oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Oznaki Budzenia Duszy - Przebudzenie
Pavveł
post 22.12.2012 - 14:05
Post #43

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 22.12.2012 - 04:12) *
Paweł nie wszyscy dążą do oświecenia bo i do zaciemnienia też jest droga i to całkiem nieźle udeptana.

E-e. Droga do zaciemnienia, to też droga do oświecenia, tylko baaardzo naokoło ;P ... taka mocno niebezpośrednia.
Tak jak jest metoda kija i marchewki. Jedni wolą iść za marchewką wyobrażając sobie, jaka jest smaczna, inni zaś nie wyobrażają sobie, że jest smaczna, więc dostają kijem. Dostają, dostają i dostają, aż mają w końcu tyle siniaków, że już nie idą tą drogą, bo nie chcą więcej dostawać siniaków. Tzw. metoda nie-wprost. Nie wiesz bezpośrednio co robić, ale wiesz czego nie robić i przez to wiesz, co robić ;) Sądzę, że nie da się całkowicie tej metody ominąć. Mówi się, że człowiek m.in. uczy się na błędach. Po prostu ta droga do zaciemnienia, o której napisałeś, jest nauką na dużym błędzie :) Ale prędzej czy później doprowadzi do oświecenia, tak sądzę. Na tym polega ewolucja. Jeśli się dobrze przyjrzeć, przebiega ona wszędzie i zawsze i idzie ciągle ku lepszemu. Nawet jeśli w danej sytuacji krok w tył, to tylko po to, aby potem zrobić dwa kroki w przód ;) Pozdro! :)

--------------
Makyo, dokładnie! ;)
--------------

A apropos tematu, uważam, że te oznaki wymienione przez Hamda, wcale nie muszą się tyczyć każdego i wcale nie muszą oznaczać całkowitego przebudzenia, ale ewentualnie jakąś jego część. Pomijając fakt, że czasem może to być zwykła choroba, ale tak jak ktoś już to napisał, choroba też może prowadzić do przebudzenia. Tak jak też ktoś już napisał, takie oznaki doświadczają osoby wybudzane z głębokiego snu, a to dopiero niemal przedsionek. Chociaż czasem można szybko doznać chwilowo błogich stanów, być może można się w nich utrzymać, ale w ziemskiej "zaniżającej" rzeczywistości można też się nimi zachłysnąć, nie potrafiąc ich właściwie w niej zaczepić, nie wiedząc jakie rzeczy naprawdę są, wymyśla się wtedy różne interpretacje tego, co się doświadczyło. Stąd różne religie, ezoteryka itp. Trzeba dlatego trochę podoświadczać dalej, aby pouczyć się na błędach, ale także na marchewce i dzięki temu już bez takich drastycznych oznak pędzić dalej do przodu :)
Go to the top of the page

+Quote Post
TyHu
post 22.12.2012 - 14:23
Post #44

Coprobo

Notatnik

Zwykły chop powie - ale się kurwa nie wyspałem, za dużo wczoraj balowałem
Ludzie Oświetlenia kosmicznego - nadchodzi wibracja z kosmosu!!
Duchowy mistrz - huj mnie to obchodzi ide spać.

I każdy z nich ma racje :D

+Quote Post
tomox
post 22.12.2012 - 14:37
Post #45

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

No kufa nie ma czegoś takiego jak oświecenie nigdy nie było, blask jestestwa jest z nami od zawsze tylko filterek się troszke zakurzył :)

+Quote Post
Leelaja
post 22.12.2012 - 14:44
Post #46

Dusza Towarzystwa

Cóż wiesz jesli nie znasz siebie i co wiecej potrzebujesz wiedzieć jesli poznałeś siebie??
Ten wszechświat jest jak wielkie puzzle, można zebrać znalezione kawałki a jeszcze wciąż nie móc go złożyć, ale gdy znasz klucz, składasz cały obrazek od razu. Kto ma klucz ... nikt inny, tylko TY ... jeśli znasz siebie, wszystko wiesz i nie trzeba poznawać, niczego innego. Po uzyskaniu odpowiedzi na pytanie "kim jestem" odpowiedzi na wszystkie inne przychodzą natychmiast same.

+Quote Post
tomox
post 22.12.2012 - 14:52
Post #47

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

kto zna ludzi ten jest mądry
kto zna siebie ten jest oświecony
kto pokona siebie ten naprawdę jest potężny
TAO TE CHING

+Quote Post
rab
post 22.12.2012 - 15:01
Post #48

Dusza Towarzystwa

To czekam na osobę, która opisze jak TE(dla makyo:D) przebudzenie na nią wpłynęło. Co i jak się zmieniło.

+Quote Post
tomox
post 22.12.2012 - 15:24
Post #49

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

wszystko jest wyraźnie żywe :emocje , myśli ,żywe kolory ,czyste dźwięki , i ludzie bez masek. No i można się pobawić super komputerem w głowie

+Quote Post
bielik110
post 22.12.2012 - 15:30
Post #50

Dusza Towarzystwa

Witajcie:)

Miłość to nie fszystko,ale fszystko bez miłości to h.j:)

Jestem z wami wszystkimi:) nie wiem co pisać,bo wszystko już napisałem wcześniej:)
A wy wiecie już wszystko,jesteście wspaniali:)

Pamiętajcie co wewnątrz to na zewnątrz:)przyjdzie czas zrozumienia i poznania

Ty jesteś mną,a ja jestem tobą:)Miłością moją pragnę wznieść twą duszę hen wysoko:)

Pozdrawiam was serdecznie:)

+Quote Post
Zbyszek
post 22.12.2012 - 15:33
Post #51

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(makyo @ 22.12.2012 - 13:59) *
PS. A kundaini to energia co płunie w górę, a nie święty gral. Płynie od serca Matki Ziemi w górę, przez nasze stopy, nogi, kanał centralny i w górę do samego źródła. Opisałem, że jak się puści ta energię do samego szefa/szefowej to się ma niezłą fazę:) I nie trzeba mieć padaczki i bólu jak się aktywuje kundalini. Co za pierdoły. :)

ha jakby byla taka sielanka, to by nie mowili na nia zmija.
Problemem przy niej , jak sie rozhula spontanicznie jest latwosc fazowania w roznych planach. Bez przygotowania i znajomosci rzeczy, wali po gebie na rozne sposoby. Nie znam kozaka co by nie jeczal. Problemem staje sie zbyt czeste przebywanie poza cialem, zwlaszcza w eteryku, to tu wtedy smazy. Ale spoko ludziska, bez stresu, ja rozniecic tak na maksa, to jak w totolotka wygrac. Dla wiekszosci zainteresowanych, to jak groszki w bamboszki.

+Quote Post
Krisss
post 22.12.2012 - 15:47
Post #52

Dusza Towarzystwa

CYTAT(tomox @ 22.12.2012 - 14:52) *
kto zna ludzi ten jest mądry
kto zna siebie ten jest oświecony
kto pokona siebie ten naprawdę jest potężny
TAO TE CHING

TAO TE CHING-ktory-jadl-koty-szczury-i-glizdy

Jedni beda chcieli pojsc za jego przykladem, ale inni nie, i nie nalezy sie obrazac...-:)

+Quote Post
makyo
post 22.12.2012 - 16:20
Post #53

Dusza Towarzystwa

"ha jakby byla taka sielanka, to by nie mowili na nia zmija.
Problemem przy niej , jak sie rozhula spontanicznie jest latwosc fazowania w roznych planach. Bez przygotowania i znajomosci rzeczy, wali po gebie na rozne sposoby. Nie znam kozaka co by nie jeczal. Problemem staje sie zbyt czeste przebywanie poza cialem, zwlaszcza w eteryku, to tu wtedy smazy. Ale spoko ludziska, bez stresu, ja rozniecic tak na maksa, to jak w totolotka wygrac. Dla wiekszosci zainteresowanych, to jak groszki w bamboszki. "

Hmm, a Katolicy wierzą, że do Boga można dojść cierpiąc:/
No i pewnie można tylko, że ich nauczyciel uczył o miłości, szczęściu i pokoju a im się wszystko pojebało.

:P

Na co mi doświadczenie "smażenia", jak moge doświadczać harmonijnego przepłwu?
Od hinduskiej żmiji kundaini co wali po gębie, wolę taoistycznego/achemicznego uroborosa co sobie delikatnie pełza i gania za własnym ogonkiem. Kto co lubi...

http://www.youtube.com/watch?v=viGt4hmQgEo
fajne:)

+Quote Post
krzychu.dd
post 23.12.2012 - 20:50
Post #54

Dusza Towarzystwa

Nie ma drogi do oświecenia, to oświecenie jest drogą.
Jak sie wyśpisz to sie obudzisz.
Dziękuję, dowidzenia.

+Quote Post
Hamdaoui
post 23.12.2012 - 21:11
Post #55

Dusza Towarzystwa

CYTAT(krzychu.dd @ 23.12.2012 - 20:50) *
Nie ma drogi do oświecenia, to oświecenie jest drogą.
Jak sie wyśpisz to sie obudzisz.
Dziękuję, dowidzenia.

Bracie:) chcesz być oświecony to zapomnij o oświeceniu jak długo będziesz go szukał , tak długo go nieosiagniesz , oswiecenie dokonuje się jednym skokiem. dziękuje ci za post pzodrawiam:)

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park