|
|
![]() ![]() |
01.12.2012 - 17:22
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hamdaoui :
Ale chyba ci co trafiają do piekła muszą być jakoś tam ściągani. I napewno tego niechcą . A więc powiedź czym jest dokładnie królestwo niebieskie , jest to jakiś nowy system, wymiar ? edit: Pavveł tak chce dostać od niego odowiedź. Ale ci dziękuje :) |
|
|
|
01.12.2012 - 17:34
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Przeczytaj mój poprzedni post, tam masz odpowiedzi na oba pytania. Ale ok, chcesz odpowiedź od Hamdaouiego, niech się więc i on wypowie. Bo jest ryzyko, że nie chodzi Ci o odpowiedź, tylko o to, co powie Hamdaoui, niezależnie, co to by nie było -.-'
|
|
|
|
01.12.2012 - 17:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
01.12.2012 - 17:37
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Drag0n niezamierzam ci nic udowadniać. Zaczynam rozumieć ewangelie. A w szególności to,że chwast musi być wyrwany,bo by dobry plon zniszczył a i tak niema w nim pożytku. Nic nie zostaje stracone bo i tak wszystko jest zapiane można to powiedzieć w dysku. Cała egzystencja chwasta. Chwastem można nazwać szatana. Dziwne jest to,że Bóg go jeszcze nie zniszczył .Nierozumiem na co czeka... Ja stosuję w ogrodzie zasady PERMAKULTURY i tu nawet chwasty są pożyteczne tzn. nie ma czegoś takiego jak "chwast", wszystko ma swoją rolę do odegrania i swoje predyspozycje tylko MY nie zawsze o tym wiemy i/lub nie potrafimy tego zrozumieć, ewentualnie wykorzystać... Dlatego nie łykam tych tekstów o chwastach. No i macham bez żalu białą chusteczką na pożegnanie tym 144.000 zawodnikom z domu IZRAELA, bo ja na ten statek się nie wybieram :) W końcu trzeba tym biednym ludziom na Ziemi pomóc, no i bez tej ideologi judeo-chrześcijańskiej, ich systemu społeczno-ekonomicznego(kapitalizmu, idei pieniądza, państwa etc) stworzonej przez tych przedstawicieli powinno być lepiej, bo jakoś przez 2000lat to pozytywnych skutków nie przyniosło... Pa, pa :) |
|
|
|
01.12.2012 - 17:43
|
|
|
Hamdaoui : Ale chyba ci co trafiają do piekła muszą być jakoś tam ściągani. I napewno tego niechcą . A więc powiedź czym jest dokładnie królestwo niebieskie , jest to jakiś nowy system, wymiar ? edit: Pavveł tak chce dostać od niego odowiedź. Ale ci dziękuje :) To jest tak po śmierci trafiasz tam wg.Ducha jaki jest twój stan krótko mówiąc od światła Bozego jak jest w tobie, im mniejsze tym dalej,jesteś sciagany do miejsca wg.światła Bozego w tobie. Królestwo Boze jest wnas i czynmy je wokół siebie , miłosierdzie jest najwyzszym stanem czytaj uważnie przesłania wklejane przez Piotra , czytaj uważnie a wkolejnych przesłaniach będzie ci dane zrozumieć wszystko. |
|
|
|
01.12.2012 - 17:49
|
|
Przeczysz sam sobie. Raz piszesz o miłosierdziu innym razem o karaniu ludzi, albo traktowaniu jednych bardziej uprzywilejowanie od drugich. Ze smutkiem muszę stwierdzić, że chyba nie wiesz co to miłosierdzie. Zamiast sercem próbujesz kochać umysłem. To nie to. To nie miłość.
|
|
|
|
01.12.2012 - 18:09
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hamdaoui:
To się zgadza w sumie,że wzorce energetyczne w ciele przyczyniowym przyciągają do piekła, tak samo jak do nieba te dobre. To według teorii Moena jest w co wierze i się zgadza z twoimi teoriami. |
|
|
|
01.12.2012 - 18:12
|
|
|
Chciałam tylko powiedzieć, że na forach katolickich naszych dwóch apostołów zlinczowaliby a potem spalili na stosie, bo to co opowiadają wzięte by zostało za herezje.
|
|
|
|
01.12.2012 - 18:18
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Trzy godziny na działce a tu postów jak chwastów:)
Toomi dobrze prawisz o tych chwastach:) Dla wielu pokrzywa to chwast albo królowa ziół dla zielarzy i zielarek:) Wielu parzy i się jej boją a parzenie leczy i można ją kochać:) Chwast może brzmieć negatywnie, ale i pozytywnie. Tutaj zależy jak bardzo jesteśmy otwarci na życie bo chwast to życie i należy mu się taki sam szacunek jak wszystkiemu innemu. To wymaga przestawienia umysłu na dość subtelne rozumienie czym jest istnienie:) Darek pytasz jakiego chwasta łatwiej wyrwać? Jeżeli odnosisz to do ludzi to już na wstępie spaliłeś temat. Łatwiej wyrwać dużego bo jest za co chwycić. Taki chwast jednak może się urwać i od korzenia urośnie mocniejszy. Najważniejsze jest jednak to, aby nie pozwolić mu się rozmnożyć i rozsiać! To kiedy go wyrwiesz ma mniejsze znacznie. Co u Ciebie znaczy wyrwać chwasta (człowieka)? Nawrócić go? Jak nie nawrócisz to zabijesz? Nie można dać mu się rozmnożyć zatem posuniesz się do mordu? Jakie są granice postępowania z chwastem? Co do chwastów to warto pamiętać, że każdy chwast to zioło a np. z mlecza (kwiatów mniszka lekarskiego) wychodzi fajne wino:) |
|
|
|
01.12.2012 - 18:21
|
|
|
Zielu... chwasty się pali w piecu. A potem jest już tylko płacz i zgrzytanie zębów :).
|
|
|
|
01.12.2012 - 18:28
|
|
[...] Czy to jest te miłosierdzie ? Królestwo Boże jest w nas . Więc nierozumiem, teraz grzechu ... Tak, m.in. to jest miłosierdzie. Nie ma czegoś takiego jak grzech, jak w rozumowaniu KK. To, co rozumiesz jako grzech, to po prostu błąd. Błąd w rozumieniu takim, że jeśli pragniesz iść gdzieś, a idziesz w innym kierunku, to jest to błąd i wynika tylko z niewiedzy, bo celowo nie szedłbyś w niewłaściwą stronę. To jest błąd, i za niego się nie kara, raczej "karą" jest zwykła konsekwencja, którą jest to, że poszedłeś i znalazłeś się nie tam, gdzie chciałeś z początku. |
|
|
|
01.12.2012 - 18:37
|
|
|
...z mlecza (kwiatów mniszka lekarskiego) wychodzi fajne wino:) Przepraszam za OT, ale się zbulwesowałem. ;) A co Ty fajnego widzisz w tym winie? Pod względem zdrowotnym owszem, bogactwo przydatnych substancji. Ale pod względem smakowym, to ja już wolę najtańszego sikacza. ;) Choć z drugiej strony jest lepsze niż wino z pokrzyw. To ostatnie już tylko dla mocnych koneserów. :) A potem jest już tylko płacz i zgrzytanie zębów :) Ale za to w fajnym towarzystwie. http://us.123rf.com/400wm/400/400/igorigor...-na-ciemnym.jpg ;) |
|
|
|
01.12.2012 - 18:41
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ponadto taki błąd dostrzeżony w porę (uświadomiony błąd) + wyciągnięte wnioski mogą szybciej zaprowadzić nas do celuj niż gdybyśmy tego błędu nie przerobili. Człowiek uczy się na błędach?:) Błąd to wymagający nauczyciel:) Działa z zaskoczenia i jest przyczajony i dlatego tak ważna jest obecność w życiu czyli obserwacja siebie bo wtedy nawet jeśli nas ten błąd zaskoczy to natychmiast z uśmiechem na ustach zamienimy go w świetną lekcję i naukę.
Zx12 robiłeś wino z samych żółtych kwiatów? Wystarczy odrobina zielonego z mleczy i kwas taki, że masakra:) Ja zrobiłem z samych kwiatów i super kolor i smak. |
|
|
|
01.12.2012 - 18:49
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Jak o chwastach to mi się tylko jedno przypomina:
Jakby ktoś z młodszego pokolenia nie wiedział to go na stryczek biorą |
|
|
|
01.12.2012 - 18:56
|
|
Dokładnie Zielu. Tym bardziej odrzuca mnie to, co zrobił KK ze spowiedzią. Jezus uczył, że jak ktoś zrobi "grzech", czyli ten błąd, to żeby zamknął się w domu i rozmawiał z Bogiem w ten czy inny sposób. W ten sposób można było wyciągnąć wnioski. A KK w którymś tam wieku zmienił sobie to, co powiedział Jezus, czyniąc tzw. spowiedź, dzięki czemu kościół mógł inwigilować społeczeństwo. A drugi gorszy skutek jest taki, że ludzie nie obserwują swoich błędów i się nie uczą. "Rodzą się głupi i umierają głupi", jak to mówi pewne przysłowie. Taki ktoś narobi błędów, pójdzie się wyspowiadać i zapomina o błędach, a potem robi je ponownie ;/
|
|
|
|
01.12.2012 - 18:57
|
|
|
Zx12 robiłeś wino z samych żółtych kwiatów? Wystarczy odrobina zielonego z mleczy i kwas taki, że masakra:) Ja zrobiłem z samych kwiatów i super kolor i smak. Z samych żółtych kwiatów. Wyszło mi półsłodkie. Ale połączenie cukru ze smakiem kwiatu mlecza, moim zdaniem nie jest najlepszym pomysłem. :) Choć co do wartości zdrowotnych samo bogactwo, smakowo było dla mnie wyzwaniem. :) Padłem normalnie ze śmiechu Kronopio. Masz skojarzenia. :D |
|
|
|
01.12.2012 - 19:24
|
|
|
Trzy godziny na działce a tu postów jak chwastów:) Toomi dobrze prawisz o tych chwastach:) Dla wielu pokrzywa to chwast albo królowa ziół dla zielarzy i zielarek:) Wielu parzy i się jej boją a parzenie leczy i można ją kochać:) Chwast może brzmieć negatywnie, ale i pozytywnie. Tutaj zależy jak bardzo jesteśmy otwarci na życie bo chwast to życie i należy mu się taki sam szacunek jak wszystkiemu innemu. To wymaga przestawienia umysłu na dość subtelne rozumienie czym jest istnienie:) Darek pytasz jakiego chwasta łatwiej wyrwać? Jeżeli odnosisz to do ludzi to już na wstępie spaliłeś temat. Łatwiej wyrwać dużego bo jest za co chwycić. Taki chwast jednak może się urwać i od korzenia urośnie mocniejszy. Najważniejsze jest jednak to, aby nie pozwolić mu się rozmnożyć i rozsiać! To kiedy go wyrwiesz ma mniejsze znacznie. Co u Ciebie znaczy wyrwać chwasta (człowieka)? Nawrócić go? Jak nie nawrócisz to zabijesz? Nie można dać mu się rozmnożyć zatem posuniesz się do mordu? Jakie są granice postępowania z chwastem? Co do chwastów to warto pamiętać, że każdy chwast to zioło a np. z mlecza (kwiatów mniszka lekarskiego) wychodzi fajne wino:) Jak sam widzisz:) punkt widzenia zalerzny jestod punktu siedzenia:) naturalnie |
|
|
|
01.12.2012 - 20:20
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jak już ktoś przeczytał to poproszę o tłumaczenie i streszczenie. Masakra
|
|
|
|
01.12.2012 - 20:21
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
01.12.2012 - 21:06
|
|
|
|
|
|
|
01.12.2012 - 21:15
|
|
|
Zastanawia mnie tylko, gdzie w takim razie przesiadł się Darek? Albo czy po prostu poszedł do innego kina... Siedzi tam gdzie chce:) i widzi to co chce(pragnie)widzieć:) Jak bym był postepował,perfekcyjnie,bez zazutów,osiągną bym stan chrystusowy:) to wtedy bym Darkowi zwracał uwagę,napominał:) i pouczał. Ja jstem tylko biednym grajkiem:) i sie uczę,poznaję i pragnieniem moim jest być:)sobą https://www.youtube.com/watch?v=661sTP275nE polecam i serdecznie polecam:) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |