ze patrze np na opisy gadu gadu i wiem jak dana osob sie czuje. Jednak problem jest w tym z tego co zauwazylam, ze jak sie odiera czyjes emocje by w tym czasie nie myslec o innej osobie bo zaczniemy odbierac rozne emocje i nie edziemy wiedziec czyje, sa czyje, a nasze to juz wogole jedna wielka szopka. No ale wracajac do tematu. Odkrylam, ze swietnym pososbem jest wlasnie koncentracja na danej osobie. Im dluzej myslimy tym bardziej zaczynamy sie wczuwac w ta osobe , dlatego też jak sie kocentrujemy to potem warto skoncentrowac sie na sobie, by sprawdzić czy mamy swoje emocje. Kolejna metoda dobra, jest wyczuwanie przestrzeni obok. To poglebia wyczucie czyis emocji. Najlepiej experymentować, gdy pisze sie np z jedna osoba na gg bo np na forum to juz zamieszka jest, bo ciezko wyczuć pierwotna energie czyjegos posta, gdyz po przeczytaniu posta tego autora kazdy z nas zostawia slad wlasnej energii, a z tym samym emocje. Dlatego tak ciezko bylo mi kiedys powiedziec, co ktos czuje i robilam bledy. Przeraszam oczko.gif ale znowu wracajac do teatu ostatnia metoda dobra jest sprawdzenie jak ktos oddycha. Przygladasz sie uwaznie bliskiej osobie i wtedy patrzysz jak ona oddycha np ile robi wdechow, to bardzo latwo sprawdzic przy bliskiej osobie w real, wtedy łatwo wychodzi, ktore emocje sa czyje.

Teraz podam krotka metode by wwrocic do swoich emocji, gdyz wazne jest to bysmy zaczeli je rozrozniac. Zacznij oddychac w swoim rytmie, to uspokoi Twoje mysli i dzieki temu ze zaczinesz oddychać po sowjemu nie podlaczasz się pod innych.

Prosze sie o nieczepianie slowa "podlaczasz" gdyz nie wiedzialam jakiego innego uzyć. I nalezy jeszcze pamietać, ze osoba pod ktora sie podlaczasz nie traci na tym energii, tak samo jak i osoba ktora robi experyment. oczko.gif pozdr!! i udanych experymentow
+Quote Post
LightRevan
post 24.02.2008 - 10:59
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 227

Bardzo dobry eksperyment. W sumie kiedyś udało mi się go doświadczyć, ale nie wiedziałem do końca jak to robie. Dzięki Silverko :)
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 24.02.2008 - 11:15
Post #3

Guests

Freddy mozesz uznawać ze moje posty sa smieszne, mnie to rybka;) podlaczyc sie moge w kazdej chwili.

No problemmo Revan ; ]
+Quote Post
Zbyszek
post 24.02.2008 - 23:35
Post #4

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Fredy gdy by nie to imię ,to bym ci już dawno wisiał w sypialni nad łóżkiem :))
Profile CardPM
+Quote Post
aelredka
post 10.03.2008 - 15:42
Post #5

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 3559

a ja często mam z tym do czynienia, odkryłam to parę dobrych lat temu. Doszłam do takiej wprawy że wystarczy abym spojrzała na jakąś osobę by wiedzieć o jej emocjach, jak się czuję w danym momencie. Oczywiście jak silverka pisała, trzeba być bardzo skupionym, bo często można wytrącić się z równowagi.
Z tego że odczytuje emocje, przylgnęła do mnie etykietka na studiach "psycholog od wszystkiego" :)
Czasem przydatna rzecz
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 10.03.2008 - 22:02
Post #6

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Hmm. Z tym odbieraniem czyichś emocji to ciekawa sprawa. W realu odpowiadają za to neurony lustrzane (jeśli nie popieprzyłem nazw ani definicji). Dzięki nim możemy "współuczestniczyć" w stanie emocjonalnym innej osoby, a nawet często robimy to choć tego nie chcemy. Z odbieraniem emocji przez np. komputer (internet) sprawa się chyba trochę komplikuje. Przy takim odbieraniu mamy do dyspozycji kilka elementów, które analizujemy świadomie i kilka, które analizujemy nieświadomie, ale brakuje tych najważniejszych - obrazu twarzy, tonu głosu, "mowy ciała". Dość łatwo wtedy o pomyłki...
Profile CardPM
+Quote Post
leon
post 11.03.2008 - 12:43
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1867

Coś co znalazłem na : http://www.nautilus.org.pl/?i=1322
można uznać za objawianie się emocji i niektórzy z was to widzą a inni nie .
Oto fragment :Nie ma wątpliwości, że są energie, których nie widać gołym okiem, a które czasami pojawiają się na zdjęciach. To o nich mówią jasnowidze i media, którzy wyróżnili wiele rodzajów tych energii. Stefan Ossowiecki mówił, że czasami nad głową człowieka widzi jasny „obłoczek”, który mówił wyraźnie o zbliżającym się końcu życia takiej osoby.

Media obserwujące wielkie zgromadzenia ludzi opowiadały, że w momencie pojawienia się haseł wzywających do zabijania nad tłumem gromadziła się „czerwona chmura”, której nie było widać gołym okiem. Zdarza się, że takie zjawisko tłumaczy się nagromadzeniem się w jednym miejscu negatywnych myślokształtów, które wręcz obejmują władanie nad tłumem. Inne, negatywne energie unoszą się nad ludźmi w szaleństwie alkoholowym czy będących pod wpływem narkotyków. Czy tego typu energie są czasami widoczne na zdjęciach? Nie ma co do tego wątpliwości, że energia widoczna przez media może być także zarejestrowana przez klisze fotograficzną czy matrycę cyfrówki.

Z powyższego opisu widać jakie to funkcje mogą spełniać tzw ciałka,dla przykładu osoba typu Hitler może wykorzystywać to do manipulacji tłumami,a jak opisywała Silverka ona też potrafi wpływać na świadomość a tym samym postępowanie innych osób,co prawda czyni to w celach pomocy innym ,ale takich osób jest całe mnówstwo i nie ma żadnych gwarancji że niektóre z nich nie wykorzystują tego do swych mrocznych celów.A więc jedyna logiczna rada to starać się w jak najskuteczniejszy sposób eliminować zbędne ciałka ,które stanowią ciemną stronę człowieka-tą ciemną stronę opisują Freud i Yung w swoich dziełach,ale niestety jest to niedoceniane.A coponiektórzy ludzie uznają te negatywne istoty astralne stanowiące ich ciemną stronę za swoich przyjaciół niefizycznych i wierzą we wszystko co te istoty im przekazują,dając się tym samym wodzić za nos,co ptrawda w większości w dobrej wierze.
Profile CardPM
+Quote Post
aelredka
post 11.03.2008 - 12:53
Post #8

Znajomy Rodziny

to pierwsze zdjęcie grupy młodych ludzi, to wynik aparatu, z sylwestra mam takie zdjęcie gdzie siedzimy ze znajomymi przy stole w pubie a kolega robił zdjęcie, tez wyszły takie "obłoczki"
a to drugie zdjęcie wydaje mi się być dymem papierosowym, takie kształty ma
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 11.03.2008 - 12:57
Post #9

Guests

Leonie nic nie moze dziac sie wbrew osoby drugiej. Musisz dac wewnatrzne przyzwolenie na zmiany. Nawet jesli ktos na Ciebie wplywa to musi dac zgode, jesli nie wyrazi zgody to zmiana nie moze zainstniec chyba ze sam zechce. Jak elczylam tate z choroby to pytalam czy moge go uleczyc, i to bylo przyzwoleniem na zmiane.
+Quote Post
ja:)
post 11.03.2008 - 13:04
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2797

Tak to sie zgadza. Freud i Jung pisali o tym i w dodatku cały czas pojawiają sie różnego tego typu publikacje. Nie tylko można czuć czyjeś emocje, ale także je "wpompowywać" w kogoś. Tutaj nie jest wtedy potrzebna zgoda/nie zgoda jeśli to są pozytywne emocje. Z tym, że pozytywne emocje mogą być wykorzystane do własnych celów i w tym tkwi problem. To co wyżej było napisane o mowie ciała, oddechu. Dzięki temu możemy sie dostrajać do tej osoby jak radio i nadajnik.
Ciekawy temat Silverka założyłaś. Jakbyś żyła 100 lat temu byłabyś równie uznawana teraz, co Freud:).
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 11.03.2008 - 13:06
Post #11

Guests

hehe mi wiele osob mowi ze powinnam zyc w sredniowieczu nie teraz, zatsnaaiwam sie dlaczego. Pewnie bylabym spalona na stosie :> chociaz Freudowi sie udalo :D
+Quote Post
leon
post 11.03.2008 - 13:20
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1867

To są tylko złudzenia że bez czyjejś zgody nie można wywołać w kimś złych emocji,przypomnij sobie Silverko mój wczorajszy eksperyment z tobą/ty w zasadzie nie byłaś świadoma o co mi idzie/.Wskutek moich działań nad tobą wyzwoliłem w tobie emocje które odczuła zupełnie inna osoba niczego nieświadoma,co prawda w tym wypadku nic nikomu nie groziło ,ale ty wcale nie musiałaś wyrażać zgody na jakiekolwiek moje oddziaływanie energetyczne.Wystarczy odpowiednio ukierunkować myślokształt i efekt następuje automatycznie bez czyjejkolwiek zgody.A energia z twojej strony poleciała potężna-pozwól że wyliczę
1-u mnie zakłócenie kompa
2- u Aerledki zawroty głowy i zakłócenie pracy telefonu
3-u ciebie to sama wiesz najlepiej
4-niewykluczone że więcej osób to odczuło w sposób negatywny bo to były negatywne emocje z twojej strony -sama przyznasz.
Profile CardPM
+Quote Post
aelredka
post 11.03.2008 - 13:56
Post #13

Znajomy Rodziny

widać było ciekawy eksperyment, bo nigdy nie wiem kiedy silverka i leon eksperymentują. następnym razem uważajcie z tą energią...chce móc normalnie rozmawiać przez telefon :P:P:P
fakt faktem wczoraj sie działo, bo miałam te zawroty głowy takie same jak wtedy gdy leon na początku naszej znajomości pomógł mi z koszmarami. wtedy wiem że albo leon coś robi, albo właśnie eksperymentuje coś z silverką.
Jestem ciekawa czy ktoś jeszcze to czuje?
Profile CardPM
+Quote Post
Michalll
post 24.05.2009 - 13:03
Post #14

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 4203

Odkopuje już dawno zapomniany temat. Mam podobny "problem" bo chyba tak muszę to nazwać. Mam podobne sytuacje, tylko że u mnie objawia się to snami pokazującymi emocje danej osoby, bądź wyczuwaniem jej obecności. Zastanawiam się czy nie jest to troszkę nieetyczne, wiem co się dzieje z kimś mimo że chce to ukryć. Kolejna sprawa to jak można to jakoś rozwinąć?

Zapraszam do dyskusji.
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 25.05.2009 - 02:17
Post #15

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Śni ci się stan emocjonalny czyjejś osoby?

Czemu nieetyczne? Jeśli nie wykorzystujesz tego do egoistycznych celów to raczej nic nieetycznego w tym nie ma.

Jak rozwinąć? Poczytaj trochę o mowie ciała i pobaw się napływającymi z obserwacji informacjami.
Profile CardPM
+Quote Post
Michalll
post 26.05.2009 - 23:02
Post #16

Gość Rodziny
*

Tak

Bo nie wszyscy chcą się przede mną wybebeszać :)

Chodziło mi o bardziej rozwiniecie zdolności na odległość.
Profile CardPM
+Quote Post
Gerber W.
post 27.05.2009 - 15:09
Post #17

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 3156

Ou jea , teraz widać mamy telepatke na forum o.O Ostro siostro!
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 27.05.2009 - 17:55
Post #18

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

CYTAT(Gerber W. @ 27.05.2009 - 16:09) *
Ou jea , teraz widać mamy telepatke na forum o.O Ostro siostro!

Po pierwsze to nie telepatia ale empatia i nic nadzwyczajnego w tym nie ma.

Po drugie, czy osobnik rzekomo odbierający emocje innych w snach ma jakiś dowód, że to nie jest tylko sen, tzn, na jakiej podstawie ktoś twierdzi, że czuje emocje innych na odległość :)

Po trzecie co cię Gerber śmieszy w telepatii - nawet moja dziewczyna, która w nic nie wierzy nadprzyrodzonego umie i wierzy w telepatię - oczywiście możesz mieć na myśli wersję z hamerykańskich filmów, to się zgodzę, w przeciwnym wypadku, trochę dziwnie naśmiewać się z oczywistego faktu...
Profile CardPM
+Quote Post
Michalll
post 28.05.2009 - 20:32
Post #19

Gość Rodziny
*

yhm yhym.. jeśli chodzi o mnie to brata :), a jeśli nie to przepraszam.
Profile CardPM
+Quote Post
jarek1111
post 27.06.2012 - 08:51
Post #20

Przechodzień

Nr użytkownika: 8942

Wiem, że temat sprzed 3 lat, ale może ktoś mi pomoże i powie jak to kontrolować, bo czasem mam pół dnia do dupy bo odbieram czyjeś uczucia, o których wiem na 100%, że nie są moje. Podejrzewam, że to ktoś znajomy z którym mam bliższy kontakt, bo zauważyłem, że im więcej z kimś przebywam tym więcej odczuwam i odległośc nie gra tu większej roli, chociaż uciekałem już od ludzi, którzy się fatalnie czuli, albo byli na maksa wkurzeni w mojej obecności, bo nie mogłem wytrzymać (zaczynałem się fatalnie czuć lub trząść się cały ze zdenerwowania, chociaż normalnie nie przejawiam takich reakcji). Właśnie dokładnie objawia się to tym, że nagle pojawiają się we mnie uczucia i stany, których przed chwilą nie było i na początku zastanawiałem się co się ze mną dzieje. Pytanie brzmi jak to wyłaczyć, kiedy nie chcemy odbierać? Doszedłem już do tego, że alkohol to wyłacza, ale to nie jest rozwiązanie.
Profile CardPM
+Quote Post
Mero
post 27.06.2012 - 19:16
Post #21

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8529

Przestań myśleć o tym olej ich ja tak miałem ale nawet teraz o nich nie myśle zwisa mi to przestań się przejmować bo to i tak nikogo nie obchodzi :/ Czasem sobie możesz pomyśleć co u nich^^
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic