oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

27 Stron V  « < 22 23 24 25 26 > »   
Closed TopicStart new topic
> Komunia Święta, Wybielenie
Krisss
post 03.02.2013 - 14:24
Post #484

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Wlasnie obmylem twarz z sadzy i w te pedy ci odpowiadam:

Czy pamietasz jak zwymyslales od durni, kretynow, ignorantow i innych ptasich imion Demonoida, Messangera, Uncommona i i wielu innych przy okazji dyskusji o piramidach? Zwymyslales i to nie raz. A nawet wiele wiele razy.

Czy ktos sie obrazil? Absolutnie nie. IC OLRAJT.

Moze wlasnie gdyby wszyscy nagle zaczeli plakac i sie skarzyc to bys wyszedl na najgorszego chama, kto wie?

Go to the top of the page

+Quote Post
Messanger
post 03.02.2013 - 14:31
Post #485

Dusza Towarzystwa

Zawsze chciałem mieć tatuaże...

PS. Ha Krisss - Biały murzyn to brudny murzyn. Chyba chodziło Ci o Bronx.

Ale lepszy biały niż żaden, szczególnie na Bronksie :D

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 03.02.2013 - 14:31
Post #486

Dupa Towarzystwa

Ej, ej Krisss:) Durni? Kretynów? Pamiętasz jak na koleżanki mówiłeś spasłe szmaty?

Określenie ignorant używałem, ale to chyba nie obraźliwe. Jeżeli twierdziłbym, że oobe to tylko głupie sny to też byłbym ignorantem. Jeżeli ktoś bez dowodów i wiedzy stwierdza, że Wielka Piramida to grobowiec to jest ignorantem. Nie myl z idiotą:)

ignorant (łc. ignorans, -ntis niewiedzący od ignorare nie znać, nie wiedzieć) osoba niemająca podstawowej wiedzy z danej dziedziny, nieznająca się na czymś.

Co w tym obraźliwego?

+Quote Post
RychuBaca
post 03.02.2013 - 14:34
Post #487

Dusza Towarzystwa

CYTAT(MadziaKK @ 03.02.2013 - 14:11) *
Te cytaty, tak, wiem, ale nie musze chyba pisac dokladnie o tym samym, co ty, nie?
Nie wiem, ty pewnie lepiej to wiesz(?). :))

CYTAT(MadziaKK @ 03.02.2013 - 14:11) *
Mi sie nasunely wspomnienia, jak ja zadawalam pytania, i jak ja doszlam do wiedzy, ktora teraz uwazam, za najbardziej uniwersalna, czy ta, ktorej nie podwaza nic innego, z czym sie spotkalam. Wiec, jest to pytanie "po co". Dokladnie takie, nie dlaczego, bo to ma juz troche inny wydzwiek, ani zadne "dlaczego ja"... to inna bajka na szukanie swojej przynajeznosci. Dokladnie "Po co" w sensie w jakim celu, jest tym, czego mi bylo potrzeba do zrozumienia "wiekszych" rzeczy.

A "odwaga, cena i konsekwencje?" nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo ;)
Fajnie, że to rozwinęłaś, bo teraz chyba lepiej rozumiem kontekst tego, co chciałaś zawrzeć w odniesieniu do pytania "po co" i myślę, że pomogło mi to dostrzec twój szerszy zamysł związany z tą wypowiedzią. Wygląda więc, że w tym wypadku twoje "po co" nie poszło na marne(?). Dodam, że twoje wypowiedzi zwracają uwagę i często skłaniają do przemyśleń (przynajmniej mam takie doświadczenie). :)

+Quote Post
Krisss
post 03.02.2013 - 14:44
Post #488

Dusza Towarzystwa

Zielarz, mowisz 'Co w tym obrazliwego?' - no wlasnie nic! Dlatego mowie ze NIKT sie obrazil, bo w 'ozywionej konwersacji' zdarzaja sie rozne ptasie imiona i nikt na to nie zwraca uwagi. To ludzkie. A obrazic czy zranic mozna - wrecz przeciwnie - nawet uzywajac bardzo grzecznych zwrotow, liczy sie intencja.

+Quote Post
Vesanya
post 03.02.2013 - 14:48
Post #489

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Krisss @ 03.02.2013 - 14:24) *
Wlasnie obmylem twarz z sadzy i w te pedy ci odpowiadam:

Czy pamietasz jak zwymyslales od durni, kretynow, ignorantow i innych ptasich imion Demonoida, Messangera, Uncommona i i wielu innych przy okazji dyskusji o piramidach? Zwymyslales i to nie raz. A nawet wiele wiele razy.

Czy ktos sie obrazil? Absolutnie nie. IC OLRAJT.

Moze wlasnie gdyby wszyscy nagle zaczeli plakac i sie skarzyc to bys wyszedl na najgorszego chama, kto wie?

No własnie, jeśli nikt się nie obraził, to znaczy, ze Zielarz NIKOGO NIE OBRAZIŁ. Wiec nie rozumiem, dlaczego porównujesz wypowiedzi Zielarza do Darka? Gdzie widzisz wspólny mianownik? Bo ja szczerze mówiąc nie widzę.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 03.02.2013 - 14:49
Post #490

Dupa Towarzystwa

No tak, ale Ty zarzucasz Vesanyai jej ton i przypisujesz negatywne intencje:) Darka wybielasz a to on wali krzywymi tekstami:)

Wam kury szczać prowadzić, a nie obenautyką się zajmować?

Komentujesz słowa koleżanki to skomentuj słowa 001 obenauty może?:)

+Quote Post
Krisss
post 03.02.2013 - 14:51
Post #491

Dusza Towarzystwa

OK, jest najwyrazniej jakis problem z wybielaniem...

Zacznijmy oczerniac, moze bedzie mniej konfliktow.

+Quote Post
Vesanya
post 03.02.2013 - 15:05
Post #492

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Krisss @ 03.02.2013 - 14:51) *
Zacznijmy oczerniac, moze bedzie mniej konfliktow.

Darek już dawno zaczał. Tyle, że jemu najwidoczniej wolno więcej bo nie raczysz tego dostrzec.

+Quote Post
Krisss
post 03.02.2013 - 15:16
Post #493

Dusza Towarzystwa

Boze, Boze, Vesanya, ile ty masz lat? W parkach dla dzieci kazde dziecko ma kierownice w samochodziku, czworo dzieci - cztery kierownice! Ty tez chcesz swoja kierownice...? -:)

+Quote Post
zx12
post 03.02.2013 - 15:28
Post #494

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Vesanya @ 03.02.2013 - 13:24) *
Vesanya pierwsza leci… matrona ze świętą księgą w sadzy uwalona, swoje 5min chce mieć… Ale czytać z uwagą jeszcze nie potrafi… Tuż za nią Noble spieszy, leczyć swoje kompleksy, bo on przecież waleczny na zabój i Darkowi zaraz pomoże, tylko w astralu ma puste ręce i skacze obok DS jak nieopierzony kurczak. Ja pierdole… Bochaterowie. Wam kury szczać prowadzić, a nie obenautyką się zajmować…

Dobry cytat DS przytaczasz, a forum roi się od jego podobnych w formie i treści wypowiedzi. Ego naszego forumowego apostoła, jest już tak wielkie, że nawet Doda jawi się przy nim jako miła i skromna dziewuszka. :) A jego chęć podpierania się znanymi cytatami, jest odwrotnie proporcjonalna do wiedzy o świecie fizycznym.
Kury nie szczą. Wydzielają kwas moczowy wraz z kałem. :)

+Quote Post
stray.ghost
post 03.02.2013 - 15:31
Post #495

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Vesanya @ 03.02.2013 - 13:41) *
...Dlatego na tyle osób widzących i rozmawiających z Jezusem , bardzo znikomy procent jest uznawanych za autentycznych świętych, o reszcie mówi sie wprost: Diabeł za Jezusa się podszywa...

Bóg Ojciec i Jezus, z którymi rozmawiała Faustyna Kowalska to nieźli sadyści. Ale naszemu papieżowi bardzo się spodobali, gdyż uczynił Faustynę świętą:

"Wieczorem ujrzałam Matkę. Bożą, z obnażoną piersią i zatkniętym mieczem, rzewnymi łzami płaczącą, i zasłaniała nas przed straszną karą Bożą. Bóg chce nas dotknąć straszną karą, ale nie może, bo nas zasłania Matka Boża. Lęk straszny przeszedł przez moją duszę, modlę się nieustannie za Polskę, drogą mi Polskę, która jest tak mało wdzięczna Matce Bożej. Gdyby nie Matka Boża, na mało by się przydały nasze zabiegi. Pomnożyłam swoje wysiłki modlitw i ofiar za drogą Ojczyznę, ale widzę, że jestem kroplą wobec fali zła. Jakże kropla może powstrzymać falę?

Często się modlę za Polskę, ale widzę wielkie zagniewanie Boże na nią, iż jest niewdzięczna. Całą duszę wytężam, aby ją bronić. Nieustannie przypominam Bogu Jego obietnice miłosierdzia. Kiedy widzę Jego zagniewanie, rzucam się z ufnością w przepaść miłosierdzia i w nim zanurzam całą Polskę, a wtenczas nie może użyć swej sprawiedliwości. Ojczyzno moja, ile ty mnie kosztujesz, nie ma dnia, w którym bym się nie modliła za ciebie.

Ojczyzno moja kochana, Polsko, o gdybyś wiedziała, ile ofiar i modłów za ciebie do Boga zanoszę. Ale uważaj i oddawaj chwałę Bogu, Bóg cię wywyższa i wyszczególnia, ale umiej być wdzięczna.

Pewnego dnia powiedział mi Jezus, że spuści karę na jedno miasto, które jest najpiękniejsze w Ojczyźnie naszej. Kara ta miała być - jaką Bóg ukarał Sodomę i Gomorę. Widziałam wielkie zagniewanie Boże i dreszcz napełnił, przeszył mi serce. Milczeniem modliłam się.

Dziś rano przyszła do mnie dziewica - św. Barbara i poleciła mi, abym przez dziewięć dni ofiarowała Komunię św. za kraj swój. - A tym uśmierzysz zagniewanie Boże.

Siódmego dnia nowenny ujrzałam Jezusa w obłoku jasnym i zaczęłam prosić, ażeby Jezus spojrzał na miasto i na kraj nasz cały. Jezus spojrzał się łaskawie. Kiedy spostrzegłam życzliwość Jezusa, zaczęłam Go błagać o błogosławieństwo. Wtem rzekł Jezus: Dla ciebie błogosławię krajowi całemu - uczynił duży znak krzyża ręką nad Ojczyzną naszą. Radość wielka napełniła duszę moją, widząc dobroć Boga.

Polacy nie pijcie wódki, ale mówcie codziennie różaniec a zwyciężycie wszystkich wrogów"

+Quote Post
RychuBaca
post 03.02.2013 - 15:37
Post #496

Dusza Towarzystwa

CYTAT(zx12 @ 03.02.2013 - 15:28) *
Kury nie szczą. Wydzielają kwas moczowy wraz z kałem. :)
...nieraz to normalnie padam ze śmiechu po tej stronie monitora. Zwróciłem na to uwagę i już w wersji Darka dostrzegłem jakąś przewrotność żartu, ale tak to uwypukliłeś zx12, że już się nie mogłem powstrzymać. He he :)) Czasem też jak Messanger coś napisze, to podobnie mnie zwala. :)

+Quote Post
Vesanya
post 03.02.2013 - 15:50
Post #497

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Krisss @ 03.02.2013 - 15:16) *
Boze, Boze, Vesanya, ile ty masz lat? W parkach dla dzieci kazde dziecko ma kierownice w samochodziku, czworo dzieci - cztery kierownice! Ty tez chcesz swoja kierownice...? -:)

hehe, rzeczywiście mój bunt jest czasem nieco dziecinny, dzięki za kubeł zimnej wody:)

+Quote Post
RychuBaca
post 03.02.2013 - 16:06
Post #498

Dusza Towarzystwa

CYTAT(stray.ghost @ 03.02.2013 - 15:31) *
Bóg Ojciec i Jezus, z którymi rozmawiała Faustyna Kowalska to nieźli sadyści. Ale naszemu papieżowi bardzo się spodobali, gdyż uczynił Faustynę świętą:
...te przykłady są ciekawe i właściwie już jakiś czas temu miałem napisać, że to, co aktualnie przedstawia Darek, przypomina w jakimś stopniu znane przykłady objawień czy wizji(?). Zresztą ciekawe jest, że to, co znamy ze stanów "OBE" niekiedy bardzo przypomina czy wiąże się w jakiś zakresie z opisami różnych objawień, wizji czy stanów doznawanych przez świętych, ale też innych, którzy za takich nie zostali uznani. Można to dostrzec nie tylko w mistyce chrześcijańskiej, ale także wschodniej (np. opisy mistycznych sidhi) itd. Ciekawy temat i dosyć obszerny, dlatego nie chce mi się w to głębiej wchodzić (przynajmniej teraz).

+Quote Post
Krisss
post 03.02.2013 - 16:20
Post #499

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Vesanya @ 03.02.2013 - 15:50) *
hehe, rzeczywiście mój bunt jest czasem nieco dziecinny, dzięki za kubeł zimnej wody:)

Super ! -:)

Zycie jest ‘niesprawiedliwe’ dla ludzi ktorzy podejmuja pewne 'ryzyko', np jak ty , kiedy w sposob bardzo kategoryczny zajelas pewne stanowisko.

A kto ma racje ? kto wie, moze wlasnie wszyscy maja racje, moza ‘racja’ to wlasnie suma tych wszystkich, czasem pozornie sprzecznych ze soba, opinii… ?

Na szczescie ludzie ktorzy maja odwage wysc spod rynny maja tez odwage troche sobie zmoczyc glowe (w moim deszczu nie ma zadnych kwasow wiec na pewno nie stracisz wlosow).

« Letniacy », tacy ani zimni ani ciepli, jak umra to prawdopodobnie nawet z tego sobie nie zdadza sprawy…-:)

Serdecznie cie pozdrawiam.

+Quote Post
Vesanya
post 03.02.2013 - 16:24
Post #500

Dusza Towarzystwa

Fajny przykład podałeś Stray. Pozwolę sobie poddać analizie w kontekście tego co wcześniej napisałam:

"Wieczorem ujrzałam Matkę. Bożą, z obnażoną piersią i zatkniętym mieczem, rzewnymi łzami płaczącą, i zasłaniała nas przed straszną karą Bożą. Bóg chce nas dotknąć straszną karą, ale nie może, bo nas zasłania Matka Boża. Lęk straszny przeszedł przez moją duszę, modlę się nieustannie za Polskę, drogą mi Polskę, która jest tak mało wdzięczna Matce Bożej.

Co stoi za tym lękiem? Miłość czy nasz demon? Dlaczego Bóg chce nas strasznie ukarać? Co stoi za chęcią ukarania? Miłość czy nasz własny cień? Dlaczego mało wdzięczna? Czy miłość potrzebuje czegoś w zamian?

Gdyby nie Matka Boża, na mało by się przydały nasze zabiegi. Pomnożyłam swoje wysiłki modlitw i ofiar za drogą Ojczyznę, ale widzę, że jestem kroplą wobec fali zła. Jakże kropla może powstrzymać falę?

Świat można oglądać w dwojaki sposób. Albo widzimy szkalnę do połowy pełną (harmonia w świecie) albo do połowy pustą (świat jest zły). Co stoi za tym drugim? Cień czy miłość?

Często się modlę za Polskę, ale widzę wielkie zagniewanie Boże na nią, iż jest niewdzięczna. Całą duszę wytężam, aby ją bronić. Nieustannie przypominam Bogu Jego obietnice miłosierdzia. Kiedy widzę Jego zagniewanie, rzucam się z ufnością w przepaść miłosierdzia i w nim zanurzam całą Polskę, a wtenczas nie może użyć swej sprawiedliwości. Ojczyzno moja, ile ty mnie kosztujesz, nie ma dnia, w którym bym się nie modliła za ciebie.

Co stoi za gniewem? Miłość czy cień? Czy Bogu nalezy przypominac miłosierdzie, skoro sam jest Miłością? Co stoi za tym kosztem o którym mówi Faustyna - jakaś transakcja. Z kim zazwyczaj nawiązujemy bolesny deal w duchowości? Bo chyba nie z miłością, która jest wyzwoleniem a nie ograniczeniem?

Ojczyzno moja kochana, Polsko, o gdybyś wiedziała, ile ofiar i modłów za ciebie do Boga zanoszę. Ale uważaj i oddawaj chwałę Bogu, Bóg cię wywyższa i wyszczególnia, ale umiej być wdzięczna.

Wywyższa - super pożywka dla ego. Zawsze pojawia się motyw bycia wybranym czy wywyższonym. Kłóci się to z miłością, która wszystkich traktuje tak samo. Kto więc wywyższa ? Co Szatan mówił Jezusowi gdy go kusił?

