oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Swiadomość We śnie A świadomość W Realu
Hydrino
post 21.12.2012 - 21:40
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Zauważyłem różnicę w świadomości w trakcie snu a świadomością w świecie realnym. Natężenie świadomości w czasie snu jest o wiele większe i widzi się wszystko inaczej, jednak po przebudzeniu nie pamięta się detali i myśli się że to było w odległej krainie.
Też tak macie?
Go to the top of the page

+Quote Post
Skrytobójca
post 22.12.2012 - 12:18
Post #2

Członek Rodziny

Notatnik

Dokładnie tak

+Quote Post
Tommi_J
post 23.12.2012 - 21:45
Post #3

Przyjaciel Rodziny

Tak jest! w danym momencie w świadomym śnie/oobe otoczenie jest niesamowicie realne i bardzo dobrze pamiętam to wrażenie podczas wyjść. Natomiast jak się wspomina, sięga się pamięcią do wyjścia to szczegóły się zamazują i wydaje się, że to tylko taka rozmyta kreacja senna.

+Quote Post
Pavveł
post 23.12.2012 - 22:20
Post #4

Notatnik

Ta różnica występuje nie tylko między świadomością w fizycznym świecie, a astralnym, ale także między jednymi wydarzeniami w świecie fizycznym, a drugimi... Mianowicie, gdy doświadczymy czegoś bardzo wzniosłego w świecie fizycznym, często zostają nam po tym tylko strzępki pamięci, które mają się dość kiepsko do faktycznego doświadczenia przeżywania tego w danej chwili...
Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Wydaje się, że tak :)
Być w oklepanym już :p tu i teraz :] doceniać każdy moment, bo każdy jest inny... być świadomym, że każdy z tych momentów w znacznej mierze wygląda tak, jak my chcemy go widzieć - jeśli będziemy dopatrywali się w nim negatywów, to będzie nieprzyjemny, ale jeśli będziemy dopatrywać się w nim na siłę pozytywów i grzebać w pamięci, aby do czegoś go porównać, wtedy bywa, że tylko ograniczamy to doznanie... Dlatego rozwiązaniem jest nie szufladkować ostatecznie przeżywanych doznań, każde doceniać i przeżywać indywidualnie, przyglądać się im i szukać nowych wzorców...
W ten sposób sprawiamy, że te doświadczenia bardziej zapadają w nas, a nie w pustych słowach, które próbują je opisać... A przede wszystkim na bieżąco zauważamy więcej szczegółów, nie próbując je szufladkować, wedle znanych nam słów i porównań z innymi doświadczeniami, przez co doświadczenie jest dużo żywsze, bardziej niezwykłe.
Jeśli dobrze nauczymy się to robić między wydarzeniami w świecie fizycznym, wydaje mi się, że powinniśmy naturalnie móc zapamiętywać to, co się dzieje w świecie astralnym :) Mam taką nadzieję :)

+Quote Post
Hydrino
post 23.12.2012 - 22:48
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Co mi po internecie jak oobe jest swoistym międzyludzkim internetem.
Ja chcę tworzyć, mam pustkę przed sobą. :)

Kolega do mnie pisał że miał wyjście i nawet nie wiedział że to sen.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park