|
|
![]() ![]() |
30.11.2012 - 20:37
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Lelaja ja też cię kocham :D ale w przeciwieństwie do nich mam argumenty... (IMG:http://img818.imageshack.us/img818/892/2069n.jpg) (IMG:http://img14.imageshack.us/img14/7264/4c1917ac132df96b1905a4c.jpg) Zielarz główny naczelny redakcji - Już niedługo nowy Moderator Forum ;) Tezy, argumentacje, tworzą niekiedy komplikację w zależności jak świeże są to naukowe publikacje..., ile ludzi tyle opinii :) |
|
|
|
30.11.2012 - 21:39
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
CYTAT Budda umarł samotnie można powiedzieć egoistycznie według mnie Nawet śmierć Siakjamuniego była nauką dla zgromadzonych przy nim uczniów. Akurat nazywanie go egoistą to szczyt głupoty. Odsyłam do literatury, której jest pełno. Jak nie lubisz czytać to obejrzyj film CYTAT Otóż hejtowanie, odrzucanie Darka jest strasznie głupie. Dlatego gdyż, to tak jakbyśmy nieakceptowali np. araba że jest arabem, albo co najgorzej żyda,że jest żydem bo w coś tam sobie wierzą i tu pojawia mi się motyw Hitlera. Ile ty masz lat? Daj mi zrozumieć swoją logike. Wiem, że offtopuje, ale nie usnę bez tego. My po prostu lubimy dyskutować. Po to chyba istnieją fora. |
|
|
|
30.11.2012 - 23:21
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Może się niewyraźnie wyraziłem dla niektórych .
Wiec mówię, powinniśmy naprawdę Panu Darkowi dziękować za to że jest wśród nas, że przekazuje nam wiedzę wielką. Nie ważne że ktoś mówi że "o Darek co ty gadasz Z Bogiem sobie rozmawiasz,, Wielu może pozazdrośc doświadczeń jakie przeżył. I w dodatku Polak. Mam nadzieję że kariery nie zacznie robić tylko ;p I jego przygody będą docierać do każdego |
|
|
|
30.11.2012 - 23:42
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nawet śmierć Siakjamuniego była nauką dla zgromadzonych przy nim uczniów. Akurat nazywanie go egoistą to szczyt głupoty. Odsyłam do literatury, której jest pełno. Jak nie lubisz czytać to obejrzyj film Ile ty masz lat? Daj mi zrozumieć swoją logike. Wiem, że offtopuje, ale nie usnę bez tego. My po prostu lubimy dyskutować. Po to chyba istnieją fora. tak naprawdę to wszystko jest nauką,nie ma co wybierać z życia tych "najlepszych nauk" wszystko jest najlepszą nauką. na moje oko to chodziłomu tu o to aby zaakceptoać darka nawet jeśli ma się na ten temat inne zdanie. możesz nie wierzyć w to co mówi, ale zaakceptuj go. hitler nie akceptował żydów i "dyskutował" na ich temat w sposób "śmietelnie poważny" dyskusja na ten temat jak najbardziej, ale każdy z nas ma uczucia i trzeba o tym pamiętać ;] |
|
|
|
01.12.2012 - 15:24
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Myślę, że nikt tu nie nie akceptuje Darka, a najwyżej to, co czasem robi. Nikt nie musi się zgadzać na wszystko, co inni robią, w ramach "akceptacji", bo to głupie. Ok, akceptujmy araba, że jest arabem, ale jeśli arab przyjeżdża do Europy i nie akceptuje europejczyków, to nie widzę czemu europejczycy mieliby akceptować takie zachowanie araba. Z resztą, narodowości to sztuczny twór ludzki i jest takich więcej na różnych płaszczyznach, dlatego każdego powinno się akceptować takiego, jaki jest i chce być, ale nie jest to równoznaczne z akceptacją zachowań, które wykraczają poza akceptację innych przez tą osobę. Szczególnie jeśli ta osoba tworzy nowe bariery (narodowościowe, religijne i inne) i odróżnia innych od siebie, nie akceptując ich, a taką filozofię posiada KK i taką filozofię forsują tutaj Darek z Hamdaouim...
Innymi słowy - wolna wola, ale dopóty, dopóki nie narusza ona wolnej woli kogoś innego. |
|
|
|
01.12.2012 - 15:47
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Myślę, że nikt tu nie nie akceptuje Darka, a najwyżej to, co czasem robi. Mam odmienne zdanie. Każdy tu akceptuje Darka, ale nie zawsze to, co on akurat robi i aktualnie głosi. :) Ok, akceptujmy araba, że jest arabem, ale jeśli arab przyjeżdża do Europy i nie akceptuje europejczyków, to nie widzę czemu europejczycy mieliby akceptować takie zachowanie araba. Z resztą, narodowości to sztuczny twór ludzki... Do czego zmierzasz? Nie bardzo rozumiem jak uprzedzenia rasowe mają się przekładać na ostatnie darkowe eksploracje? Akurat to forum od wstępnych uprzedzeń z powodu rasy, płci czy wyznania jest w zasadzie wolne. Krytyczne słowa pod adresem osoby, o której rozmawiamy, płyną nie z powodu jakiejkolwiek jej odmienności, a jedynie z powodu jej zachowania, form wypowiedzi i dosyć mało odkrywczych "rewelacji", bazujących głównie na ludowym wyobrażeniu idei chrześcijaństwa i XIX-to wiecznym polskim mesjanizmie. Dziwię się, że próbujesz dorabiać tu jakąś ideologię. |
|
|
|
01.12.2012 - 16:30
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Mam odmienne zdanie. Każdy tu akceptuje Darka, ale nie zawsze to, co on akurat robi i aktualnie głosi. :) Chyba źle mnie zrozumiałeś, bo moim zdaniem napisałeś dokładnie to samo, co ja, tylko innymi słowami :) Do czego zmierzasz? Nie bardzo rozumiem jak uprzedzenia rasowe mają się przekładać na ostatnie darkowe eksploracje? Akurat to forum od wstępnych uprzedzeń z powodu rasy, płci czy wyznania jest w zasadzie wolne. Krytyczne słowa pod adresem osoby, o której rozmawiamy, płyną nie z powodu jakiejkolwiek jej odmienności, a jedynie z powodu jej zachowania, form wypowiedzi i dosyć mało odkrywczych "rewelacji", bazujących głównie na ludowym wyobrażeniu idei chrześcijaństwa i XIX-to wiecznym polskim mesjanizmie. Dziwię się, że próbujesz dorabiać tu jakąś ideologię. Nie wiem czemu tak to widzisz. To, co napisałem, to metafora. A wygląda, jak wygląda, gdyż jest odnośnikiem do postu uncommona, który w ten sposób określił pewne sprawy. Pozdro. |
|
|
|
01.12.2012 - 17:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
01.12.2012 - 21:58
|
|
|
Co do "stygmatow" to moze sa wynikiem glebokiej autosugestii? Takie cholernie mocne placebo?(reakcja by poczuc sie lepiej?) PS wykluczylem raka oraz inne chorobska.
|
|
|
|
01.12.2012 - 23:12
|
|
|
instytutnoble.pl Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Darku nie mam podstaw żeby nie wierzyć w to co aktualnie doświadczasz. Wierzę że spotykasz chrześcijańskiego Boga i notabene mam dla niego szacunek (jak też dla wielu innych Bogów).
Jesteś wspaniałym szamanem spotykającym swoje bóstwo ale niestety nie zachowujesz się jak szaman. Dajesz się swemu bogu okaleczyć i jesteś przeświadczony że to coś dobrego. Człowiek nigdy nie będzie dla bóstwa partnerem ponieważ jesteśmy i będziemy jedynie kukiełkami w rękach bogów. Dałeś się spętać więzami których nawet nie dostrzegasz i zaprzeczasz że one istnieją. Byłeś dawniej wolny ale wolność straciłeś. Miałeś otwarty umysł a teraz zamknąłeś go w zamkniętym kręgu. Pomyśl o pięknie świata. O wielości kultur wyznających innych bogów. Czy uważasz że wszyscy ci ludzie błądzą? Czy uważasz że tylko twój Bóg jest zdolny kreować i niszczyć światy? Użyj twojej mądrości i wyzwól się spod zawłaszczenia (opętania) jakiego stałeś się celem. Wykorzystaj swoje zdolności i moc kontaktu z tamta stronę i stań się tym czym każdy szaman z reguły się staje czyli lekarzem. Proś boga o wsparcie, wyleczenie, dar wiedzy o przyczynach chorób. Pomagaj ludziom a nie bądź ich pasterzem. Wykorzystaj miłość którą masz w sobie dla innych a nie dla swojego ego. Droga szamana to spacer na skraju przepaści. Zbytnie oddanie się bóstwu nieuchronnie skończy się upadkiem. Twoje stygmaty są dowodem pychy i próbą pokazania światu twojej racji, potrzebą poparcia doświadczeń i ich fizycznym objawieniem. Ufaj swojemu bogu ale nie bądź jego marionetką. Pomagaj ludziom i wykorzystaj swoją moc by czynić dobro. Edit: Sory za pompatyczny ton :) ale jakoś tak wyszło. |
|
|
|
02.12.2012 - 09:37
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dzieci moje kochane. Zauważcie, że pierwsza książka Darka wg niego samego jest aktualna, ale na tamtą chwilę kiedy powstawała. Wtedy Darek za nią dałby się pociąć, okaleczyć i w sumie staje się okaleczony.
Teraz jest nowa książka. Aktualna tak samo jak ta pierwsza. Znowu prawda najprawdziwsza, ale minie trochę czasu i znowu czas surowo ją zweryfikuje i to nie w moich oczach tylko w oczach samego autora. Doświadczenia innych ludzi mogą być dobrymi wskazówkami, ale niczym więcej. Darek fajnie, że doświadczasz bo to Cię wzbogaca, ale dlaczego nie dajesz ludziom wyboru? Walisz dogmatami tak jakby Twoja prawda była prawdą innych a to tak nie działa:) Nie wiesz tego? Trochę więcej otwartości bo się udusisz. Posłuchaj set.ha i wpuść trochę świeżego powietrza. Spotkaj innych bogów. Wysłuchaj ich. Potem na koniec wsłuchaj się w siebie i bądź sobą bo póki co odnoszę wrażenie, że jesteś zmanipulowany i to jest to o czym chce nas tutaj przestrzegać allantaniel. |
|
|
|
02.12.2012 - 11:46
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Dzieci moje kochane OMG
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |