|
|
![]() ![]() |
31.12.2012 - 20:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Z jednej strony ignoranci a z drugiej bajkopisarze :D
Zamiast się zastanowić jak człowiek mógł to wykonać to od razu przyjmujecie teorię że człowiek nie jest zdolny do takich rzeczy - to napewno kosmici - i to jedyny argument nie do obalenia:D A człowiek wiele rzeczy potrafi - niektóre rzeczy robiono baaaardzo długo i za pomocą prostych rzeczy - i było to możliwe . Jak możliwe jest że ptaki mają narząd nawigacji w głowie? To pewno kosmici im go zamontowali:D Wesołego:D |
|
|
|
31.12.2012 - 21:11
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Aczkolwiek gołębie też latają wzdłuż autostrad i miejskich ulic. Nauczyły się skubane posługiwać naszą nawigacją naziemną ;-)
|
|
|
|
31.12.2012 - 21:35
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
31.12.2012 - 22:02
|
|
|
One się same nie nauczyły - jak tak głupie zwierzę może sie czegoś takiego nauczyć - kosmici im to wszczepili:D No pod warunkiem, że ludzie w starożytności mieli takie urządzenie jak GPS. A także teleskopy o dużej mocy. Gołym okiem, nie zauważysz pewnych gwiazd (np. Syriusz B). Ani nie możesz patrzeć otwarcie w nasze Słońce. Jeśli tak. To jakim cudem ludzie, rodem z kamienia łupanego, ustawili kamienie na wzór przesileń i równonocy? A jeden z takich kamieni w Baalbek, w Libanie, waży ponad jeden tysiąc ton i jest idealnie ociosany. Nawet dzisiejsze urządzenia nie są go w stanie ruszyć, a co dopiero nim manewrować. Dla porównania, podam ci, iż najcięższe cegły użyte do budowy Koloseum w Rzymie ważyły co najwyżej trzy tony. A co do Saturna. Wiadomo mi, że ludzie jeszcze do niego nie dotarli ;-P. Zresztą jak chcesz ze mną gadać, to sensownie skomentuj moje poprzednie posty. http://www.oobe.pl/park/index.php?s=&s...ost&p=89903 http://www.oobe.pl/park/index.php?s=&s...ost&p=89963 |
|
|
|
31.12.2012 - 22:47
|
|
|
No pod warunkiem, że ludzie w starożytności mieli takie urządzenie jak GPS. A także teleskopy o dużej mocy. Gołym okiem, nie zauważysz pewnych gwiazd (np. Syriusz B). Ani nie możesz patrzeć otwarcie w nasze Słońce. Jeśli tak. To jakim cudem ludzie, rodem z kamienia łupanego, ustawili kamienie na wzór przesileń i równonocy? A jeden z takich kamieni w Baalbek, w Libanie, waży ponad jeden tysiąc ton i jest idealnie ociosany. Nawet dzisiejsze urządzenia nie są go w stanie ruszyć, a co dopiero nim manewrować. Dla porównania, podam ci, iż najcięższe cegły użyte do budowy Koloseum w Rzymie ważyły co najwyżej trzy tony. A co do Saturna. Wiadomo mi, że ludzie jeszcze do niego nie dotarli ;-P. Zresztą jak chcesz ze mną gadać, to sensownie skomentuj moje poprzednie posty. http://www.oobe.pl/park/index.php?s=&s...ost&p=89903 http://www.oobe.pl/park/index.php?s=&s...ost&p=89963 Gołym okiem nie zauważysz bo żyjesz pod podświetlonym niebem cywilizacji . Pójdź tam gdzie nie ma sztucznego światala miast i zobaczysz. Na balkonie peqwnie nie wiele:D |
|
|
|
31.12.2012 - 23:52
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Delta chyba jednak Deimond ma rację. Pochodzimy od małpy. Piramidy po drodze powstały przez przypadek. Podwodne miasta to iluzja. Nie ma innych wszechświatów. Jest tylko nasz. Nie ma innych cywilizacji. Tylko my latamy w kosmos. Tylko my jesteśmy mądrzy. Wierzenia Sumerów to bzdura. Puma Punku to kolejna iluzja a andezyt obrabiali zębami. Tą kulę energii co widziałem to światło latarki...brak słów, ale fajerwerków dużo:)
|
|
|
|
01.01.2013 - 11:50
|
|
|
Tylko czemu, za to chałwa mu się należy? Przecież chałwa nawet nie jest słodka. A taki tam anagram z przyzwyczajenia :]. Poza tym pełna wersja brzmi: Chałwa Lewiatanowi, i marcepan też :]. Więc również na słodko. A Wy co se taką pogadankę zrobiliście przed Sylwkiem? Ja co prawda dziś bez kaca, ale... to dlatego, że poszedłem z pewną kobietką na imprezę. I zamiast pić musiałem tańczyć... Fuuuuj, na rok wystarczy :D. |
|
|
|
01.01.2013 - 12:07
|
|
|
Gołym okiem nie zauważysz bo żyjesz pod podświetlonym niebem cywilizacji . Pójdź tam gdzie nie ma sztucznego światala miast i zobaczysz. Na balkonie peqwnie nie wiele:D Ta gwiazda nawet nie jest widoczna na środku ciemnego i bezludnego Oceanu Spokojnego. Dobrze wiesz, że ja z Zielarzem, mamy masę miażdżących argumentów. A ty nie masz żadnych. A taki tam anagram z przyzwyczajenia :]. Poza tym pełna wersja brzmi: Chałwa Lewiatanowi, i marcepan też :]. Więc również na słodko. A Wy co se taką pogadankę zrobiliście przed Sylwkiem? Ja co prawda dziś bez kaca, ale... to dlatego, że poszedłem z pewną kobietką na imprezę. I zamiast pić musiałem tańczyć... Fuuuuj, na rok wystarczy :D. W tym roku postanowiłem nie iść na żadną imprezę sylwkową. Zwyczajnie mi się nie chciało. Ale życzenia noworoczne wszystkim złożyłem. |
|
|
|
01.01.2013 - 12:31
|
|
|
Delta słyszałeś o tych piramidach? Trudne do zweryfikowania dla nas, ale odkryte podwodne miasta to nie fikcja i śmieszy mnie jak próbuje się wmawiać, że natura tak to ukształtowała:)
Tu te szklane piramidy: http://forum.przyszloscwprzeszlosci.pl/wyk...iecie-t292.html Podwodne miasta: http://niewiarygodne.pl/kat,1031979,title,...gajticaid=6fce5 http://www.masterminds.pl/tajemnicze.25/Po...Miasto.277.html |
|
|
|
01.01.2013 - 16:02
|
|
|
Delta słyszałeś o tych piramidach? Trudne do zweryfikowania dla nas, ale odkryte podwodne miasta to nie fikcja i śmieszy mnie jak próbuje się wmawiać, że natura tak to ukształtowała:) Tu te szklane piramidy: http://forum.przyszloscwprzeszlosci.pl/wyk...iecie-t292.html Podwodne miasta: http://niewiarygodne.pl/kat,1031979,title,...gajticaid=6fce5 http://www.masterminds.pl/tajemnicze.25/Po...Miasto.277.html Chciałbym kiedyś zrobić eksperyment w kręgach kamiennych (np. w Grzybnicy). Ale niestety nie ma na to wystarczająco pieniędzy, sprzętu i siły roboczej. A polegałby on na sprawdzeniu, czy te struktury emitują fale radiowe. A także na zrobieniu im zdjęć rentgenowskich. Kiedyś Fundacja Nautilus, chciała zrobić taki eksperyment. Niestety okazał się zbyt kosztowny. W tej chwili mam, miernik fal elektromagnetycznych. Kupiłem go sobie nie dawno, za 520 zł. A więc sporo mnie to wyniosło. Po to tylko, żeby sprawdzić... Czy prawdą jest to co mówią o tych głazach inni ludzie. |
|
|
|
01.01.2013 - 18:55
|
|
|
No pod warunkiem, że ludzie w starożytności mieli takie urządzenie jak GPS. A także teleskopy o dużej mocy. Gołym okiem, nie zauważysz pewnych gwiazd (np. Syriusz B). Ani nie możesz patrzeć otwarcie w nasze Słońce. Jeśli tak. To jakim cudem ludzie, rodem z kamienia łupanego, ustawili kamienie na wzór przesileń i równonocy? A jeden z takich kamieni w Baalbek, w Libanie, waży ponad jeden tysiąc ton i jest idealnie ociosany. Nawet dzisiejsze urządzenia nie są go w stanie ruszyć, a co dopiero nim manewrować. Dla porównania, podam ci, iż najcięższe cegły użyte do budowy Koloseum w Rzymie ważyły co najwyżej trzy tony. A co do Saturna. Wiadomo mi, że ludzie jeszcze do niego nie dotarli ;-P. Zresztą jak chcesz ze mną gadać, to sensownie skomentuj moje poprzednie posty. http://www.oobe.pl/park/index.php?s=&s...ost&p=89903 http://www.oobe.pl/park/index.php?s=&s...ost&p=89963 Wiesz co ja do obserwacji słońca stosuję tajną metodę którą zesłali mi kosmici w channelingach. Powiedzieli patrz przez palce. i działa:D Wyjaśnienie zagadki saturna: http://news.discovery.com/space/saturns-no...ery-solved.html Ale i tak się dzisiaj czuję zmiażdżony :/, PS. Prawdziwy naukowiec szuka wyjaśnień jak najbardziej realnych a nie na odwrót. Powiem inaczej - to ty mi dowiedź że coś zostało zbudowane przez kosmitów - masz jakieś dowody? Nie - bo to co robisz to dowód nie wprost. Czyli nie mogło być zbudowane przez ludzi więc pewno przez kosmitów. Co za pokrętne myślenie. A nie chcę z tobą polemizować na twarzoksiążce bo jak ktoś ma zagorzałych wierzących to raczej ciężko się z nimi dyskutuje. Poza tym powtarzam jeszcze raz nie jestem znawcą tematu - ale próbuje Ci dowieść że traktujesz wybiórczo wyjaśnienia i nie jesteś obiektywny. To ja zapytam - udowodnij mi że święty mikołaj nie istnieje - w końcu wielu ludzi go widziało - dzieciaki dostają od niego prezenty - a prawda o nim pewnie jest skrzętnie ukrywana przez rządy:D Kalendarz majów też jest niezwykre mistyczny i przewiduje koniec świata ponoć - problem w tym że majowie nic o tym nie wiedzą a teorie dorobili poszukiwacze spiskowych teorii:D |
|
|
|
01.01.2013 - 19:21
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
kosmici z puma punktu rekonstruuja na saturnie filmik 1 man 1 jar
a tak poważnie ten temat i dyskusja to majstersztyk |
|
|
|
01.01.2013 - 19:27
|
|
|
Św Mikołaj istnieje!!! Tutaj nie ma czego udowadniać, bo wszyscy to wiedzą. A kto uwarza inaczej, ten dostanie wpierdol z przytupem. Prawda, mój kochany?
Zresztą Delta zaraz przedstawi Ci dowody na istnienie św. Mikołaja. Odnośnie tego kalendarza... Podobno już niebawem ma się ukazać kalendarz Czerwców zwiastujący kolejny Dzień Sądu. Ktoś ma ochotę podłapać bakcyla i wymyślić datę? |
|
|
|
02.01.2013 - 12:35
|
|
|
Wiesz co ja do obserwacji słońca stosuję tajną metodę którą zesłali mi kosmici w channelingach. Powiedzieli patrz przez palce. i działa:D Wyjaśnienie zagadki saturna: http://news.discovery.com/space/saturns-no...ery-solved.html Ale i tak się dzisiaj czuję zmiażdżony :/, PS. Prawdziwy naukowiec szuka wyjaśnień jak najbardziej realnych a nie na odwrót. Powiem inaczej - to ty mi dowiedź że coś zostało zbudowane przez kosmitów - masz jakieś dowody? Nie - bo to co robisz to dowód nie wprost. Czyli nie mogło być zbudowane przez ludzi więc pewno przez kosmitów. Co za pokrętne myślenie. A nie chcę z tobą polemizować na twarzoksiążce bo jak ktoś ma zagorzałych wierzących to raczej ciężko się z nimi dyskutuje. Poza tym powtarzam jeszcze raz nie jestem znawcą tematu - ale próbuje Ci dowieść że traktujesz wybiórczo wyjaśnienia i nie jesteś obiektywny. To ja zapytam - udowodnij mi że święty mikołaj nie istnieje - w końcu wielu ludzi go widziało - dzieciaki dostają od niego prezenty - a prawda o nim pewnie jest skrzętnie ukrywana przez rządy:D Kalendarz majów też jest niezwykre mistyczny i przewiduje koniec świata ponoć - problem w tym że majowie nic o tym nie wiedzą a teorie dorobili poszukiwacze spiskowych teorii:D To daj mi teraz „tajną” metodę, na unoszenie kamienia ważącego 1 100 ton. Ale może skupmy się na czym współczesnym. Kolejne dowody: Dowód nr 1: http://www.nautilus.org.pl/download/n35.pdf Dowód nr 2: Dowód nr 3: Fragment od minuty 31:00 do 40:00 !!! |
|
|
|
02.01.2013 - 18:36
|
|
|
Deimond to dlaczego Ci prawdziwi naukowcy nie wiedzą jak zbudowano Puma Punku i jakimi narzędziami wykonywano otwory, frezy? Jaka jest tu najprostsza odpowiedź wg Ciebie?
Niektóre elementy mają 40m długości i 7m szerokości i ważą kilkaset tysięcy ton. Jak je podnoszono, transportowano, obrabiano? Deimond mi nie chodzi, aby Cię przekonać czy zbudowali to kosmici czy ludzie dysponujący zaawansowaną technologią tylko chciałbym, abyś obiektywnie spojrzał na tą budowlę i sam zadał sobie pytanie jak oni to zbudowali i poco? Kto już jest mniej istotne aczkolwiek musieli dysponować wiedzą i narzędziami, które nie zaliczają się do prymitywnych. Wiesz pila dobre narzędzie, ale nie wszytko utnie. Dziwi też, że nie ma żadnych śladów tych narzędzi. Nie ma też śladów obróbki czyli odpadów musieli zatem transportować. Jak transportować blok o masie kilkaset tysięcy ton i długości 11 piętrowego budynku? (IMG:http://paleocontact.com/media/paleocontact/upload/pumapunku_image004.jpg) Młotek i dłuto? |
|
|
|
02.01.2013 - 19:02
|
|
|
Zielarz
To, że teraz naukowcy nie wiedzą nie oznacza, że się nie dowiedzą :) 100 lat temu też nikt nie przypuszczał, że człowiek zawita na księżycu :) Ale naprawdę zadziwijące jak tego dokonali. Któż to wie :) |
|
|
|
02.01.2013 - 19:07
|
|
|
Może to są budowle pozostawione przez twórców planet tak samo jak rysunki Nasca?
|
|
|
|
02.01.2013 - 19:26
|
|
|
Pytań można by mnożyć.
Tradycje Indian powiadają, że Zupay, jak nazywają diabła, przeniósł te kamienie, i potwierdzają, że bloki przybyły przez wodę i przez powietrze. Słyszeliście o plemieniu Uro? Francuski etnolog Jean Vellard, który spędził wśród Uro wiele czasu, zapisał ich wyznanie: "Byliśmy tu wcześniej niż Inkowie, wcześniej niż Ojciec Nieba Tatiu stworzył ludzi Ajmara, Keczua i Białych. Byliśmy tu, zanim Słońce zaczęło oświetlać Ziemię. Już w czasach, gdy Ziemia pogrążona była w półmroku, gdy oświetlały ją tylko Księżyc i gwiazdy. Byliśmu tu już wtedy, gdy jezioro Titicaca było znacznie większe niż dziś. Nasza krew jest czarna, dlatego nie czujemy chłodu nocy na jeziorze... Głowy nasze są inne niż głowy innych Indian. Jesteśmy bardzo starzy. Jesteśmy najstarsi. My nie jesteśmy ludźmi." Indiańskie legendy mówią, że Puma-Punku zostało wzniesione przez bogów zaledwie w jedną noc, w pracy tej nie uczestniczyli ludzie, bogowie zaś, umiejący latać, zniszczyli własną budowlę, podniósłszy ją, obróciwszy w powietrzu i spuściwszy na ziemię... Tu pojawia się kolejne pytanie co zniszczyło tak solidną konstrukcję? Można się śmiać z tych legend i opowieści plemiennych Uro, ale czy ten śmiech przybliża do poznania odpowiedzi kto i poco zbudował Puma Punku? |
|
|
|
02.01.2013 - 21:28
|
|
|
Pytań można by mnożyć. Tradycje Indian powiadają, że Zupay, jak nazywają diabła, przeniósł te kamienie, i potwierdzają, że bloki przybyły przez wodę i przez powietrze. Słyszeliście o plemieniu Uro? Francuski etnolog Jean Vellard, który spędził wśród Uro wiele czasu, zapisał ich wyznanie: "Byliśmy tu wcześniej niż Inkowie, wcześniej niż Ojciec Nieba Tatiu stworzył ludzi Ajmara, Keczua i Białych. Byliśmy tu, zanim Słońce zaczęło oświetlać Ziemię. Już w czasach, gdy Ziemia pogrążona była w półmroku, gdy oświetlały ją tylko Księżyc i gwiazdy. Byliśmu tu już wtedy, gdy jezioro Titicaca było znacznie większe niż dziś. Nasza krew jest czarna, dlatego nie czujemy chłodu nocy na jeziorze... Głowy nasze są inne niż głowy innych Indian. Jesteśmy bardzo starzy. Jesteśmy najstarsi. My nie jesteśmy ludźmi." Indiańskie legendy mówią, że Puma-Punku zostało wzniesione przez bogów zaledwie w jedną noc, w pracy tej nie uczestniczyli ludzie, bogowie zaś, umiejący latać, zniszczyli własną budowlę, podniósłszy ją, obróciwszy w powietrzu i spuściwszy na ziemię... Tu pojawia się kolejne pytanie co zniszczyło tak solidną konstrukcję? Można się śmiać z tych legend i opowieści plemiennych Uro, ale czy ten śmiech przybliża do poznania odpowiedzi kto i poco zbudował Puma Punku? Zielarz. Podobno ktoś kiedyś wydał książkę, w której opisał teorie, że można jakoś sprowokować przylot obiektu UFO. Ale niestety nie mogę znaleźć tytułu. Może ktoś z Was o czymś takim słyszał? A jeśli tak, to niech coś zasugeruje. A jak z Twoim przypadkiem? Zdobyłeś te dane o których mówiłem? Bez tego ani rusz. Coś tu się chyba nie zgadza :) Zacytowałem twoje słowa. Kolejny DOWÓD (jak to zwykłeś pisać), że sam dokładnie nie wiesz co piszesz :) Chcesz tkwić w błędzie i zakłamaniu. To sobie tkwij. Ale zrażasz tym do siebie ludzi. I w końcu staniesz się samotny. Zresztą ja jeszcze mam przed sobą dwa duże zloty obenautów w Gdańsku. Za miesiąc i za dwa miesiące. Być może jeszcze pojadę na ten zlot ogólnokrajowy. A potem, pierdole to! OOBE to szajs. Nie daje żadnych konkretnych informacji na których mógłbym zarobić. A co do picia. To gdybym chciał się tylko napić wódki. To równie dobrze mógłbym to zrobić z kolegami z wioski. Po co mam bulić ciężką kasę na imprezach dla obenautów. Ja nie mam zamiaru ci się naprzykrzać. I nie zostawiaj mi komentarzy na forum. Pogadamy jak będziesz miał 27 lat. Własną rodzine. Dostaniesz swoją pensje. I wtedy mi powiesz, czy OOBE jest takie zajebiste. Wśród obenautów są sami młodzi ludzi, którzy są na utrzymaniu rodziców. I dzięki temu mogą sobie imprezować i gadać o pierdołach, które jakkolwiek nie można udowodnić (nadal nie mam dowodów). A jeżeli są to osoby starsze, są głównie bezdzietnymi kawalerami, lub nieudacznikami życiowymi. Czy wśród obenautów są jacyś ludzie ma poziomie, którzy mają własne firmy, lub pracują na stanowiskach kierowniczych?? A także utrzymują wielodzietne rodziny?? No Rafała, który zarabia pięć tysiów, nie uwzględniam. ;-P Ja tylko stwierdzam fakty. A ty jakkolwiek nie jesteś mi wstanie udowodnić, że nie mam racji. Robert Noble, zarabia na Was niezłą kasę sprzedając książki i stosując afirmacje hipnotyczne. Każdy psychiatra Ci to powie. Z definicji, OOBE to umiejętność rejestrowania informacji bez użycia zmysłów, tzw. postrzeganie pozazmysłowe. A nie tylko śnienie, zabawa w wirtualnej rzeczywistości ospuo, która jest tylko wytworem hipnotycznym twojego umysłu. Moi nowi koledzy obenauci z okręgu gdańskiego, nie podzielają mojego zdania. Bo wiedzą, że sami nie potrafią uzyskać podczas stanu OOBE, informacji dla wymiernych korzyści. A o leczeniu już nie wspomnę. D. Sugier nie wyleczył swojej matki z raka. To jest tylko zakłamanie. Żyj sobie, dalej w swojej ezoterycznej iluzji. A dostaniesz niezłe baty od życia!!! Tak jak ja kiedyś dostałem. |
|
|
|
06.01.2013 - 21:28
|
|
|
Teraz zobaczyłem dopiero, że jak da się odpowiedz to jest tyle możliwości tutaj. Rety jakie cudo.
|
|
|
|
06.01.2013 - 22:03
|
|
|
Adaś się zbuntował. Teraz pewnie pojawią się hejty, choć osobiście apeluję o spokój... :)
Delta, nie przemawia do Ciebie fakt, że szary pracownik sieci Play kreuje się na Boga ? :] |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |