oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 9 10 11  
Reply to this topicStart new topic
> Krajobrazy Mojej Duszy, Krajobrazy naszych dusz
Zielarz Gajowy
post 22.10.2012 - 18:54
Post #211

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Są i takie drzewa, które np. podczas nawałnicy dają niektórym wieczny spokój:) Zankel czyli np. dla Ciebie ja też jestem mędrcem? Fantastycznie. Codziennie od jakiegoś czasu kuźwa odkrywam coś nowego, pięknego a wystarczyło tylko się otworzyć...i wypalić łąkę trawki:)
Go to the top of the page

+Quote Post
Messanger
post 22.10.2012 - 19:02
Post #212

Dusza Towarzystwa

A żale utopić w morzu samogonu... jak ja dzis... :[

+Quote Post
Ibn Baya
post 22.10.2012 - 19:03
Post #213

Przyjaciel Rodziny

Mogę Cię zapytać wprost, bo mnie to nurtuje? Czy Ty i Darek S. to jedna i ta sama osoba? Nie, żebym szukał sensacji. Tak tylko przez ciekawość...[/i][/color]
[/quote]
Nic ci się nie stanie po prostu te klątwy nie działają jeżeli tylko oklątwowany się o tym nie dowie to do niego nie docierają .
O znikającym sobowtórze astralnym ,wcale tak nie jest . Kilka razy trafiłem na postacie które „grały” , w moich snach konkretne postacie np. Jezusa , jego ojca , Marię itp. i mimo ,że spotkałem jej już po kilku miesiącach jeszcze istniały .Oczywiście przez ten cały czas, aż zanikną ,żywimy je my sami nie będąc tego świadomymi . Najzabawniej będzie spotkać je po śmierci , szczególnie te najbardziej energochłonne . Z takim balastem daleko się nie poleci .

Odpowiedź na ostatnie pytanie ; Dzisiaj się dowiesz o dwudziestej drugiej.
Pozdrawiam J.B.

+Quote Post
Messanger
post 22.10.2012 - 19:09
Post #214

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Ibn Baya @ 22.10.2012 - 20:03) *
O znikającym sobowtórze astralnym ,wcale tak nie jest . Kilka razy trafiłem na postacie które „grały” , w moich snach konkretne postacie np. Jezusa , jego ojca , Marię itp. i mimo ,że spotkałem jej już po kilku miesiącach jeszcze istniały .Oczywiście przez ten cały czas, aż zanikną ,żywimy je my sami nie będąc tego świadomymi . Najzabawniej będzie spotkać je po śmierci , szczególnie te najbardziej energochłonne . Z takim balastem daleko się nie poleci .

Slonko, przeciez to egregory :). Dzis nie mam humoru na cisniecie po kimkolwiek. Dziś trzepię czystą tak długo, aż zwale się pod słół ... :|. A kumpel z pokoju byl tak niedobry, ze juz jedna butelke mi zabral. to pewnie dla mojego dobra... chuj go wie

+Quote Post
zankel
post 22.10.2012 - 19:10
Post #215

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Czas zmienia człowieka, Człowiek jest jak Kobieta... zmienna. Zmienia swój pogląd na świat tylko poprzez jedno doświadczenie... Życia.

+Quote Post
Pavveł
post 22.10.2012 - 19:22
Post #216

Notatnik

CYTAT(zankel @ 22.10.2012 - 19:53) *
Ćpałeś coś? :D

nie, nie ćpałem :p po prostu rzeczywistość uderza mi do głowy :D

CYTAT(zankel @ 22.10.2012 - 19:53) *
"Gdy ludzie są ra­dośni, zaw­sze są wte­dy dob­rzy, ale jeśli są dob­rzy, rzad­ko się radują.
"
"Ludzie nie chcą praw­dy, oni chcą pew­ności i bezpieczeństwa. " Anthony De Mello

Nie zawsze radośni ludzie są "dobrzy", i bywa że "dobrzy" ludzie się radują przecież...

A może ludzie chcą, by prawdą była pewność i bezpieczeństwo i w pierwszej kolejność to, co nie jest związane z pewnością i bezpieczeństwem odrzucają jako nieprawdę...

;)

+Quote Post
twistoid
post 22.10.2012 - 20:50
Post #217

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Budda nikomu nie pomagał na siłę nie oferował swojej pomocy, ludzie sami do niego przychodzili on był obojętny,ale też nie był obojętny wobec cierpienia. Jego pomaganie nie wynikało z dualizmu.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 22.10.2012 - 21:00
Post #218

Dupa Towarzystwa

Każdy jest Buddą tylko można być Buddą śpiącym lub Buddą przebudzonym. Tak samo każdy jest Jezusem - w symbolicznym tego słowa znaczeniu.

+Quote Post
Freddy K
post 06.01.2013 - 00:44
Post #219

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ibn Baya odszedł z naszego forum i teraz promuje swoje dzieła na YouTube.

Osobiście jego książek nie czytałem, ale filmik oglądnąłem i jest ok. Powyższy filmik powinien zainteresować początkujących obenautów, gdyż Ibn Baya omówił w nim, w dość prosty i zrozumiały sposób, jak osiągnąć OBE. Oczywiście, jest to jedna z wielu technik na osiągnięcie tego stanu.

Ps.
Może Darek Sugier pójdzie za przykładem Ibn Bai i też będzie promował swoje książki na YouTube.

+Quote Post
Woytas74
post 06.01.2013 - 02:04
Post #220

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Freddy K @ 06.01.2013 - 00:44) *

Osobiście jego książek nie czytałem, ale filmik oglądnąłem i jest ok. Powyższy filmik powinien zainteresować początkujących obenautów, gdyż Ibn Baya omówił w nim, w dość prosty i zrozumiały sposób, jak osiągnąć OBE. Oczywiście, jest to jedna z wielu technik na osiągnięcie tego stanu.

Ps.
Może Darek Sugier pójdzie za przykładem Ibn Bai i też będzie promował swoje książki na YouTube.

Bardzo ciekawe mam nadzieję, że będzie kontynuacja i kolega zrezygnuje z pomysłu nie udzielania się na forum.

+Quote Post
ReCaLL
post 06.01.2013 - 02:33
Post #221

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Tak , ponieważ prawda jest niepewna, idziesz w nieznane, poświecasz się , oddajesz całego siebie i dalej idziesz nie zważajac na nic innego . Pamiętajcie że teraz jest zawsze, zycie nie ma żadnych celów, a gdy wyobrazenia i myśli o nim opadną wyłania się piękno i nie ma pytań dlaczego etc..

+Quote Post
set.h
post 06.01.2013 - 19:10
Post #222

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(ReCaLL @ 06.01.2013 - 02:33) *
Tak , ponieważ prawda jest niepewna, idziesz w nieznane, poświecasz się , oddajesz całego siebie i dalej idziesz nie zważajac na nic innego . Pamiętajcie że teraz jest zawsze, zycie nie ma żadnych celów, a gdy wyobrazenia i myśli o nim opadną wyłania się piękno i nie ma pytań dlaczego etc..

ReCaLL mocne to co napisałeś i przemawia do mnie. To jakiś cytat?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 06.01.2013 - 19:53
Post #223

Dupa Towarzystwa

Natrafiłem na taki krótki rozdział w Biblii jakiś czas temu, aby przestać się troszczyć o życie i jakby oddać się energii chrystusowej. Wtedy mamy luz. Nie martwimy się o przyziemne sprawy bo wszystko dzieje się jakby za nas, wszystko jest zwyczajnie akceptowane a problemy...jakie problemy?:) Przecież oddaliśmy serce Bogu:)

+Quote Post
ReCaLL
post 06.01.2013 - 20:24
Post #224

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie nie to nie jest żaden cytat :)

http://www.youtube.com/watch?v=Itr64n1Km2A
http://www.youtube.com/watch?v=whAFLhSWdsA :)

+Quote Post
Pavveł
post 06.01.2013 - 20:54
Post #225

Notatnik

Mooji <3

+Quote Post
Tommi_J
post 06.01.2013 - 20:59
Post #226

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(Freddy K @ 06.01.2013 - 00:44) *

Ostatnio był też u Zbyszka na 3 wywiadach:
Zbyszek - Rozmowy poza ciałem

Ogólnie jego książki niezłe, osobiste i z dobrym podkładem wiedzy i chęci znalezienia odpowiedzi na bardzo trudne pytania.

+Quote Post
masa
post 07.01.2013 - 20:55
Post #227

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Czy nikt nie widział jak sie boi kamery? Naprawde gościa bardzo lubie.To wykształcony czlowiek nie to co Swiety Jan i bardzo mądry widać to odrazu mimo że faza słaba. Kurcze ja chyba w nic nie wierze, ale jaja to nie możliwe bo bym wolny był.

Edit: Oszczedzcie me ego pionierzy. Wiem jak mało mam.

Troche ego z gardła, i roty co nie chce sluchać, wole sie uśmiechać tylko nie wiem kto sie usmiecha TY czy JA

Edit: W CO WIERZY JEZUS?

+Quote Post
pigsonwings
post 09.07.2014 - 17:26
Post #228

haereticus

Notatnik

Nie wiedziałem gdzie wkleić więc wklejam tutaj, może wyjaśni ta odpowiedź kilku osobą w przejrzysty sposób czym jest śnienie dokładnie, bo widziałem że często przewijały się pytania o jego naturę.

.........................
>> Jakie jest znaczenie snów? Czym tak naprawdę one są ? Czy uważasz, że są przydatne, czy są jedynie wyobrażeniami do zignorowania/ Jak odnoszą się do hermetyzmu czy magii? <<

Ja bardzo specyficznie definiuję stan snu. Inni skłaniają się do włączania wędrówki astralnej w swoje definicje snu, lecz z hermetycznego punktu widzenia, są to dwie różne rzeczy.

Aby wejść do stanu śnienia, nasze fizyczne ciało musi się wyłączyć. Spanie, mentalne rozkojarzenie, hipnoza lub fizyczna trauma mogą wywołać ten stan. Spanie jest oczywiście najbardziej powszechną przyczyną. Podczas snu, zmysły ciała są w większości obracane do wewnątrz. Uwalnia to astralno-mentalne ciało od swojego normalnego skupienia na zewnątrz, a zatem skupione jest do wewnątrz, na sferę własnej psyche. Jest to najniższa ze sfer astralnych. Skoro to astralno-mentalne ciało śni, doświadczamy odczuć, lecz odczucia są generowane przez przyczyny mentalne i emocjonalne zamiast przyczyn fizycznych. Zatem, nawet w gorącą noc, gdy nasze ciało się poci, możemy śnić o chłodzie i odczuwać go.

W stanie snu, astralno-mentalne ciało nie opuszcza miejsca ciała fizycznego. Generalnie, unosi się w okolicy fizycznej klatki piersiowej i głowy. Czasami, jeśli ma miejsce jakiś rodzaj fizycznej traumy, będzie ono pływało w pobliżu miejsca traumy i sny będą dotyczyć samej traumy.

Podczas stanu śnienia (określanego przez fazę REM), astralno-mentalne ciało skupione jest na wnętrzu podświadomego umysłu czyli psyche. Jest to bardzo kreatywna sfera. Może tutaj zajść praktycznie wszystko, od rzeczy bardzo subtelnych, to przerażających. Wszystko zależy od zawartości psyche.

Podczas śnienia, zgłębiamy własną psyche. Często przetwarzamy rzeczy, które zepchnęliśmy do naszej podświadomej jaźni i inaczej nie dawalibyśmy sobie cienia szansy. Jest to jeden z powodów, dla którego śnienie jest tak uzdrawiające, a pozbawienie snu jest tak szkodliwe.

Gdy podejdzie się do nich świadomie, sny mogą stać się pewnego rodzaju obszarem treningowym. Możemy eksplorować naszą własną podświadomą psyche z intencją i celem.

Przykładem tego jest świadome śnienie. Wchodzisz wtedy w sen z intencją obudzenia się wewnątrz swojego snu, byś mógł dalej funkcjonować w stanie śnienia z pełną wiedzą o tym, że tak naprawdę śnisz. W stanie świadomego śnienia możesz dokonać wielkiej ilości pracy nad własną psyche i możesz poznać podstawowe prawa sfery astralnej.

Śnienie może stać się bramą do wyższych stanów. Możesz iść jeszcze dalej niż świadome śnienie i świadomie oddzielić astralno-mentalne, lub samodzielne mentalne ciało od miejsca swojego fizycznego ciała i psyche. To jednak nie będzie dalej uważane za stan śnienia (przynajmniej w mojej książce).

Tak jak powiedziałem, ludzka psyche jest bardzo żyznym gruntem. Jako bardzo niski poziom sfery astralnej, złożona jest wyłącznie z naładowanych symboli. Te symbole mają niezwykle osobistą naturę. Oparte są na archetypach, lecz są bardzo spersonalizowaną ekspresją tych archetypów. Dlatego też nigdy nie polecam stosowania leksykonów symboli sennych. Jedynym sposobem na prawdziwe rozumienie znaczenia swojego snu, jest myśleć o nim, czuć go i kierować się intuicją. Symbole senne, podczas snu komunikują swoje znaczenie w bardzo bezpośredni sposób do osoby, lecz potem, twoja świadoma uwaga ma problem z rozszyfrowaniem ich. Dzieje się tak dlatego, że nasza świadoma uwaga wyćwiczona jest do bycia bardziej racjonalną niż intuicyjną. Dlatego w przypadku kontemplacji nad naszymi snami na jawie, musimy czerpać z naszej intuicji i odruchowych odczuć.

Wiele osób podważa ideę, że ich cudowne sny zachodzą wyłącznie w ich własnej psyche. Dzieje się to głównie dlatego, że nie zdają sobie oni sprawy z tego, jak naprawdę kreatywna jest ludzka psyche. No i ciężko jest przyznać, że kiedy bóg przemawiał do ciebie podczas snu, to było to tylko złudzenie. ;-)

Wszystkiego dobrego,
Rawn Clark
15 listopada 2001

+Quote Post

11 Stron V  « < 9 10 11
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park