Umiej być wdzięczna - niezła manipulacja i jednoczęsnie związanie demona z ofiarą. Dam Ci marchewkę, ale mnie czcij, inaczej kij.

Pewnego dnia powiedział mi Jezus, że spuści karę na jedno miasto, które jest najpiękniejsze w Ojczyźnie naszej. Kara ta miała być - jaką Bóg ukarał Sodomę i Gomorę. Widziałam wielkie zagniewanie Boże i dreszcz napełnił, przeszył mi serce. Milczeniem modliłam się.

I znowu gniew, lęk...Motyw apokalipsy i kary. Stoi za tym miłość czy nasz własny cień/demon?

Dziś rano przyszła do mnie dziewica - św. Barbara i poleciła mi, abym przez dziewięć dni ofiarowała Komunię św. za kraj swój. - A tym uśmierzysz zagniewanie Boże.

Kto potrzebuje naszych rytuałów i energii psychicznych? Miłość, która jest wolnością czy nasz cień/demon? I znowu motyw gniewu i ograniczenia (9 dni rytuałów)

Siódmego dnia nowenny ujrzałam Jezusa w obłoku jasnym i zaczęłam prosić, ażeby Jezus spojrzał na miasto i na kraj nasz cały. Jezus spojrzał się łaskawie. Kiedy spostrzegłam życzliwość Jezusa, zaczęłam Go błagać o błogosławieństwo. Wtem rzekł Jezus: Dla ciebie błogosławię krajowi całemu - uczynił duży znak krzyża ręką nad Ojczyzną naszą. Radość wielka napełniła duszę moją, widząc dobroć Boga.

Co stoi za manipulacją typu: Daj mi coś, a ja w zamian nie ukarzę Cię? Czy to Wam przypomina relację pełną miłości czy raczej toksyczności?

Polacy nie pijcie wódki, ale mówcie codziennie różaniec a zwyciężycie wszystkich wrogów"

Widać w tym ograniczenie i jakąś transakcję czy wyzwolenie ?

itd

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 03.02.2013 - 16:27
Post #501

Dupa Towarzystwa

Kategoryczny, ale jakże trafny Krisss:)

+Quote Post
Woytas74
post 03.02.2013 - 17:30
Post #502

Dusza Towarzystwa

Ze względu na małą ilość czasu nie mam za bardzo czasu czytać forum i parę rzeczy mi umknęło a teraz czytam ten wątek i oczom nie wierze. Myślałem, że DS tylko po mnie się przejechał....
Powiem tyle, iż do niedawna uważałem Darka Sugiera za polski autorytet OOBE na miarę Roberta Monroe ale to co teraz czytam...
Jednak jak przysłowie mówi z wysokiego konia spada się z większym hukiem.
To ja idę dalej paść moje kury.
Pozdrawiam Wszystkich

+Quote Post
Krisss
post 03.02.2013 - 17:46
Post #503

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 03.02.2013 - 16:27) *
Kategoryczny, ale jakże trafny Krisss:)

Moze trafna, dlaczego nie ? Kazda ‘burza mozgow’ jest pozyteczna , o to mi chodzilo! Jest ryzykowna dla jej uczestnikow (a nie dla biernych obserwatorow), bo wowczas mozna czegos ‘ciekawego’ na swoj temat sie dowiedziec -:)

Ja naprawde uwazam ze nie ma jednej jedynej prawdy, najlepszy dowod to to ze kazdy ma swoja.

Ale ile milionow synapsow takie dyskusje nam wytworza….!!!!! -:) Az przyjemnie pomyslec.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 03.02.2013 - 17:55
Post #504

Dupa Towarzystwa

Ale i tak nie wiem czemu miało służyć komentowanie postów koleżanki:

Vesanya, twoje posty pod adresem Darka sa najbardziej nieprzyjemne. Od samego poczatku BARDZO irytuje cie jego (prawdziwa czy domniemana) pozycja jaka ma na tym forum i na rozne sposoby probujesz go zdemontowac. Pod plaszczykiem ‘troski’ i skomplikowanej psycho-pokielbaszonej terminologii.

Tak to wyglada patrzac z boku.

Nie wiem dlaczego nie komentowałeś przy okazji postów Dariusza. Skąd ta wybiórczość? Ciekawi mnie skąd ta łatwość w ocenie postów Vesanyai i trudność w ocenie postów Darka:)

+Quote Post

27 Stron V  « < 22 23 24 25 26 > » 
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park