oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

27 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Closed TopicStart new topic
> Komunia Święta, Wybielenie
danEG
post 22.10.2012 - 21:18
Post #43

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Jakbyć przyjacielem to na zawsze, każdy pragnie miec przygody w poza a nie stara sie ich mieć i potem wychodzą frustracje,masz rację Darku trzeba umieć rozdzielić radosne piwko, od prawdziwej świętości, którą trzeba czczić.
Go to the top of the page

+Quote Post
masa
post 22.10.2012 - 21:20
Post #44

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Freddy tka jest prawda ze masz nick Fredy K ja Kruger, każdy juz wie ze mocniej zablokowaly cie twoje straszenie o oobe niz samo poznanie tego zjawiska, rozumiem ze zawsze sie tego bales i bedziesz wykluczał wszystko co nie rozumiez ale Pokora dla tego co nie rozumiesz to chyba nic zlego? Jezu jakbym cie zjadł

+Quote Post
Korba-dawid
post 22.10.2012 - 21:22
Post #45

Członek Rodziny

Nie rozumiem obecnej mody na negatywne nastawienie do kościoła. Czy to już nie staje się chorobą psychiczną? Freddy manipulacją została właśnie wprowadzona ta nienawiść do kościoła. Gdzie nie spojrzysz tylko : "Pijany ksiądz uderzył w znak dorgowy. " , "Ksiądz pedofil zabawiał się z ministrantami" , "Gimnazjaliści zlizują bitą śmietane z kolan księdza". Noż kurwa jego mać czy Ty nie uwarzasz że to nie jest manipulacja? Otrzęsiny u salezjan? a byłeś Ty kiedyś na jakimś obozie za młodu? przechodziłeś chrzest kolonijny. Ja nie raz. I nie raz go organizowałem gdzie mi jakieś małe smrody musiały zlizywać ketchup z kolan. Teraz oczywiście każdemu skojarzy się wszystko z podtekstem erotycznym ale kiedyś było to traktowane jak zabawa i każdy miał ubaw , a że w salezjańskim gimnazjum był zabawny chrzest a nie wpierdol od starszych klas to trudno , trzeba zrobić aferę. Gdyby takie coś miało być na zapleczu ,a nie w obecności całej szkoły i zdjęcia by nie były udostępniane na stronie szkolnej to rozumiem że trzeba coś z tym zrobić ale oni te otrzęśiny mają co roku , a nie tylko teraz gdy każdy ciśnie na kościół. Ksiądz też człowiek , jeden topi smutki w alkocholu drugi ma nie równo pod sufitem i ma coś z pedofila. Wgl nie rozumiem sensu celibatu ja osobiście bym nie umiał tego dotrzymać przyznam szczerze. Są również dobrzy księża , których powinno się szanować. To tak gdyby jakiś obenauta okazał się pedofilem i zaraz każdy by miał mówić , że to wina OOBE , astralów mu się zachciało. NIby taki oświecony a jednak popierdolny. Dobra mniejsza z tym , ale każdy ma prawo wyraźić to co chce tak jak Darek to zrobił. Także uważam , że kościół jest to coraz bardziej bank zbierający na siebie niż świątynia nie wiem na jaką cholere musi tam być tak bogato i tyle świecidełek , rozumiem że w polsce kościoły są to zabytki sprzed paru set lat gdzie ludzie myśleli ze taka ofiara dla Boga jest najlepsza , ale nowe kościoły są również budowane w takim stylu. To prawda że kościół tym odstrasza niż tak jak powinien przyciąga przykładem może być choćby Częstochowa ,gdzie nawet w kiblu masz skrzynke z napisem "CO ŁASKA!" a jak nie dasz niby dobrowolnej ofiary to babcia klozetowa Cię nie wpuści do kibla. po 3 razie gdy szłem do WC miałem ochote wrzucić 20 gr. i krzyknąć "STAWIAM WSZYSTKIM" , żałuje że tego nie zrobiłem.. A po co komunia i wizyta w kościele? Uwarzam że dla zwykłego człowieka dobrze to działa jako wizualizacja rozmowy z Bogiem i oczyszczenia poprzez spowiedź oraz komunię. Ja jednak wolę wyciszyć się , zrelaksować i rozmawiać z Bogiem po takim zabiegu czuję się o wiele lepiej a ,gdy staram się żyć zgodnie z Bogiem gołym okiem można zauważyć reakcje łańcuchową pozytywnych wydarzeń. "Koło fotruną sie toczy" U mnie od dłuższego czasu życia w modlitwie ( nie odklepuje regułek , lecz rozmawiam i spowiadam się Bogu w sobie) Fortuna dopisuje. :)

+Quote Post
Leinad
post 22.10.2012 - 21:28
Post #46

Członek Rodziny

W swojej pierwszej książce negowałeś istnienie Boga. Skąd ta przemiana?

Ludzie to nie jest Darek Sugier. Jak dla mnie to zwykła prowokacja.

+Quote Post
masa
post 22.10.2012 - 21:32
Post #47

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dobra niech bedzie nie kłócmy się już, wychodzimy dziś z ciała a kto nie wyjdzie to idzie po komunie.

Ps O 2 pobudka

O drugiej jeszcze cieżka faza, mrok, spodoba Wam się

+Quote Post
Leinad
post 22.10.2012 - 21:38
Post #48

Członek Rodziny

Gość podaje się za Sugiera, szydzi z wiary, odgrywa rolę Jezusa. idź trolluj gdzieindziej albo odłóż narkotyki

+Quote Post
Freddy K
post 22.10.2012 - 21:39
Post #49

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Na przykładzie Darka można się przekonać, że praktykowanie OBE może powodować pewne skutki uboczne, albo jest to zwykła prowokacja.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 22.10.2012 - 21:39
Post #50

Dupa Towarzystwa

No pewnie, że to nie Darek bo teraz to św. Piotr. Leinad nie nadążasz. Ja też, ale cicho...:)

Freedy, ale to klasyk. Jak zacząłem czytać o Buddzie to zobaczyłem Buddę w postaci pięknej jasnej kuli wokół której krążyły dwie mniejsze kule. Czułem, że to Budda bo rubasznego uśmieszku nie widziałem i brzuszka też nie:)

Czy był to Budda? Pewnie wizualizacja mojej zajawki. Bo co mi z tego, że widziałem Buddę skoro od tamtej pory krew mnie zalała wielokrotnie? Zobaczyć Buddę to jedno a być Buddą to drugie:)

+Quote Post
bielik110
post 22.10.2012 - 21:45
Post #51

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Korba-dawid @ 22.10.2012 - 21:22) *
Nie rozumiem obecnej mody na negatywne nastawienie do kościoła. Czy to już nie staje się chorobą psychiczną? Freddy manipulacją została właśnie wprowadzona ta nienawiść do kościoła. Gdzie nie spojrzysz tylko : "Pijany ksiądz uderzył w znak dorgowy. " , "Ksiądz pedofil zabawiał się z ministrantami" , "Gimnazjaliści zlizują bitą śmietane z kolan księdza". Noż kurwa jego mać czy Ty nie uwarzasz że to nie jest manipulacja? Otrzęsiny u salezjan? a byłeś Ty kiedyś na jakimś obozie za młodu? przechodziłeś chrzest kolonijny. Ja nie raz. I nie raz go organizowałem gdzie mi jakieś małe smrody musiały zlizywać ketchup z kolan. Teraz oczywiście każdemu skojarzy się wszystko z podtekstem erotycznym ale kiedyś było to traktowane jak zabawa i każdy miał ubaw , a że w salezjańskim gimnazjum był zabawny chrzest a nie wpierdol od starszych klas to trudno , trzeba zrobić aferę. Gdyby takie coś miało być na zapleczu ,a nie w obecności całej szkoły i zdjęcia by nie były udostępniane na stronie szkolnej to rozumiem że trzeba coś z tym zrobić ale oni te otrzęśiny mają co roku , a nie tylko teraz gdy każdy ciśnie na kościół. Ksiądz też człowiek , jeden topi smutki w alkocholu drugi ma nie równo pod sufitem i ma coś z pedofila. Wgl nie rozumiem sensu celibatu ja osobiście bym nie umiał tego dotrzymać przyznam szczerze. Są również dobrzy księża , których powinno się szanować. To tak gdyby jakiś obenauta okazał się pedofilem i zaraz każdy by miał mówić , że to wina OOBE , astralów mu się zachciało. NIby taki oświecony a jednak popierdolny. Dobra mniejsza z tym , ale każdy ma prawo wyraźić to co chce tak jak Darek to zrobił. Także uważam , że kościół jest to coraz bardziej bank zbierający na siebie niż świątynia nie wiem na jaką cholere musi tam być tak bogato i tyle świecidełek , rozumiem że w polsce kościoły są to zabytki sprzed paru set lat gdzie ludzie myśleli ze taka ofiara dla Boga jest najlepsza , ale nowe kościoły są również budowane w takim stylu. To prawda że kościół tym odstrasza niż tak jak powinien przyciąga przykładem może być choćby Częstochowa ,gdzie nawet w kiblu masz skrzynke z napisem "CO ŁASKA!" a jak nie dasz niby dobrowolnej ofiary to babcia klozetowa Cię nie wpuści do kibla. po 3 razie gdy szłem do WC miałem ochote wrzucić 20 gr. i krzyknąć "STAWIAM WSZYSTKIM" , żałuje że tego nie zrobiłem.. A po co komunia i wizyta w kościele? Uwarzam że dla zwykłego człowieka dobrze to działa jako wizualizacja rozmowy z Bogiem i oczyszczenia poprzez spowiedź oraz komunię. Ja jednak wolę wyciszyć się , zrelaksować i rozmawiać z Bogiem po takim zabiegu czuję się o wiele lepiej a ,gdy staram się żyć zgodnie z Bogiem gołym okiem można zauważyć reakcje łańcuchową pozytywnych wydarzeń. "Koło fotruną sie toczy" U mnie od dłuższego czasu życia w modlitwie ( nie odklepuje regułek , lecz rozmawiam i spowiadam się Bogu w sobie) Fortuna dopisuje. :)

To nie moda lecz doświadczenie:) strach przed ich Bogiem:)

+Quote Post
Deimond
post 22.10.2012 - 21:53
Post #52

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Leinad @ 22.10.2012 - 22:38) *
Gość podaje się za Sugiera, szydzi z wiary, odgrywa rolę Jezusa. idź trolluj gdzieindziej albo odłóż narkotyki

Zdaje się nie czytałeś ani jednej z książek. To Darek w czystej postaci - choć osobiście nie miałem okazji poznać. Ale styl pisania i moc przesłania poznaje:)

+Quote Post
masa
post 22.10.2012 - 21:55
Post #53

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jezus nie kazał nosic broni a ty żes obił ucho jego przesladowcy, dlaczego miałbym za tobą nie pojsc dopoki czuje żes dobry...

+Quote Post
Coro
post 22.10.2012 - 21:56
Post #54

Guests

"Kto się jeszcze mnie wypiera jako Pasterza niech teraz to uczyni..." - DS

Panie Darku mnie się wydaje że na pasterza to się Pan nie nadasz... ludzie nie owce, a tym bardziej nie barany nabrać się nie dadzą... taka prawda.

+Quote Post
Korba-dawid
post 22.10.2012 - 21:59
Post #55

Członek Rodziny

Tak , styl jest Darka , ale ten nagły powrót i wzomożona aktywność podejrzana. :)
Każdy może być pasterzem , chociaż to trochę za mocne słowa. Ja bym powiedział : "Drogowskazem". :) Darku wiara w prawdę jest silniejsza jeśli się ją samemu odnajdzie. Jak trwoga to do Boga. Każdy taką Trwogę będzie miał ,ale najważniejsze i najtrudniejsze to przy nim pozostać, gdy wszystko się ułoży.. :)

Według tego co piszę to przejżał na oczy i odnalazł prawdę. A że ktoś po przeczytaniu książki slepo odstąpił od Jezusa bo tak mówi autor to tak musi być a teraz gdy autor przeprasza i przyznaje się że CHUJA wiedział jak sam to określił to nie możesz tego pojąć. Każdy może się zmienić. Nie on pierwszy zmienia swoje zdanie i nie on ostatni. Za życia nikt nie będzie wiedział co jest prawdą , a co nie. Dlatego każdy powinien mieć swój rozum i tak jak te słowa są wałkowane na forum to i ja powtórze. "Do zdania innych podchodzić z dalekim dystansem, a nie ślepo wierzyć." :)

+Quote Post
Andersenn
post 22.10.2012 - 22:10
Post #56

BÓG ZAZDROSNY

Notatnik

drogowskaz, pasterz, mesjasz, dupa, to tylko słowa. Kazdy ma swoj rozum i kazdy wybierze to co dla niego bardziej pasuje. Leinad i tego typu zachowujecie sie tak jakby Darek mial od poczatku jakis patent i monopol na prawdę. Czas pokaze czy warto iść jego drogą i tyle. ochloncie z podniecenia

+Quote Post
Jumper
post 22.10.2012 - 22:14
Post #57

Przechodzień

Darek gratuluje odwagi wydania takiej książki. Bardzo mi się podobała. Daje do myślenia ;) dzięki.
Pozdrawiam

+Quote Post
Korba-dawid
post 22.10.2012 - 22:15
Post #58

Członek Rodziny

dokładnie to miałem na myśli.

+Quote Post
turysta49
post 23.10.2012 - 00:20
Post #59

Dusza Towarzystwa

Jeśli jest to ktoś, kto podaje się za Darka Sugiera, autora tej tej konkretnej książki o OBE - to Darek albo ktoś inny powinien podać go do sądu, za naruszenie dóbr osobistych i sprawa powinna zostać naznaczona na innych forach, tak ku przestrodze.

Natomiast jest jeszcze taka opcja, że albo Darkowi się mocno poprzestawiało, albo - od samego początku gość urabiał sobie rynek tylko po to, aby "nawracać zagubione owieczki na jedyną słuszną drogę"; żeby zebrac i urobić sobie sympatyków/zwolenników - wszak sięgnął po niewybredny język (w pewnym sensie niszcząc to, na co pracował Monroe) i cel osiągnął.

Proponuję wszcząć małe śledztwo w sprawie tożsamości tego kolesia i jesli to jest jakiś uzurpator - to trzeba dać tej osobie nauczkę, bo internet to nie bezkarna anomimowość w sieci. A jesli Darkowi się faktycznie poprzestawiało, to najlepiej po prostu go ignorować (nie wchodzić w żadne rozmowy i nie komentować). Albo mu się znudzi i sobie pójdzie, albo mu się znudzi i się nawróci. Niestety tak co najmniej z pół roku do 2-3 lat trzeba by go znosić (albo po prostu jego posty wrzucać do jakiegoś folderu typu "kosmiczny spam").

Nie mam nic przeciwko kościołowi ani żadnemu innemu systemowi religijnemu, dopóki nie próbuje mnie nawracać i dopóki nie próbuje manipulować ludźmi, którzy są wokół mnie. OBE nie jest zjawiskiem religijnym, tylko obiektywnym, nie jest przedmiotem wiary tylko obiektem badań naukowych, nie jest narzędziem uświęcania, tylko narzędziem eksploracji tego, co wykracza poza świat fizyczny.

Tyle i na temat. Jak ktoś ma numer albo inny kontakt, to niech przedzwoni do Sugiera i potwierdzi jego tożsamość, przynajmniej jedna sprawa się wyjaśni.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 23.10.2012 - 06:00
Post #60

Dupa Towarzystwa

Jezus z astrala jest pewnie tak samo prawdziwy jak Jezus po maku. Tu wcale nie chodzi oto, kiedy i gdzie Go zobaczymy tylko jaki mamy stan umysłu, jakimi intencjami emanujemy, jakie mamy nastawienie do ludzi, świata tu na ZIEMI.

Darek zachowuje się tak jakby miał za zadanie przebudzić śpiące owieczki i pytanie na ile jest naprawdę przebudzony a na ile jest to urojone, fałszywe przebudzenie.

Wypieranie się przeciwników wg mnie świadczy o nie wiedzy. Zresztą po przeczytaniu póki co 60 stron z kilkoma rzeczami się nie zgadzam, jak np. z tym, że ciało fizyczne to lipa i więzienie wręcz. Tylko kurde, gdyby nie to ciało to jakbyś Darku wychodził z ciała?:)

Dziękuj ciału swemu a nie neguj to co skarb w sobie trzyma...Pasterz Zielarz Ci to powiada:)

+Quote Post
turysta49
post 23.10.2012 - 10:12
Post #61

Dusza Towarzystwa

Do instytutu monroe'a też czasami jeżdżą tacy kolesie, co im jezus w głowie odpalił za mocno. Dopóki zachowują się normalnie - nikt nie ingeruje, ale od czasu do czasu czym prędzej odsyłają takich do domu i zwracają koszta.

Jeśli ktoś doświadcza OBE i spotyka się z ludźmi (i nie tylko z ludźmi) po drugiej stronie, to jego perspektywa się poszerza i jest to rzecz naturalna. Nawrócenie na system zawężonych przekonań lub na system religijny objawem szerszej perspektywy raczej nie jest. Więc śmiem twierdzić, że jeśli ten koleś to Sugier, to oznacza to że z grubsza Sugier nigdy nie miał prawdziwych OBE, a park w Focus 27 może widział przez szybę albo teleskop jakiś... Może wszystko zmyślił łudząc się czymś, a może któregoś razu albo coś mu napędziło stracha że "wrócił do korzeni" (w sensie tego, co się nam w kraju narzucało jako "jedyną słuszną drogę"). Są jeszcze inne opcje, w tym kliniczne. W każdym razie patrząc na rozwój wydarzeń - wątpliwe jest, że spotkał kogoś, kogo można okreslić mianem Przewodników. Szkoda tylko że taka fikcjoneria w naszym kraju...

+Quote Post
Zbyszek
post 23.10.2012 - 10:19
Post #62

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Kiedys wlaz we mnie jakis aniol i mowi , idziemy na msze podpatrzec co sie dzieje. Przefazowal mnie w czasie komuni a tu bum swiatlo leci z nieba i oswietla oltarz. Zdziwiony twardo udaje ze nie widze, ale spozieram zaciekawiony na ksiedza i obserwuje akcje przy oltarzu. Stojac wieczorkiem przed sciana kosciola probuje przelezc przez sciane a koles mowi, co nie wierzysz , ze to mozliwe. Niby wierze ale i tak sie nie dalo przejsc w fizku przez sciane.
Po latach udalo mi sie wreszcie robic podobne rzeczy, nawet zniakac cialem fizycznym z teleportacja.. W sumie udalo sie bez wiary mi to osiagnac. Znaczy znalazlem sposob by sie wspinac w sobie, efekt podobyny do silnego uniesienia wiary. Mysle ze w przypadku Darusa, on najzwyczajniej swiadomie robi to w czasie komuni. Wznosi sie. Ten duchowy proces osiagaja ludzie na wszystkich kontynentach, bez wzgledu na religie.
Cialo sie wybiela? hm, jasne ze sie wtedy wybiela i trzyma tak dlugo az sie przyciemni i uniesienie zaniknie.
Szkoda Daro iz robisz taka pompe z tych duchowych zjawisk, choc przyznac trzeba forum ozylo, jakby sam Bog na nie zawital;))
Brus kiedys opowiadal iz zwykla plastykowa figorka Buddy w swiatyni swiecila jak reflektor w niefizyku, zwykla plastykowa:)) co to znaczy,- a szukaj sam rozwiazania forumowiczu..

+Quote Post
diaboliq
post 23.10.2012 - 15:06
Post #63

Dusza Towarzystwa

Tak wydawać by sie mogło że kościoły istnieją tylko po to żeby dać księżom pracy i wyciągnąć pieniądze od wiernych ludzi. Pewnie jest w tym dużo racji, jednak dla Boga wiara ma naprawdę duże znaczenie!
Jezus Chrystus stoi na czele religii chrześcijańskiej, jego potęga przekłada sie na liczbę wyznawców.

+Quote Post

27 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park