oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

24 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Closed TopicStart new topic
> Usg-STYGMATY, Na świadectwo prawdzie
Korba-dawid
post 04.11.2012 - 21:33
Post #211

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Bóg ma na nazwisko Potocki-Rosicki. :) Z początku go słucham myśle sobie mądry gość , ale później to nie wyrabiałem. :) Chociaż wyobraźnie to on ma bardzo mocno rozwiniętą. :)
Go to the top of the page

+Quote Post
zx12
post 04.11.2012 - 21:33
Post #212

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 04.11.2012 - 21:27) *
Uncomnon to odpowiedz mi. Jezus, Budda, oświeceni nie rozumieli kim jest stwórca?

Zakładając oczywiście, że istnieje ktoś taki jak stwórca bo wg mnie to wymysł, aby ogarnąć umysłem to czego nie da się ogarnąć właśnie umysłem.

Zielarz nigdy nie miałeś okazji przeczytać oryginalnych notatek Jezusa, czy Buddy. To co oni mówili, przechodziło przez długie wieki, proces kopiowania, wstawek, ingerencji i interpretacji ówczesnych ludzi. Do tego był to przekaz skierowany do osób, których wiedza o otaczającym świecie była zdecydowanie różna od naszej.

+Quote Post
bielik110
post 04.11.2012 - 22:09
Post #213

Dusza Towarzystwa

Witajcie:)
Każdy z was ma racje,większość posługuje się wiedzą zdobytą z pism:) i dziwi fakt,że piszecie to co ktoś gdzies,powiedział lub napisał:). Szukacie prawdy,którą każdy z was jest,szukacie drogi,a drogą jest serce akceptacja,miłość i czułość:)
Szukacie poza ciałem,a macie wszystko wciele:) Życie ma cel,celem jest dążenie,z wyboru jakiego dokonacie teraz,
kim jesteście:) i świadomie pokazywac światu kim jestem:)myślą,mową i uczynkiem:)
Nawyki odziedziczone,ciezko zmienic:) ale da się przebic kazdy mór,a miłosc do siebie i bliznich to najlepszy kafar:)
Pozdrawiam

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.11.2012 - 22:11
Post #214

Dupa Towarzystwa

Mylisz się zetiksie12. Te notatki są mi dobrze znane. Stwórca to dogmat. Jedność i dualizm istnieją równolegle od zawsze. Jedność to wieczny spokój - dom. Dualizm (siła zawarta w jedności) pozazdrościła tego spokoju jedności i spierdoliła z domu, aby szukać wrażeń, ale to sen, iluzja a naszym zadaniem poprzez badanie istnienia jest "powrót" do domu. Powrót dałem w cudzysłów bo my ciągle w tym domu jesteśmy a jedynie szlajamy się po dualizmie bo trochę zbłądziliśmy. Daliśmy się wyciągnąć z domu i wpadliśmy w cykl narodzin i śmierci i ostro każdego z nas to zamotało a wszystko jest dużo prostsze niż się wydaje tylko trzeba uspokoić umysł a wtedy burza myśli zniknie jak za dotknięciem magicznej różdżki.

Co do stygmatów i tego, że się nie goją. Pewnie, że się goją bo skoro sam stygmatyk je stworzył (choroba religijna) to raczej ten ktoś nie ma zamiaru, aby zniknęły. Stygmatyk musiałby sam zechcieć wyzdrowieć i rany by zniknęły, ale wtedy tajemnica by prysła i dlatego stygmatycy pod wpływem silnych zaburzeń emocjonalnych trwają w tej chorobie widząc w tym dar od samego boga a takiego "daru" kto chciałby się pozbyć?

Liczę jednak na to, że mylę się we wszystkim co piszę bo lubię się uczyć i wyciągać wnioski.

+Quote Post
Deimond
post 04.11.2012 - 22:22
Post #215

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 04.11.2012 - 22:11) *
Mylisz się zetiksie12. Te notatki są mi dobrze znane. Stwórca to dogmat. Jedność i dualizm istnieją równolegle od zawsze. Jedność to wieczny spokój - dom. Dualizm (siła zawarta w jedności) pozazdrościła tego spokoju jedności i spierdoliła z domu, aby szukać wrażeń, ale to sen, iluzja a naszym zadaniem poprzez badanie istnienia jest "powrót" do domu. Powrót dałem w cudzysłów bo my ciągle w tym domu jesteśmy a jedynie szlajamy się po dualizmie bo trochę zbłądziliśmy. Daliśmy się wyciągnąć z domu i wpadliśmy w cykl narodzin i śmierci i ostro każdego z nas to zamotało a wszystko jest dużo prostsze niż się wydaje tylko trzeba uspokoić umysł a wtedy burza myśli zniknie jak za dotknięciem magicznej różdżki.

Co do stygmatów i tego, że się nie goją. Pewnie, że się goją bo skoro sam stygmatyk je stworzył (choroba religijna) to raczej ten ktoś nie ma zamiaru, aby zniknęły. Stygmatyk musiałby sam zechcieć wyzdrowieć i rany by zniknęły, ale wtedy tajemnica by prysła i dlatego stygmatycy pod wpływem silnych zaburzeń emocjonalnych trwają w tej chorobie widząc w tym dar od samego boga a takiego "daru" kto chciałby się pozbyć?

Liczę jednak na to, że mylę się we wszystkim co piszę bo lubię się uczyć i wyciągać wnioski.

Cykl narodzin i śmierci to również dogmat używasz go zawsze i wszędzie zarowno jak pojęcie dualizmu. przyjąłeś również dogmaty których nigdy nie sprawdziłeś a jedynie wierzysz. No chyba że w metryce Ci zapisali kim byłeś w poprzednich wcieleniach.

Jak prosto przyjmujesz że ktoś coś sam sprowokował i sam to zaleczy. Jaki pewny tego wszystkiego jesteś jakbyś sam tego doświadczał . MAsakra. Mas mix zielarza poprostu nowa religia.

Dawaj zielu - jeszcze 4 punkty i masz czajnik.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.11.2012 - 22:37
Post #216

Dupa Towarzystwa

Tak się zastanawiałem, gdzie zniknąłeś Deimond:) Jak myślisz dlaczego jest tak mało stygmatyków? Bo to rzadka choroba. Żółw z dwoma głowami też nie często się zdarza a można to wytłumaczyć wybrykiem natury. Trudno gojące się rany to nic niezwykłego a w gojeniu się takich ran nastawienie psychiczne odgrywa wielką rolę.

Czajnik to też dogmat, ale przyda mi się bo ten w pracy co mam to się nie wyłącza. Twist dziergasz już logo forum na czajniku?

+Quote Post
Deimond
post 04.11.2012 - 22:41
Post #217

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 04.11.2012 - 22:37) *
Tak się zastanawiałem, gdzie zniknąłeś Deimond:) Jak myślisz dlaczego jest tak mało stygmatyków? Bo to rzadka choroba. Żółw z dwoma głowami też nie często się zdarza a można to wytłumaczyć wybrykiem natury. Trudno gojące się rany to nic niezwykłego a w gojeniu się takich ran nastawienie psychiczne odgrywa wielką rolę.

Czajnik to też dogmat, ale przyda mi się bo ten w pracy co mam to się nie wyłącza. Twist dziergasz już logo forum na czajniku?

Gadaj z doo...ato cię osr.a - wytłumacz mi się z tych dogmatów które przyjmujesz za oczywiste - doświadczyłeś tego cyklu czy jak?:D

Dorzucę do czajnika używany filtr do kawy:D

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.11.2012 - 22:54
Post #218

Dupa Towarzystwa

Tego filtra używałeś w czajniku mam nadzieję i nie było z nim łóżkowych eksperymentów? Pytam dla pewności i sorki za posmak obleśności. Dziękuję za podarunek. Lubię używane...

Doświadczyłem cyklu narodzin i śmierci wielokrotnie. Dowodów mam kilka a główny to uprawianie ziemi:) Żadnej książki na ten temat nie przeczytałem a wiele umiałem od samego początku czyli jest to kontynuacja nabranego kiedyś już doświadczenia i pewnie w jakiejś części genów po dziadkach. Ponadto narodziny i śmierć to cykl tak samo jak dzień i noc. No chyba, że uważasz, że jutro słońce nie wzejdzie. Wiele jak nie wszystkie odpowiedzi zawarte są w naturze tylko trzeba się przyjrzeć, obserwować.

Idę spać. Do jutra:)

+Quote Post
twistoid
post 04.11.2012 - 22:55
Post #219

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

masz ten czajnik

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.11.2012 - 23:06
Post #220

Dupa Towarzystwa

Nie usnę z wrażenia. Dziękuję wszystkim. To mój ostatni post. Jeszcze raz dziękuję za chyba ze dwa lata ciekawych, burzliwych a czasem nawet jałowych pogawędek. Jeszcze raz szacunek. Kontynuacją moich nauk zajmie się teraz Bielik zwany w astralu Wielkim Sercem.

+Quote Post
Kazik
post 05.11.2012 - 12:08
Post #221

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 04.11.2012 - 23:06) *
Nie usnę z wrażenia. Dziękuję wszystkim. To mój ostatni post. Jeszcze raz dziękuję za chyba ze dwa lata ciekawych, burzliwych a czasem nawet jałowych pogawędek. Jeszcze raz szacunek. Kontynuacją moich nauk zajmie się teraz Bielik zwany w astralu Wielkim Sercem.

hahaha, no nie mogę, tak jak podejrzewałem. Celem był 1000.
:D

+Quote Post
_Voyager_
post 05.11.2012 - 12:16
Post #222

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(Deimond @ 04.11.2012 - 22:22) *
Cykl narodzin i śmierci to również dogmat używasz go zawsze i wszędzie zarowno jak pojęcie dualizmu. przyjąłeś również dogmaty których nigdy nie sprawdziłeś a jedynie wierzysz. No chyba że w metryce Ci zapisali kim byłeś w poprzednich wcieleniach.

Jak prosto przyjmujesz że ktoś coś sam sprowokował i sam to zaleczy. Jaki pewny tego wszystkiego jesteś jakbyś sam tego doświadczał . MAsakra. Mas mix zielarza poprostu nowa religia.

Dawaj zielu - jeszcze 4 punkty i masz czajnik.

To tyle punktów trzeba zdobyć...(1000) Coś portal ma niski budżet, ustalając taki wysoki pułap.

Wczoraj skubiąc trawę, pewna kotka mojej znajomej ;), zwana - bystra telepatka.
Tak na to zareagowała... niemal zawału biedna by dostała.
Gdyż punktów prestiżu żadnych na końce nie otrzymała, bo jeszcze się nie zarejestrowała. Ponadto jak się dowiedziała, iż Dr Leon stygmaty magnesami pragnie potraktować, od tak całą sprawę zatuszować, w ramach nauki je zlikwidować... w mig myśl przechwyciła, ze zdziwienia dostała niezłego osłupienia :)

ON dźwięk:
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/co-tak-zas...963,w.html#play

Ps. Małe odprężenie, na czasem mocno ścierające się opinie. Które pomogą w rozładowaniu, emocji.
Nutka uśmiechu nie zaszkodzi, wręcz obu stroną w zdrowiu dogodzi. Tym którzy są za fenomenem stygmatów, przeciw lub wstrzymujących się, wierzących i nieniewrzących, nie pomijając wątpiących ;)

+Quote Post
MadziaKK
post 05.11.2012 - 16:45
Post #223

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A ja sie wzburzylam, normalnei w swiecei, niewiele mnie z rownowagi wyprowadza, a sie przejelam tymi darkowymi rosnacymi stygmatami, ze ... az sie dziwnie czuje :|

:(

Stygmaty? Darek, z calym szacunkiem, zreszta wiesz, ale w jaki sposob mialoby to byc "na swiadectwo prawdzie"?????? (probuje sie nie unosic)

To bedize tylko i wylacznie "swiadectwo" tego, jak czlowiek potrafi mysla i energia wplywac na swje cialo. Ze najpierw istnieja zmiany w polu mentalnym/energetycznym czlowieka, a potem dopiero mozna zaobserwowac zmiany fizyczne.

Nie wiem, czemu sie denerwuje, probuje zachowac spokoj, ale jak ktos umie czytac miedzy wierszami, wie, jakie to wzbudza we mnie meocje... :/

Zadne z tych stygmatow dowody prawdy, czy Prawdy, czy jakiejkolwiek "prawdy". Czy tego co zobaczyles poza cialem (gdzie wszystko jest "namacalne", ale i namacalne moze byc to co jest ulotne...)

Moze jedynie przyciagnac ludzi zakochanych w Jezusie..

Magdalena.

+Quote Post
zx12
post 05.11.2012 - 16:54
Post #224

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 04.11.2012 - 23:06) *
Nie usnę z wrażenia. Dziękuję wszystkim. To mój ostatni post.

Daj spokój. Pracuj teraz na drugi czajnik. Za dwa lata będziesz mieć prezent dla żony. :)

CYTAT(MadziaKK @ 05.11.2012 - 16:45) *
A ja sie wzburzylam, normalnei w swiecei, niewiele mnie z rownowagi wyprowadza, a sie przejelam tymi darkowymi rosnacymi stygmatami, ze ... az sie dziwnie czuje :|

Uważaj. Bo i Tobie wyrosną. ;)

+Quote Post
leon
post 05.11.2012 - 18:17
Post #225

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No i niedługo Ploska będzie krajem stygmatyków

+Quote Post
Darek Sugier
post 05.11.2012 - 18:22
Post #226

Dusza Towarzystwa

Piszcie, piszczcie…
Wszystko co leży na sercu wyrzućcie proszę…
Co Was nie pokoi, jakie macie obawy…
Tylko aby się nie nakręcać za bardzo w negatywne emocje…
Wyraź co czujesz i obserwuj dalej…
Czas wszystko pokarze…

Forum ma to do siebie, że tu jeden drugiego łatwo na coś nakręca.
Ktoś rzuci hasło i już się robi głuchy telefon :)

Darek ma racje? Darek nie ma racji?
Czas wszystko zweryfikuje…

Nic sobie nie roić. Wszystko u mnie w jak najlepszym porządku…
Chyba nigdy nie byłem tak szczęśliwy jak jestem teraz…
To szczęcie jest w sercu, w środku…
Aż nieraz chce mi się płakać…
Jakbym miał wybuchnąć szczęściem…
I ten spokój…

Nieraz trudno mi pisać,
Bo czuję wtedy, że muszę wyjść z tego spokoju…
Ubrać myśli w słowa…
Zanurzyć się w słowa…

Słowa, słowa, słowa….

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002

+Quote Post
danEG
post 05.11.2012 - 18:31
Post #227

Dusza Towarzystwa

Notatnik

wyobraźmy sobie życie bez słów, same emocje...

+Quote Post
Leelaja
post 05.11.2012 - 18:47
Post #228

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Darek Sugier @ 05.11.2012 - 18:22) *
Piszcie, piszczcie?
Wszystko co leży na sercu wyrzućcie proszę?

Nic sobie nie roić. Wszystko u mnie w jak najlepszym porządku?
Chyba nigdy nie byłem tak szczęśliwy jak jestem teraz?
To szczęcie jest w sercu, w środku?
Aż nieraz chce mi się płakać?
Jakbym miał wybuchnąć szczęściem?
I ten spokój?

Nieraz trudno mi pisać,
Bo czuję wtedy, że muszę wyjść z tego spokoju?
Ubrać myśli w słowa?
Zanurzyć się w słowa?

Słowa, słowa, słowa?.

DS

Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book

To przeciez my czekamy na Twoje piszcie piszcie...
rzucasz nam po kawałku jak psu kawałek kości a reszta ukryta za plecami.
I obserwujesz reakcje, postawiles sie w roli "tego co wie" tylko co?
I chcesz zebyśmy sie tu nie przerzucali domysłami.
Kochany Darku te stany szczesliwosci sa mi dobrze znane, to rozpierajace uczucie miłosci, ze swoja oczyszczajacą moca. A słowa nigdy nie oddadzą w pelni zadnej prawdy, bo ta jest zawarta w ciszy...
ale napisz nastepna tajmenice, albo ze dwie :)) pleaseeee!! :))

+Quote Post
uncommon
post 05.11.2012 - 19:01
Post #229

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ponawiam pytanie po raz 9999 : Kiedy premiera nowej książki ? Na jakim etapie jest ?

+Quote Post
sunstone
post 06.11.2012 - 23:14
Post #230

Członek Rodziny

Notatnik

niektórym nawet gdy by Bóg nadepnął na ucho to by powiedzieli że słoń stoi im na przeszkodzie :-)

Darek był całkiem niewierzący, czy to nie dowód na boską moc.
Taki Boski plan, aby pokazać innym jak można powrócić.

Ja ciągle wracam, choć też mam chwile zwątpienia, ale to ludzkie jest..

Darek twoja szczerość jest wielka, inni woleli by być okłamywani.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 07.11.2012 - 07:00
Post #231

Dupa Towarzystwa

Nie wiem jak można sądzić, że Bóg sam z siebie ingeruje w nasze życie. Czyli co? Siedzi na górze jakiś gość i myśli. Dobra tego niedowiarka sobie dzisiaj nawrócę a tamtego za rok. Tamten to już chój - nawet ja go nie nawrócę. Tamtemu jutro zabiję dziecko a tamta zapije się na śmierć a Obama będzie prezydentem. Takie ma plany? Niezły kawalarz.

+Quote Post

24 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park