|
|
![]() ![]() |
21.12.2012 - 21:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zauważyłem różnicę w świadomości w trakcie snu a świadomością w świecie realnym. Natężenie świadomości w czasie snu jest o wiele większe i widzi się wszystko inaczej, jednak po przebudzeniu nie pamięta się detali i myśli się że to było w odległej krainie.
Też tak macie? |
|
|
|
22.12.2012 - 12:18
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dokładnie tak
|
|
|
|
23.12.2012 - 21:45
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Tak jest! w danym momencie w świadomym śnie/oobe otoczenie jest niesamowicie realne i bardzo dobrze pamiętam to wrażenie podczas wyjść. Natomiast jak się wspomina, sięga się pamięcią do wyjścia to szczegóły się zamazują i wydaje się, że to tylko taka rozmyta kreacja senna.
|
|
|
|
23.12.2012 - 22:20
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ta różnica występuje nie tylko między świadomością w fizycznym świecie, a astralnym, ale także między jednymi wydarzeniami w świecie fizycznym, a drugimi... Mianowicie, gdy doświadczymy czegoś bardzo wzniosłego w świecie fizycznym, często zostają nam po tym tylko strzępki pamięci, które mają się dość kiepsko do faktycznego doświadczenia przeżywania tego w danej chwili...
Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Wydaje się, że tak :) Być w oklepanym już :p tu i teraz :] doceniać każdy moment, bo każdy jest inny... być świadomym, że każdy z tych momentów w znacznej mierze wygląda tak, jak my chcemy go widzieć - jeśli będziemy dopatrywali się w nim negatywów, to będzie nieprzyjemny, ale jeśli będziemy dopatrywać się w nim na siłę pozytywów i grzebać w pamięci, aby do czegoś go porównać, wtedy bywa, że tylko ograniczamy to doznanie... Dlatego rozwiązaniem jest nie szufladkować ostatecznie przeżywanych doznań, każde doceniać i przeżywać indywidualnie, przyglądać się im i szukać nowych wzorców... W ten sposób sprawiamy, że te doświadczenia bardziej zapadają w nas, a nie w pustych słowach, które próbują je opisać... A przede wszystkim na bieżąco zauważamy więcej szczegółów, nie próbując je szufladkować, wedle znanych nam słów i porównań z innymi doświadczeniami, przez co doświadczenie jest dużo żywsze, bardziej niezwykłe. Jeśli dobrze nauczymy się to robić między wydarzeniami w świecie fizycznym, wydaje mi się, że powinniśmy naturalnie móc zapamiętywać to, co się dzieje w świecie astralnym :) Mam taką nadzieję :) |
|
|
|
23.12.2012 - 22:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Co mi po internecie jak oobe jest swoistym międzyludzkim internetem.
Ja chcę tworzyć, mam pustkę przed sobą. :) Kolega do mnie pisał że miał wyjście i nawet nie wiedział że to sen. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |