|
|
![]() ![]() |
19.03.2013 - 23:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
To co, mam się wynosić z tego forum jako persona non grata ?
Bo zadaję p. Darkowi i jego zwolennikom niewygodne pytania ? |
|
|
|
19.03.2013 - 23:29
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ale nie mam zamiaru przepraszać za to że jestem. I będę zadawać niewygodne pytania p. Darkowi. Nie dlatewgo że jestem jakas upierdliwa, ale dlatego, że jestem ciekawa świata i tego co poza nim jest :) Ale nikt nie broni, mimo wczesniejszych obiekcji, zadawaj pewnie, tyle tylko że DS sie gdzieś zapadł, może wartościuje poglądy ;p i zapewne tematu z pytaniami sie nie doczekacie |
|
|
|
20.03.2013 - 00:22
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Księgę Mirdada można ściągnąć z tej stronki http://chomikuj.pl/omelia/zachomikowane/Ks...,1248972840.doc |
|
|
|
20.03.2013 - 06:05
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Tulsi masa to świrek muchomorek:) Ja jego posty bardzo rzadko czytam dosłownie. To metafory...trochę jak sny. Trzeba trochę jakby odejść od tego co pisze i spojrzeć z dalszej perspektywy, aby je zakumać. Nie zawsze, ale często tak jest a najczęściej to nigdy nie zrozumiesz jego postów, ale to piszę ze swojego doświadczenia:)
Za kilka tygodni oswoisz się tu z wszystkimi bo tak naprawdę czynnie tu się udzielających osób jest mało:) Nie wiem czy wiesz, ale ja jestem tu dyrektorem trolem! Miałem już dwa bany nawet z tego powodu. Spotkał mnie taki zaszczyt i staram się wywiązywać z trolowania najlepiej jak potrafię. Ne zawsze wychodzi, ale uczę się:) Aha. Dzięki za miłe słowa w jednym z postów. Nie chcę tu się sztucznie rewanżować, ale Twoje wypowiedzi bardzo mi się podobają i bądź tu z nami jak najdłużej:) Ja obiecuję, że tego forum nie opuszczę nigdy. Cieszysz się Twist?:) Tulsi skoro już wywołałem twista to jest to moderator. Bardzo interesujący moderator. On zazwyczaj śpi, ale nagle się budzi a wtedy forum zaczyna kipieć. Posty nagle znikają, ludzie dostają bany, ostrzeżenia i nastaje chaos po którym znowu Twistuś usypia i wszystko wraca do normy:) Dlatego proszę Cię już teraz jak zniknie Twój post to będzie w śmietniku i nie martw się tym. Traktuj to z uśmiechem na ustach i piszę to dlatego, abyś niepotrzebnie się nie denerwowała jak doświadczysz takiej sytuacji:) |
|
|
|
20.03.2013 - 09:56
|
|
|
[quote name='Tulsi' date='19.03.2013 - 22:47' post='96588']
"Ketrab Ty już dawno nie żyjesz. Ciekawy jestem kiedy prawdziwie przestałeś żyć, wtedy pewnie zostałęś sobą. Ciekawe czy jesteś dumny z tego kim się stałeś. Opowiedz masz tak duże doświadczenie... No prosze Co robić by nie upaść jak Ty? Ps. Ketrab to nie byle trol a wielki człowiek był" O rety, masa, dlaczego coś takiego napisałeś o Ketrabie ? :( Czy on jest naprawdę złym człowiekiem ? Pięknie o mnie napisal, sam lepiej bym tego nie zrobil ,dzieki masa . Czy jestem złym człowiekiem? Kiedyś byłem złym trolem ale przeszedłem na emeryture po przyjściu ziielarza,masy i jeszcze jednego o nicku mi zapomnianymn. Czy jestem dumny z tego kim się stałem ? Nie stałem się nikim innym niż byłem wcześniej, po prostu udawałem, tak jak udaje masa,zielarz .......... po licznych obserwacjach ludzkich zachowań doszedłem do wniosku ,że ludzie się nie zmieniają, tylko pokazują swoją prawdziwą nature. Stałem się neutralny i nie wiem jak z tym się czuje., .................................................... edit dlaczego ważniejsza część postu została usunięta ? twistoid ? to ty ? Pamięta,j dobrymi uczynkami niie skasujesz złej przeszłości , ja i wielu innych pamięta twoje wyskoki . |
|
|
|
20.03.2013 - 17:51
|
|
|
Skąd wiesz, że udaję? Ośmieszam się, kompromituję? Może czasem podkoloryzuję siebie w swych postach, ale jestem w nich sobą:)
Po Twojej wypowiedzi nasnuwa się wniosek, że Ci co mniej gadają to są mądrzejsi? Masz fazę na mniejsze gadanie i spoko a dla równowagi inni gadają więcej:) Czy ktoś kto był spokojny i zaczął z jakiś powodów pić i bić to się zmienia czy pokazuje swoją prawdziwą naturę? Prawdziwa natura to nas wspólny mianownik. U źródła wszyscy jesteśmy jednakowi, ale ta pierwotna natura jest nieskazitelnie czysta a ktoś kto jest agresywny raczej nie pokazuje swojej prawdziwej natury tylko umysł go wykorzystuje i dlatego ktoś zachowuje się całkowicie odwrotnie niż chciała by tego pierwotna natura. Dzisiaj przyszła mi taka myśl, że nie mam ego...ego ma mnie:) |
|
|
|
20.03.2013 - 18:10
|
|
|
Czy ktoś kto był spokojny i zaczął z jakiś powodów pić i bić to się zmienia czy pokazuje swoją prawdziwą naturę? Pokazuje swoją prawdziwą naturę (której czasem sobie wcześniej nie uswiadamiał). Pić może zacząć każdy, ale nie każdy zacznie przy tej okazji bić (chyba, że się należy, ale do tego nie trzeba zacząć pić).
|
|
|
|
20.03.2013 - 18:12
|
|
|
To chyba inaczej rozumiemy termin prawdziwa natura. Prawdziwa natura nie jest agresywna...dla mnie prawdziwa natura to empatia, współczucie, miłowanie.
"Czym są więc jednak owe zaciemnienia, koncepcje i przeszkadzające emocje, zasłaniające prawdziwą naturę umysłu? Są one wyrazem możliwości umysłu - pewnego rodzaju przejawieniem jego energii. Podobnie jak fale ukazują się na powierzchni oceanu by potem znowu pozwolić mu się wchłonąć, tak samo zaciemnienia wyłaniają się z umysłu jako wyraz jego mocy i zdolności, po czym ponownie się z nim stapiają. Oznacza to, że nie są czymś, z czym należało by skończyć lub co trzeba by porzucić. Istnieje jednak różnica, czy rozpoznało się naturę umysłu taką, jaka jest, czy też nie. Tak długo, jak długo jej nie doświadczamy, przeżywamy tylko iluzję. Jeśli jest się zdolnym do rozpoznania natury umysłu, nazywa się to wyzwoleniem. Jedyna różnica polega na tym, czy jesteśmy w stanie ją rozpoznać, czy też nie. Chodzi tylko o esencję umysłu. Czy jesteśmy wyzwoleni, czy też tkwimy w złudzeniu zależy tylko od tego. Dlatego też powinniśmy przede wszystkim stać się zdolni do ujrzenia owej czystej, prawdziwej natury naszego umysłu. Z tego powodu sięgamy po wiele metod, do korzystania z których niezbędny jest pełen radości wysiłek na wielu poziomach. Przy pomocy ciała wykonujemy pokłony, mowy używamy do stosowania mantr i recytacji a duchowo otwieramy się z pełnym oddaniem i zaufaniem. " http://www.buddyzm.edu.pl/cybersangha/page.php?id=123 |
|
|
|
20.03.2013 - 18:15
|
|
|
|
|
|
|
20.03.2013 - 19:12
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To trzeba dalej wyjaśnić, bo Wy rozpatrujecie różnice w rozumieniu prawidziwej natury, ale nie wyjaśnicie sobie tego, zanim nie wyjaśnicie różnic w używaniu słowa "prawdziwy". Strayghost, nazywasz prawdziwą naturą naturę względną od osoby, zaś Zielarz, z tego co wywnioskowałem, używa terminu prawdziwa do określenia tej natury ludzi, która jest bezwzględna, ponad podziałami, którą ma każdy, a wszystko inne to indywidualne tymczasowe iluzje. I tu skłaniam się do punktu widzenia Zielarza.
Zielu, Twoje porównanie do oceanu skłoniło mnie do głębszej metafory, mianowicie, że patrząc płasko, z ograniczonej perspektywy, ocean wydaje się płaski i tylko fale na nim. Tylko tafla wody z falami. Widzimy tylko fale. Podobnie patrząc z ograniczonej perspektywy widzimy tylko myśli i wydaje nam się, że tylko one są i to one są oceanem, mózgiem, wszystkim. Podczas gdy patrząc z głębszej perspektywy, już trójwymiarowej, nagle okazuje się, że te fale sięgają głębiej, tylko ich z wierzchu nie widać i w środku też nie. Podobnie patrząc z głębszej perspektywy zaczynamy dostrzegać, że nasze myśli to jedynie załamujący i pieniący się wierzchołek fali, której siła spoczywa głębiej, gdzie fale zajmują dużo większy obszar, mają dużo większą siłę i stanowią jedność, a nie iluzoryczną separację. Tak też zaczynamy dostrzegać, że głębiej myśli mają inną postać, nie taką, za jaką przywykliśmy je mieć, ale potężniejszą, ogarniającą dużo większy obszar tego, co jest, a przy tym stanowią one jedność z wszechogarniającym oceanem. Warto patrzeć więcejwymiarowo. Pozdrawiam ;) |
|
|
|
20.03.2013 - 19:25
|
|
|
Tak właśnie Paweł i dobrze, że doprecyzowałeś:) Jest jeszcze dobre porównanie z umysłem jako niebem...niebo symbolizuje tą prawdziwą naturę. Niezmiennie czysta forma:) Zaś chmury to myśli, zaciemnienia umysłu. Czasem chmury przesłaniają całe niebo a człowiek wtedy błądzi...czasem niebo jest zachmurzone częściowo zachmurzone a wtedy mamy przebłyski świadomości, prawdziwej natury. Cel to się rozchmurzyć:)
|
|
|
|
21.03.2013 - 10:13
|
|
|
Tak właśnie Paweł i dobrze, że doprecyzowałeś:) Jest jeszcze dobre porównanie z umysłem jako niebem...niebo symbolizuje tą prawdziwą naturę. Niezmiennie czysta forma:) Zaś chmury to myśli, zaciemnienia umysłu. Czasem chmury przesłaniają całe niebo a człowiek wtedy błądzi...czasem niebo jest zachmurzone częściowo zachmurzone a wtedy mamy przebłyski świadomości, prawdziwej natury. Cel to się rozchmurzyć:) Temat zszedł trochę na inne tory, ale jak się nikt nie czepia .. Słońce świeci zawsze,nie wystarczy się do niego odwrócić aby zostać oświeconym. Człowiek musi zdjąc przesłony z oczu ( metafora chmur ) aby wejść na drogę oświecenia, prawdziwej jasnej świadomości a jest to dopiero początek drogi .Zielu nie rozchmurzysz się nigy gdy jedna (pozytywna) emocja sciąga cięza chwile do jej przeciwieństwa . Wystarczy obserwować życie, gra się toczy codziennie,w każdej sekundzie życia,dlatego jest na świecie tyle samo zła co dobra ,tyle samo upadków co wzlotow ,tyle samo zwycięstw co przegranych i to na prawdę,jak powiedzialoem wcześniej jest zajebiście udawane życie , czlowiek zakłada jedną maskę na drugą zapominając o tej pierwszej, aż w pewnym momencie gubi się w tym kim powiniem być na dana chwile. Książka Darka idelanie ukazuje czlowieka zagubionego w emocjach , raz wznosi się na wyzyny odczuwanego szczęścia by spać na dno odczuwanego nieszczęścia.Kurwa, łatwo się piszę,łatwo się radzi,życie jest takie proste i tak mało potrzebuje by być, ech zglodnialem .... nara p.s stray ghost właśnie o taką nature mi chodziło, lecz można było zrozumieć to dwuznacznie . |
|
|
|
21.03.2013 - 20:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Temat zszedł trochę na inne tory, ale jak się nikt nie czepia .. Słońce świeci zawsze,nie wystarczy się do niego odwrócić aby zostać oświeconym. Człowiek musi zdjąc przesłony z oczu ( metafora chmur ) aby wejść na drogę oświecenia, prawdziwej jasnej świadomości a jest to dopiero początek drogi .Zielu nie rozchmurzysz się nigy gdy jedna (pozytywna) emocja sciąga cięza chwile do jej przeciwieństwa . Wystarczy obserwować życie, gra się toczy codziennie,w każdej sekundzie życia,dlatego jest na świecie tyle samo zła co dobra ,tyle samo upadków co wzlotow ,tyle samo zwycięstw co przegranych i to na prawdę,jak powiedzialoem wcześniej jest zajebiście udawane życie , czlowiek zakłada jedną maskę na drugą zapominając o tej pierwszej, aż w pewnym momencie gubi się w tym kim powiniem być na dana chwile. Książka Darka idelanie ukazuje czlowieka zagubionego w emocjach , raz wznosi się na wyzyny odczuwanego szczęścia by spać na dno odczuwanego nieszczęścia.Kurwa, łatwo się piszę,łatwo się radzi,życie jest takie proste i tak mało potrzebuje by być, ech zglodnialem .... nara p.s stray ghost właśnie o taką nature mi chodziło, lecz można było zrozumieć to dwuznacznie . Nawet nie wiesz ile masz racji ;) |
|
|
|
21.03.2013 - 20:39
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ale jak się nikt nie czepia, i żeby nie było że oftop, to ciekawi mnie jedno, zima się nie kończy, i czy najpierw Dareczek będzie miał stygmaty czy najpierw bedzie koniec swiata. Myśle że dopóki Darka nie przebiją do końca to końca swiata nie będzie. Ja tam cię Ketram lubiłem, byłeś dla mnie legendą, gościem z doświadczeniem, jak pisałeś o tej fazie z seksem w poza to już wogóle. Trolem się jest i nie trzeba udawać
Ps. Edit. Podajcie mi definicjie Trola bo nie zrozumie.o.O Ps. JA tam żadnym trolem nie jestem o Sobie mów co chcesz, życie to nie szkoła nie da się spierdolić z lekcji. Podobał mi się twój Patos. Kidyś bałem się ciemności dziś sam się w niej chowam Zamknij oczy a sciana sama cię znajdzie Kto mi pomoże Ketrab, jak nie swój. JAk jebany zagubiony aspekt Ps. Całe ziemskie życie mamy na spotkianie naszego aspektu..., zwykle kończy się na koebieciach, jak Bóg da to na dzieciach, Dawida syna i brata swego ma Piotr. Offf przerasta mnie to Nie lubie kiedy lusz zbiera tylko podziw...Boga... Nie oszukumy sie jak oddychasz i podziwiasz to ci wchodzi. Ale przecież nie każdemy nadstawie dupe Cały czas na forum zbierałem na temat Cibie informacjie żeby wkonsekwencji powiedzieć że jestem wiekszym bóstwem niż ty a Ty teraz mówisz że pokazywałeś mi tylko maski...Kolega chciał, wróć przyjaciel, chciał zajrzeć, dobry człowiek, takich najłatwiej przeciągnąć na drugą strone, wiedziałem że jest doświadczonym podróżnikiem, tylko zapomniał na chwile, i musi poprubować by znowu odnalejść tą jedyną maske. Fllash w oczy? To chba nie ladnie. Ale z Bogiem Bracie Andrzeju. Andrzej obiecuje od jutra się zmienie. |
|
|
|
21.03.2013 - 21:30
|
|
|
Niepotrzebne te wasze wywody.
Wielu tu mówi o tym kto ma racje, a kto nie. Wielu mówi o jedności, i Bogu. Lecz nadal wielu wyrzeka się słów DSa, czy Jezusa, Buddy. Znając te pojęcia powiniście wiedzieć,że odrzucając słowa DSa itd. odrzucacie samego siebie, i Boga,Jedności. Prawdziwe oświecenie zaczyna się przy pełnej akceptacji. Zielarz G. Przeczytaj to jeszcze raz,i kolejny i tyle razy ,aż zrozumiesz moje słowa i przekaz. |
|
|
|
21.03.2013 - 21:37
|
|
|
Niepotrzebne wywody? Czemu wyrzekasz się naszych słów? Czemu je odrzucasz? Pamiętaj, że odrzucając nasze słowa odrzucasz samego siebie:) Akceptuj.
Uncommon? Ile Darek Ci zapłacił za ten wpis? Na browara starczyło? Bo na fajki pewnie już nie:) |
|
|
|
21.03.2013 - 22:13
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Niepotrzebne te wasze wywody. Wielu tu mówi o tym kto ma racje, a kto nie. Wielu mówi o jedności, i Bogu. Lecz nadal wielu wyrzeka się słów DSa, czy Jezusa, Buddy. Znając te pojęcia powiniście wiedzieć,że odrzucając słowa DSa itd. odrzucacie samego siebie, i Boga,Jedności. Prawdziwe oświecenie zaczyna się przy pełnej akceptacji. Zielarz G. Przeczytaj to jeszcze raz,i kolejny i tyle razy ,aż zrozumiesz moje słowa i przekaz. Nikt nie neguje subiektywizmu przezyc DS'a. Nawet uwazam ze jesli jest mu dobrze z tym "kim" przebywa to dlaczego ma coś zmieniać. Nikt nie jest oswiecony i dlugo nie bedzie, Jezus jest prorokiem ktorego piekne slowa zostaly wykorzystane przez ciemne masy na swoja korzysc. Budda doznal oswiecenia? pewnie tak. Ja tam nie uznaje oswiecenia jako czegos indywidualnego, dosc to samolubne jest. A DS to tylko czlowiek kierujacy sie emocjami, nigdy nie przedstawi nikomu swoich doznan jako faktow. Relatywizm panowie, świat to relatywizm. |
|
|
|
21.03.2013 - 22:19
|
|
|
Niepotrzebne te wasze wywody. Wielu tu mówi o tym kto ma racje, a kto nie. Wielu mówi o jedności, i Bogu. Lecz nadal wielu wyrzeka się słów DSa, czy Jezusa, Buddy. Znając te pojęcia powiniście wiedzieć,że odrzucając słowa DSa itd. odrzucacie samego siebie, i Boga,Jedności. Prawdziwe oświecenie zaczyna się przy pełnej akceptacji. Zielarz G. Przeczytaj to jeszcze raz,i kolejny i tyle razy ,aż zrozumiesz moje słowa i przekaz. Nikt którzy Cię znają nie okrzykną cię prorokiem, dlatego jezusa w wiosce swojej nie poznali Bedą się o nim uczyć za 2000 lat |
|
|
|
22.03.2013 - 06:38
|
|
|
Pigs masz rację oświecenie jest samolubne i dlatego oświeceni zamiast żyć dla siebie żyją dla wszystkich:)
|
|
|
|
14.04.2013 - 14:51
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Nadal pytam o film... szerszy przekaz w świat. Nie stygmaty. Czy jest coś do powiedzenia więcej niż wiemy?Antoni Fiszer
|
|
|
|
16.04.2013 - 11:45
|
|
|
Jesli Darek nie zostal wchloniety w miedzyczasie przez jakas czarna dziure – moze to jest moment, teraz, aby przedstawic tego jokera, o ktorym wspominal… ?
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |