oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Iluzje, Mentalizm Itp.
xKimberly
post 02.03.2013 - 17:48
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Jest może ktoś na forum, kto interesuje się iluzjami, coś w ten deseń? Mnie najbardziej ciekawi telekineza i od dzisiaj zaczynam ćwiczenia na papierowym kwadraciku, aby go poruszyć :) Możecie się podzielić swoimi doświadczeniami.
Go to the top of the page

+Quote Post
serafis
post 02.03.2013 - 20:56
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja się interesuję przyczynami. Iluzje pod to wchodzą. Ale takie psychofizyczne... według mnie...eeee... masz na myśli podanie komuś iluzję zamiast poprawnego odbioru rzeczywistości? Jak tak, to jedynie słowami, uczuciami, można tak kogoś manipulować, by oszukiwana przez nas osoba robiła to, co chcemy. Jak nie, to tworzenie miraży, czy cokolwiek innego, co zaburza odbieranie rzeczywistości przez innych, ciężko wytworzyć. Trzeba potrafić manipulować energią i wiedzieć co potem z tym zrobić.
Myślałem, by nauczyć się telekinezy, jednak dlatego, gdyż uważałem się za gorszego od innych i chciałem umieć coś niezwykłego, niecodziennego (ego).
Czy jest to możliwe (telekineza)? Oczywiście. Manipulowanie ciałkiem eterycznym, jako że jest tuż nad ciałem fizycznym, nie jest trudne. Jednak mozolne.

+Quote Post
Inkluzo
post 02.03.2013 - 21:27
Post #3

Przyjaciel Rodziny

Tak, jestem iluzjonistą, ale nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "iluzje". Raczej nie mieszałbym pseudonauki i ezoteryki ze sztuką iluzji, ale nic więcej nie powiem, bo zaraz na mnie naskoczy tu mnóstwo osób;)

+Quote Post
Deimond
post 02.03.2013 - 21:42
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Iluzja jak sama nazwa z definicji wskazuje http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_iluzjonistyczny jest oszustwem - więc o co pytasz - jak oszukać siebie że przesuwasz kartonik - czy oszukać kogoś ? A może zły tytuł po prostu?
Mentalizm ma również swoje zasady i opiera się na nauce i psychologii.

+Quote Post
TyHu
post 03.03.2013 - 13:27
Post #5

Coprobo

Notatnik

To wszystko zależy jaki to kartonik.
Kartonik nasączony kwasem rzeczywiście mógłby się poruszać :D

+Quote Post
Messanger
post 03.03.2013 - 14:38
Post #6

Dusza Towarzystwa

Mendalizm opiera się na sztuce czytania przyszłości z moczu... tfu oczu ? :)

+Quote Post
Pavveł
post 03.03.2013 - 14:55
Post #7

Notatnik

Telekineza to nie iluzja przecież.

Zależy jakimi iluzjami chcesz się zajmować, bo np. to, że jaśnie panujący nam rząd jest potrzebny, to jest iluzja i np. wrażenie, że dookoła Ciebie biega stado różowych słoni, to też może być sztucznie wytworzona iluzja, ale to dwie iluzje różnego typu. Wydaje mi się, że jeśli ktoś chce poważnie rozkminić iluzje, to oprócz wnikliwego wglądu w otaczającą go rzeczywistość (to podstawa), może go zaciekawić NLP (Neuro-Liguistic-Programming). Pozdrawiam ^^

+Quote Post
Foks
post 03.03.2013 - 16:52
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(xKimberly @ 02.03.2013 - 17:48) *
Jest może ktoś na forum, kto interesuje się iluzjami, coś w ten deseń? Mnie najbardziej ciekawi telekineza i od dzisiaj zaczynam ćwiczenia na papierowym kwadraciku, aby go poruszyć :) Możecie się podzielić swoimi doświadczeniami.

Próbowałem poruszać keidys ten kwadracik, najdziwniejsze w tym było to że kiedy wyszedłem z pokoju on zaczął się kręcic a w pokoju nie było nikogo. Czasami coś od samości w pokoju sie obsunie jakaś ksiązka czy coś spadnie co przez długi okres czasu było na miejscu. W dzien i godzine śmierci dziadka spadł plakat z Jordanem w moim pokoju wtedy miałem 12 lat. Jak byłem dzieckiem miałem taki samolot zwykły z papieru, kręciłem się w kółko i ni z tąd ni z owąd ujrzałem siebie leżącego przy szafie z zakrwawioną głową. Do teraz czasami wspominam to wydarzenie i nie potrafię określic czy to iluzja była....

+Quote Post
iumi
post 03.03.2013 - 22:40
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja też próbowałam, wyszło mi kilka razy. Ale to nie jest iluzja, tylko energia.

+Quote Post
Messanger
post 04.03.2013 - 15:28
Post #10

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Foks @ 03.03.2013 - 16:52) *
Próbowałem poruszać keidys ten kwadracik, najdziwniejsze w tym było to że kiedy wyszedłem z pokoju on zaczął się kręcic a w pokoju nie było nikogo.

Fascynujące, ale mam pytanie... ^_^

Skąd wiesz, że się zaczął kręcić? Przecież nie mogłeś tego widzieć, skoro nie było Cię w pokoju :D. Ba, podobno w tym pokoju nie było nikogo. To jest dopiero CZARNA MAGJA :).

@Oluś

Na drugi raz nagraj jak władasz magiczną energią do przesuwania sześcianu. A najchętniej obejrzymy to na żywo... :)

+Quote Post
Foks
post 04.03.2013 - 15:59
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Messanger @ 04.03.2013 - 15:28) *

Fascynujące, ale mam pytanie... ^_^

Skąd wiesz, że się zaczął kręcić? Przecież nie mogłeś tego widzieć, skoro nie było Cię w pokoju :D. Ba, podobno w tym pokoju nie było nikogo. To jest dopiero CZARNA MAGJA :).

@Oluś

Na drugi raz nagraj jak władasz magiczną energią do przesuwania sześcianu. A najchętniej obejrzymy to na żywo... :)

,,Nie rozumiem połowy z tego. co piszesz. Pewnie jestem za głupi :(''
Głupim jest ten co próbuje ośmieszać innych tym samym siebie pragnie ukazać w świetle swej głupoty:)ale w końcu mamy XXI w. wiek ciemnoty, gdzie modne jest cool, super boma i ta twoja nieskończona ,,Magja''

+Quote Post
iumi
post 04.03.2013 - 16:48
Post #12

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Messanger @ 04.03.2013 - 16:28) *

@Oluś

Na drugi raz nagraj jak władasz magiczną energią do przesuwania sześcianu. A najchętniej obejrzymy to na żywo... :)[/i][/b]

Nie czuję potrzeby udowadniania czegokolwiek komukolwiek :)

+Quote Post
Messanger
post 04.03.2013 - 17:58
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Foks @ 04.03.2013 - 15:59) *
,,Nie rozumiem połowy z tego. co piszesz. Pewnie jestem za głupi :(''
Głupim jest ten co próbuje ośmieszać innych tym samym siebie pragnie ukazać w świetle swej głupoty:)ale w końcu mamy XXI w. wiek ciemnoty, gdzie modne jest cool, super boma i ta twoja nieskończona ,,Magja''

LOL. Jak to się ma do obracającego się sześcianu, który się obracał tylko nikt tego nie mógł zobaczyć :D ?

@ Szkoda Oluś. To może mnie pacnij chociaż tą energią na odległość... Zasłużyłem sobie, więc nie będę płakał. Albo przynajmniej nie będę ryczał za mocno :].

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.03.2013 - 18:12
Post #14

Dupa Towarzystwa

Mesiak? Słyszałeś może o tych typkach co karzą się zaszyć w namiotach i mówią uczniakom, że po trzech dniach znikną, rozpuszczą ciało w procesie medytacji? Zostają chyba po nich tylko włosy:)

Pewnie to też iluzja? Czy nie? Ja wiem tyle, że skoro z plemnika i jaka wychodzi człowiek to wszystko jest możliwe:) Nie było nas i jesteśmy i znikniemy znowu!!!!!! Magia!!!!!!!

+Quote Post
Messanger
post 04.03.2013 - 18:25
Post #15

Dusza Towarzystwa

Wiesz Zielu, znam to w wersji hard.

Słyszałem o takim jednym co się założył ze swoimi uczniami, że nawet zabity i zamknięty w kamiennym grobowcu spieprzy i nawet włosów nie zostawi. Zostawił tylko prześcieradła, w które go zapakowali.

Niestety nie pamiętam, jak ten mistrz się nazywał. Poruszająca historia... tylko imię zapomniałem.

+Quote Post
Foks
post 04.03.2013 - 23:10
Post #16

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Suniemyyyy <<--- klikaj

Energia jest wszędzie wokół nas chociażby gacie które się elektryzują itd...

Znacznie lepszym projektem jest CityLight Street Lamp, koncept anonimowego autora, któremu w ubiegłym roku udało się zgarnąć nagrodę w konkursie The Green Dot Awards. Projekt dotyczy ulicznych lamp zasilanych energią kinetyczną, dzięki specjalnym mechanizmom, napędzanych przez przechodzących ludzi.

skoro jest taka możliwosc to być moze jakimś sposobem można magazynować taka energie do poruszania przedmiotów...

Gadzety które sprawiaja ze coś lewituje też juz są w sprzedaży.Fakt są zasilane prądem ale gdyby znaleźli zastępstwo na jakąś energię to dalibyśmy rade przenosić dosłownei wszystko.

http://www.youtube.com/watch?v=zmlQFLRnhno

Wiktor Schauberger (ur. 30 czerwca 1885 w Holzschlag, zm. 25 września 1958 w Linz) ? Austriak, leśniczy, naturalista i wynalazca technologii implozji, rozwijał własne teorie na bazie "wirów w płynach". W czasie II wojny światowej zatrudniony przez nazistów do budowy maszyn latających. Jakkolwiek kilka z jego prac zostało potwierdzonych przez naukę, większa ich część jest uznawana za pseudonaukę.

Można by tak wymieniać bez konca...We wszystkim jest choć odrobina prawdy i zdanai ludzi są podzielone jedni są dociekliwi a drudzy wolą wycedzic kogoś sikiem prostym mając się za cwaniaka...Tylko ze jak takiego cwaniaka spotykam w cztery oczy to nawet jak o oobe pierdole non stop to nic mi nie powie bo przeważnie małe pieski głośno szczekają i gó**o mnie obchodzi że czasami wytłumaCZAM coś siłą. Ta siła którą przekazuje sprzedajac lamusowi liscia to też energia, tylko że używana nawet przez neandertalczyków mamy XXI w. można sie śmiać z obracajacych sześcianów nawet jakby to było kłamstwo a człowiek jest dobry neich sobie gada przecież wszystko przemija gadka ta przeminie a i tak wszyscy znajdziemy się tam gdzie sie znajdziemy:) hehehe wiem powiedział co wiedział :]

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park