oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

9 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Darek I Hamdaoui- Za Lub Przeciw
Darek i Hamdaoui- za lub przeciw
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety zanim nie zagłosujesz. Zaloguj się i zagłosuj, aby zobaczyć wynik.
Suma głosów: 69
Goście nie mogą głosować 
bielik110
post 29.11.2012 - 19:06
Post #22

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(Darek Sugier @ 29.11.2012 - 19:40) *
Sonda nawet niczego sobie lordini, w przeciwieństwie do twojego notorycznego pytania wysyłanego mi na pw… właściwie, nie pytania, a stwierdzenia… No przykro mi, ale nie jesteś inkarnacją JEZUSA… (bo prosiłeś mnie bym to sprawdził).
Nie jesteś. Bluźnisz.
Myślałem, że moje milczenie da Ci wystarczająco odpowiedź, ale widzę, że tylko cię rozsierdziło…
Fajnie w tematach nakręcasz swoich klakierów… Nie tylko Ty masz demona w sercu…

Hamadaoui… To Mój Brat, którego się nie wyprę… To JAN Ewangelista – inkarnacja JANA od Apokalipsy! A to Ci niespodzianka!

No to kolejna Tajemnica odsłonięta…

A oto Jego tekst natchniony, piękny, pod którym podpisuję się dwoma rękami…

Kazanie na górze słowo które ci pisze nie jest moim słowem ale słowem Chrystusa sam sobie niczego nie przypisuje ,Kazanie na górze jest drogą skierowaną ku wnętrza ku rozpoznania cząstki Chrystusa w sobie. Pamiętaj każdy kto jest z prawdy słyszy głos prawdy głos Boga.
Błogosławieni w Duchu są ubodzy, albowiem ich jest królestwo
Niebiańskie: Słowo Ubodzy nie od odnosi się do materialnego ubóstwa.
Tylko pokora w Duchu Pańskim w której człowiek spełnia wole Boga.
Słowo UBODZY dotyczy wszystkich osób którzy nie dążą do rzeczy materialny wszelkich dóbr i nie gromadzą niczego dla siebie nie przywiązują się do rzeczy materialny do rzeczy z tego świata. nie pragną i nie pożądają już lecz służą ogółowi.
Dla takich ludzi najważniejsze jest służba pańska, takich ludzi wewnętrznym bogactwem jest życie w Bogu i dla Boga i dla bliźnich.
Błogosławieni, którzy cierpią, albowiem oni pocieszeni
Będą:
Cierpienie nie jest spowodowane przez Boga , lecz cierpiący sam je sobie spowodował, albo taki człowiek/dusza w krainie dusz wzięła na siebie winy bliźniego aby ten bliźni mógł dostać się wyższe obszary wzniesienia uświadomienia.
Boskie miłosierdzie będzie dane każdemu kto znosi cierpienie nie obwiniając brata albo siostry swojej i w cierpieniu rozpoznaje
swoje błędy i słabości, żałuje za nie, prosi o przebaczenie
i przebacza. Bóg, Odwieczny, pragnie bowiem pocieszyć swoje
dzieci i odebrać im to, co nie jest dobre i zbawienne dla ich duszy.
Kiedy bowiem cierpienie opuszcza duszę, a więc przyczyny,
które w duszy zadziałały, zostają zmazane, człowiek zbliża się
do Boga.
Znosić swoje cierpienie znaczy: nie oskarżaj bliźniego nie osądzaj go a przede wszystkim samego Boga.
Jeśli spotkasz człowieka cierpiącego przez los doświadczeniem i jeśli ten poprosi cię o pomoc pomóż jeśli jest to dobre dla jego duszy.
Pamiętaj dusza jest najważniejsza nie ciało!!!
Pamiętaj pomoc twoja ma być bezinteresowna bo jeśli czynisz to tylko dlatego by cię ludzie szanowali i podziwiali nie będziesz miał zapłaty od Ojca Niebieskiego.

Błogosławieni cisi, albowiem oni odziedziczą ziemię :
Już napisałem na forum o tym ale moje posty zostały skasowany , jako żeś mnie poprosił to ci napisze :
Takie cechy jak łagodność, pokora , dobroć są jednym bo z jednego źródła pochodzą,
Kto jest ofiarną miłością jest właśnie pokorny ,dobry i łagodny jest pełen miłosierdzia .
Taki człowiek jest wypełniony mądrością i siłą.
Ludzie w duchu Chrystusowym to ci którzy posiadają te cechy tacy będą posiadać dziedzictwo ziemskie i Bóg im da ziemię.
Ofiarna miłość do pokój duszy , kto rozsiewa dobre nasienie zbiera ziemie wie że żyjąc w Bogu wszystko do niego należy i daje wszystkim i im służy.

Błogosławieni, którzy łakną i pragną sprawiedliwości,
albowiem oni będą nasyceni:
Te osoby które łakną i pragną sprawiedliwości Bożej , ci właśnie ludzie są poszukującymi prawdy , to ci którzy tęsknią za życiem w Bogu i z Bogiem, ci właśnie będą nasyceni.
Do tych którzy będą to czytać mam nadzieje bracie że me słowo spisane rozniesie się dalej. Wy którzy gdy w Bogu żyć będziecie wznieście się ponad ludzkie Ja ponad ludzki grzech. Dla tych którzy szukają królestwa znajdą je w sobie a żyjąc w królestwie rozniosą je na ziemie by podnieść jej wibracje i uczynić ją pięknym bez grzesznym miejscem. Chrystus jest w was on na krzyżu dał każdemu cząstkę siebie i ta cząstka była w każdym przed Chrystusem była w tych którzy go szukali dziś jest dana każdemu człowiekowi ta iskra Boska JAM JEST Drogą Prawdą i Życiem.
Prawda zaś jest pełnią miłości życia …….
Czynicie co wam pisze bo to słowo Chrystusa .
Kto będzie czynił nie czytał słowa boskie , będzie czynił tu na ziemi Królestwo Jezusa Chrystusa będzie przestrzegał i będziesz bronił Boga i w pełni spełniał wolę Bożą
Będzie w tobie pełna mądrość Boska i miłość, będziesz w pełni świadomie w Chrystusie i Chrystus w pełni będzie świadomy w tobie i stanie cię się jednym i słowo które będziesz mówił już nie będzie twoim słowem ale słowem samego Ojca …
Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia
dostąpią :
Miłosierdzie pańskie to dobroć i łagodność to cechy samego Boga prawiecznego Ojca
Te cechy tworzą bramę do doskonałego życia w Bogu z Bogiem.
Jest siedem sił ale ta jedna siła miłosierdzie bez niego nie wejdziecie do królestwa Boga jest ona bowiem najwyższym stanem, Powiedziane bowiem jest nie wejdziecie do nieba wcześniej nie mając go w sobie a jest nim ten najwyższy boski stan miłosierdzie.
Ten kto pozna miłosierdzie będzie wiedział że Bóg jest w każdym stworzeniu i każdemu stworzeniu będzie służyć i gdy stanie się już pełny boskiej miłości zwierzę bać się go nie będą lecz pokłon mu oddawać w duchu gdy będzie dawał im miłość każde stworzenie będzie mu służyło jak on służy stworzeniu.
We wszystkim jest Chrystus i sam Ojciec , Chrystus i Ojciec to jedno.
Ja i Ojciec jedno jesteśmy.
Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać
Będą :
Kiedy serce jest czyste to i dusza taka jest , jakie serce taka dusza to taka dusza która przez Chrystusa w Bogu Ojcu –Matce do absolutnej istoty duchowej do JAM JEST.
Takie czyste dusze to już dusze które stały się istotami Królestwa Niebieskiego
Ci są podobieństwem Ojca i ci go oglądają twarzą w twarz, tacy ludzie jednocześnie widzą i słyszą Prawo Ojca Niebieskiego i według tych praw żyją gdyż znowu stały się duchem z ducha Ojca , dopóki jesteście kroplą wody to jesteście tylko jednym gdy kropla w padnie w ocean w tedy staje się oceanem kto ma rozum ten zrozumie.
Ten Kto w pełni jest prawem miłości ogląda Ojca twarzą w twarz i jest z nim w ciągłej, Boskiej świadomości.
Błogosławieni pokój czyniący, albowiem oni będą nazwani
dziećmi Bożymi :
Błogosławieni ludzie którzy zachowują pokój wewnątrz i na zewnątrz , ci ludzie przynoszą pokój na ziemie gdyż sam pokój jest w nich czym są to dają a są pokojem.
Ci właśnie ludzie są świadomie dziećmi Bożymi Boga Ojca-Matki.
Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie dla sprawiedliwości,
albowiem ich jest królestwo Boże :
Zauważcie dzieci kochane kto szedł w ślady Jezusa Chrystusa, nie był poważany przez ludzi skierowanych na ten świat ,Jezus był prześladowany i znieważany, Zaprawdę każdy kto idzie w ślady Chrystusa Jezusa będzie poniżany każdy kto poszedł w ślady Jezusa był ponizany i wyśmiewany, Nie ma bowiem ucznia nad mistrza , jeśli mnie prześladowali to i was prześladować będą Jezus Chrystus.

