oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V  « < 4 5 6  
Reply to this topicStart new topic
> Duchowy Rozwój Nie Powinien Być Na Sprzedaż
Zielarz Gajowy
post 27.12.2012 - 22:17
Post #106

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Bielik Ty paskudo jedna świętego pouczasz? Kuźwa co w tym roku jeszcze mnie zaskoczy?

Pozdrawiam chłodno. Zielarz Mors:)

Ps. Kocham to forum:)
Go to the top of the page

+Quote Post
Pavveł
post 27.12.2012 - 22:22
Post #107

Notatnik

CYTAT(Kamilloobe @ 27.12.2012 - 22:05) *
Nie strzeliłem sobie samobója.

Teza: Pieniądze nie są ani dobre, ani złe.

Nie wiem, może źle się wypowiedziałem. Nigdzie nie powiedziałem: "Pieniądze są najlepsze. Używajcie tylko ich."

Chodziło o to, że to my ich źle używamy. To MY stworzyliśmy ten system.

Sam powiedziałeś, że bezinteresowność musi działać sprawnie. Z tym, że wszyscy ludzie muszą być bezinteresowni. A przynajmniej większość.

Póki co nie widzę takiej alternatywy :(.

Ale może kiedyś :D.

Strzeliłeś, kilkukrotnego. Przeczytaj proszę jeszcze raz, co napisałem.

Pieniądze są jakie są. I ciągną za sobą niekorzystne skutki.

My stworzyliśmy system, ale zauważ że teraz to już w przeważającej mierze tylko system stwarza/kontroluje nas. My stworzyliśmy, ale wadliwie. Jakiekolwiek więc użycie czegoś, co bazuje na wadliwym systemie, też będzie wadliwe.

I napisałem też, że to samo dotyczy systemu pieniędzy. On jakoś został wprowadzony. Jedyna trudność (poza ignorancją) polega na tym, że on już funkcjonuje, a ten oparty na bezinteresowności jeszcze nie. Ale dla chcącego nic trudnego. Ludzie sami decydują, co wybierają. Szkoda tylko, że często wybiera ktoś za nich, a oni bezmyślnie mu przytakują.

Alternatywą jest właśnie bezinteresowność. System oparty na miłości, nie na strachu. System ukierunkowany na dawanie, nie na branie.
Owszem, można próbować łatać stare dziurawe spodnie (nasz obecny system) i próbować regulować różne prawa, aby wszystko działo się bardziej uczciwie, bardziej w zrównoważony sposób, bardziej rozwojowo, bardziej dla wszystkich z równymi szansami, ale to jest syzyfowa praca. Lepiej wyrzucić stare spodnie i zamiast ich łatać po trochu w nieskończoność, zrobić nowe.

Przykład alternatywy: Projekt Venus.

:)

+Quote Post
zupełniezielony
post 27.12.2012 - 23:13
Post #108

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Chyba Nobe był w tym temacie, bo nie robi już nadziei ludziom na bezpłatny kurs.

+Quote Post
stray.ghost
post 27.12.2012 - 23:23
Post #109

Dusza Towarzystwa

CYTAT(makyo @ 27.12.2012 - 01:41) *
Jeśli termodynamika wyjaśnia oobe i LD, to pewnie jest to zgodne...
Skoro wszystko jest energią to dla czego wymiana jej w REALU miała by sie różnić od wymiany w ASTRALU albo w NIEBAU/PIEKŁALU?
Wymiana to wymiana...

A może dla subtelnych energii astralnych trzeba by sformułować czwartą zasadę termodynamiki... :)

CYTAT(makyo @ 27.12.2012 - 01:41) *
A tych złych reptylianów i masonów z USA to powiesić i finał:) Będzie nam sie lepiej żyło...Będziemy żyć bez pieniędzy i będziemy w spokoju rozwijać się duchowo za zupełną darmochę...

Ja bym masonów do tego nie mieszał. Ale skoro musisz...

+Quote Post
stray.ghost
post 27.12.2012 - 23:29
Post #110

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Darek Sugier @ 27.12.2012 - 20:54) *
Co może bardziej upodlić człowieka? – PIENIĄDZE, czy SŁOWO?

Czytam internet, myślę, że SŁOWO…
Patrzę na kurwy, myślę, że PIENIĄDZE…

DS

Mówimy tu o systemie. Dlatego proponuję, żebyś popatrzył na alfonsów a nie na kurwy.

+Quote Post
MadziaKK
post 29.12.2012 - 19:41
Post #111

Dusza Towarzystwa

Notatnik

I dorzucę słówko.

Można na pieniądz patrze jeszcze z innej strony. Właściwie, dokładniej mówiąc, nei na pieniadz, a na emocje jaki wywoluje jego posiadanie, czy nie posiadanie. Nie da sie yc biednym w kraju, czy spolecznosci, gdzie wszsytko byloby (czy jest) za wdziecznosc i z powodzeniem cala spolecznosc funkcjonuje bez pieniadza, albo z czyms, co go zastepuje, ale przede wszsytkim z zyczliwoscia i bez checi zysku na kims, czyli wyzysku. Ale... jesli nie byloby tych, co wyzyskuja, nikt nie moglby byc ofiarą... <lipa nie z tej ziemi> Jaki to teatr, bez aktorow, jakie przedstwienie w niepelnym skladzie? Jak? Ktos musi byc tym zlym, zeby ktos moglby byc lepszy.
Gra za grą, grę pogania.

Nie da się zmienic, tego czego tak naprawde ktos nie cche zmienic w swoim mysleniu. Wojna normalnie jest nieunikniona, jesli ktokolwiek czuje sie zagrozony i chce sie bronic... itp.

Kurwy? Jakie? To normalne dziewczyny, ktore korzystaja z zycia. Nie wiedzieliscie? Te, uzaleznione od swoich oprawcow, sa jak w pulapce i walcza o swoje zycie niemal kazdego dnia, ... ale dopoki sa klienci (niby normalniejsi niz one, czy ich oprawcy), beda mialy kogo "obslugiwac"...

Darku S. Chciałbys wiedziec, co najbardziej upodla? ... Ani pieniadze, czy ich brak i chec ich posiadania z checia przezycia, ani slowo, czy z plunieciem przez ramie przez babcie, codziennie naginajaca do kosciola, czy tez bez, ... a zwyczajny, w licznych odmianach: Strach.

Ma wielkie oczy i potrafi upodlic, jak nic innego.

Pozdrawiam. MagdalenaK.

+Quote Post
Pavveł
post 29.12.2012 - 20:34
Post #112

Notatnik

Brawo! Popieram, zgadzam się, dokładnie...

+Quote Post
makyo
post 29.12.2012 - 23:20
Post #113

Dusza Towarzystwa

Kyrwa ma bardzo szerokie znaczenie i nie oznacze jedynie prostytutki. W zasadzie kurwa oznacza człowieka, który dla pieniędzy zrobi wszystko. Prostytutka może być kurwą (kiedy się sprzedaje dla kasy, bo wie że tak szybo i łatwo może zarobić, albo bo po prostu to lubi (seks lubią prawie wszystcy:) ). Prostytutka która nie jest kurwą, prostytuuje się bo jest do tego zmuszona (albo siłą, albo sytyacją życiawą). Inne przykady kurestwa to znamy z życia codziennego. Kurestwem jest robienie ludzi w chuja dla pieniędzy. Przykre ale prawdziwe.

Pavveł, oddychaj...:)

To co mówisz to mi przypomina akcje z USA. Są strzelaniny i chcą odebrać ludziom prawo do posiadania broni. Pistoletem można zabić czy to znaczy, że pistoety są złe???

W UK jest zakaz noszenia noży. Nożem można zabić. Czy to znaczy, że noże są złe?

W Polsce zakazane są narkotyki. Od narkotyków można się uzależnić i umrzeć. Czy to znaczy, że narkotyki są złe?

W Szwecji ograniczony jest dostęp do alkoholu (np, jeden monopolowy w mieście czynny do 18 czy tam do 19). Czy to znaczy że alkohol jest zły?

W niektórych krajach arabskich zabroniono kobietom chodzenia z odsłoniętą twarzą. Czy kobiece twarze są złe?

Pavveł, co jest dobre a co złe? Tobie o tym decydować? Prawie każdym penisem można zgwałcić kobietę. Czy penisy są złe i powinno się ich zakazać?

Czy narkotyki nie pomagały otwierać się ludziom na ducha od tysięcy lat???

Czy broń palna nie służy do obrony ludzkiego życia???

Czy siusiak nie słyży do siusiania i do dawania życia?

Czy nożem nie smaruje się chleba?

Ty masz rozum i co zrobisz z pieniędzmi to Twoja sprawa. NA tym świecie żyją miliony pięknych istot duchowych, które każdego dnia wykorzystują pieniądze, żeby pomagać innym pieknym istotom duchowym. Nie zapominaj o tym.

Kawałek papieru to nie jest idealny symbol wymiany energii, ale skora na dzień dzisiejszy nie mamy innego to musisz z tym żyć.

Projek Venus (i wiele podobnych) to piękna sprawa i za kilka/kilkanaście lat będziemy żyć w podobnym systemie (bo jeśli nie, to nie będziemy żyć wcale:P ).

I jeszcze pytanie, skoro wiedziaeś, że tu są takie warunki (kasa, wyzysk itp.) to po co się tu wcieiłeś??? Może było tak, że wiedziałeś, że tu jest chujowo i wiedziaeś, że możesz swoim życiem pomóc w zmianie tego chujowego systemu...:)

A wiara, że żyjemy w systemie kapitaistycznym jest taka se:) Rok ma 12 miesięcy. Musisz pracować około 2 miesiące, żeby zapłacić same podatki. To nie kapitalizm tylko NIEWONICTWO.

Zobacz jak ludzie żyją. Jakie są relacje międzyludzkie. Porozbijane rodziny, bo ludzie nie mają da siebie czasu, bo muszą np. pracowac za granicą. Robota, sen, robota. Na wakacje kasy nie ma itd. Słabizna. Młodzi ludzie sobie radzą, ale zobaczcie na starszych... TV, piwko, robota, jedzenie, sranie i dużo nerwów, że kasy mało a wszystko drożeje...

Piszesz o pieniądzach. Pieniądze w tej chwili nie mają już żadnej watości(dawniej miały równowartość w złocie, teraz już tak nie jest). To co dostajesz za swoją pracę to kasa wirtualna:) śmieszne, nie? Nie dość, że jesteśmy cyckani z ciężko zarobionej kasy, to jeszcze ta kasa nie ma żadenej wartości. Wszyscy żyją na kredyt:) Całe państwa.

To o jakich pięniądzach my tu mówimy. System monetarny w tej chwili to już tylko iluzja. Jedyne co nie jest iluzją to nasza praca i energia, którą w nią wkładamy.

A ten tekst Pana Darka:) Spodziewałem się czegoś na poziomie, a tu jakiś Waldek Kiepski wyskoczył:)

Ghost, nie bój nic! Jeśli taka Twoja wola to będziemy kasować tylko reptyli.

:D Ciągle mi się zapomina, że się nie znamy i ludzie mogą faktycznie brać poważnie to co ja piszę:) ŁOlaboga..!

+Quote Post
stray.ghost
post 29.12.2012 - 23:53
Post #114

Dusza Towarzystwa

CYTAT(makyo @ 29.12.2012 - 23:20) *
Kyrwa ma bardzo szerokie znaczenie i nie oznacze jedynie prostytutki...

A korporacyjnego ss-mana też można w przenośni określić mianem alfonsa.

...To co dostajesz za swoją pracę to kasa wirtualna:) śmieszne, nie? Nie dość, że jesteśmy cyckani z ciężko zarobionej kasy, to jeszcze ta kasa nie ma żadenej wartości... System monetarny w tej chwili to już tylko iluzja...

Ja za tą bezwartościową kasę ciągle jeszcze kupuję żarcie i płacę nią czynsz. Aż boję się pomyśleć co będzie, jak przestanę żyć w tej "iluzji" :))

+Quote Post
Deimond
post 30.12.2012 - 01:08
Post #115

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Moja dusz pragnie grać na gitarce za 10 tysiaków jak i na hang drumie ( http://www.hang-music.com/ )prawie nie do dostania ze szwecji.
Stać mnie na to ale się okazuje że nie każdy może kupić taki hang drum- bo to oceniaja Ci co go produkują ręcznie :/
Rozwój duchowy jest na sprzedaż od zarania dziejów.
Jak widać czasem nie za pieniądze:/

+Quote Post
makyo
post 30.12.2012 - 01:13
Post #116

Dusza Towarzystwa

A inni kupuja samochody, mieszkania, paliwo, leki... i? I skoro państwo jest w stanie zbańczyć to i obywatele również.

Dlaczego mamy płacić za życie na tej planecie? Rodzimy się tu i ona nalezy do nas tak jak my do niej. Skoro Ziemia jest wspólna to dla czego muszę płacic za jej zasoby(np. woda?). Dlaczego jak chcę sobie posadzić pyry to muszę kupić rolę?

Skoro energia jest darmowa w całym kosmosie, to dla czego jestem zmuszony palić węgiel, ropę i gaz? Dlaczego muszę niszczyć lasy? I dla czego mi się wmawia, że powoduję efekt cieplarniany? Dlaczego skoro można wyleczyć każdą chorobe to sprzedaję się ludziom nieskuteczne leki za kupę siana? Dlaczego technoogia, dzięki której to wszystko mogło by być dostepne wszyskim ludziom za darmo jest trzymana w zamknieciu? O ch.. chodzi? :/

Wczoraj podawały w TV, że jakiemuś kolesiowi lekarze uratowali oko. Najpierw wyrwali mu ząb, potem wszepili mu go w policzek. Jak ząb pokrył się jego tkankami to wywiercili w nim otwór i wszepili mu go w oko. To ma być jakaś drwina???
Super, że koleś może widzieć, ale mamy taką technologię, że można by mu oko nowe zrobić a nie wszczepiać ząb w oko. Ja mam skakać z radości bo sie im udało? KPINA!!!:)

Jak długo mamy jeszcze znosić ten cyrk?:P

+Quote Post
Deimond
post 30.12.2012 - 01:22
Post #117

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Do wczoraj myślałem że szczepionki przeciw grypie to ściema i skok na kasę - a może jednak okazało by się że to strata dla koncernów farmaceutycznych które sprzedają leki na objawy a nie chorobę.

Inna sprawa ze nigdy sie nie szczepiłem i każdą grypę przechodzę naturalnie i nie choruje zbyt często bo organizm z każdą taką choroba się sam uodparnia.

to tak a propo cyrku sprzedajnego - trzeba umieć to ocenić .

+Quote Post
.
post 30.12.2012 - 12:57
Post #118

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(makyo @ 30.12.2012 - 01:13) *
A inni kupuja samochody, mieszkania, paliwo, leki... i? I skoro państwo jest w stanie zbańczyć to i obywatele również.

Dlaczego mamy płacić za życie na tej planecie? Rodzimy się tu i ona nalezy do nas tak jak my do niej. Skoro Ziemia jest wspólna to dla czego muszę płacic za jej zasoby(np. woda?). Dlaczego jak chcę sobie posadzić pyry to muszę kupić rolę?

Skoro energia jest darmowa w całym kosmosie, to dla czego jestem zmuszony palić węgiel, ropę i gaz? Dlaczego muszę niszczyć lasy? I dla czego mi się wmawia, że powoduję efekt cieplarniany? Dlaczego skoro można wyleczyć każdą chorobe to sprzedaję się ludziom nieskuteczne leki za kupę siana? Dlaczego technoogia, dzięki której to wszystko mogło by być dostepne wszyskim ludziom za darmo jest trzymana w zamknieciu? O ch.. chodzi? :/

Wczoraj podawały w TV, że jakiemuś kolesiowi lekarze uratowali oko. Najpierw wyrwali mu ząb, potem wszepili mu go w policzek. Jak ząb pokrył się jego tkankami to wywiercili w nim otwór i wszepili mu go w oko. To ma być jakaś drwina???
Super, że koleś może widzieć, ale mamy taką technologię, że można by mu oko nowe zrobić a nie wszczepiać ząb w oko. Ja mam skakać z radości bo sie im udało? KPINA!!!:)

Jak długo mamy jeszcze znosić ten cyrk?:P

A nie słyszałeś jeszcze o psychopatach w rządach świata, w wojsku i o korupcji nauki?

+Quote Post
Pavveł
post 30.12.2012 - 16:21
Post #119

Notatnik

Pavveł, oddychaj...:)

To co mówisz to mi przypomina akcje z USA. Są strzelaniny i chcą odebrać ludziom prawo do posiadania broni. Pistoletem można zabić czy to znaczy, że pistoety są złe???

W UK jest zakaz noszenia noży. Nożem można zabić. Czy to znaczy, że noże są złe?

W Polsce zakazane są narkotyki. Od narkotyków można się uzależnić i umrzeć. Czy to znaczy, że narkotyki są złe?

W Szwecji ograniczony jest dostęp do alkoholu (np, jeden monopolowy w mieście czynny do 18 czy tam do 19). Czy to znaczy że alkohol jest zły?

W niektórych krajach arabskich zabroniono kobietom chodzenia z odsłoniętą twarzą. Czy kobiece twarze są złe?

Pavveł, co jest dobre a co złe? Tobie o tym decydować? Prawie każdym penisem można zgwałcić kobietę. Czy penisy są złe i powinno się ich zakazać?

Czy narkotyki nie pomagały otwierać się ludziom na ducha od tysięcy lat???

Czy broń palna nie służy do obrony ludzkiego życia???

Czy siusiak nie słyży do siusiania i do dawania życia?

Czy nożem nie smaruje się chleba?

Ty masz rozum i co zrobisz z pieniędzmi to Twoja sprawa. NA tym świecie żyją miliony pięknych istot duchowych, które każdego dnia wykorzystują pieniądze, żeby pomagać innym pieknym istotom duchowym. Nie zapominaj o tym.

Kawałek papieru to nie jest idealny symbol wymiany energii, ale skora na dzień dzisiejszy nie mamy innego to musisz z tym żyć.

Projek Venus (i wiele podobnych) to piękna sprawa i za kilka/kilkanaście lat będziemy żyć w podobnym systemie (bo jeśli nie, to nie będziemy żyć wcale:P ).

I jeszcze pytanie, skoro wiedziaeś, że tu są takie warunki (kasa, wyzysk itp.) to po co się tu wcieiłeś??? Może było tak, że wiedziałeś, że tu jest chujowo i wiedziaeś, że możesz swoim życiem pomóc w zmianie tego chujowego systemu...:)

A wiara, że żyjemy w systemie kapitaistycznym jest taka se:) Rok ma 12 miesięcy. Musisz pracować około 2 miesiące, żeby zapłacić same podatki. To nie kapitalizm tylko NIEWONICTWO.

Zobacz jak ludzie żyją. Jakie są relacje międzyludzkie. Porozbijane rodziny, bo ludzie nie mają da siebie czasu, bo muszą np. pracowac za granicą. Robota, sen, robota. Na wakacje kasy nie ma itd. Słabizna. Młodzi ludzie sobie radzą, ale zobaczcie na starszych... TV, piwko, robota, jedzenie, sranie i dużo nerwów, że kasy mało a wszystko drożeje...

Piszesz o pieniądzach. Pieniądze w tej chwili nie mają już żadnej watości(dawniej miały równowartość w złocie, teraz już tak nie jest). To co dostajesz za swoją pracę to kasa wirtualna:) śmieszne, nie? Nie dość, że jesteśmy cyckani z ciężko zarobionej kasy, to jeszcze ta kasa nie ma żadenej wartości. Wszyscy żyją na kredyt:) Całe państwa.

To o jakich pięniądzach my tu mówimy. System monetarny w tej chwili to już tylko iluzja. Jedyne co nie jest iluzją to nasza praca i energia, którą w nią wkładamy.

A ten tekst Pana Darka:) Spodziewałem się czegoś na poziomie, a tu jakiś Waldek Kiepski wyskoczył:)

Ghost, nie bój nic! Jeśli taka Twoja wola to będziemy kasować tylko reptyli.

:D Ciągle mi się zapomina, że się nie znamy i ludzie mogą faktycznie brać poważnie to co ja piszę:) ŁOlaboga..!

Heh, na początku wypowiedzi stajesz za pieniądzem, a potem sam dajesz argumenty przeciw niemu :]
Co do noża, to już wcześniej pojawił się taki argument, tylko że z młotkiem, i na niego odpowiedziałem.
Kamiloobe napisał: "To tak samo jak z młotkiem. Młotek nie jest ani dobry, ani zły, Służy do wbijania gwoździ, ale ktoś może nim zatłuc inna osobę. Czy to czyni młotka złym? NIE! To czyni złym osobę jego używającą."
A ja odpisałem mu na to: "To nie tak samo, jak z młotkiem. Młotek jest głupi i sam. Pieniądz należy do zaprojektowanej struktury i nigdy nie jest takim zamkniętym układem jak piszecie, że ktoś sprzedaje, ktoś kupuje i tyle, na tym się kończy. Nie! To zawsze ciągnie za sobą dużo szersze skutki, dużo większe ruchy rynku i nie tylko, a oprócz tego losy materialne, a poniekąd i niematerialne ludzi."

Coś a propos naszego systemu, który ma bardzo dużo wspólnego z pieniądzem:

Pozdro! :)

+Quote Post
turysta49
post 30.12.2012 - 16:43
Post #120

Dusza Towarzystwa

Jak ktoś ma za dużo, to mogę podać swój paypal ;-)
Każda duża lub większa kwota - mile widziana :-D

Ciekawe ilu z tych krzykaczy odważyłoby się zamanifestować swoje przekonania w praktyce.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 30.12.2012 - 16:47
Post #121

Dupa Towarzystwa

Ja mam farta bo mi starzy zostawili chatę. Teraz tylko kupno działki za miastem za kredycik, za mieszkanko wybudować domek drewniany i w ogródku pod lasem na łonie natury kontrolować system:)

+Quote Post
turysta49
post 30.12.2012 - 16:59
Post #122

Dusza Towarzystwa

Aż łono natury dostanie czkawki ;-)

+Quote Post
Pavveł
post 30.12.2012 - 17:16
Post #123

Notatnik

CYTAT(turysta49 @ 30.12.2012 - 16:43) *
Ciekawe ilu z tych krzykaczy odważyłoby się zamanifestować swoje przekonania w praktyce.

Turysta49, trudno całkiem, bo wylądowałoby się pod mostem i nic dalej nie zdziałało i co to za robota. Podobnie jak być milionerem i rozdać milionowi biednych po złotówce. Ani oni się nie wzbogacą, a Ty tylko niepotrzebnie staniesz się kolejnym biedakiem. Lepiej działać z łbem i ten milion zainwestować tak, aby się biednym inwestycja przydała w jakiś sposób. Podobnie tutaj. Samemu trzeba ustawić sobie granicę. Np. taką, że rzeczy związane z duchem, z wewnętrznymi przekonaniami, zasadami, nie sprzedaję i nie uzależniam od pieniędzy. Bo z definicji dobry uczynek jest za darmo. Inaczej to nie dobry uczynek, a interesowność i gówno za przeproszeniem z dobroci zostaje. Stawiając taką granicę, i podtrzymując pewne wartości tam, gdzie nas na to stać, w ten sposób możemy konstruktywnie, subtelnie, nie od razu, niebezpośrednie, ale w szerszej perspektywie z mocnym "pierdolnięciem", jak wielka fala nie do zatrzymania, zmienić świat na lepsze ;))

+Quote Post
turysta49
post 30.12.2012 - 17:20
Post #124

Dusza Towarzystwa

Pitu pitu. :-D

+Quote Post

6 Stron V  « < 4 5 6
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park