|
|
![]() ![]() |
29.10.2012 - 22:06
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Obiecane dwa filmiki na moim nowym, cichym koncie w sieci. I niech takie ciche pozostanie…
(IMG:http://s13.postimage.org/9lyfxby9j/ds_usg_1.jpg) (IMG:http://s13.postimage.org/q8g06er7b/ds_usg_2.jpg) DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
29.10.2012 - 22:08
|
|
|
zx12 do ciebie skad wiesz ze przybijali do nadgarstków, choć troche historiamówi że rzymianie przybijali gwoździe do nadgarstek , fakt ze robili tak ale czy byłeś przy krzyżu jak przybijali Jezusa? więc myśle że wczasie wszystkiego się dowiesz jak było pozdrawiam. O tym jak byli przybijani ludzie do krzyża decydowało prawo grawitacji i mechaniczna wytrzymałość ludzkich kończyn. Tu nic nie można kombinować i wymyślać, że było może tak, albo całkiem inaczej. Przybity za dłonie człowiek zawsze od krzyża odpadnie. CYTAT Również wielu malarzy i większość współczesnych rzeźbiarzy, którzy przedstawiają ukrzyżowanie, pokazują gwoździe przebijajace dłonie. Jednakże rzymskie źródła historyczne i eksperymentalne wykazują, że gwoździe były wbijane pomiedzy kości nadgarstka, a nie przez dłonie. Gdyby gwoździe były wbijane przez dłonie, nastapiłoby przerwanie tkanek miękkich wzdłuż kości śródręcza pod ciężarem skazańca i jego ciało odpadłoby od krzyża http://chrzescijanie.info/Zamordowany.htm CYTAT Wielu malarzy i większość rzeźbiarzy przedstawiając ukrzyżowanie robi błąd ukazując gwoździe wbite w dłonie. Rzymskie relacje historyczne i praca doświadczalna dowiodły, że gwoździe były wbijane pomiędzy małe kości przegubów, a nie przez dłonie. Gwoździe wbite w ręce rozerwałyby palce w momencie gdy stałyby się podparciem dla ludzkiego ciała. http://wodazycia.com.pl/artykuly/34.pdf Pozdrawiam również |
|
|
|
29.10.2012 - 22:24
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Biorąc na logikę stygmaty na nadgarstkach nie spowodowałyby wykrwienia się? Może zwyczajnie tak jest bezpieczniej, a stygmat ma rangę symbolu.
|
|
|
|
29.10.2012 - 22:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Chyba trzeba być lekarzem aby zrozumieć o co chodzi w nagraniach ;o
|
|
|
|
29.10.2012 - 22:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Sądzę, że "Autowywiad 2" byłby o niebo lepszym rozwiązaniem. Ludzie woleliby raczej posłuchać i zobaczyć nowego, odmienionego Darka, niż jakieś wyniki badań medycznych, o których nie mają bladego pojęcia.
|
|
|
|
29.10.2012 - 22:52
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Im dłużej przyglądam się tym cudnym dyskusjom, dowodom i innym wywodom, tym bardziej widzę i wiem, że to jeden wielki shit. :)
Pozdrawiam. :) |
|
|
|
29.10.2012 - 23:08
|
|
|
|
|
|
|
29.10.2012 - 23:12
|
|
|
trochę czuje się jak po obejrzeniu programu "nie do wiary" caly program mówią ze za chwile pokażą niepowtarzalne zdjecia, jedyne na swiecie udawadniajace to czy tamto, a na koniec pare, zamazanych ujeć nie wiadomo czego.
Tak czy inaczej wciąż mam nadzieje, że może jednak swiaty mogą sie przenikac potrzeba do tego było tylko Darka Szymona Piotra i bez ironii, oby to wszystko okazało sie prawdziwą dobrą nowiną. Duużo miłości :))) |
|
|
|
29.10.2012 - 23:19
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Ej Darek, mizerne te stygmaty, my chcemy krwi
Podciagnij sie:) |
|
|
|
29.10.2012 - 23:45
|
|
|
Ociec Pio mógłby takich stygmatów pozazdrościć...
|
|
|
|
30.10.2012 - 14:32
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Chyba trzeba być lekarzem aby zrozumieć o co chodzi w nagraniach ;o niekoniecznie lekarzem, można być technikiem medycznym i akurat tu takiego macie (dopiero się uczę) :) na moje oko te dwa pliki z usg nadają się do kosza -.-' Darek wziął nic nie warty wycinek z jakiegoś badania usg, który pokazuje nie mniej, nie więcej, jak przesuwanie głowicy ultrasonografu, przez lekarza, po ciele badanego... i to bardzo krótki wycinek, gdzie nie ma chwili żeby głowica była w miejscu, co jest konieczne do wykonania badania - prawdopodobnie wtedy lekarz szukał odpowiedniego miejsca... tak więc te pliki nie niosą ze sobą ŻADNYCH użytecznych informacji medycznych... cóż, takie jest moje zdanie... co więcej Darek chyba ćwiczy na siłowni, więc te odciski z poprzednich zdjęć mogą być od chwytania rączek wszelakich przyrządów do ćwiczeń siłowych... pozostałe zdjęcia usg także poddaję w wątpliwość, po pierwsze, gdyż filmiki obniżyły ich wiarygodność, po drugie, iż jest tam więcej zaciemnionych obszarów, więc traktowanie jednego jako 'stygmatu' a ignorowanie innych jest dopasowywaniem wyników pod interpretację... co więcej dziury po stygmatach byłyby chyba trochę większe, w dodatku przelotowe, ja zaś nie widzę na zdjęciach śladów w tych kształtach... są większe czarne plamy, ale ich jest kilka obok siebie, co na logikę wyklucza możliwość zakwalifikowania ich do stygmatów, bo dziura w ręce z założenia ma być jedna, poza tym Darek nawet ich nie wskazał, tylko jakąś mniejszą ledwo widoczną plamkę... chociaż zastanawia mnie pod jakim kątem lekarz przyłożył głowicę, bo od tego też zależałoby, jak interpretować konkretne struktury... jeśli pod kątem, to jestem skłonny przyjąć, że plamki zaznaczone żółtymi kreskami przez Darka na jego zdjęciach coś oznaczają, niekoniecznie stygmaty, choć nie można chyba wykluczyć takiej możliwości... jednak filmiki nadają się do kosza... nie wiem czy mam rację, ale tak mi się wydaje.. pozdrawiam. |
|
|
|
30.10.2012 - 16:30
|
|
|
można być technikiem medycznym i akurat tu takiego macie (dopiero się uczę) :) na moje oko te dwa pliki z usg nadają się do kosza -.-' Darek wziął nic nie warty wycinek z jakiegoś badania usg, który pokazuje nie mniej, nie więcej, jak przesuwanie głowicy ultrasonografu, przez lekarza, po ciele badanego... ... tak więc te pliki nie niosą ze sobą ŻADNYCH użytecznych informacji medycznych... co więcej Darek chyba ćwiczy na siłowni, więc te odciski z poprzednich zdjęć mogą być od chwytania rączek wszelakich przyrządów do ćwiczeń siłowych... A co poczniesz ze skanami orzeczeń lekarskich? Też nadają się do kosza? :) Trafiało mi się w życiu robić różne rzeczy. W tym machać łopatą, widłami (to drażliwe słowo w tym wątku ;) ), pięciokilowym młotem kowalskim, a i trening siłowy też nie był mi kiedyś obcy. Nigdy nie zrobiły mi się tutaj odciski. Co jest zresztą raczej niemożliwe. Nawet po silnym rozpostarciu dłoni, w tym miejscu pozostaje wgłębienie. Dlatego ta część ręki nie zetknie się z rączką przyrządów do ćwiczeń. Nie budzą moich zastrzeżeń dostarczone przez Darka dowody. Możesz podważać zdjęcia i filmy z badań USG, ale załączonej diagnozy lekarskiej już nie. Choć oczywiście powody powstania takich zmian, są moim zdaniem inne, niż jak uważa to Darek. Ej Darek, mizerne te stygmaty, my chcemy krwi Dla forumowych wampirów zawsze polecić można na pierwsze danie czerninę, zwaną również czarną polewką http://2.bp.blogspot.com/_wqjTK4YyQys/TNSj...Czernina+-a.jpg a na drugie, staropolską kaszankę. http://www.gwiazdywkuchni.pl/pliki/przepis...zwyczajna_6.jpg Darek krwiodawcą nie jest i jako taki powinien pozostawać poza chuciami wszelkich krwiopijców. :) |
|
|
|
30.10.2012 - 20:50
|
|
|
Ciekawi mnie Darku jaka jest intencja powstawania tych stygmatów?
W jakim celu się pojawiają? |
|
|
|
30.10.2012 - 21:07
|
|
|
|
|
|
|
31.10.2012 - 13:16
|
|
|
Okej,
Dzisiaj postaram się wrzucic kolejny materiał. Musimy go tylko obrobić. Będzie to jedna fotka i króciutki filmik full HD grzbietu prawej dłoni… Czekajcie na materiał. DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
31.10.2012 - 15:38
|
|
|
Okej, Dzisiaj postaram się wrzucic kolejny materiał. Musimy go tylko obrobić. Będzie to jedna fotka i króciutki filmik full HD grzbietu prawej dłoni? Czekajcie na materiał. DS Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book Witaj :) Darek,opowiadaj co działamy:)czy czegoś potrzebujesz? W jakim celu,próbujesz coś udowodnić:) I jak można,czy w ogóle ci pomóc:) Wczoraj Romek na chatcie mnie zdemolował pytaniami:)a dzisiaj ja ciebie:) pozdrawiam |
|
|
|
31.10.2012 - 16:25
|
|
|
Już, już…
Pracujemy nad tym, ale coś nie idzie bo filmik ma za dużo mega. DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
31.10.2012 - 16:32
|
|
|
Dobra,
Fota już wrzucona. Widać na niej grzbiet prawej dłoni w zbliżeniu. Proszę zwróci uwagę na miejsce gdzie zapada się tkanka. Zaraz dam film. (IMG:http://img856.imageshack.us/img856/5247/obraz001ce.jpg) DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
31.10.2012 - 18:22
|
|
|
Teraz obiecany filmik w Full HD:
(IMG:http://s10.postimage.org/i51m2sgo9/full_hd.jpg) DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
31.10.2012 - 18:35
|
|
|
Panie Dariuszu.
Czy nadal podąża Pan drogą wolności? Obawiam się że nie. Wszystko fajnie, miło i przyjemnie, ale nie wiem czy taka ''działalność'' nie podziała szkodliwie na młodych, zafascynowanych tematyką OOBE, poszukiwaczy. Pozdrawiam, i życzę zdrowia. |
|
|
|
31.10.2012 - 18:40
|
|
|
To nie są stygmaty. Przynajmniej nie te, które miał O. Pio, św. Franciszek z Asyżu itd, itd...
Nie starasz się nagiąć rzeczywistości pod własne widzimisie? :P |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |