|
|
![]() ![]() |
03.12.2012 - 12:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Carlos Castaneda (wszystkie jego książki): Nauki Don Juana (1968) Odrębna rzeczywistość (1971) Podróż do Ixtlan (1972) Opowieści o mocy (1974) Drugi krąg mocy (1977) Dar orła (1981) Wewnętrzny ogień (1984) Potęga milczenia (1987) Sztuka śnienia (1993) Magiczne Kroki (1998) Aktywna strona nieskończoności (1999) Margaret Runyan Castaneda A Magical Journey With Carlos Castaneda Donner Florinda Życie we śnie. Inicjacje w świecie szamanów Sen czarownicy. Droga uzdrawiania. Zuzana Minichowa Astralnia John Crowley Małe, duże Późne Lato Laura Knight-Jadczyk Amazing Grace The Wave (8 tomów) High Strangeness David Mitchell Widmopis Sen_numer_9 Atlas Chmur Konstelacje Dan Simmons Cykl Hyperion Cantos: Hyperion Zagłada Hyperiona Endymion Triumf Endymiona + http://pracownia4.wordpress.com/ksiazki/ |
|
|
|
03.12.2012 - 17:46
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Joe Vitale "prawo przyciągania" "zero ograniczeń"
9,10,11 wtajemniczenie James Redfield Ekchart Tolle Potęga Teraźniejszości Mowa ciszy Nowa Ziemia Anthony de Mello Przebudzenie Youngey Mingyour Rinpoche Żyj z radością Misja-Michel Desmarquet Rosalind A. McKnight - Kosmiczne podróże, moje doświadczenia poza ciałem z Robertem Monroe Guido Moosbrugger - UFO z Plejad |
|
|
|
03.12.2012 - 20:51
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
JZ Knight:
Ramtha - Kim jestesmy naprawde Ramtha - Przebudzenie na niezwyklosc Ramtha Biala Ksiega Rajneesh Osho: Osho - Apteka dla duszy Osho - 7 Ciał Człowieka Osho - Budda drzemie w Zorbie Osho - Chrześcijaństwo. Najbardziej śmiertelna ze wszystkich trucizn Osho - Duchowa ścieżka Rajneesha Osho - Kundalini. Praktyka wewnętrznego ognia Osho - Medytacja Osho - Modlitwa Osho - Nirwana Osho - Psychologia Ezoteryki Osho - Równowaga ciała i umysłu Osho - Techniki medytacyjne. Poradnik praktyczny Osho - Trzecie oko Osho - Wschod Zachód Osho - Odwaga Radosc niebezpiecznego zycia OSHO Świadomość Klucz do życia w równowadze OSHO Mapy świadomości Sharamon Shalila Księga czakr Baird T. Spalding Zycie i Nauka Mistrzów Dalekiego Wschodu- Tom 1-5 |
|
|
|
04.12.2012 - 11:30
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ta książka ponoć jest dobra (ciekawostka: ma ponoć ponad 100 lat):
Master Key System, w wersji polskiej nazywa się "System Uniwersalnego Klucza", napisana przez Charlesa F. Haanela. Angielski audiobook: |
|
|
|
04.12.2012 - 11:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Carlos Castaneda (wszystkie jego książki): Nauki Don Juana (1968) Odrębna rzeczywistość (1971) Podróż do Ixtlan (1972) Opowieści o mocy (1974) Drugi krąg mocy (1977) Dar orła (1981) Wewnętrzny ogień (1984) Potęga milczenia (1987) Sztuka śnienia (1993) Magiczne Kroki (1998) Aktywna strona nieskończoności (1999) Margaret Runyan Castaneda A Magical Journey With Carlos Castaneda Donner Florinda Życie we śnie. Inicjacje w świecie szamanów Sen czarownicy. Droga uzdrawiania. Zuzana Minichowa Astralnia John Crowley Małe, duże Laura Knight-Jadczyk Amazing Grace The Wave (8 tomów) High Strangeness Dan Simmons Cykl Hyperion Cantos: Hyperion Zagłada Hyperiona Endymion Triumf Endymiona + http://pracownia4.wordpress.com/ksiazki/ Co do Castanedy to nadmienię jedynie, aby nie "zrazić się" na początku, to najlepiej lekturę zacząć od "Podróży do Ixtlan", a skończyć cały cykl na "Naukach don Juana" i "Odrębnej rzeczywistości"... Fantastycznym uzupełnieniem całego cyklu jest także książka A. Torresa "Spotkania z Nagualem. Rozmowy z Carlosem Castanedą" Polecałbym również: "Autobiografię Jogina" Paramahansy Joganandy "Ukryta twarz. Wywiad z C. Castanedą". Roman Warszewski "Księga duchów" Alllan Kardec "Ewangelia według spirytyzmu" A także fantastyczną trylogię Franza Bardona: "Wtajemniczenie do Hermetyzmu" "Praktyka Magicznej Ewokacji" "Klucz do Prawdziwej Kabały" |
|
|
|
04.12.2012 - 11:52
|
|
Warrior-Traveler, o co chodzi z kabałą? Widzę, że przeczytałeś chyba coś o tym, więc może wiesz... o co z nią chodzi z racjonalnego (czy obeowego) punktu widzenia?
PS: Zapodałbym jeszcze materiały Wingmakers, choć nie jestem 100% przekonany do ich treści, bo wszystkiego nie przeczytałem, jedynie coś tam musnąłem, niemniej jednak zdążyły mnie zainteresować w pewnym stopniu... |
|
|
|
04.12.2012 - 11:58
|
|
|
Warrior-Traveler, o co chodzi z kabałą? Widzę, że przeczytałeś chyba coś o tym, więc może wiesz... o co z nią chodzi z racjonalnego (czy obeowego) punktu widzenia? PS: Zapodałbym jeszcze materiały Wingmakers, choć nie jestem 100% przekonany do ich treści, bo wszystkiego nie przeczytałem, jedynie coś tam musnąłem, niemniej jednak zdążyły mnie zainteresować w pewnym stopniu... Co tam jest "obeowego"? W tej książce są podane tzw. formuły kabalistyczne m.in. na podróże poza ciałem... Ponoć po ich przyswojeniu (tych formuł), nasz podróże przybierają formę o jakiej się nie śniło... Podobnie jest z drugim tomem. Praktyka Magicznej Ewokacji. Ten drugi tom podaje metody na skontaktowanie się z różnymi wyższymi istotami, które jakoby zarządzają (Archanioły?) między innymi np. podróżami astralnymi... :) |
|
|
|
04.12.2012 - 12:14
|
|
Dzięki :) Ale chodziło mi raczej o wyjaśnienie, jak to rozumiesz, jak to ma działać i czy to w ogóle działa, z naciskiem na to pierwsze, ale racjonalne wytłumaczenie. Napisałem obeowe, gdyż obeowe nie dla wszystkich znaczy racjonalne, tak więc tym samym próbowałem powiedzieć, że mówiąc racjonalne chodzi mi o taką racjonalność obejmującą nasze poszerzone poglądy :3 A ciekawi mnie to trochę, przy czym wydaje mi się, że kabała to ściema. Dlatego jeśli coś o tym wiesz, to tak w mocnym skondensowanym, ale zasadniczym skrócie poproszę ;)
|
|
|
|
04.12.2012 - 12:25
|
|
|
Dzięki :) Ale chodziło mi raczej o wyjaśnienie, jak to rozumiesz, jak to ma działać i czy to w ogóle działa, z naciskiem na to pierwsze, ale racjonalne wytłumaczenie. Napisałem obeowe, gdyż obeowe nie dla wszystkich znaczy racjonalne, tak więc tym samym próbowałem powiedzieć, że mówiąc racjonalne chodzi mi o taką racjonalność obejmującą nasze poszerzone poglądy :3 A ciekawi mnie to trochę, przy czym wydaje mi się, że kabała to ściema. Dlatego jeśli coś o tym wiesz, to tak w mocnym skondensowanym, ale zasadniczym skrócie poproszę ;) :) Pawle... sam wiesz...czasem na proste pytania najtrudniej odpowiedzieć... Czy "działa"? Jak dla kogo. Kto widzi-czuje-wybiera taką opcję rozwoju, powinien to sprawdzić w doświadczeniu. Bo dla jednego "działa", drugiemu nie. ;) Każdy wybiera tę opcję, która mu pasuje, a wszystkie drogi prowadzą przecież i tak do Rzymu....;)) Dlatego gorąco polecam lekturę tej książki. Uważam także, że ta "kabała" o której piszesz, nie jest tą samą kabałą, o której mówi z kolei ta książka. :) Gdybym zaś miał to Ci "wytłumaczyć", mimo najszczerszych chęci, chociaż, jedynie, w "skondensowanej formie" potrzebowałbym minimum 4 strony A4. :) Naprawdę. Zatem zachęcam do lektury. I oczywiście trzeba zacząć po kolei od tomu pierwszego. |
|
|
|
04.12.2012 - 16:47
|
|
|
Słowa Ojca do Ciebie
tu link do pobrania https://www.rapidshare.com/#download|0|1725...0ciebie.pdf|265 |
|
|
|
04.12.2012 - 18:18
|
|
|
1. Biblia, autor - Jahwe
2. Biblia, autor - Jahwe 2, znany jako Jehowa. 3. Biblia, autor - Galaktyczna Federacja Światła 4. Biblia, autor - Oriońskie Imperium 5. Biblia, autor - nieznany |
|
|
|
04.12.2012 - 18:29
|
|
|
Pewnie większość czytała ale dodam jeszcze:
Bruce Moen - 5 książek Raymond Moody - 'Życie po życiu', 'Życie przed życiem' Webster Richard - Podróże astralne |
|
|
|
04.12.2012 - 18:39
|
|
|
Mag z Jawy- polecałem niedawno, bardzo ciekawa.
|
|
|
|
04.12.2012 - 18:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Powell A. E. - Cialo Przyczynowe
Powell A. E. - Cialo Mentalne Powell A. E. - Cialo Eteryczne Powell A. E. - Cialo Astralne Drunvalo Melchizedek - Pradawna tajemnica kwiatu życia Tom1,2 |
|
|
|
04.12.2012 - 20:24
|
|
|
Serge Kahili King: Szaman miejski
Arnold Mindell: Psychologia i szamanizm Eckhart Tolle: Cisza przemawia Mircea Eliade: Szamanizm i archaiczne techniki ekstazy Czym jestem? Nauki mistrza Nisargadatty (wybrał i przetłumaczył Stanisław Świerczkowski) Czesław Klimuszko: seria "Moje widzenie świata" (od kogo lepiej się uczyć o świecie niż od potężnych jasnowidzów?) Stefan Ossowiecki: Świat mego ducha i wizje przyszłości (to samo co Klimuszko) |
|
|
|
05.12.2012 - 19:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A ja bardzo lubię 2 nie książki, ale filmy. Tylko się nie obraźcie :)
Wyspa tajemnic Incepcja Wyspa tajemnic, to film o detektywie, który został wysłany do szpitala psychiatrycznego na wyspie. Ma tam "wytropić" pacjentkę, która uciekła z ośrodka. Zaczyna podejrzewać, że w szpitalu robi się eksperymenty na ludziach. Pragnący dowiedzieć się prawdy, sam zaczyna odkrywać tajemnice swojego umysłu i całego życia. Incepcja, to film o "ekstraktorach", czyli ludziach wykradających informacje z mózgu podczas snów. Podczas jednej z takich misji coś poszło nie tak i okradany wykrył całą intrygę. Jednak zamiast zabić ich, postanawia sam ich zatrudnić, aby dokonali "incepcji". Jest to zasianie w mózgu człowieka idei, która może go równie dobrze wynieść na niebiosa, jak i strącić do piekła (przenośnia oczywiście). W miarę zagłębiania się w umysł "klienta", zaczynają go doganiać koszmary z własnej podświadomości. Niestety, nie istnieją książkowe wersje tych filmów. Ten post, możecie traktować jako pozwolenie na publikowanie także filmów. |
|
|
|
05.12.2012 - 20:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Tyle że już jest temat o filmach...Region Filmowy - Tu Pisz O Filmach :-)
|
|
|
|
05.12.2012 - 20:07
|
|
|
Ooo sorry nie wiedziałem :/
|
|
|
|
05.12.2012 - 20:11
|
|
|
Słowa Ojca do Ciebie tu link do pobrania https://www.rapidshare.com/#download|0|1725...0ciebie.pdf|265 1. Biblia, autor - Jahwe 2. Biblia, autor - Jahwe 2, znany jako Jehowa. 3. Biblia, autor - Galaktyczna Federacja Światła 4. Biblia, autor - Oriońskie Imperium 5. Biblia, autor - nieznany Błagam, czy moglibyście chociaż ty nie wyjeżdżać z tymi religijnymi gniotami? To jest temat OBIEKTYWNY, nie służący szerzeniu swoich poglądów religijnych, zresztą tak jak całe forum. |
|
|
|
06.12.2012 - 20:16
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
13.12.2012 - 14:34
|
|
|
Hawks John Twelve
CYTAT John Twelve Hawks to pseudonim anonimowego autora tej powieści, którego prawdziwa tożsamość nie jest znana nawet oryginalnemu wydawcy. JXIIH (taki skrót można znaleźć w nagłówku parzystych stron powieści) żyje "poza Siecią". Kontakt ze światem utrzymuje głównie dzięki trudnemu do namierzenia telefonowi satelitarnemu, dodatkowo modyfikując cyfrowo swój głos. Niektórzy sądzą, iż może on być kobietą. Traveler (ang. The Traveler: Book One Of The Fourth Realm Trilogy) – powieść autorstwa Johna Twelve Hawksa. Pierwsza część trylogii o nazwie "Czwarty wymiar" (The Fourth realm), która ukazała się w 2005 roku nakładem Random House. Polskie tłumaczenie, autorstwa Cezarego Murawskiego, ukazało się w wydawnictwie Sonia Draga w lipcu 2005 roku. Czwarty wymiar: 01 - Traveler 02 - Mroczna rzeka 03 - Złote miasto |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |