|
|
![]() ![]() |
27.12.2012 - 14:59
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
SBaGen ma wadę, nie można ustawiać persetów na żywo. Tą niedogodność rozwiązuje BeeFree. Można nawet odpalić więcej niż jedno okienko na raz i łączyć dźwięki. Pozostaje czekać na odp. znawców tematu: Set.h'a albo Deimonda. Ja dopiero zaczynam swą przygodę w programowaniu C++ :/. |
|
|
|
27.12.2012 - 15:11
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
C++ to dla mnie czarna magia, ale mam na koncie parę skryptów w Ruby.
Dodam bębny do Hemi-Sync. |
|
|
|
27.12.2012 - 15:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mam info, że do wypuszczenia finalnych aplikacji z serii BeeOne na rynek (m.in. te co na youtubie są pokazane) - zostało jeszcze do wykończenia kilka drobiazgów. Ponoć jest do rozwiązania jakaś "dopuszczalna ale czasem niewygodna niedokładność" związana z automatyką w DAWs'ach (automatyka to coś dla tych, którym brakuje linii czasu a'la BWGen), plus aktualizacja systemu "wstrzykiwania" częstotliwości o nowe funkcje. Kiedy - jak będzie na to chwila wolnego czasu.
Dobra nowina jest taka, że być może te programy będą darmowe, z racji sponsorowania projektu - do czego można dołączyć (chyba nawet jakiś czas temu dostałem na ten temat mailing). Druga dobra nowina jest taka, że autor planuje zrobić wielokanałowy system biofeedbacku, dodatkowo z funkcjami Pszczółki, komunikacją sieciową (ty siedzisz po jednej stronie internetu, a ktoś po drugiej stronie cię monitoruje i na tej podstawie dostraja np. dźwięki) i obsługą kilku osób na raz. Ponoć EEG nie jest konieczne i tu jestem skłonny się zgodzić; jest cały szereg łatwo dostępnych parametrów fizjologicznych (nie tylko GSR), które odzwierciedlają to, co się dzieje, a EEG to i tak nie to samo co tomografia czy rezonans magnetyczny. Taki grupowy biofeedback z obsługą sieci to byłaby rewelacyjna sprawa. |
|
|
|
27.12.2012 - 15:49
|
|
|
Ponoć EEG nie jest konieczne i tu jestem skłonny się zgodzić; jest cały szereg łatwo dostępnych parametrów fizjologicznych (nie tylko GSR), które odzwierciedlają to, co się dzieje, a EEG to i tak nie to samo co tomografia czy rezonans magnetyczny. Taki grupowy biofeedback z obsługą sieci to byłaby rewelacyjna sprawa. Parametrów fizjologicznych? Jakich? Na razie nie jestem tak głęboko w temacie, ale chyba cuś o tym poczytam. |
|
|
|
27.12.2012 - 15:54
|
|
|
Parametrów fizjologicznych? