oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

9 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Nowa, Lepsza, Szybsza I Bezpieczniejsza metoda na OOBE, Nowa, Lepsza, Szybsza I Bezpieczniejsza metoda na OOBE
kizak
post 25.12.2012 - 21:36
Post #98

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Pewnie masz racje ja nigdy w tych miejscach nie byłem, tak mi się skojarzyło. 7 lat hmm. . . magiczna liczba cały człowiek się zmienia w 7 lat . W jaki sposób to działa jesteś ufologiem, ale twierdzisz że ufo nie było na ziemi czego ślady badasz?. A tak BTW w mojej okolicy są różne kamieńie z otworami i jest jeden o kilku metrowej średnicy o 200m dalej wybija źródełko.
Go to the top of the page

+Quote Post
deiw
post 25.12.2012 - 21:47
Post #99

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Deltarates @ 25.12.2012 - 18:17) *
Ja osobiście, w przeciwieństwie do innych ufologów, nie wierze, że kiedykolwiek odwiedzili nas kosmici. To byłoby zbyt dziecinne, rozumowanie.

Coś tu się chyba nie zgadza :)

CYTAT(Deltarates @ 17.12.2012 - 20:50) *
Kolejny dowód na moją teorię. Warto obejrzeć: Przypadek z norweskiej wioski Hessdalen. Jest to dotychczas najlepiej udokumentowany przypadek UFO!!! Zamyka usta nawet najbardziej zagorzałym SCEPTYKOM http://youtu.be/FCk4RLqG7b4

Zacytowałem twoje słowa.

Kolejny DOWÓD (jak to zwykłeś pisać), że sam dokładnie nie wiesz co piszesz :)

+Quote Post
Deltarates
post 25.12.2012 - 22:51
Post #100

Dusza Towarzystwa

CYTAT(deiw @ 25.12.2012 - 21:47) *
Coś tu się chyba nie zgadza :)

Zacytowałem twoje słowa.

Kolejny DOWÓD (jak to zwykłeś pisać), że sam dokładnie nie wiesz co piszesz :)

Oj Dawidku, obawiam się że ty matury możesz nie zdać w tym roku. Ty w ogóle nie potrafisz czytać tekstu ze zrozumieniem. Gubisz wątek, oraz nie analizujesz zdań. A to jest poważny problem!

Powyższe cytaty nie wykluczają się nawzajem.

Ja przez ten cały czas, pisałem o sondach profesora Bracewella. A ty nawet nie zrozumiałeś tekstu. Są to maszyny BEZZAŁOGOWE, przemieszczające się, penetrujące i eksplorujące galaktykę. Są wyposażone w sztuczną inteligencje, aby mogły same nawiązać kontakt z nowo odkrytą formą życia.

Zamiast czytać pierdoły. Poczytaj sobie Wikipedię:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sonda_Bracewe...onda_Bracewella

+Quote Post
deiw
post 25.12.2012 - 22:58
Post #101

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie bój się o moją maturę. Świetnie sobie poradzę ale dziękuję za troskę :)
Masz racje, zamiast czytać to co ty wypisujesz lepiej poczytać wikipedie :)

Co tutaj do analizy, w jednym poście umieszczasz link do filmiku z rzekomego pojawienia się UFO, które ma nam (sceptykom) zamknąć usta, a w drugim, że nie wierzysz w przybycie Obcych. Nie czytałem wszystkich postów ani całego tematu ale co za róznica czy te wypowiedzi są na tematach jakiś tam sond czy nie. Zawierają twoje poglądy, które okazują sie sprzeczne.

+Quote Post
Deltarates
post 26.12.2012 - 00:22
Post #102

Dusza Towarzystwa

CYTAT(deiw @ 25.12.2012 - 22:58) *
Nie bój się o moją maturę. Świetnie sobie poradzę ale dziękuję za troskę :)
Masz racje, zamiast czytać to co ty wypisujesz lepiej poczytać wikipedie :)

Co tutaj do analizy, w jednym poście umieszczasz link do filmiku z rzekomego pojawienia się UFO, które ma nam (sceptykom) zamknąć usta, a w drugim, że nie wierzysz w przybycie Obcych. Nie czytałem wszystkich postów ani całego tematu ale co za róznica czy te wypowiedzi są na tematach jakiś tam sond czy nie. Zawierają twoje poglądy, które okazują sie sprzeczne.

"Świetnie sobie poradzę..." - Daj Ci Boże!

Dobra. To żeby cie ostatecznie rozłożyć na łopatki, podam inny miażdżący argument. Przypomnij sobie moment, jak kiedyś wracaliśmy od Rafała, siedzieliśmy sam na sam w samochodzie. I wtedy ja po raz pierwszy zapytałem cię: „Czy ty potrafisz podczas OOBE (w jakikolwiek sposób), znaleźć zaginioną / poszukiwaną osobę?” A mowa była wtedy, o grupie mokotowskiej „obcinacze palców”, za schwytanie której ufundowano nagrodę jednego miliona złotych.
Źródło: http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-krymin...rtwi_68750.html
Ty powiedziałeś: „Adam, to jest nierealne. Podczas OOBE zdobycie takich informacji jest bardzo trudne. Musisz mieć przychylność istot astralnych.” Dalej powiedziałeś: „Nie można prosić istoty astralne o informacje, na których zarobisz pieniądze - to tak nie działa.”
Pragmatyzm jak cholera. Ale idźmy dalej. Wtedy ja odparłem ci: „No to wpłaćmy ten milion złoty w całości na konto Polskiej Akcji Humanitarnej. Postąpimy wyłącznie altruistycznie. To powinno przekonać wyższe istoty do słuszności naszego działania.”
Ty odpowiedziałeś: „Ale to i tak nic nie da. Bo widzisz Adam, to tak nie działa.”
Ja: „Bo widzisz Dawid, dla mnie OOBE to jest umiejętność [dosłownie] postrzegania pozazmysłowego. Wyobraźmy sobie taką sytuację: Leżąc w swoim pokoju wychodzisz z ciała. Następnie przelatujesz przez ścianę do pokoju obok w którym ja się znajduję fizycznie. Ja sam w tym momencie, napiszę ciąg cyfr na dużej kartce papieru. Ty zaś musisz pozazmysłowo, przez OOBE, przeczytać ciąg tych liczb. A po powrocie do ciała, podasz mi te cyfry, gdy ja już kartkę zakryję. W ten oto sposób, udowodnisz mi, że potrafisz spostrzegać pozazmysłowo.”
W momencie gdy ci to powiedziałem, lekko się zasmuciłeś. Po czym odparłeś: „Adam tak również się nie da zrobić.”
A jeszcze ci przypomnę, że podczas tych wszystkich zlotów, które ja organizowałem, chwaliłeś się, że miałeś najwięcej wyjść. Czyli tylko w tobie mogłem pokładać jakiekolwiek nadzieje.

I teraz zadaj sobie pytanie. W jakiś sposób przekonasz mnie do swoich racji?? Nie mając żadnych dowodów, ani żadnych sensownych argumentów?

A gdy ja ci powiem, że trzymam w swoim pokoju krowę na złotym łańcuchu. Uwierzysz mi w to??

Na tym całym forum, nie ma obenauty, który potrafi (jak wyżej) udowodnić mi, że potrafi postrzegać pozazmysłowo.

Sam stan OOBE, jest tylko projekcją umysłu, jak podczas hipnozy. I niczym więcej.

A ty chłopaczku żyjesz w iluzji, którą sam karmisz. Weź się otrząśnij!

+Quote Post
kizak
post 26.12.2012 - 09:49
Post #103

Znajomy Rodziny

Patrząc z tej strony to życie każdego z nas jest taką iluzją, każdy z nas stwarza swoje doświadczeina które są mu potrzebne. Czy to Oobe czy poszukiwanie UFO.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 26.12.2012 - 11:07
Post #104

Dupa Towarzystwa

Aby dostarczyć dowodów na isnienie ufo wystarczy zainterssować się starozytnymi cywilizacjami lub obserować niebo. Filmiki na YT nawet jesli prawdziwe to nie są dowodem bo w dzisiejszej dobie obróbki graficznej można niezłą prawdziwa fikcję stworzyć.

Deltarates podziel się swoimi fotkami, filmikami. Ja jedno zdjęcie ufo mam i nie nazywam sie profesjonalnym badaczem a Ty zadnych zdjęć nie masz i się takim zwiesz?

Ktoś kto zbudował Wielką Piramidę, Puma Punku dysponował taką technologią, że podróżę miedzygalaktyczne były dla nich jak dla nas podróżę miedzykontynentalne.

+Quote Post
deiw
post 26.12.2012 - 12:23
Post #105

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Adas Adas :)
To ma byc ten miażdzący argument? Smiech na sali. Nie dosc, że zmieniasz temat to jeszcze deformujesz to co ci mowiłem. Od początku ci powtarzałem, że nie interesuje mnie poszukiwanie jakis przestępcow, za ktorych wyznaczona jest nagroda. Nie mowiłem, że nie można prosic istot wyższych o takie sprawy tylko że ja nie chce. Poza tym Oni są od rozwoju duchowego człowieka a nie od wzbogacania się materialnego (przynajmniej ja tak uważam). Widzisz, wychodząc z ciała wychodzisz rownież ze swiata fizycznego. Tego już nie powiem czy można się przefazowac do reala bo nie wiem.
Jak cię przekonam? Nie przekonam, stan obe jest subtelny i każdy może odczuwac go i to co się podczas niego dzieje inaczej. Trzeba przekonac się na własną rękę.

Kolejna sprawa się teraz nie zgadza :)
Wczesniej napisałes, że jak wyszedłes z ciała to użyłes swojej ,,magicznej mocy i istoty astralne podały ci namiar na poszukiwanego za ktorego wyznaczona jest spora nagroda. Czyli idąc twoim tokiem rozumowania otrzymałes ,,dowod, a teraz piszesz, że obe to tylko projekcja i iluzja. Znowu się gubisz w tym co piszesz i ciągle chcesz wszystkim wszystko udowadniac.

I tak wiem, że cię nie przekonam ani ty mnie nie przekonasz do swoich racji. Ogolnie to czego szukasz na tym forum, kolegow, znajomych?
Więcej już mi się pisac nie chce :)

Pozdrawiam

+Quote Post
Deltarates
post 26.12.2012 - 21:42
Post #106

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 26.12.2012 - 11:07) *
Aby dostarczyć dowodów na isnienie ufo wystarczy zainterssować się starozytnymi cywilizacjami lub obserować niebo. Filmiki na YT nawet jesli prawdziwe to nie są dowodem bo w dzisiejszej dobie obróbki graficznej można niezłą prawdziwa fikcję stworzyć.

Deltarates podziel się swoimi fotkami, filmikami. Ja jedno zdjęcie ufo mam i nie nazywam sie profesjonalnym badaczem a Ty zadnych zdjęć nie masz i się takim zwiesz?

Ktoś kto zbudował Wielką Piramidę, Puma Punku dysponował taką technologią, że podróżę miedzygalaktyczne były dla nich jak dla nas podróżę miedzykontynentalne.

A ty widziałeś kiedyś aby jakiś zawodowy ufolog, zrobił samodzielnie zdjęcie obiektu UFO?? Ja osobiście takich ufologów nie znam. To byłby ewenement.

Natomiast w mojej wiosce, gdzie są kręgi kamienne. Przyjechał kiedyś Pan Eugeniusz Leciej prezes Stowarzyszenia Badań Kamiennych Kręgów w Gdyni. I gdy przy mnie po raz pierwszy wykonywał zdjęcia tych kamieni, swoją lustrzanką, zarejestrował tzw. kule energetyczne które są widoczne na zdjęciu jak niżej. /Na zdjęciu sam prezes a ja stałem obok/

http://www.kamienne.org.pl/zdjecia-energii...ergia-2012.html

I co zatkało Cie? A teraz ty mi pokaz te twoje zdjęcie UFO. Najlepiej wstaw je na forum. Niech wszyscy je ocenią, w tym ja swoim fachowym okiem.

+Quote Post
Messanger
post 26.12.2012 - 22:01
Post #107

Dusza Towarzystwa

Zielarz ma w profilu zdjęie UFOka, nie widać ^^?

+Quote Post
Deltarates
post 27.12.2012 - 00:21
Post #108

Dusza Towarzystwa

Iluzja opuszczania ciała = niestabilność płata skroniowego?

Doświadczenie przebywania poza ciałem dość często występuje u osób zdrowych. O zjawisku tym jednak niewiele wiadomo. Nowe studium doktora Jasona Braithwaite'a z Uniwersytetu w Birmingham uchyliło nieco rąbka tajemnicy, wskazując na związki z niestabilnością neuroelektryczną w obrębie płata skroniowego i na błędy w reprezentacji ciała.

Brytyjczyk tłumaczy, że dzięki OOBE (od ang. out of body experience) możemy się sporo dowiedzieć o tym, jak odbieramy przebywanie w obrębie własnego ciała, a także co (i kiedy) się dzieje, że nasz umysł tworzy halucynację opuszczania ciała.

Naukowiec przeprowadzał eksperymenty na kilku osobach, z których część doświadczała OOBE. Okazało się, że u tych ostatnich znacznie częściej występowały zjawiska związane z neuroelektrycznymi anomaliami w obrębie płatów skroniowych, a także objawy dot. zaburzeń przetwarzania informacji płynących z ciała. Co ciekawe, badani wspominający o doświadczeniach przebywania poza ciałem mieli więcej problemów z wykonaniem zadań wymagających zmiany perspektywy obrazka wyświetlanego na ekranie komputera.

Autor: Anna Błońska

+Quote Post
stray.ghost
post 27.12.2012 - 00:41
Post #109

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deltarates @ 24.12.2012 - 15:06) *
...Lub piramidy w Gizie, które są modelem pasma Oriona...
...Po prostu mam za małą wiedzę, z dziedziny astronomii...

Ja biedny szaraczek mam jeszcze mniejszą wiedzę, bo nie słyszałem o "paśmie" a jedynie o "pasie" Oriona (takie coś, na czym trzymają się orionowe portki i orionowy miecz).

CYTAT(Deltarates @ 26.12.2012 - 21:42) *
.../Na zdjęciu sam prezes a ja stałem obok/...I co zatkało Cie? ...

Jak ktoś stoi obok samego prezesa to zawsze mnie zatyka.

+Quote Post
Dagon
post 27.12.2012 - 03:18
Post #110

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Deltarates @ 26.12.2012 - 21:42) *
A ty widziałeś kiedyś aby jakiś zawodowy ufolog, zrobił samodzielnie zdjęcie obiektu UFO?? Ja osobiście takich ufologów nie znam. To byłby ewenement.

Natomiast w mojej wiosce, gdzie są kręgi kamienne. Przyjechał kiedyś Pan Eugeniusz Leciej prezes Stowarzyszenia Badań Kamiennych Kręgów w Gdyni. I gdy przy mnie po raz pierwszy wykonywał zdjęcia tych kamieni, swoją lustrzanką, zarejestrował tzw. kule energetyczne które są widoczne na zdjęciu jak niżej. /Na zdjęciu sam prezes a ja stałem obok/

http://www.kamienne.org.pl/zdjecia-energii...ergia-2012.html

I co zatkało Cie? A teraz ty mi pokaz te twoje zdjęcie UFO. Najlepiej wstaw je na forum. Niech wszyscy je ocenią, w tym ja swoim fachowym okiem.

Chodzi o to spadające białe kulki??

+Quote Post
Deltarates
post 27.12.2012 - 10:02
Post #111

Dusza Towarzystwa

Niezwykle zjawisko na niebie, które obserwował Adolf Hitler. http://vimeo.com/19664998

I kolejny ufologiczny fenomen na skale światową. Jesteśmy bliscy odkrycia śladów cywilizacji pozaziemskiej. A oto dowód: http://youtu.be/YEixOTYBcf8

+Quote Post
fragles
post 27.12.2012 - 10:09
Post #112

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ale co to ma wspólnego z tematem ?
Nowa, Lepsza, Szybsza I Bezpieczniejsza metoda na OOBE, Nowa, Lepsza, Szybsza I Bezpieczniejsza metoda na OOBE

Może mi ktoś wytłumaczyć ?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 27.12.2012 - 10:28
Post #113

Dupa Towarzystwa

Fragles nie trolluj cholero zakichana:)

Jest ufo, jest zabawa:) Delta już wrzucałem fotkę, ale zrobię to jeszcze raz. Fotkę wykonał mój ojciec -zawodowy rzołnierz!

(IMG:http://images39.fotosik.pl/1858/f5568b370515a296gen.jpg)

Ja widziałem to samo ufo ze swojego okna. Biała cholernie jasna kula, która zblizała się w moim kierunku. Nagle zmieniła kieunek na przeciwny i znikła w ułamku sekundu. Ta kula była daleko jakieś 15km i zrobiło to na mnie spore wrazenie. Przez okno widuję codziennie lądujace samoloty i myślałem, że to reflektor samolotu, ale one nie są widoczne w ciągu dnia. Ponadto samolot leci ruchem przewidywalnym a tutaj był nagły zwrot w tył i zniknęło.

Jak widzisz mój ojciec wykonał to wieczorem, ale ja widziałem w niemal samo południe, kiedy promienie słońca przebijały się przez chmury a ta kula była niesamowicie jasna.

Twoje fachowe oko co zatem stwierdza? Dodam jeszcze że mój ojciec nie wie co to Adobe Photoshop a ja jestem za stary, aby bawić się w podpierdolki. Piszę to po to, abyś nie smęcił o fotomontazach:)

+Quote Post
Messanger
post 27.12.2012 - 12:40
Post #114

Dusza Towarzystwa

Obstawiamy reakcję Delty:

1. Fotomontaż, bo tak mówi mu ufologiczny zmysł.
2. Fotomontaż, bo w pobliżu nie ma diabelskich kamieni.
3. Fotomontaż, bo Zielarz umie korzystać z Paint'a.
4. Wada kliszy.
5. Wada kliszy + fotomontaż.

Ja obstawiam 3. A wy?

+Quote Post
Deltarates
post 27.12.2012 - 16:56
Post #115

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 27.12.2012 - 10:28) *
Fragles nie trolluj cholero zakichana:)

Jest ufo, jest zabawa:) Delta już wrzucałem fotkę, ale zrobię to jeszcze raz. Fotkę wykonał mój ojciec -zawodowy rzołnierz!

Ja widziałem to samo ufo ze swojego okna. Biała cholernie jasna kula, która zblizała się w moim kierunku. Nagle zmieniła kieunek na przeciwny i znikła w ułamku sekundu. Ta kula była daleko jakieś 15km i zrobiło to na mnie spore wrazenie. Przez okno widuję codziennie lądujace samoloty i myślałem, że to reflektor samolotu, ale one nie są widoczne w ciągu dnia. Ponadto samolot leci ruchem przewidywalnym a tutaj był nagły zwrot w tył i zniknęło.

Jak widzisz mój ojciec wykonał to wieczorem, ale ja widziałem w niemal samo południe, kiedy promienie słońca przebijały się przez chmury a ta kula była niesamowicie jasna.

Twoje fachowe oko co zatem stwierdza? Dodam jeszcze że mój ojciec nie wie co to Adobe Photoshop a ja jestem za stary, aby bawić się w podpierdolki. Piszę to po to, abyś nie smęcił o fotomontazach:)

Każdy zawodowy ufolog wie, że obiekty UFO/USO pojawiają się tylko w określonych miejscach i tylko w wybranym czasie. Zasada kołomiru. Od tej reguły nie ma wyjątków.
Potrzebne mi są jeszcze niezbędne informacje, takie jak:

1. Dokładna data wykonania zdjęcia,
2. Godzina z minutami wykonania zdjęcia,
3. Dokładna długość i szerokość geograficzna miejsca z którego wykonano zdjęcie.

Długość i szerokość geograficzna możesz ustalić korzystając mapy geodezyjnej GUGiKu http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ .

A teraz porównaj sobie swoje zdjęcie do zdjęć autentycznych, przedstawiających obiekt o podobnym kolorze i kształcie.
(IMG:http://www.ufoevidence.org/photographs/photosmain/CostaRica033106a.jpg)
(IMG:http://www.ufoevidence.org/photographs/photosmain/CostaRica033106b.jpg)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 27.12.2012 - 17:17
Post #116

Dupa Towarzystwa

Postaram się jak najdokładniej podac te dane. Ja swoje ufo widziałem latem (czerwiec chyba) w niemal samo południe. Okolice Kątów wrocławskich. Trudno mi to określic bo odległość spora a ja mieszkam w centrum Wrocławia praktycznie.

Mój stary jak widać po fotce zrobił je wieczorem, ale tez latem czyli około 21-22. Muszę sprawdzic z jakiego okna to zrobił i w jakim kierunku.

Niestety nie będa to idealne dane, ale postaram się ustalic wszystko jak najdokładniej.

Ciekawi mnie ta technologia. Kula energii...naprawdę swietnie to wygladało.

+Quote Post
Deltarates
post 28.12.2012 - 09:31
Post #117

Dusza Towarzystwa

„Milion euro za udowodnienie zdolności paranormalnych”

Drodzy obenauci!
Gdyby ktoś z tego waszego szanownego grona, chciałby zgarnąć okrągłą bańkę eurasów, to ja chętnie pomogę. Wystarczy, że udowodnisz przed komisją naukową, iż masz umiejętności rejestrowania informacji bez użycia zmysłów.

Do tej pory żaden obenauta tego nie dokonał. A kandydatów było około 100 000.
Czekam na wasze komentarze!

Źródło: http://sceptycy.org/?p=951

+Quote Post
Messanger
post 28.12.2012 - 09:57
Post #118

Dusza Towarzystwa

Między posiadaniem zdolności a panowaniem nad nimi w określonych warunkach jest przepaść. Zresztą zasady ustalają oni, a powinny być ustalane wspólnie przed taką próbą.

No i na koniec publikacja wyników. Ciekawe, jak byś potem żył panie cudotwórco :D.

+Quote Post

9 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park