|
|
![]() ![]() |
12.08.2007 - 13:04
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Po pierwsze Witam Wszystkim Serdecznie ;)
Dopiero zaczynam "zabawę" z OOBE. Sporo przeczytałem artykułów i kilka książek. Lecz dopiero wczoraj postanowiłem zrobić pierwszą próbę... Szczerze to nie starałem się bardzo, aby wyjść z ciała... No ale dobra... całą noc czytałem o OOBE :) o 6 rano stwierdziłem że na dzisiaj koniec, kładę się w pozycji na plecach, po woli rozluźniam wszystkie mięśnie zaczynając od nóg aż po samą głowę... Gdy mięśnie miałem rozluźnione zaczynałem liczyć oddechy, zrobiłem 6 oddechów a tu nagle pojawiły się takie delikatne drgawki... Czułem że całe ciało się rusza, kurde ale byłem za słabo zdecydowany i drgawki przeszły, nie potrafiłem ich nasilić. Teraz takie pytania: Jeśli po 6 oddechach już miewam drgawki (a nie mam padaczki :P) to jak myślicie... Do OOBE jeszcze daleka droga? Jak nasilić te drgawki? Większe skupienie? Z Góry Dzięki za pomoc ;) I Pozdrowienia dla Pana o czatowym nicku "suwak" pomógł mi wczoraj, nie zasnąć, i dał bardzo ciekawą lekturkę do czytania ;) |
|
|
|
12.08.2007 - 13:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Po pierwsze Witam Wszystkim Serdecznie ;) Dopiero zaczynam "zabawę" z OOBE. Sporo przeczytałem artykułów i kilka książek. Lecz dopiero wczoraj postanowiłem zrobić pierwszą próbę... Szczerze to nie starałem się bardzo, aby wyjść z ciała... No ale dobra... całą noc czytałem o OOBE :) o 6 rano stwierdziłem że na dzisiaj koniec, kładę się w pozycji na plecach, po woli rozluźniam wszystkie mięśnie zaczynając od nóg aż po samą głowę... Gdy mięśnie miałem rozluźnione zaczynałem liczyć oddechy, zrobiłem 6 oddechów a tu nagle pojawiły się takie delikatne drgawki... Czułem że całe ciało się rusza, kurde ale byłem za słabo zdecydowany i drgawki przeszły, nie potrafiłem ich nasilić. Teraz takie pytania: Jeśli po 6 oddechach już miewam drgawki (a nie mam padaczki :P) to jak myślicie... Do OOBE jeszcze daleka droga? Jak nasilić te drgawki? Większe skupienie? Z Góry Dzięki za pomoc ;) I Pozdrowienia dla Pana o czatowym nicku "suwak" pomógł mi wczoraj, nie zasnąć, i dał bardzo ciekawą lekturkę do czytania ;) Nie... zdecydowanie po 6 oddechach nie można uzyskać transu i wyjść z ciała. Przy transie pojawiają się przeważnie bardzo wyraźne obrazy(hipnagogi) i różne dziwne uczucia kinestetyczne takie jak ciężkie ciało, odpływanie, spadanie itp, a samo wejście w trans trochę czasu zajmuje. Nawet przy bardzo dobrym rozluźnieniu przy metodzie 4+1(która polecam), to na pewno nie udało by ci się wejść w trans i uzyskać wibracji po 6 oddechach;) no chyba, że jesteś jakimś awatarem, który wychodzi z ciała na zawołanie xD Pozdro |
|
|
|
12.08.2007 - 13:20
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie... zdecydowanie po 6 oddechach nie można uzyskać transu i wyjść z ciała. Przy transie pojawiają się przeważnie bardzo wyraźne obrazy(hipnagogi) i różne dziwne uczucia kinestetyczne takie jak ciężkie ciało, odpływanie, spadanie itp, Może mi nie uwierzysz... ale ciało miałem cholernie ciężkie... "wbijało się" w łóżko... Dosłownie... I nie miałem wyobrażenia spadania ani odpływania, tylko delikatnego unoszenia się... coraz wyżej... I nie sądzę żeby mi się to zdawało... Pozdrawiam :) |
|
|
|
| Angello |
12.08.2007 - 16:57
|
|
Guests |
Nie... zdecydowanie po 6 oddechach nie można uzyskać transu i wyjść z ciała. CYTAT(Noro) całą noc czytałem o OOBE :) o 6 rano stwierdziłem że na dzisiaj koniec(...) Jeśli weźmiemy pod uwagę drugie z zacytowanych fragmentów to myślę, że jest możliwe uzyskanie transu. Tym bardziej, że jak sam Noro napisał, najpierw rozluźniał wszystkie mięśnie. Większość osób powie Ci prawdopodobnie żebyś spokojnie obserwował "drgawki" aż poczujesz, że ciało się oddziela. Potem już tylko kroczek. Musisz wiedzieć jednak, że samo wyjście nie rozwiązuje wszystkich problemów. Wręcz przeciwnie, potrafi zablokować na długie tygodnie, a nawet miesiące. Do tego potrzebna jest spora cierpliwość i sumienna praca. Pozdrawiam, Angello |
|
|
|
12.08.2007 - 17:13
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
kto wie, może faktycznie było tak jak piszesz, unoszenie się jest też jednym z tych uczuć, które towarzyszą przy oddzielaniu :>
Życzę powodzenia w dalszych próbach ;) |
|
|
|
14.08.2007 - 21:30
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
Czasami kiedy pozostajemy przy oddzielaniu bez ruchu, może nas wyebać w najmniej spodziewane miejsce. Chyba nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać.. Dobra rada, olej drgawki, tiki, przeróżne myki.. Leż spokojnie, a w poza będzie na pewno upojnie..
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |