|
|
![]() ![]() |
30.01.2013 - 22:48
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
tak na marginesie, wy przyjmująć komunie, przed faktem spowiadacie sie? ;) czy na "Jana" tak bierzecie ?
Może ma to jakieś znaczenie, kapłan cie oczyszcza a ty łapiesz lepszy wiatr.. chociaż pewnie w przypadku wiekszosci z obenurkow spowiedz skonczyla by sie odmową. No chyba że jesteści mistrzami konwersacji z dużą charyzma do przekonywania. |
|
|
|
30.01.2013 - 22:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
30.01.2013 - 22:54
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
30.01.2013 - 22:55
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Polybiust? Było rozgrzeszenie i pokuta? Pokuta musi być kuźwa!
Hurtownia:) http://www.hurtpawel.pl/oplatek-wigilijny-...aly-opl002.html Opłatki Wigilijne Małe Białe wysokiej jakości o niezwykłym połysku w rozmiarze 6cmx10cm, opaskowane po 60sztuk (kopa) niespotykane wzory. Jak kwasy normalnie:) Darek jakie wzory preferujesz? |
|
|
|
30.01.2013 - 23:02
|
|
|
ale w sensie katolickim niestety to sie nie liczy, sprofanowałeś sakrament bracie, jesteś skonczony ;) Niżej już nie upadnę, i tak jestem potępiony, spotkacie mnie na granicy kręgów piekielnych piątego i szóstego. Polybiust? Było rozgrzeszenie i pokuta? Pokuta musi być kuźwa! Hurtownia:) http://www.hurtpawel.pl/oplatek-wigilijny-...aly-opl002.html Opłatki Wigilijne Małe Białe wysokiej jakości o niezwykłym połysku w rozmiarze 6cmx10cm, opaskowane po 60sztuk (kopa) niespotykane wzory. Jak kwasy normalnie:) Darek jakie wzory preferujesz? Pokutą było uświadomienie sobie jakim zasranym egoistycznym dupkiem jestem, ale bez obietnicy poprawy, zawsze mnie to śmieszyło, nienawidziłem tego mówić przy spowiedzi bo i tak wiedziałem że z poprawy gówno wyjdzie. Po co do kościoła szedłem jak mogłem sobie zamówić kurierem z dostawą na następny dzień do mieszkania... Ja tutaj przeprowadzam poważne ekskrementy czy eksperymenty a wy się czepiacie braku pokuty? To w imię nauki i postępu wszystko, i poszerzenia fazy! |
|
|
|
30.01.2013 - 23:14
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
30.01.2013 - 23:20
|
|
|
To zabawa w weryfikację zakotwiczenia w tu i teraz:)
Może wzory mają znaczenie? Ostatecznie wszystko jest świętą geometrią a my składamy się z kółka i trójkąta. |
|
|
|
30.01.2013 - 23:23
|
|
|
To zabawa w weryfikację zakotwiczenia w tu i teraz:) Może wzory mają znaczenie? Ostatecznie wszystko jest świętą geometrią a my składamy się z kółka i trójkąta. Co by było jakby połączyć opłatek z kwasem? Najlepsze z obu światów, powinno wywalić pod emiter lub park przynajmniej, będę musiał zrobić odpowiedni ekskrement. |
|
|
|
30.01.2013 - 23:46
|
|
|
Wydaje mi się, że wiara Darka w moc opłatka stwarza mu takiego "kwasa". Gdyby znalazł jakieś źródełko i pił wodę a później zobaczył, że jego wyjścia są inne, dalsze to tak samo by się wkręcił. Wracał by do tego źródełka i się nakręcał. Klasyczna autosugestia.
Nie okłamujmy się opłatek to komercyjny wypiek. Sprzedawany za kasę z różnymi wzorami:) Ciałem Jezusa nazwane dlatego, aby podporządkować sobie wiernych. Zwykła manipulacja i kontrola nad ludźmi. Ostatecznie masa polaków je te opłatki księżom z dłoni jak jacyś poddani:) Kościół ma ich w garści i tylko pełna taca się liczy:) |
|
|
|
31.01.2013 - 10:56
|
|
|
Ale tu nie chodzi im raczej o sam opłatek jako wypiek, chodzi o sakrament przyjęcia "ciała Jezusa". Podczas mszy, wypiek jest tylko pośrednikiem.
|
|
|
|
31.01.2013 - 11:34
|
|
|
Ale tu nie chodzi im raczej o sam opłatek jako wypiek, chodzi o sakrament przyjęcia "ciała Jezusa". Podczas mszy, wypiek jest tylko pośrednikiem. Począwszy od 13 wieku wypiek nie jest pośrednikiem, ale rzeczywiście się przemienia w prawdziwe cialo Chrystusa. Wcześniej się nie przemieniał, ale widocznie Duch Święty potrzebował 1300 lat, żeby to przemyśleć, bo to nie taka prosta sprawa, jak ze stworzeniem świata, na które wystarczyło 6 dni. http://pl.wikipedia.org/wiki/Transsubstancjacja "Transsubstancjacja (od łac. transsubstantiatio), przeistoczenie – w teologii katolickiej oznacza rzeczywistą przemianę substancji podczas Eucharystii: chleba (hostii) w Ciało, a wina w Krew Jezusa Chrystusa. Termin ten został przyjęty podczas Soboru Laterańskiego IV w 1215 roku." ... 1215 - "Jeden jest przeto powszechny Kościół-zgromadzenie wierzących, poza którym nikt nie doznaje zbawienia, w którym też Jezus Chrystus jest kapłanem i jednocześnie ofiarą, którego ciało i krew prawdziwie zawarte są w sakramencie ołtarza pod postaciami chleba i wina, po przeistoczeniu mocą Bożą chleba w ciało i wina w krew: abyśmy dla doskonałego osiągnięcia tajemnicy jedności, otrzymali my sami od Niego to, co On otrzymał od nas" ... 1635 - "Gdyby ktoś mówił, że w Najświętszym Sakramencie Eucharystii pozostaje substancja chleba i wina wraz z ciałem i krwią Pana naszego Jezusa Chrystusa, i przeczył tej przedziwnej i jedynej w swoim rodzaju przemianie całej substancji chleba w ciało i całej substancji wina w krew, z zachowaniem jedynie postaci chleba i wina, przemianie, którą Kościół katolicki bardzo trafnie nazywa przeistoczeniem – niech będzie wyklęty" ... 1968 (Paweł VI) - "...chleb i wino po konsekracji rzeczywiście przestają istnieć, tak że po niej godne uwielbienia Ciało i Krew Pana Jezusa są prawdziwie przed nami obecne pod postaciami sakramentalnymi chleba i wina..." |
|
|
|
31.01.2013 - 11:38
|
|
|
jest jak jest ale nie ma co tego bagatelizować, skoro na planie astralnym "coś jest na rzeczy" podczas przemiany, a niskie byty zaczynaja szaleć.
|
|
|
|
31.01.2013 - 11:55
|
|
|
jest jak jest ale nie ma co tego bagatelizować, skoro na planie astralnym "coś jest na rzeczy" podczas przemiany, a niskie byty zaczynaja szaleć. Skoro miliony ludzi w to wierzy, zapewne dochodzi do jakiejś "kondensacji energii". Niektóre umysły potrafią wpływać swoją siłą nawet na plan fizyczny (telekineza), niezależnie od wyznawanej religii ich posiadaczy. Dostatecznie silna obsesja religijna wyciska łzy z obrazów i figur: http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,1291 |
|
|
|
31.01.2013 - 12:23
|
|
|
można bagatelizowac to nie wierzyć ale mów co chcesz ja to widziałem na własne oczy (jak pislaem w ktoryms z tematów wczesniej) zwykłych browarko-gapiów, podpieraczy-kolumnowych miota, gadają z przepony innymi jezykami etc, pozatym nabieraja nadludzkiej sily, w 6ludzi ich nie może utrzymac kobiety. Wiec to akurat telekineza nie jest, tylko działanie tych bytów które najwyraźniej podrażnia przepywanie w kościele i sie pokazują. Nie musza być jakies wielkie moga być to pomniejsze które np. wchodzą w człowieka żeby przeżywać "seksualne odczucia" podczas uprawiania seksu przez niego, i tak sobie siedzą w zaciszu i czekaja na seks, lub na odurzanie sie używkami.
Co do figurek nie wiem możliwe. Racjonalizm wszyskiego nie wyjasni |
|
|
|
31.01.2013 - 12:43
|
|
|
można bagatelizowac to nie wierzyć ale mów co chcesz ja to widziałem na własne oczy (jak pislaem w ktoryms z tematów wczesniej) zwykłych browarko-gapiów, podpieraczy-kolumnowych miota, gadają z przepony innymi jezykami etc, pozatym nabieraja nadludzkiej sily, w 6ludzi ich nie może utrzymac kobiety. Wiec to akurat telekineza nie jest, tylko działanie tych bytów które najwyraźniej podrażnia przepywanie w kościele i sie pokazują. Nie musza być jakies wielkie moga być to pomniejsze które np. wchodzą w człowieka żeby przeżywać "seksualne odczucia" podczas uprawiania seksu przez niego, i tak sobie siedzą w zaciszu i czekaja na seks, lub na odurzanie sie używkami. Co do figurek nie wiem możliwe. Racjonalizm wszyskiego nie wyjasni Jeśli dobrze zrozumiałem to mówisz tu o bytach niefizycznych, które w porównaniu z planem fizycznym są jednak subtelnymi energiami. Chyba łatwiej jest "skasować" takiego gościa umysłem, niż np. poruszyc nim fizyczny przedmiot...? |
|
|
|
31.01.2013 - 15:33
|
|
|
Przetestowałem tą komunię bo miałem akurat dobrą wymówkę do pójścia do kościoła - faktycznie ciało niefizyczne jest biało-perłowe, ale oprócz zmiany koloru nie czułem żadnej innej zmiany czy w jakości fazy, jej żywotności itd. Może przez to że nie jestem wyznawcą tej wiary, sam nie wiem, ale faktycznie coś jest na rzeczy, ciekawa sprawa, musiałbym to przetestować jeszcze parę razy, ale czuje się bardzo niekomfortowo w kościele, więc chyba sobie daruję. Jak ktoś potrzebuje wyspowiadać się u księdza - niech tak zrobi, ja wyspowiadałem się przed sobą samym i całym światem podczas głębokiej medytacji :) Dziękuję Ci Polybius za merytoryczną wypowiedź i profesjonalne podejście do zagadnienia. Nie musisz być wyznawcą tej religii. I to jest właśnie najciekawsze, że nawet osoba nie wierząca, doświadcza takich klimatów – rozrzedzenia i wybielenia niefizycznych ciał! I to jest najdziwniejsze… Z Owoców BOGA mogą czerpać pełną garścią nawet niewierzący, bo ON jest BOGIEM Miłosiernym. Komunia Święta to Ciało Jego SYNA. DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
31.01.2013 - 16:33
|
|
|
|
|
|
|
31.01.2013 - 17:31
|
|
|
Jak ktoś potrzebuje wyspowiadać się u księdza - niech tak zrobi, ja wyspowiadałem się przed sobą samym i całym światem podczas głębokiej medytacji :) Też tak można. Ja tak się właśnie spowiadam. Przed sobą i BOGIEM. ale w sensie katolickim niestety to sie nie liczy, sprofanowałeś sakrament bracie, jesteś skonczony ;) Nie jest skończony ;) Jest dopiero zaczęty :) To może być początek jego pięknej przygody z JESZUĄ. Trzymam za niego kciuki. Jest głodny PRAWDY to może się dowie... I jako ciekawostkę jeszcze wtrącę, że po Ciało JEZUSA można również chodzić do Kościoła Prawosławnego :) DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
31.01.2013 - 17:36
|
|
|
Ten symboliczny kanibalizm jak dla mnie to jakaś szopka:) Tyle ludzi pożera to ciało i co z tego? Czemu Jezus ich nie odmienia? Jedzą, jedzą i dupa:) No, ale każdy orze jak może a najistotniejsze jest to, że w oczach księży ich owieczki klękają przed nimi i jedzą im z ręki:)
|
|
|
|
31.01.2013 - 17:37
|
|
|
Ten symboliczny kanibalizm jak dla mnie to jakaś szopka:) Tyle ludzi pożera to ciało i co z tego? Czemu Jezus ich nie odmienia? Jedzą, jedzą i dupa:) No, ale każdy orze jak może a najistotniejsze jest to, że w oczach księży ich owieczki klękają przed nimi i jedzą im z ręki:) Kto wie jacy byliby gdyby tego nie robili |
|
|
|
31.01.2013 - 17:44
|
|
|
...I jako ciekawostkę jeszcze wtrącę, że po Ciało JEZUSA można również chodzić do Kościoła Prawosławnego :) A do któregoś z tych? : Kościół Ewangelicko-Augsburski w RP Kościół Katolicki w RP obrządek bizantyńsko-ukraiński (unicki, greckokatolicki) Kościół Starokatolicki Mariawitów w RP Kościół Zielonoświątkowy Kościół Polskokatolicki w RP Kościół Adwentystów Dnia Siódmego Kościół Katolicki w RP obrządek ormiański (ormiańsko-katolicki) Kościół Chrześcijan Baptystów w RP Kościół Ewangelicko-Metodystyczny w RP Kościół Ewangelicko-Reformowany Kościół Katolicki Mariawitów Staroprawosławna Pomorska Cerkiew RP Kościół Katolicki w RP obrządek bizantyńsko-słowiański (neounicki) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |