oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Duchowy Rozwój Nie Powinien Być Na Sprzedaż
turysta49
post 25.12.2012 - 11:32
Post #43

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Dalej umyka sedno sprawy. Zielarz - nawet jeśli powybierasz najlepsze receptury, to zwróć uwagę że: a) wykonałeś kawał pracy żeby wybrać jakieś receptury (a to zajęło czasu), i b) jeśli jesteś dobrym fachowcem - to twój fach jest w cenie, bo wybrałeś dobre receptury a nie byle jakie, że sie ludziska zielone porobią.

Za to należy się zapłata, w takiej czy innej formie, chyba że uprawiasz to jako hobby na boku, albo robisz jakiś magnes na klienta wokół innych płatnych usług.

Problem zaczyna się wtedy, gdy a) nie jesteś jakimś za specjalnym fachowcem, albo b) jeśli budujesz wokół siebie fikcyjny wizerunek kogoś najnaj albo c) jeśli budujesz rynek w oparciu o "psychologiczna manipulację" mówiąc ogólnikowo (jak ktoś pamięta znaną firmę Amway, to resztę sobie dopowie).

(swoją drogą, jak tak patrzę na youtubowe noblowe filmy, to widzę młodego, raczej sfrustrowanego człowieka, z jakimś takimś gniewem do świata; aktora który próbuje robić dobrą minę do kiepskiej gry).

I jeszcze jedno. Kiedyś zapłatą była wymiana - dostałbyś bochenek chleba, miałbyś z czego żyć. Ale nie miałbyś wyboru - bierz co dają albo wij się jak piskorz. Dzisiaj - dostajesz kasę, czyli coś co możesz wymienić na bochenek chleba - albo na coś innego. Czy nie lepiej się wymieniac czymś, co daje więcej opcji wyboru?
Go to the top of the page

+Quote Post
Jarzyn44
post 25.12.2012 - 12:45
Post #44

Dusza Towarzystwa

Może dostanę za te słowa bana, ale muszę to powiedzieć - nie przepadam za Noblem, kiedy zakładałem konto nie wiedziałem że to Jego forum, potem starałem się go ignorować (co zrobię i teraz), już 4zł za rejestrację nieco mnie zniesmaczyło- ale zgodziłem się, dzięki temu na forum jest porządek. Noble nie rozróżnia nawet OBE od LD (można to wywnioskować z jego filmików), pogódźcie się z tym - Noble jest biznesmenem, nie mistrzem.
Nie cierpię komercjalizacji, związanej z rozszerzonym dostępem jednostki (często jedynie udawanym) do świata duchowego. Pomieszało się Wam w głowie, OOBE stało się produktem, ideologią, religią- dlatego nie podobały mi się pomysły w stylu "Koszulki OOBE", nie lubię religii - jestem zawziętym "lennonistą" - istnieje świat duchowy, a śmierć jest jak "niczym więcej jak przejściem z jednego samochodu do drugiego", ale religie to jedynie skomercjalizowane, bezcelowe w 100% ziemskie i fizyczne instytucje- które po jakimś czasie same nie wiedzą po co powstały. Ziemia jest okrągła, woda wrze w 100 stopniach Celcjusza, przyśpieszenie ziemskie wynosi ~9,87 m/s^2, świat duchowy istnieje - robienie interesu z istnienia świata duchowego jest równie fałszywe i bezcelowe jak wszelkie próby robienia pieniędzy z faktu krągłości Ziemi. Kto robi biznes z oświecenia, ten sam daje świadectwo tego że sam nie jest oświecony. Radzę więc po prostu ignorować Nobla, i pozostać na forum dla siebie i dla ludzi z którymi możemy tutaj dyskutować- wszyscy za to zapłaciliśmy.
Może dostanę bana, ale nie było by to w porządku - nie złamałem regulaminu.
Pozdrawiam

+Quote Post
Deimond
post 25.12.2012 - 12:52
Post #45

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No tak - ale co gdy osoba która robi kurs nie twierdzi że jest to forma rozwoju duchowego - albo że jest to trening nauki świadomego śnienia niezwiazanego z życiem po życiu - a jedynie z własną psychiką ?
Czyż te wszystkie argumenty odnośnie duchowości nie upadają.
To tak jak z wiarą katolicką - wielu tu na nia pluje i nie zastanawia się że obraża tym samym tych co wierzą.
Więc czemu nie miało by to działać w odwrotną stronę ? widać niektórych to tak samo boli.

+Quote Post
bielik110
post 25.12.2012 - 13:12
Post #46

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Jarzyn44 @ 25.12.2012 - 12:45) *
Może dostanę za te słowa bana, ale muszę to powiedzieć - nie przepadam za Noblem, kiedy zakładałem konto nie wiedziałem że to Jego forum, potem starałem się go ignorować (co zrobię i teraz), już 4zł za rejestrację nieco mnie zniesmaczyło- ale zgodziłem się, dzięki temu na forum jest porządek. Noble nie rozróżnia nawet OBE od LD (można to wywnioskować z jego filmików), pogódźcie się z tym - Noble jest biznesmenem, nie mistrzem.
Nie cierpię komercjalizacji, związanej z rozszerzonym dostępem jednostki (często jedynie udawanym) do świata duchowego. Pomieszało się Wam w głowie, OOBE stało się produktem, ideologią, religią- dlatego nie podobały mi się pomysły w stylu "Koszulki OOBE", nie lubię religii - jestem zawziętym "lennonistą" - istnieje świat duchowy, a śmierć jest jak "niczym więcej jak przejściem z jednego samochodu do drugiego", ale religie to jedynie skomercjalizowane, bezcelowe w 100% ziemskie i fizyczne instytucje- które po jakimś czasie same nie wiedzą po co powstały. Ziemia jest okrągła, woda wrze w 100 stopniach Celcjusza, przyśpieszenie ziemskie wynosi ~9,87 m/s^2, świat duchowy istnieje - robienie interesu z istnienia świata duchowego jest równie fałszywe i bezcelowe jak wszelkie próby robienia pieniędzy z faktu krągłości Ziemi. Kto robi biznes z oświecenia, ten sam daje świadectwo tego że sam nie jest oświecony. Radzę więc po prostu ignorować Nobla, i pozostać na forum dla siebie i dla ludzi z którymi możemy tutaj dyskutować- wszyscy za to zapłaciliśmy.
Może dostanę bana, ale nie było by to w porządku - nie złamałem regulaminu.
Pozdrawiam

Masz rację:) z twojego punktu widzenia jest dokładnie tak jak napisałeś:)

Ale czy poznałeś punkt widzenia Roberta:) czy poznałeś jego pogląd,jego świat:)jego marzenia
Jak sam wiesz,życie na początku nie jest takie proste,walczymy sami z sobą(ze światem)
szukamy Boga,miłości,poczucia spełnienia,szukamy wartości która da nam odetchnąć:)

Teraz pasowałoby zadać pytanie czy Ja patrząc na moje dotychczasowe postępowanie,mogę oceniać czyjeś postępy(wanie):)czy Ja postępuję właściwie według moich przekonań:)
Czy jestem już perfekcyjny,bym mógł oceniać,osądzać innych:)

Na to pytanie niech każdy sobie sam odpowie:)

Każdy z nas jest idealny,nie powtarzalny wyjątkowy:) czasami postępujemy chujowo:)
Ale po to tu jesteśmy aby się obudzić,i Wznieść Swą Duszę Chen Wysoko:)

pozdrawiam

+Quote Post
makyo
post 25.12.2012 - 14:44
Post #47

Dusza Towarzystwa

"Stawiasz rozwój świadomości na tej samej półce co karton z mlekiem"

TAK! Bo Twoja świadomośc i ten karton to jedno:) Ciężko pojąć co nie?

Ja tu widzę zawiść i tyle. Nikomu do tego co kto sprzedaje (jeśi nikomu nie robi krzywdy). Jak się sprzedaje ciało i seks we wszystkich reklamach to jest super, ale jak się sprzedaje ducha to jest BE???

Jak musowo płacisz na fundusz kościelny to kupujesz duchowość? Jak ktoś daje na składkę to kupuje miejsce w raju??? Ja nie daję, ale dla czego mam komuś zabraniać płacenia?

:P

+Quote Post
Zbyszek
post 25.12.2012 - 17:49
Post #48

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

E spoko ludziska, duchowy rozwoj jest za darmoche, trzeba przysiasc nad skopiowanymi ksiazkami bez zgody autorow, z chomika i smigiem sie poleci. Poczytac troche, posiedziec na krzesle, kupionym przez mame i hola do nieba.
Noble jest jednym z wykonawcow zlozonego projektu, Osoby te za wspolnie wykonana prace, chca dosta wynagrodzenie. A tak, zyski Noble nie sa najwieksze w calej tej inicjatwywie. A kto jeszcze ? A nie jestem jasnowidzem:)))
Pozdro wiec badacze i odkrywcy na wlasna reke. Przecie to proste , siadasz byle jak i gdzie badz, wzywasz Boga i hopla, sie rozwijasz.
Wezwiesz Jezusa , zaraz przyleci. Wezwiesz Darusa , zaraz przyleci. No i mnie mozna wezwac, polece w te pedy, smiegiem przez sekunde pojawie sie przy tobie, no jesli potrzebujesz pomocy. A co zrobie ,jak wyglada moje branie do nieba? haha, lepiej nie pytaj:))

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 25.12.2012 - 17:59
Post #49

Dupa Towarzystwa

Jakbym za swoje rady ziołolecznicze miał brać kase to wolałbym tej wiedzy nigdy nie zdobyć. Takie mam podejście. Dla mnie podziękowanie i pomoc to najwiekszy "zarobek":)

Może po prostu jestem oświecony:)

+Quote Post
Zbyszek
post 25.12.2012 - 18:04
Post #50

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

ta a na kubki za punkty jestes łasy a ile natrolowales przez lata, tez masz na karbie

+Quote Post
masa
post 25.12.2012 - 19:21
Post #51

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Podaruje oświecenie za darmo. Kto bierze?

+Quote Post
zupełniezielony
post 25.12.2012 - 21:20
Post #52

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ok, więc 300 zł za oświecenie to nie wiele?
Więc co powiecie o ludziach, bez których tego wszystkiego by nie było? Budda, Rinpocze, Robert Monroe? Czy oni kazali sobie za coś płacić? Nie, wręcz przeciwnie. Rinpocze ginęli w mękach za to, że oświecali innych. Ok, Monroe wydał książkę, ale jestem w 100% pewien, że gdyby istniał inny bezpłatny środek przekazu, to wykorzystałby on go nawet dopłacając. Poza tym zainwestował mnóstwo kasy w Monroe Institute. Owszem, nagrania są płatne, ale nie Jego, lecz badaczy tam działających.
Więc proszę, mogę dostać bana, ale Roberciku, czekamy na twój ruch w tym temacie.

+Quote Post
Pavveł
post 25.12.2012 - 21:42
Post #53

Notatnik

Szkoda gadać -.-' ...

Jeden sprzedaje "dobre" uczynki za niemałe pieniądze...

... drugi cieszy się z tego, myśląc że wymuszając skutek, jaki można doznać po pozytywnej przyczynie, spowoduje zaistnienie takiej przyczyny - mowa o całkowitej akceptacji, myśląc, że akceptując wszystko zbliża go to do nieba, podczas gdy jest obojętny na krzywdę ludzką... już nie pierwszy raz napiszę, że osądzanie nie równa się ocenianiu... pozytywne akceptowanie rzeczy polega na nieosądzaniu, ale to nie znaczy, że również na nieocenianiu... bez oceny bylibyśmy nieczułymi, nie umiejącymi współczuć, ani walczyć o cnoty robotami...

... trzeci woła o głos sumienia, o rozsądek, o dalekosiężne wejrzenie, a nie tylko krótkowzroczne i zostaje zgnojony za niedopasowanie się do systemu monetarnego i że zamiast tego kieruje się moralnością i duchem...

-.-'

... No i gdyby jeszcze sprzedawanoby coś, co jest trwałe, pewne, np. płacisz - wychodzisz... a tu masz tylko stek sugestii, opowiadań, które nie gwarantują wyjścia, do których musisz wyłożyć masę własnego wysiłku, a być może te filmiki jeszcze tylko przeszkodzą, niepotrzebnie programując umysł... być może te filmiki nie zawierają niczego nowego... albo płacisz myśląc, że to da Ci wyjście z ciała, a otrzymujesz tylko ileś informacji, które puszczają Cię na głęboką wodę, a dalej mówią "jakoś radź sobie sam dalej"... podobnie zresztą jak napisał tutaj Vamdou...

... a do tych, co obstają za słusznością płacenia i pobierania opłat... np. lekarze... jedni mimo tego dalej wykonują swoją pracę z powołania, inny robią to dla tylko dla pieniędzy... o skutkach nie muszę mówić... dalej kultywujcie pieniądz, traktujcie go jak boga, "o potężna energio wymiany!" -.-' a daleko zajdziecie... pierwsza lepsza wojenka wywołana przez pieniądze i dla pieniędzy stłamsi w Was ten kult pieniądza... bo to system autodestrukcyjny... nie straszę Was tutaj, ale uświadamiam... - i żeby nie było gadania nie na temat, czy mam rację, że tak z pewnością pouczam innych, odpiszę na zaś - racja zależy od tego, w jakim kierunku chce się podążać... jeśli wybraliście pieniądze, zastanówcie się, jakie są tego skutki... ja tylko mówię, że ten punkt odniesienia rzeczywistości nie prowadzi daleko... a dla tych co zaczną nawoływać do całkowitej akceptacji - akceptuję, jeśli ktoś to robi, niech sobie robi, nie zabronię mu, ale to nie znaczy, że muszę to pochwalać, albo się z tym zgadzać... dla Nobla może i dobrze, jak mu trochę kasiorki do kieszeni wpadnie, ale od istot kminiących trochę więcej chyba można wymagać trochę więcej... i może to go chwilowo uszczęśliwi, co nie zmienia faktu, że jest to takie, a takie i szersze skutki tego także są z góry określone i jeśli ktoś potrafi je przewidzieć, to wątpię, aby był z nich w pełni usatysfakcjonowany...

Pozdrawiam tych skłaniających się bardziej ku materializmowi i tych bardziej ku uduchowieniu. :) ^^

+Quote Post
masa
post 25.12.2012 - 21:59
Post #54

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Sru tu tu tu nawet z majtek można zrobić kilo drutu. Wybacz mi stary że cie nie czytam, uważam się za zajebiście inteligentnego, wiec takich nie czytam bo mnie niczym nie zadziwią. O zrozumieniu będziemy mówić i jeden drugiemu..... Dziękuję ci srutu tutu kilo drutu. A tak poważnie, poważnie to chciałbym każdy dzień zaczynać na nowo.

+Quote Post
Zbyszek
post 25.12.2012 - 22:14
Post #55

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

No dobra a zna sie ktos na forum na tym oswieceniu, bo mi jakos sie skisilo ostatnio i nie kapuje juz przez te pieniadze, co trzeba robic. A kij, zaplacilbym? Tylko czy ktos wie cos sensownego, poza tym zeby, no wiadomo za darmo, bo tez nie che mi sie placic. A kurde dam, ale zeby bylo warto!!

+Quote Post
Hydrino
post 25.12.2012 - 22:56
Post #56

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Polak Potrafi - Crowdfunding
Jak Bramini w Indiach, tak spece od rozwoju duchowego powinni się utrzymywać z datków.
Można wykorzystać Crowdfunding do zebrania kwoty potrzebnej na nagrania, a nawet na założenie Polskiego odpowiednika Instytutu Monroe, ale do tego potrzeba by wielu nagrań.

+Quote Post
Jarzyn44
post 26.12.2012 - 00:03
Post #57

Dusza Towarzystwa

"Ja nie daję, ale dla czego mam komuś zabraniać płacenia? "
Jestem ohydnym liberałem, oceniam ale, zakazywać- nie mam prawa, volenti non fit iniuria.

"ale co gdy osoba która robi kurs nie twierdzi że jest to forma rozwoju duchowego - albo że jest to trening nauki świadomego śnienia niezwiazanego z życiem po życiu - a jedynie z własną psychiką ?"

Wtedy to rzeczywiście trochę co innego- delikatna forma dilerki.

"To tak jak z wiarą katolicką - wielu tu na nia pluje i nie zastanawia się że obraża tym samym tych co wierzą."

W co wierzą ? Katolicy mają dziwne pojęcie słowa "wiara", używają jej jedynie jako hasła w swoich sloganach, samemu się nad nie zastanawiając. Nikogo nie opluwam, piszę co myślę, jestem skory do dyskusji, nie boję się przyznawać racji.

"E spoko ludziska, duchowy rozwoj jest za darmoche, trzeba przysiasc nad skopiowanymi ksiazkami bez zgody autorow, z chomika i smigiem sie poleci. Poczytac troche, posiedziec na krzesle, kupionym przez mame i hola do nieba. "

I tutaj najważniejsze- kim są Ci autorzy ? Jakie mieli predyspozycje ? - byli ludźmi! Tak samo jak Ty ! Trzeba czasu, usiądźcie, zamknijcie oczy,medytujcie i czekajcie aż czerń przed oczami zmieni się w żywe światło ! Medytujcie często, za każdym razem będziecie "isć" coraz głębiej. Poznawajcie na własną rękę, jeśli jesteś człowiekiem, spełniasz wszystkie warunki by samemu stać się potencjalnym autorem książki!
Pozdrawiam

+Quote Post
zupełniezielony
post 26.12.2012 - 09:26
Post #58

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Jarzyn44 @ 26.12.2012 - 00:03) *
"Ja nie daję, ale dla czego mam komuś zabraniać płacenia? "
Jestem ohydnym liberałem, oceniam ale, zakazywać- nie mam prawa, volenti non fit iniuria.

"ale co gdy osoba która robi kurs nie twierdzi że jest to forma rozwoju duchowego - albo że jest to trening nauki świadomego śnienia niezwiazanego z życiem po życiu - a jedynie z własną psychiką ?"

Wtedy to rzeczywiście trochę co innego- delikatna forma dilerki.

"To tak jak z wiarą katolicką - wielu tu na nia pluje i nie zastanawia się że obraża tym samym tych co wierzą."

W co wierzą ? Katolicy mają dziwne pojęcie słowa "wiara", używają jej jedynie jako hasła w swoich sloganach, samemu się nad nie zastanawiając. Nikogo nie opluwam, piszę co myślę, jestem skory do dyskusji, nie boję się przyznawać racji.

"E spoko ludziska, duchowy rozwoj jest za darmoche, trzeba przysiasc nad skopiowanymi ksiazkami bez zgody autorow, z chomika i smigiem sie poleci. Poczytac troche, posiedziec na krzesle, kupionym przez mame i hola do nieba. "

I tutaj najważniejsze- kim są Ci autorzy ? Jakie mieli predyspozycje ? - byli ludźmi! Tak samo jak Ty ! Trzeba czasu, usiądźcie, zamknijcie oczy,medytujcie i czekajcie aż czerń przed oczami zmieni się w żywe światło ! Medytujcie często, za każdym razem będziecie "isć" coraz głębiej. Poznawajcie na własną rękę, jeśli jesteś człowiekiem, spełniasz wszystkie warunki by samemu stać się potencjalnym autorem książki!
Pozdrawiam

Świetnie napisane, ktoś postarał się o rozwiązanie sprawy. Tak dalej, Jarzyn.

+Quote Post
Lila
post 26.12.2012 - 09:52
Post #59

Gość Rodziny
*

Trochę żenująca mi się wydaje cała ta dyskusja, wziął pieniądze, nie wziął, zarobi nie zarobi, co Was obchodzi jego portfel? Chłopak poświęca masę swego czasu na zgłębianie tematu, do kursu proponuje ileś tam godzin konsultacji ze sobą (nie wiem czy zauważyliście), jest dostępny by rozjaśniać wszelkie wątpliwości i pomagać osobom które się zdecydują na kurs, i co, ma robić to za nic, a do garnka wkładać wdzięczność ludzi? Daleko by na tym nie zajechał. Już i tak wystarczająco długo działał za darmo. Ja popieram jego działanie i wcale nie uważam żeby ta cena była przesadzona.

Kto ma z tym problem, niech zastanowi się czy nie jest to zawiść, że Noble pierwszy wpadł na taki pomysł, albo wewnętrzne poczucie że 'przecież wszystko mi się należy za darmo'.

Pewnie u części osób jest to też spowodowane niechęcią do samej idei pieniędzy, ale jak ktoś słusznie zauważył, są one dzisiaj nośnikiem energii i na pewno nie należy ich odrzucać.

+Quote Post
zupełniezielony
post 26.12.2012 - 10:53
Post #60

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Lila @ 26.12.2012 - 09:52) *
Trochę żenująca mi się wydaje cała ta dyskusja, wziął pieniądze, nie wziął, zarobi nie zarobi, co Was obchodzi jego portfel? Chłopak poświęca masę swego czasu na zgłębianie tematu, do kursu proponuje ileś tam godzin konsultacji ze sobą (nie wiem czy zauważyliście), jest dostępny by rozjaśniać wszelkie wątpliwości i pomagać osobom które się zdecydują na kurs, i co, ma robić to za nic, a do garnka wkładać wdzięczność ludzi? Daleko by na tym nie zajechał. Już i tak wystarczająco długo działał za darmo. Ja popieram jego działanie i wcale nie uważam żeby ta cena była przesadzona.

Kto ma z tym problem, niech zastanowi się czy nie jest to zawiść, że Noble pierwszy wpadł na taki pomysł, albo wewnętrzne poczucie że 'przecież wszystko mi się należy za darmo'.

Pewnie u części osób jest to też spowodowane niechęcią do samej idei pieniędzy, ale jak ktoś słusznie zauważył, są one dzisiaj nośnikiem energii i na pewno nie należy ich odrzucać.

Ok, Lilu, ale popatrz na mój wcześniejszy post. Ten o Rinpocze i Monroe.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 26.12.2012 - 10:59
Post #61

Dupa Towarzystwa

Aha. Czyli jak ktoś wpadł pierwszy na pomysł, aby sprzedać dziecko to czyni coś dobrego bo druga strona się cieszy?

Pytam. Czy Noble wymyślił techniki wyjscia z ciała? Czy sam opracował techniki relaksacji i koncentracji? Jeżeli tak to spoko, ale jeżeli nie to czerpie korzyści z czyjeś pracy. Tak najprościej.

Zbyszek mogę Ci oddać te kubki jak bardzo chcesz:) Są ludzie co tylko czytają i tacy co trollują bez opietania, ale to chyba nie powód, aby troli traktowac w sposób pogardliwy.

+Quote Post
Zbyszek
post 26.12.2012 - 11:19
Post #62

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

haha, Ziekarz a ja cie lubie i pisz co chesz, nie stracisz mojego szcunku i tak. Jesli obciazysz kuriski Cata umieraniem dzieci w afryce, tez sie bede do ciebie usmiechal. Ludzie rozdaja z serca dary, gdyz radocha jest ich zaplata, satysfakcja z dzielenia sie. Nie cenia sobie fors, gdyz jej nie potrzebuje, bo sam widze cenniejsze w duchu, niz kupke papierowych klakow. Problemem jest jakosc rozdawanych skarbow. Jakosc tych darowizn. Kiedys w dobroci serca ratowalem wrobla ze smietnika, wyciagnalem go i puscilem wkrzaki. Biedulka latac nie potrafil a ja go z gniazda wyciagnalem. Od tego czasu boje sie pomagac, czy ganic. Jedynie z jajem , wtedy gdy jest wesolo i nie wyrzadza sie krzywdy. Z kursikami, to nie wiem co o nich myslec, gdyz nie znam ich zawartosci, ale bronie ich autorow. Sam dostaje od niefizycznych wiedze, ktora staram sie dzielic ,ale widzisz nie da sie. Nie da sie, to co dostajemy dalej rozdawac. To duchowe ma konkretnego odbiorce i nie chce sie podzielic.
Zycze wszystkim by uslyszeli wenwetrznego opiekuna w fizyku i zdobyli wiedze za frajer. BY to sie spelnilo sporo trzeba zmienic we wlasnym nastawieniu. Trzeba umiec przyjmowac, cos co jest dostepne i chetnie dzielone. Piszmy lepiej jak sie dzielic , gdyz to jest sztuka i trudna umiejetnoscia a nie ze ktos chce forse, gdy nie wiemy jeszcze co on sprzedaje.

+Quote Post
Hydrino
post 26.12.2012 - 12:15
Post #63

Dusza Towarzystwa

Notatnik

O datkach napisane jest, ale to nie zmienia faktu że jak coś jest skuteczne to dam zarobić.
Ideały ideałami, a życie życiem.

+Quote Post

6 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park