CYTAT(Pavveł @ 04.12.2012 - 12:14)

Dzięki :) Ale chodziło mi raczej o wyjaśnienie, jak to rozumiesz, jak to ma działać i czy to w ogóle działa, z naciskiem na to pierwsze, ale racjonalne wytłumaczenie. Napisałem obeowe, gdyż obeowe nie dla wszystkich znaczy racjonalne, tak więc tym samym próbowałem powiedzieć, że mówiąc racjonalne chodzi mi o taką racjonalność obejmującą nasze poszerzone poglądy :3 A ciekawi mnie to trochę, przy czym wydaje mi się, że kabała to ściema. Dlatego jeśli coś o tym wiesz, to tak w mocnym skondensowanym, ale zasadniczym skrócie poproszę ;)
:) Pawle... sam wiesz...czasem na proste pytania najtrudniej odpowiedzieć...
Czy "działa"? Jak dla kogo. Kto widzi-czuje-wybiera taką opcję rozwoju, powinien to sprawdzić w doświadczeniu. Bo dla jednego "działa", drugiemu nie. ;)
Każdy wybiera tę opcję, która mu pasuje, a wszystkie drogi prowadzą przecież i tak do Rzymu....;))
Dlatego gorąco polecam lekturę tej książki.
Uważam także, że ta "kabała" o której piszesz, nie jest tą samą kabałą, o której mówi z kolei ta książka. :)
Gdybym zaś miał to Ci "wytłumaczyć", mimo najszczerszych chęci, chociaż, jedynie, w "skondensowanej formie" potrzebowałbym minimum 4 strony A4. :) Naprawdę.
Zatem zachęcam do lektury. I oczywiście trzeba zacząć po kolei od tomu pierwszego.