oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Ll
.
post 16.06.2014 - 21:27
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

Każdy chce tu mieć LD - Lucid Dream albo Oobe :) I każdy zajmuje się tu ogólnie śnieniem. A co, gdyby tak mieć LL - Lucid Life? Można by było robić większość rzeczy jak w LD, ale oddziaływało by się na rzeczywistość fizyczną. Moim zdaniem było by to o wiele ciekawsze niż "świadome śnienie". Ciekawe jakby to można osiągnąć?
Go to the top of the page

+Quote Post
Sancho
post 16.06.2014 - 21:59
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Do tego potrzeba jednej rzeczy- ewolucji :) wykorzystujemy naprawdę mały procent naszego mózgu, w przyszlości z pewnością nauczymy się wielu rzeczy, które teraz są dla nas niedostępne. Mam na myśli m.in. telepatię czy telekinezę

+Quote Post
pigsonwings
post 16.06.2014 - 22:06
Post #3

haereticus

Notatnik

Wystarczy zdjąć z oczu przykrywki, w większości przypadków zaraz włączy się "ale to, ale tamto, ale ja, no bo, jak?" a ja moge powiedzieć tyle, że kto nas tu sprowadził, zabierze nas tez z powrotem do domu, tak naprawdę nawet nie ma co zabrać bo to już tu jest, zawsze było i będzie i nieważne jakich tragedii i perypetii życiowych będziemy doznawać.

+Quote Post
Mavic. Steve Mav...
post 17.06.2014 - 16:55
Post #4

Znajomy Rodziny

Notatnik

Istny Matrix xD w sumie to nawet lepiej by było, latasz zamiast jeździć samochodem, nie zanieczyszczasz środowiska, brak dróg i narzekania na dziury, brak wypadków samochodowych, same plusy jak na razie xd

+Quote Post
Obserwator
post 17.06.2014 - 20:00
Post #5

Dusza Towarzystwa

Kto jest twórcą matrixa i dlaczego?

+Quote Post
Majin
post 24.06.2014 - 14:40
Post #6

Członek Rodziny

Notatnik

Polecam poczytać książki Carlosa Castanedy. Tam jest opisane w sumie to co chcesz osiągnąć. Ostrzegam jednak, że żeby pojąć sens słow w tych publikacjach należy posiadać odpowiednie kompetencje kulturowe/językowe/i in. z zakresu oobe i nie tylko. I oczywiście otwarty umysł. ;)

+Quote Post
.
post 24.06.2014 - 15:15
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Przeczytałem wszystkie książki Carlosa Castanedy. Warto przeczytać także The Wave Laury Knight-Jadczyk ;)

+Quote Post
Woytas74
post 24.06.2014 - 18:57
Post #8

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Neurocosmic @ 24.06.2014 - 14:15) *
Przeczytałem wszystkie książki Carlosa Castanedy. Warto przeczytać także The Wave Laury Knight-Jadczyk ;)

a ja dodam jeszcze, że warto poczytać książki Jarka Bzomy.

+Quote Post
ma_sny
post 24.06.2014 - 19:56
Post #9

Dusza Towarzystwa

Ja dodam nie warto go czytać, ale to pewnie zależy od ludzi. Zafascynoał mnie Dariusz S, Monroe eeeee nie mogłem przełknącc mimo że sie starałem, Moen był zafascynowany buddystą albo pomyliłem nazwiska ale on jedyny w tak buddystyczny sposób okreslił zmiany swiaomosci, niestety nic nie odkrył, zresztą tak ja Monroe w sfoih fokusach, ale chociaż odkryli cześć Siebie.

+Quote Post
Pavveł
post 27.06.2014 - 09:14
Post #10

Notatnik

CYTAT(Sancho @ 16.06.2014 - 22:59) *
Do tego potrzeba jednej rzeczy- ewolucji :) wykorzystujemy naprawdę mały procent naszego mózgu, w przyszlości z pewnością nauczymy się wielu rzeczy, które teraz są dla nas niedostępne. Mam na myśli m.in. telepatię czy telekinezę

Ewolucja sama się nie dzieje, tylko przez działania jej podmiotów. Tak więc do roboty, a nie czekać na ewolucję jakąś! ;) :P No! Zacznij już teraz.
Czytałem, że to, że wykorzystujemy mały procent naszego mózgu, to jest mit 'naukowy'. Wykorzystujemy w danym momencie tylko część mózgu, bo na raz cały nie zawsze jest potrzebny, ale to nie znaczy, że mamy jakieś części mózgu, które leżą cały czas nieużywane.

To, czego nam potrzeba do świadomego życia, to świadomość, a świadomość wymaga koncentracji i myślenia - samodzielnego, w dużej mierze nonkonformistycznego. Przestańcie robić ciągle tylko to, czego się od Was oczekuje, co robicie by zadowolić innych, by jak się Wam wydaje "lepiej" wyglądać w oczach innych, i skupcie się na sobie i na wszechświecie i tym, co czujecie głęboko we własnym wnętrzu...

I tak dla przykładu, może natchnienia:

+Quote Post
.
post 05.07.2014 - 16:31
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park