Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Postrzeganie Pozazmyslowe - Skutki Uboczne (?)
psychic junkie
post 27.08.2012 - 05:00
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 8955

Witam.

Zwracam sie do Was z serdeczna prosba o porade/komentarz.
Postrzeganiem pozazmyslowym (CRV / TRV) zajmuje sie profesjonalnie od paru lat. Od jakiegos czasu zaczelam zauwazac u siebie dosc niepokojace zjawisko. Trudno mi jest to okeslic, w kazdym razie miewam takie wrazenie iz znaduje sie w paru miejscach na raz. Np przebywajac w pracy, jestem oczywiscie w stanie normalnie funkcjonoac, jednakze sposob w jaki widze otaczajace mnie przedmioty i ludzi, do zludzenia przypomina uczucie podczas sesji. Czuje sie fizycznie nieobecna, czuje jakbym znajdowala sie jakiejs pustce, prozni, a obraz ktory mam prrzed oczyma, jest tylko projekcja moich mysli. Jestem w stanie, (skupiajac sie na miejscu innym niz to w ktorym przebywam), funkcjonowac praktycznie w ten sam sposob w obu rzeczywistosciach. Jestem, obserwuje, cos konkretnego robie, slucham etc.
Oczywiscie ma to swoje praktyczne zastosowanie, wszystkie odczucia w obu lokalizacjach doskonale pokrywaja sie z rzeczywistoscia. jestem w pelni swwiadoma co dzieje sie w pokoju obok, na sasiedniej ulicy, u konkretnego czlonka rodziny. Martwi mnie tylko te uczucie nieobecnosci. Dodam takze iz niejednokrotnie patrzac na dane miejsce, przedmiot czy osobe, mam takie wrazenie jakbym widziala je z gory. Taki dziwny obraz, jakby schemat. Patrzac np na budynek, widze go jako calosc z wszystkich stron, dokladnie tak jak podczas sesji, przyblizam lub oddalam widok. Bardzo dziwne uczucie.
Czy ktos z Was zna moze podobny przypadek, ewentualnie doswiadczyl czegos podobnego?
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 27.08.2012 - 08:56
Post #2

Nr użytkownika: 3901

uczucie pustki tak, doświadczył, ale tak jak Ty to opisujesz, to już nie... jednakże moja rada jest taka - zbadaj to... jeśli się obawiasz to stopniowo, jeśli nie to śmielej... gdy zdobędziemy prawo jazdy i zaczynamy jeździć po drogach krajowych z początku też czujemy się niepewnie, ale im więcej praktyki, tym łatwiej nam to przychodzi i już tak nie stresuje i nie męczy :)
Profile CardPM
+Quote Post
Sensei Noni
post 27.08.2012 - 09:51
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8457

Ja bym to nazwał nie poczuciem pustki ale poczuciem Siebie w otaczającym Ciebie hologramie z którym jesteś jednością.

To My Siebie przez iluzję EGO postrzegamy , że JA to JA ten który to pisz, mówi i myśli. Dla mnie Moja istota JA nie zaczyna się i kończy na Mnie w sensie pojedyńczego człowieka.

wszechświat jest ze Sobą powiązany na wielu poziomach i wielu relacjach, stąd teza o jedności bo razem tworzymy nasze kosmiczne ciało. Ja to inny Ty, Ty to inna Ja.
Profile CardPM
+Quote Post
zankel
post 27.08.2012 - 09:51
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8691

To nie jest powód do żartu Pavveł. Zrozum ja też to odczułem ale tylko kilka razy jak ostatnio to opisywałem gdy była burza, jest to nadal w moim notatniku.

Gdybym miał skomentować dlaczego tak jest to zaczynam się bać... przepraszam ale to byłoby zbyt drastyczną prawdą zwłaszcza że to jeszcze ogarnia strach... Mam na myśli zmianę tożsamości emocjonalnej i psychicznej. To nie jest powód do śmiechu.

http://www.oobe.pl/park/index.php?automodu...showentry=10599 - moje doświadczenie związane z tym tematem
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 27.08.2012 - 10:44
Post #5

Nr użytkownika: 3901

ależ ja nie żartuję, ani się nie śmieję, napisałem zupełnie poważnie... może mnie nie zrozumiałeś - chodziło mi o to, że jak czegoś się nie wie czy boi, to najlepiej to zbadać, zabrnąć w to dalej, bo może się okazać, że strach ma wielkie oczy, a co nas nie zabije to nas wzmocni
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic