oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

7 Stron V  « < 5 6 7 >  
Closed TopicStart new topic
> Stygmaty – KRZYŻ Na Lewym Stygmacie, Kolejny etap procesu stygmayzacji
VVi
post 29.11.2012 - 18:28
Post #120

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

a ja się jeszcze zabawię w rzucanie cytatami:

"Wpierw powinno się samemu ugruntować w tym, co jest właściwe; dopiero potem należy pouczać innych. W ten sposób mądry człowiek nigdy nie dozna nagany."

kto zgadnie skąd to?
Go to the top of the page

+Quote Post
Leelaja
post 29.11.2012 - 18:31
Post #121

Dusza Towarzystwa

Ludzie zostawcie tego dzieciaka w spokoju, tym bardziej, że jak czytam to każdy uważa sie za madrzejszego, bardziej doświadczonego od niego, więc okażcie mu serce.
Wszelkie granice sa umowne, jak granica między mną a toba, między toba a drzewem, słońcem niebem, nie ma ansolutnie zadnej różnicy między tobą i innymi.
Mówicie że Darek was poróżnił, ale gdy Darek milczy wszyscy szukają kolejnej ofiary,
zostawcie go sobie samemu, jeśli chcecie mu cos pokazać czy przekonać o czymś zróbcie to z miłością na pewno rezultaty bedą dużo lepsze.
Hamdaoui trzymaj sie się :)

+Quote Post
lordini
post 29.11.2012 - 18:36
Post #122

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Lelaja ja też cię kocham :D ale w przeciwieństwie do nich mam argumenty...

+Quote Post
Pavveł
post 29.11.2012 - 18:51
Post #123

Notatnik

CYTAT(uncommon @ 29.11.2012 - 16:59) *
Pavweł poczytać musisz trochę więcej niż cytaty z wikipedii.
Powinniście znać postawe Buddy jakie miał nauki dotyczące człowieka, źródła i życia.
Widzę,że nie znacie więc nie bede odpowiadał bo ten temat jest o czym innym. Jedynie dodam,że według Buddy miłość jak nienawiść podtrzymuje iluzje istnienia drugiej osoby. Budda umarł samotnie można powiedzieć egoistycznie według mnie, a co do Jezusa kimkolwiek był umarł oddając siebie za ludźkość, można powiedzieć w wielkim stylu i szlachetnością ale w tej sprawie przemilcze i wypowiem się jak będe znać prawde.

Nic nie muszę :P
Odnoszę wrażenie, że próbujesz Buddę zrozumieć w sposób wyłącznie analityczny. Sam mówił, żeby tego nie robić. To, że dużo o nim przeczytałeś, nie znaczy wcale, że dużo o nim wiesz, napisałem to już wyżej Hamdouiowi, w innych słowach. Podobnie, że oczytałeś się jego nauk, wcale nie znaczy, że je prawidłowo rozumiesz. Już napisałem, o jaką miłość mu najprawdopodobniej chodziło. Nawet to, że porównuje miłość do nienawiści w działaniu, o jakim piszesz, to potwierdza. Ja nie widzę w tym egoizmu. Chciał pobyć sam w ciszy, to pobył sam. Zresztą w pewnym sensie nikt nigdy nie jest sam. Gdyby Budda umarł wśród ludzi to by mu zawracali 4 litery, a on chciał te ostatnie chwile w ciele skoncentrować na medytację, by świadomie przejść w tamten drugi stan.
Widzisz, wpadasz tutaj w pułapkę, tego, co mówią inni. W kościele 2 tysiąclecia bębnią, że Jezus umarł za ludzkość. To chyba największa głupota i nieświadome przeinaczenie stanu rzeczy, jaki możemy znaleźć w naszej historii. Czemu ludzie myślą, że Jezus umarł za ludzkość, a nie że żył za ludzkość? Czemu zwracają uwagę bardziej na to, że został ukrzyżowany, a mniej na to, czego nauczał? I co, niby sam ochoczo wlazł na ten krzyż, czy może ludzie go ukrzyżowali, a on się im poddał, żeby dać im kolejną naukę? Zastanówcie się chwilę nad tym...
Gdyby ludzie byli bardziej uduchowieni i nie chcieli go ukrzyżować, to Jezus nie umarłby na krzyżu, a normalnie odszedł z tego świata, kiedy stwierdziłby, że wykonał swoją misję.

Wg. Ciebie ja powinienem czytać mniej cytatów z wikipedii, a ja Ci poradzę, żebyś więcej samodzielnie myślał.
:)

+Quote Post
bielik110
post 29.11.2012 - 18:51
Post #124

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Leelaja @ 29.11.2012 - 19:31) *
Ludzie zostawcie tego dzieciaka w spokoju, tym bardziej, że jak czytam to każdy uważa sie za madrzejszego, bardziej doświadczonego od niego, więc okażcie mu serce.
Wszelkie granice sa umowne, jak granica między mną a toba, między toba a drzewem, słońcem niebem, nie ma ansolutnie zadnej różnicy między tobą i innymi.
Mówicie że Darek was poróżnił, ale gdy Darek milczy wszyscy szukają kolejnej ofiary,
zostawcie go sobie samemu, jeśli chcecie mu cos pokazać czy przekonać o czymś zróbcie to z miłością na pewno rezultaty bedą dużo lepsze.
Hamdaoui trzymaj sie się :)

Jesteś uosobieniem piękna w całej okrasie:)

+Quote Post
uncommon
post 29.11.2012 - 21:36
Post #125

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ależ miałem myśl niczym przekaz. Napłyneła znikąd, czasem tak mam zauważyłem
Jeszcze bardziej będą mnie nie lubić niektórzy np. Zielarz <---(pzdr)

Otóż hejtowanie, odrzucanie Darka jest strasznie głupie.
Dlatego gdyż, to tak jakbyśmy nieakceptowali np. araba że jest arabem, albo co najgorzej żyda,że jest żydem bo w coś tam sobie wierzą i tu pojawia mi się motyw Hitlera.
Musiałem to powiedzieć, trzeba każdego akceptować ze względu na cokolwiek robi, jest, czy pisze. Zaakceptować to,że ma takie zdanie. Nie można go odrzucać.
Akceptujmy się,a wtedy pojawia się faktycznie miłość o której wielu pisze ale nie wdraża.

+Quote Post
Pavveł
post 29.11.2012 - 21:56
Post #126

Notatnik

Uncommon, a jak uczeń przy tablicy odpowiada na pałę, to mu piątkę postawić, bo "akceptujmy się"? Nikt tu nikogo nie odrzuca. Wręcz przeciwnie, gdyby nam nie zależało na Darku, to byśmy mieli to gdzieś i nic mu nie pisali, nie argumentowali tyle, nie rozpisywali się tak. Naprawdę myślisz, że karmiąc się nienawiścią spędzałbym tyle czasu i wysiłku, aby hejtować dla samego hejtowania? o.O' Lol.

CYTAT(uncommon @ 29.11.2012 - 21:36) *
Jeszcze bardziej będą mnie nie lubić niektórzy np. Zielarz <---(pzdr)

I właśnie dlatego, że gadasz takie głupoty, Zielarz jeszcze bardziej będzie Cię nie lubić ;P

CYTAT(uncommon @ 29.11.2012 - 21:36) *
Dlatego gdyż, to tak jakbyśmy nieakceptowali np. araba że jest arabem, albo co najgorzej żyda,że jest żydem bo w coś tam sobie wierzą i tu pojawia mi się motyw Hitlera.

Co najgorzej?! A to co, żydzi to jakiś naród wybrany? :D x) I Ty popadasz w dualność. Albo akceptacja, albo nieakceptacja. Wyjrzyj poza to i zobacz całą skalę zależności. Dla pomocy przykład:
(IMG:http://i52.tinypic.com/105tvgx.jpg)
a z drugiej strony
(IMG:http://img574.imageshack.us/img574/8904/biust1.jpg)
z czego wynika, że akceptacja czasem jest dobra, czasem nie :) Pozdrawiam ^^

+Quote Post
_Voyager_
post 30.11.2012 - 20:37
Post #127

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(lordini @ 29.11.2012 - 18:36) *
Lelaja ja też cię kocham :D ale w przeciwieństwie do nich mam argumenty...

(IMG:http://img818.imageshack.us/img818/892/2069n.jpg)

(IMG:http://img14.imageshack.us/img14/7264/4c1917ac132df96b1905a4c.jpg)
Zielarz główny naczelny redakcji - Już niedługo nowy Moderator Forum ;)

Tezy, argumentacje, tworzą niekiedy komplikację w zależności jak świeże są to naukowe publikacje..., ile ludzi tyle opinii :)

+Quote Post
Dagon
post 30.11.2012 - 21:39
Post #128

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
Budda umarł samotnie można powiedzieć egoistycznie według mnie

Nawet śmierć Siakjamuniego była nauką dla zgromadzonych przy nim uczniów. Akurat nazywanie go egoistą to szczyt głupoty. Odsyłam do literatury, której jest pełno. Jak nie lubisz czytać to obejrzyj film

CYTAT
Otóż hejtowanie, odrzucanie Darka jest strasznie głupie.

Ile ty masz lat? Daj mi zrozumieć swoją logike. Wiem, że offtopuje, ale nie usnę bez tego.
My po prostu lubimy dyskutować. Po to chyba istnieją fora.

+Quote Post
uncommon
post 30.11.2012 - 23:21
Post #129

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Może się niewyraźnie wyraziłem dla niektórych .
Wiec mówię, powinniśmy naprawdę Panu Darkowi dziękować za to że jest wśród nas, że przekazuje nam wiedzę wielką. Nie ważne że ktoś mówi że "o Darek co ty gadasz Z Bogiem sobie rozmawiasz,,
Wielu może pozazdrośc doświadczeń jakie przeżył. I w dodatku Polak. Mam nadzieję że kariery nie zacznie robić tylko ;p I jego przygody będą docierać do każdego

+Quote Post
Alan66
post 30.11.2012 - 23:42
Post #130

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(Dagon @ 30.11.2012 - 22:39) *
Nawet śmierć Siakjamuniego była nauką dla zgromadzonych przy nim uczniów. Akurat nazywanie go egoistą to szczyt głupoty. Odsyłam do literatury, której jest pełno. Jak nie lubisz czytać to obejrzyj film

Ile ty masz lat? Daj mi zrozumieć swoją logike. Wiem, że offtopuje, ale nie usnę bez tego.
My po prostu lubimy dyskutować. Po to chyba istnieją fora.

tak naprawdę to wszystko jest nauką,nie ma co wybierać z życia tych "najlepszych nauk"
wszystko jest najlepszą nauką.

na moje oko to chodziłomu tu o to aby zaakceptoać darka nawet jeśli ma się na ten temat inne zdanie. możesz nie wierzyć w to co mówi, ale zaakceptuj go.
hitler nie akceptował żydów i "dyskutował" na ich temat w sposób "śmietelnie poważny"
dyskusja na ten temat jak najbardziej, ale każdy z nas ma uczucia i trzeba o tym pamiętać ;]

+Quote Post
Pavveł
post 01.12.2012 - 15:24
Post #131

Notatnik

Myślę, że nikt tu nie nie akceptuje Darka, a najwyżej to, co czasem robi. Nikt nie musi się zgadzać na wszystko, co inni robią, w ramach "akceptacji", bo to głupie. Ok, akceptujmy araba, że jest arabem, ale jeśli arab przyjeżdża do Europy i nie akceptuje europejczyków, to nie widzę czemu europejczycy mieliby akceptować takie zachowanie araba. Z resztą, narodowości to sztuczny twór ludzki i jest takich więcej na różnych płaszczyznach, dlatego każdego powinno się akceptować takiego, jaki jest i chce być, ale nie jest to równoznaczne z akceptacją zachowań, które wykraczają poza akceptację innych przez tą osobę. Szczególnie jeśli ta osoba tworzy nowe bariery (narodowościowe, religijne i inne) i odróżnia innych od siebie, nie akceptując ich, a taką filozofię posiada KK i taką filozofię forsują tutaj Darek z Hamdaouim...
Innymi słowy - wolna wola, ale dopóty, dopóki nie narusza ona wolnej woli kogoś innego.

+Quote Post
zx12
post 01.12.2012 - 15:47
Post #132

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Pavveł @ 01.12.2012 - 15:24) *
Myślę, że nikt tu nie nie akceptuje Darka, a najwyżej to, co czasem robi.

Mam odmienne zdanie. Każdy tu akceptuje Darka, ale nie zawsze to, co on akurat robi i aktualnie głosi. :)

CYTAT(Pavveł @ 01.12.2012 - 15:24) *
Ok, akceptujmy araba, że jest arabem, ale jeśli arab przyjeżdża do Europy i nie akceptuje europejczyków, to nie widzę czemu europejczycy mieliby akceptować takie zachowanie araba. Z resztą, narodowości to sztuczny twór ludzki...

Do czego zmierzasz? Nie bardzo rozumiem jak uprzedzenia rasowe mają się przekładać na ostatnie darkowe eksploracje? Akurat to forum od wstępnych uprzedzeń z powodu rasy, płci czy wyznania jest w zasadzie wolne.
Krytyczne słowa pod adresem osoby, o której rozmawiamy, płyną nie z powodu jakiejkolwiek jej odmienności, a jedynie z powodu jej zachowania, form wypowiedzi i dosyć mało odkrywczych "rewelacji", bazujących głównie na ludowym wyobrażeniu idei chrześcijaństwa i XIX-to wiecznym polskim mesjanizmie.
Dziwię się, że próbujesz dorabiać tu jakąś ideologię.

+Quote Post
Pavveł
post 01.12.2012 - 16:30
Post #133

Notatnik

CYTAT(zx12 @ 01.12.2012 - 15:47) *
Mam odmienne zdanie. Każdy tu akceptuje Darka, ale nie zawsze to, co on akurat robi i aktualnie głosi. :)

Chyba źle mnie zrozumiałeś, bo moim zdaniem napisałeś dokładnie to samo, co ja, tylko innymi słowami :)

CYTAT(zx12 @ 01.12.2012 - 15:47) *
Do czego zmierzasz? Nie bardzo rozumiem jak uprzedzenia rasowe mają się przekładać na ostatnie darkowe eksploracje? Akurat to forum od wstępnych uprzedzeń z powodu rasy, płci czy wyznania jest w zasadzie wolne.
Krytyczne słowa pod adresem osoby, o której rozmawiamy, płyną nie z powodu jakiejkolwiek jej odmienności, a jedynie z powodu jej zachowania, form wypowiedzi i dosyć mało odkrywczych "rewelacji", bazujących głównie na ludowym wyobrażeniu idei chrześcijaństwa i XIX-to wiecznym polskim mesjanizmie.
Dziwię się, że próbujesz dorabiać tu jakąś ideologię.

Nie wiem czemu tak to widzisz. To, co napisałem, to metafora. A wygląda, jak wygląda, gdyż jest odnośnikiem do postu uncommona, który w ten sposób określił pewne sprawy.
Pozdro.

+Quote Post
zx12
post 01.12.2012 - 17:34
Post #134

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Pavveł @ 01.12.2012 - 16:30) *
Nie wiem czemu tak to widzisz. To, co napisałem, to metafora. A wygląda, jak wygląda, gdyż jest odnośnikiem do postu uncommona, który w ten sposób określił pewne sprawy.
Pozdro.

A to sorry. Widać wciąłem się w temat, nie czytając całego. :)

Pozdrawiam

+Quote Post
serafis
post 01.12.2012 - 21:58
Post #135

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Co do "stygmatow" to moze sa wynikiem glebokiej autosugestii? Takie cholernie mocne placebo?(reakcja by poczuc sie lepiej?) PS wykluczylem raka oraz inne chorobska.

+Quote Post
set.h
post 01.12.2012 - 23:12
Post #136

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Darku nie mam podstaw żeby nie wierzyć w to co aktualnie doświadczasz. Wierzę że spotykasz chrześcijańskiego Boga i notabene mam dla niego szacunek (jak też dla wielu innych Bogów).
Jesteś wspaniałym szamanem spotykającym swoje bóstwo ale niestety nie zachowujesz się jak szaman. Dajesz się swemu bogu okaleczyć i jesteś przeświadczony że to coś dobrego.

Człowiek nigdy nie będzie dla bóstwa partnerem ponieważ jesteśmy i będziemy jedynie kukiełkami w rękach bogów. Dałeś się spętać więzami których nawet nie dostrzegasz i zaprzeczasz że one istnieją. Byłeś dawniej wolny ale wolność straciłeś. Miałeś otwarty umysł a teraz zamknąłeś go w zamkniętym kręgu.

Pomyśl o pięknie świata. O wielości kultur wyznających innych bogów. Czy uważasz że wszyscy ci ludzie błądzą? Czy uważasz że tylko twój Bóg jest zdolny kreować i niszczyć światy? Użyj twojej mądrości i wyzwól się spod zawłaszczenia (opętania) jakiego stałeś się celem.

Wykorzystaj swoje zdolności i moc kontaktu z tamta stronę i stań się tym czym każdy szaman z reguły się staje czyli lekarzem. Proś boga o wsparcie, wyleczenie, dar wiedzy o przyczynach chorób. Pomagaj ludziom a nie bądź ich pasterzem. Wykorzystaj miłość którą masz w sobie dla innych a nie dla swojego ego.

Droga szamana to spacer na skraju przepaści. Zbytnie oddanie się bóstwu nieuchronnie skończy się upadkiem.
Twoje stygmaty są dowodem pychy i próbą pokazania światu twojej racji, potrzebą poparcia doświadczeń i ich fizycznym objawieniem. Ufaj swojemu bogu ale nie bądź jego marionetką. Pomagaj ludziom i wykorzystaj swoją moc by czynić dobro.

Edit:
Sory za pompatyczny ton :) ale jakoś tak wyszło.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.12.2012 - 09:37
Post #137

Dupa Towarzystwa

Dzieci moje kochane. Zauważcie, że pierwsza książka Darka wg niego samego jest aktualna, ale na tamtą chwilę kiedy powstawała. Wtedy Darek za nią dałby się pociąć, okaleczyć i w sumie staje się okaleczony.

Teraz jest nowa książka. Aktualna tak samo jak ta pierwsza. Znowu prawda najprawdziwsza, ale minie trochę czasu i znowu czas surowo ją zweryfikuje i to nie w moich oczach tylko w oczach samego autora.

Doświadczenia innych ludzi mogą być dobrymi wskazówkami, ale niczym więcej. Darek fajnie, że doświadczasz bo to Cię wzbogaca, ale dlaczego nie dajesz ludziom wyboru? Walisz dogmatami tak jakby Twoja prawda była prawdą innych a to tak nie działa:) Nie wiesz tego?

Trochę więcej otwartości bo się udusisz. Posłuchaj set.ha i wpuść trochę świeżego powietrza. Spotkaj innych bogów. Wysłuchaj ich. Potem na koniec wsłuchaj się w siebie i bądź sobą bo póki co odnoszę wrażenie, że jesteś zmanipulowany i to jest to o czym chce nas tutaj przestrzegać allantaniel.

+Quote Post
twistoid
post 02.12.2012 - 11:46
Post #138

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Dzieci moje kochane OMG

+Quote Post

7 Stron V  « < 5 6 7 >
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park