Zapraszam Wszystkich do żywej dyskusji, no i oczywiście głosowania :)

DS

Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book

Jestem ciekaw:) kto tak naprawdę rozumie te słowa:) bo wszyscy,ale to wszyscy to samo powiadają:)

A gdzie zrozumienie,miłość i istota głębi tych słów:) dziwie się,wam szczególnie tobie Darku,że myślisz że ktoś cię prześladuje,i oczernia:) jeżeli jesteś Piotrem,to zacznij używać serca i staraj się zrozumieć innych w ich doli i nie doli.

Wstrzymałem się od głosowania,bo to bardzo mało istotne i jest skrajnością:) życzę wszystkim spokoju i miłości,bo to jest najpiękniejsze,co nas może w życiu spotkać:)
pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
uncommon
post 29.11.2012 - 19:50
Post #23

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 29.11.2012 - 18:48) *
mam tak wielki skarb że chyba nikt nie ma tyle,

Ludzie skromni zawsze budzili i budzą we mnie podziw i wyrażam bezdenny im szacunek.

Każdy "siedzi" na takim samym skarbie o jakim pewnie myślisz. Nie rozumiem poco się tak puszysz i wywyższasz.

To ma być tajemnica? Normalne jaja:) Widać nie tylko Uncommon ma klakierów:) Kabaret całkiem spoko się robi:)

Darek nie zrozum mnie źle, ale wizja apokalipsy będzie miała miejsce tylko w twoje głowie i tylko w niej. Zrozum to wreszcie. Przenosząc ją na grunt nas wszystkich pokazujesz jak wielkim jesteś egotykiem.

Za bardzo się puszysz Zielarzu znów a słowa Darka cię niczym kują w serce, musisz odpowiedzieć , musisz zjebać, i nie tylko Darka ale innym też to robisz zauważyłem. Gdybyś był wporządku i zbyt szybko i pochopnie oceniał bym cię polubił, ale ta cecha strasznie mnie drażni.
Tak rób to dalej, pisz wewnętrzne frustracje, dziel się nimi z wszystkimi wokół karm ego które masz już niczym zbuntowana nastolatka bardzo przewyższone . Możesz mieć nawet 1000 podziękowań, ale dla mnie to nie ważne bo przecież według twojej teorii wszyscy jesteśmy równi i mamy tak samo ;) hehehe .
To mój ostatni post dotyczący zdania jakie we mnie sobie wyrobiłes .

+Quote Post
Pavveł
post 29.11.2012 - 19:56
Post #24

Notatnik

Moim zdaniem trochę nietrafnie sformułowane pytania. Bo czy wierzę w prawdziwość stygmatów Darka? Mogą to być odciski, a może mogą być to stygmaty. Nawet to mnie nie obchodzi zbytnio, bo dla mnie stygmaty nie są oznaką ani boskości, ani boskiej łaski, ani niczego dobrego, a raczej wywołaniem takiego efektu przez własne zindoktrynowane skondensowane myśli. Ale najbliżej więc będzie mi kliknąć na nie.
Podobnie jest ze słowami Hamdaouiego. Co znaczy czy są prawdziwe? Wypowiada je, więc są prawdziwe. Z pewnością w nie wierzy, więc nie oszukuje celowo. Nawet zgadzam się w pewnych kwestiach. Ale pewne są wręcz odrzucające, dyskredytujące jego wiedzę na ten temat, czyli ujawniające to, że bezmyślnie powtarza pewne frazesy, które zrobiły na nim duże wrażenie (ta część prawdziwa). Cytat: "Największy oszust to ten który mówi 99% prawdy, a jednym procentem kłamstwa wszystkich prowadzi do zguby." U Hamdaouiego to tak 50%-50% ;P Dużo rzeczy przeczy sobie i jest nielogicznych. Sądzę, że sam wierzy w to, ale wierzy, a nie do końca rozumie dlaczego i jak. Dlatego też najlbiiżej będzie na nie. W mojej ocenie Hamdaoui i Darek znaleźli się w początkowym etapie rozwoju duchowego, takiego zbuntowanego niedojrzałego dzieciaka, pod względem duchowym. Z czasem wyrosną ;) To tyle ode mnie na ten temat.

+Quote Post
Darek Sugier
post 29.11.2012 - 20:05
Post #25

Dusza Towarzystwa

CYTAT(uncommon @ 24.10.2012 - 19:52) *
No dobra mamy dwóch proroków już. (...)

>>>> fragment wypowiedzi Uncommon z tematu „Reportaże św. Piotra”<<<<<

Zaprawdę powiadam Ci Uncommon, że błogosławiony jesteś, bo nie Ty sam, a Niebo Ci to wówczas objawiło…

PS:
Ja wiem, że nie lubisz takiego biblijnego patosu…
Ja wiem, że tak dla jaj trochę wówczas napisałeś, ale…
No właśnie „ale”…

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.11.2012 - 20:10
Post #26

Dupa Towarzystwa

Uncommon polubisz siebie - polubisz innych:) Lubię takie rozkapryszone dzieciaki:)

+Quote Post
Echelon
post 29.11.2012 - 20:28
Post #27

Członek Rodziny

Witam.

Forum czytałem od dawna, ale się zbytnio nie udzielałem. Jestem w szoku. Rozumiem, że można się nie zgadzać z Darkiem. Ale robić to w takiej formie jakiej to robicie??

Szacunek dla Bielika, który nie zgadza się z wizją Boga, jaką przedstawia Darek, jednak robi to w 100% z pozytywnymi emocjami i uśmiechem, a nie zaciętością (albo zaciętym uśmiechem, pozornie tylko pozytywnym). Większość natomiast nie zgadzających się z wizją Darka (nie chcę podawać ksywek, na pewno sami wiecie, że chodzi o Was) zachowuje się tak, że nie sądziłem, iż to forum jest zdolne do tak niskiego poziomu krytyki.

Wiem, że oceniam, wiem, że powininienem się cechować większą wyrozumiałością wobec Was, żeby samego siebie uważać za super dobrego człowieka, jednak po prostu nie mogę.

Nie czytajcie jego wątków, zakładajcie własne, nieodnoszące się do Darka Sugiera. Czy to takie trudne?? Po co rzucać komuś kłody pod nogi? Daje Wam to satyskafkcję? Że spróbujecie mu przeszkodzić w jego drodze?? zajmijcie się swoją drogą. Dajcie raz, dwa upust swojemu niezadoloweniu, ale 10, 20 postów krytyki to po prostu dla mnie niezrozumiałe zachowanie.

Przepraszam sam siebie za tego posta, ale po prostu nie mogłem inaczej.

Podchodzę z lekkim dystansem do tego co Darku mówisz, jednak z wiarą, że jesteś szczerym człowiekiem i robisz to co nakazuje Ci serce. Inni natomiast robią to co nakazują im negatywne emocje, a to strasznie mi sie nie podoba:/ na tyle, że sam kieruję się negatywnymi emocjami. Zło triumfuje, bo porywa. No cóż, jestem świadomym hipokrytą, ale musiałem wylać żal.

Zagłosowałem 2x na tak, mimo że nie zagłębiałem się nawet w posty Hamdoiego. Zrobiłem to, aby zaprotestować bezsensownej moim zdaniem polityce krytykantów Darka Sugiera. Nie zaglądać, albo krytykować z rozwagą, a nie z nienawiścią. Nawet jeśli uważacie, że kierujecie się dobymi emocjami, przemawia przez Was ukryta nienawiść, z której być może nie zdajecie sobie nawet sprawy.

Tak samo jak przez Darka czasami przemawia zbytnia pewność siebie i delikatna pyszałkowatość, to przez Was nienawiść, ale nie delikatna, a naprawdę silna.

Zastanówcie się nad tym dogłębnie, proszę. Forum bez Waszego podejścia może tylko zyskać, niestety mówię to ze smutkiem, bo zadziwiają mnie negatywnie osoby, których posty czytałem z nieukrytym zaciekawieniem przez długi czas:/

Szacunek również dla Twistoida, który widzę (może niesłusznie, ot tak uważam), że ma bliźniacze podejście do mojego. Cierpliwości, pewnie ta sytuacja minie.

Szacunek ponadto dla wszystkich z tego forum, nawet tych, których krytykuję. Kierujcie się tylko pozytywnymi emocjami i nie bierzcie przykłądu z tego oraz innych postów mających na celu wylanie personalnego żalu lub negatywnych emocji. Postępujcie wręcz odwrotnie.

Pozdrawiam.

+Quote Post
lordini
post 29.11.2012 - 20:36
Post #28

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No i może to was zraża, że oceniacie negatywnie, ale jedyne co ja usiłuję, to dojść do porozumienia, ponieważ mam własne argumenty, a oni wydają się je odrzucać, jakby pozjadali wszystkie rozumy. Zamiast widzieć tylko agresje w moich postach, spróbuj może też wyciągnąć to, co chcę przekazać, jak na razie nikt nie pokazał, że to potrafi.

+Quote Post
Dagon
post 29.11.2012 - 20:48
Post #29

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Czyli chcesz powiedzieć, że nie czytałeś jego postów, a jednak zabierasz głos :P I do tego zabierasz nam/chcesz zabrać możliwość przedstawienia swoich poglądów na ten temat. Gdzie tu negatywne emocje? To ty wylewasz swoje żale, bo KTOŚ może inaczej myśleć. Nie czytać? Nie patrzeć? To tak jakbyś puścił bąka i kazał nie wąchać go osobom postronnym.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.11.2012 - 20:52
Post #30

Dupa Towarzystwa

Echelon piszesz, że nie mogłeś inaczej i oceniasz tych co może też nie mogli inaczej?:)

Jak stygmaty wyjdą poza forum i pojawi się nagłówek w fakcie to dopiero się zacznie. Tego szoku Echelon raczej już byś nie ogarnął i dlatego to forum ma Cię trochę zaprawić w boju:)

Darek chce rozgłosu i będzie go miał. Ja mu w tym skutecznie pomogę, ale po nowym roku bo czas szukać prezentów:)

+Quote Post
Echelon
post 29.11.2012 - 20:54
Post #31

Członek Rodziny

CYTAT(Dagon @ 29.11.2012 - 21:48) *
Czyli chcesz powiedzieć, że nie czytałeś jego postów, a jednak zabierasz głos :P I do tego zabierasz nam/chcesz zabrać możliwość przedstawienia swoich poglądów na ten temat. Gdzie tu negatywne emocje? To ty wylewasz swoje żale, bo KTOŚ może inaczej myśleć. Nie czytać? Nie patrzeć? To tak jakbyś puścił bąka i kazał nie wąchać go osobom postronnym.

Głównie chodzi mi o zdanie wobec Darka Sugiera. Głównie wobec tego zabrałem głos. Przy Hamdoim nie było opcji, nie mam zdania. Więc uznałem, że zaznaczę na tak, aby przeciwstawić się bezsensowności całej sytuacji z mojego punktu widzenia.

Poza tym sam w swoim poście pisałem i przepraszałem, że wybuchłem negatywnymi emocjami.

Pozdrawiam.

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 29.11.2012 - 21:52) *
Echelon piszesz, że nie mogłeś inaczej i oceniasz tych co może też nie mogli inaczej?:)

Jak stygmaty wyjdą poza forum i pojawi się nagłówek w fakcie to dopiero się zacznie. Tego szoku Echelon raczej już byś nie ogarnął i dlatego to forum ma Cię trochę zaprawić w boju:)

Darek chce rozgłosu i będzie go miał. Ja mu w tym skutecznie pomogę, ale po nowym roku bo czas szukać prezentów:)

Ja napisałem do tej pory może ze 4 posty łącznie w takiej estetyce. Niektórzy piszą po kilkadziesiąt. Jest różnica skali.

Nie krytykowałem samej krytyki, a jej ogromny rozmiar w niektórych przypadkach.

Poza tym sam wyrażałem w swoim poście żal i swoistą pokutę. Więc wiedziałem, że część mojej wypowiedzi to jakaś forma zła. Tutaj też tkwi moim zdaniem różnica.

Pozdrawiam.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.11.2012 - 21:02
Post #32

Dupa Towarzystwa

Skoro sam wybuchłeś negatywnymi emocjami to czemu Cię dziwi, że ludzie też wybuchają (jeśli wybuchają bo ja tego tak nie odbieram:) Przeproszenie nic nie daje. Zastanów się skąd te emocje u Ciebie się wzięły. Czemu ich nie udało się Tobie przekształcić w pozytywną energię. Czemu nad nimi nie zapanowałeś? To jest istota rzeczy a nie to co na forum się wypisuje.

Czyli wg Ciebie jest różnica w zabiciu jednego człowieka a stu ludzi? Mniejsza i większa skala tu też obowiązuje. Ten co zabił jednego jest mniej zły od tego co stu?

Czym jest ta swoista pokuta? Klęczysz teraz na grochu?:)

+Quote Post
Pavveł
post 29.11.2012 - 21:11
Post #33

Notatnik

Echelon, przytoczę to, co raz już napisałem, żeby nie musieć pisać ponownie:

CYTAT(Pavveł @ 26.11.2012 - 21:04) *
Z kolei skąd u Ciebie mniemanie, że to jest agresja? Nie wiem jak Ty, ale ja czasem besztam się w myślach, gdy zrobię coś niezgodnego z moimi przekonaniami. Twoim zdaniem jestem dla siebie agresywny? A może po prostu chcę zwrócić uwagę na coś, co źle robię? ...
Jak coś źle zrobię i jestem tego świadom, to w myślach zwracam się do siebie (nie słowami bynajmniej, a raczej jakby gotową paczką informacji zakodowanych w emocji/czuciu) w sposób w stylu "co ja robię?? o.O", a czasem bywa i "ku*wa, co Ty najlepszego robisz?!" i myślę, że to jest normalne. Nie powiem chyba "Pawełciu, aleś narozrabiał, urwisku Ty, proszę Cię weź to pod rozwagę, nie zrozum mnie źle, nie chcę Cię zranić mówiąc to, chcę to dla Twojego dobra, nie obruszaj się na mnie, chcę tylko abyś zastanowił się nad tym problemem, bo wydaje mi się, ale to tylko moje skromne zdanie, że to co zrobiłeś, to nie był najlepszy pomysł, bo...". @#^!@%@!!!! To jest chyba oczywiste, co w drugiej wersji występuje i nie trzeba tego za każdym razem wygłaszać. Pierwsza forma zaś jest szybsza. A ten, kto chce zobaczyć motyw agresji, zawsze się dopatrzy tego, czego szuka. Pozdrawiam.

Twierdzisz, że wypowiadasz się w sprawie Darka, ale nie w Hamdaouiego, podczas gdy obie są ściśle powiązane ze sobą. Ty to odbierasz jako agresja, ale nie zawsze miłość oznacza głaskanie po główce i patrzenie, jak Twoi bracia i siostry robią głupie rzeczy. I gdyby to tyczyło tylko ich, to być może by uszło, gdyż taka ich wola, ale gdy wpływa to na innych, podążaczy Darka itp., to już jest poważna sprawa.
Oni wprowadzają spowrotem obalony, przez staranny rozwój duchowy forumowiczów, niefunkcjonalny system fałszywych przekonań religijnych i robią z tego forum nie miejsce na ścieranie się argumentów, ale poletko do "nawracania" "niedobrych niewiernych" na ich nową/starą wiarę, nie argumentując, a wytykając "niewiernym" ich niskość i niewiedzę czegokolwiek, wprowadzając utarte nudne i obalone dawno przez wielu tutaj patetyczne formułki, w dodatku pisane często archaicznym bezsensownym tonem. To jest często po prostu spam. Jak ktoś wchodzi nieproszony w butach do Twojego domu, to go wypraszasz, albo każesz mu zdjąć buty przed wejściem. Podobnie jest tutaj. I to wcale nie jest nienawiść. Jest tutaj subtelna różnica, którą dostrzeżesz, albo i nie, w zależności od tego, jakie motywy ludziom przypiszesz. A tu łatwo się pomylić w osądach, dlatego lepiej nie osądzaj, że ludzie mają negatywne motywy. Wkleiłem Ci wyżej przykład tego, że mimo że kocham siebie, bo to normalne, to czasem też się besztam w myślach, dla swojego dobra. Podobnie to wszystko też jest dla dobra Darka, Hamdaouiego i tych, co za nimi ślepo podążają. Mam nadzieję, że zrozumiałeś. Pozdrawiam Cię.

+Quote Post
Jarzyn44
post 29.11.2012 - 21:12
Post #34

Dusza Towarzystwa

Dariuszu, a czyją inkarnacją ja jestem ? Bo czuję się trochę osłem ze stajenki, apropo - pamiętasz jezscze hebrajski ?

+Quote Post
Darek Sugier
post 29.11.2012 - 21:17
Post #35

Dusza Towarzystwa

Ja bym tylko proponował przenieść temat z hide parku na forum główne, bo to zaraz zginie.
Forum jakie jest to jest, ale ciut mało przejrzyste.
Nawet nie mam pomysłu jak to technicznie udoskonalić, bo nie jestem w tym obczajony…
Ale bym coś zmienił na forum, tak nawet dla odświeżenia…

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.11.2012 - 21:21
Post #36

Dupa Towarzystwa

Za pierwszym razem jak myszy (chomiki mandżurskie) nadgryzły mi w pracy kanapki to się wkurzyłem trochę bo akurat miałem ochotę się posilić po ciężkiej robocie:) Wlazły skubane do plecaka i podziobały. Jakoś nie chciałem ich już jeść. Dałem je psom z którymi do teraz dzielę się kanapkami bo one zdziczałe są bo strzegą terenu wokół domu. Dzięki tym myszkom psiaki już dają mi się głaskać. Ponadto specjalnie nie chowam kanapek bo jeśli myszki się dobiorą to cieszę się, że sobie podjadły i wiem, że psiaki też przy okazji coś dostaną a ostatnio nawet z gilami się dzielę. Moje kanapki są dla wszystkich pomyślałem a traktowałem je jak swoje. Wystarczy się otworzyć na życie a problemy, negatywne emocje znikną.

+Quote Post
witekZ
post 29.11.2012 - 21:25
Post #37

Członek Rodziny

Notatnik

Ja pragnę w tym miejscu PODZIĘKOWAĆ Darkowi i Hamdaoui'owi ponieważ z ich powodu moja wiara ogromnie wzrosła. Zaczynam rozumieć, że to co robicie, jest pomaganiem w dźwiganiu Krzyża samemu Chrystusowi; że razem dźwigacie ten Krzyż dla nas wszystkich, a to jest Prawdziwa Miłość. Każdego dnia staram się biec coraz szybciej abym i ja mógł Go ponieść choć najmniejszy kawałek. Dziękuję Wam i dodaję otuchy i sił, choć dobrze wiem, że ich Wam nie brakuje :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.11.2012 - 21:43
Post #38

Dupa Towarzystwa

Witek kup sobie ubranie termoaktywne bo nie wiem czy uda się Tobie dogonić cudzy krzyż, ale przynajmniej się nie spocisz:) Kurcze jak ja lubię spamować i nawet tęsknie trochę za banem kolejnym, ale nie dłuższym niż te trzy dni jeśli by można już teraz o to prosić.

Jarzyn jak się czujesz osłem to możesz być inkarnacją konia albo muła. Możesz wybrać:)

+Quote Post
Money
post 29.11.2012 - 21:55
Post #39

Częsty Gość Rodziny
**

Popieram Darka!
Darek się dzieli z nami swoimi doświadczeniami a większość sobie jaja z tego robi.
To o czym Darek mówi wcale nie odstaje od ogólnych wierzeń.
1 Każdy wieży w życie po śmierci
2 większość wierzy w reinkarnacje (dlaczego bym nie miałbym mieć tysięcy wcieleń lub Darek albo ktokolwiek z was)
3 Większość wieży w Boga i Jezusa (nie wydaje mi się żeby Darek błądził po wielu wyjściach z ciała odkrył dużo więcej niż ja i jestem mu wdzięczny za podzielenie się tym czego doświadczył i czego się dowiedział)
4 większość wierzy że Bóg i my to w ostatecznym rozrachunku Jedność (dlatego dziwi mnie że ktoś uważa że Darek nie ma prawa doświadczyć jedności z Bogiem że się wywyższa albo ze świruje. Przecież większość wierzy że jest to możliwe. Problem zaczyna sie kiedy ktoś zwykły ma takie szczęście. No bo jak by takie coś ogłosił papież albo chociaż biskup to by było łatwiej się pogodzić.
5 Większość wierzy że da sie podróżować poza ciałem. (jak by to nie było forum OOBE to by Darkowi próbowali wmówić że eksterioryzacja nie istnieje i żeby się leczył)

Ja osobiście jestem materialistom, odnoszę wiele sukcesów w fizycznym świeci ale ostatnio zaczynam zauważać że jest jakaś siła wyższa jak bym miał takie szczęście żeby spotkać Jezusa albo Boga na pewno bym się tym podzielił z wami. Pewnie większość by mnie wyśmiała .
Pozdrawiam

+Quote Post
Dagon
post 29.11.2012 - 22:09
Post #40

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Od kiedy to większość ma racje :>

+Quote Post
Pavveł
post 29.11.2012 - 22:14
Post #41

Notatnik

CYTAT(Money @ 29.11.2012 - 21:55) *
Ja osobiście jestem materialistom, odnoszę wiele sukcesów w fizycznym świeci ale ostatnio zaczynam zauważać że jest jakaś siła wyższa jak bym miał takie szczęście żeby spotkać Jezusa albo Boga na pewno bym się tym podzielił z wami.

No właśnie dopiero zaczynasz. A jak się dopiero zaczyna to zdaje się wiele rzeczy, które potem okazują się wyglądać inaczej.
Te punkty, które wypisałeś to racja, ale to tylko słowa. Na dobrą sprawę niepotrzebne i nic nie znaczące w życiu duchowym człowieka, jeśli duchowość ma wynikać z nich, a nie one z duchowości. W pierwszym wypadku taką "duchowość" można włożyć do kosza na śmieci, w drugim pielęgnować i czerpać korzyści.
Niestety Darek i jego poplecznicy tutaj stosują właśnie tą pierwszą metodę. To, co głoszą ma niewiele, a czasem nawet nic wspólnego z duchowością, a jedynie z paczką niewydajnych i zakłamanych schematów myślowych. ;/

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.11.2012 - 22:15
Post #42

Dupa Towarzystwa

Money spotkaj, podziel się i przekonaj. Nie ma co wróżyć z fusów. Ja Ci tylko podpowiem, że szukaj w sobie a jak Go tam znajdziesz to się obudzisz a jak znajdziesz Go poza sobą to znaczy, że dalej śpisz i śnisz o tym, że Go spotkałeś.

Darka Bóg ma osobowość. Dla kogoś innego chodzi w podartych kalesonach a dla kogoś innego jest zapachem lasu. Na zewnątrz nas jest wielu różnych bogów, ale wewnątrz każdego z nas jest jeden i ten sam.

+Quote Post

9 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park