|
|
![]() ![]() |
25.11.2012 - 17:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie wiem jak to się dzieje (tzn. biorąc pod uwagę szczegółowość zasad, zależności itd.), ale w jakiś sposób w całym tym galimatiasie przepływu informacji, reakcji na świat zewnętrzny i wewnętrzny, uczymy się (pewnie w zróżnicowany sposób i w różnym tempie) samostanowienia, samopoznania i wygląda na to, że cały ten "zbędny balast" cudzych idei, przekonań, wartości, a także własnych doświadczeń, przeżyć, uczuć, emocji, przekonań, jest czymś bardzo nam pomocnym na różnych i w różnych etapach życia. Może to trochę dziwnie wyglądać, a czasem też może brakować we własnej przestrzeni ("przekonań") miejsca na "przekonania" innych, ale myślę, że można to zrozumieć, nie tylko ze względu na samą trudność z przyjęciem cudzego "przekonania", ale może też ze względu na niemożność (może tylko chwilową?) przyjęcia czyjegoś doświadczenia, przeżywania i prób samostanowienia(?). Chcąc nie chcąc, pisząc w ten sposób, tworzę i wyrażam własny system przekonań. :) Czy jestem gotowy go porzucić, gdy przyjdzie taka potrzeba? Zaprawdę powiadam wam – gdybyście mieli wiarę jak ziarnko gorczycy, to powiedzielibyście tej górze: Przenieś się stąd tam, a przeniesie się i nic niemożliwego dla was nie będzie. IO CHAOS :). |
|
|
|
25.11.2012 - 18:51
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
IO CHAOS :). Nie chaos, bo nie da się zdobyć takiej wiary bez uprzedniego zdobycia odpowiedniej świadomości. A mając odpowiednią świadomość, wszystko jest naturalnie uporządkowane i otwarte na nową perfekcyjną kreację, zrównoważoną i pod każdym względem dobrą. To takie naturalne zabezpieczenie i w sumie taka właściwość wszechświata :) |
|
|
|
25.11.2012 - 19:17
|
|
|
Nie chaos, bo nie da się zdobyć takiej wiary bez uprzedniego zdobycia odpowiedniej świadomości. A mając odpowiednią świadomość, wszystko jest naturalnie uporządkowane i otwarte na nową perfekcyjną kreację, zrównoważoną i pod każdym względem dobrą. To takie naturalne zabezpieczenie i w sumie taka właściwość wszechświata :) Zaprawdę powie to każdy z taką wiarą i świadomością,tak jest:) |
|
|
|
25.11.2012 - 20:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ciekawe jaką musi czuć presje,odpowiedzialność Darek Sugier z faktu ,że jest tym co ma nas 'poprowadzić' .
|
|
|
|
25.11.2012 - 21:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
W każdej chwili Darek może zrezygnować. Dla mnie trochę dziwne, że Darek chce tak cierpieć fizycznie. Może teraz tego nie czujesz, ale fizycznie będziesz mieć te stygmaty, to współczuje. Poza tym czuć wszystko (niefizycznych) można czuć też fizycznie bez stygmatów , bo mam wrażenie że o taki efekt końcowy Ci chodzi..."Asy w rękawie..". poczekamy, zobaczymy. Jeszcze te dzienniki Jessiego.
|
|
|
|
25.11.2012 - 21:36
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
[(IMG:http://i.wp.pl/a/f/jpeg/23488/in2.jpeg)
Ja nie wiem w jakim celu stygmatycy mają tak cierpieć. Dla mnie na tą chwile jest niezrozumiałe w pewnym sensie głupie . edit: być może to wynika z mojego niezrozumienia na te chwile. |
|
|
|
25.11.2012 - 22:43
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Bardzo ciekawy cytat z księgi Izajasza (stary testament) o Jezusie:
Iz 7,14-16 "Dlatego Pan sam da wam znak: Oto Panna pocznie i porodzi Syna, i nazwie Go imieniem Emmanuel. Śmietanę i miód spożywać będzie, aż się nauczy odrzucać zło, a wybierać dobro. Bo zanim Chłopiec będzie umiał odrzucać zło, a wybierać dobro, zostanie opuszczona kraina, której dwóch królów ty się uląkłeś." Dorzucę może, że ten fragment (o odrzuceniu zła i wyborze dobra) jednakowo przełożyli katolicy jak i świadkowie Jehowy, którzy w kilku ważnych miejscach Pisma się różnią. Ps. sory że tak nie bardzo w temacie, ale chyba lepszego wybrać się nie dało :p |
|
|
|
27.11.2012 - 13:10
|
|
|
[(IMG:http://i.wp.pl/a/f/jpeg/23488/in2.jpeg) Ja nie wiem w jakim celu stygmatycy mają tak cierpieć. Dla mnie na tą chwile jest niezrozumiałe w pewnym sensie głupie . edit: być może to wynika z mojego niezrozumienia na te chwile. O fuuuuuuuuuuu, jadłem akurat :| Ja się tylko zastanawiam w jaki sposób Daro będzie podnosił sztangę, jak będzie miał takie dziary na dłoniach. |
|
|
|
27.11.2012 - 13:23
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Przekazanie czegokolwiek w takim stanie, bądź jeszcze gorszym nie będzie już takie proste... fizycznie rzecz biorąc i z perspektywy fizycznej patrząc dąży to do rozpieprzenia mu ciała fizycznego w pewnym stopniu.... zwykłe i proste czynności nie będą już takie proste jak teraz... w gruncie rzeczy nic nie wiadomo jak u Darka się to potoczy i jak się to skończy... najważniejsze, by skończyło się to pozytywnie.
|
|
|
|
28.11.2012 - 21:29
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Tak patrzę na te foty stygmatyków to po twarzach widać samą radość. Czyż nie? Cudowne i ile w tym ukrytego piękna tak jak u tego szczęśliwego Pana z krzyżem na czole.
http://www.pinger.pl/szukaj/po_tagu?t=stygmaty |
|
|
|
28.11.2012 - 23:15
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
hmmm doszukiwanie się wszędzie oznak chyba nie jest odpowiednie , mozna je znaleźć często tam gdzie ich nie ma
"oznaka" chyba powinna znaleźć nas. Ludzie cię powinni zaczepiać i mówić, że masz stygmaty. No chyba,że to test wiary,próba sił w wyższym celu;] tak czy siak powodzenia ;) |
|
|
|
28.11.2012 - 23:23
|
|
|
Mieć stygmaty w Polsce to kara za grzechy:) W Czechosłowacji lepiej już bo knedliki wyluzowane i pod domem nie będą się zbierali.
|
|
|
|
28.11.2012 - 23:27
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mieć stygmaty w Polsce to kara za grzechy:) W Czechosłowacji lepiej już bo knedliki wyluzowane i pod domem nie będą się zbierali. ależ by to było " Znany satanista, okultysta i praktykant ciemnych mocy Darek S. ukarany stygmatami za grzechy" :) a może pomniki z brązu.. kto wie ;] |
|
|
|
16.12.2012 - 11:26
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jak dla mnie to nawet jeśli ci się pojawią stygmaty to nie będzie to świadectwo twojej wiarygodności tylko siły działania umysłu na ciało poprzez swoją silną wiarę.
Lepszym dowodem było by podanie liczb do lotto i to najlepiej przynajmniej 3 razy z rzędu, żeby mieć 100% pewności, że to nie przypadek ( poproś o to Jezusa, bo jeśli to naprawdę on to nie powinien mieć problemów z wejrzeniem w przyszłość). Niemniej jednak jeśli nawet byś to zrobił to nie musi być to świadectwo na twoją wiarygodność, bo może być tak,że jakaś istota podszywa się pod Jezusa i robi to , żeby nas zmanipulować. Jednak i tak będzie to lepsze, ponieważ w odróżnieniu od stygmatów było by to mocnym dowodem na istnienie Boga, bo nie da się przez przypadek podać trzech liczb, bez względu na to czy był to Jezus czy coś innego. |
|
|
|
16.12.2012 - 11:36
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Mogę to nakręcić w bardzo dobrej jakości (stygmaty). Jestem z filmu, więc pomyśl o mnie, a będziesz wiedział czy chcesz to zrobić. Nie napieram... Antoni
|
|
|
|
16.12.2012 - 11:42
|
|
|
Fajnie by było (zakładając, że rany się otworzą) robić fotki codziennie a na koniec byłby fajny efekt - taki poklatkowy filmik. Myślę, że na YT była by spora oglądalność.
|
|
|
|
29.12.2012 - 14:25
|
|
|
Mogę to nakręcić w bardzo dobrej jakości (stygmaty). Jestem z filmu, więc pomyśl o mnie, a będziesz wiedział czy chcesz to zrobić. Nie napieram... Antoni Nie mówię tak, nie mówię nie – by kontakt się nie urwał biorę Cię do znajomych… DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
29.12.2012 - 14:43
|
|
|
Darek a jak tam stygmaty? Postępują czy póki co jest jak było?
|
|
|
|
29.12.2012 - 15:41
|
|
|
O Darek?Piotr mógłby przeswietlić piramidy ......:)
|
|
|
|
29.12.2012 - 16:00
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Dobrze. Czekam na znak. Antoni
Nie mówię tak, nie mówię nie – by kontakt się nie urwał biorę Cię do znajomych… DS Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book |
|
|
|
29.12.2012 - 16:30
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |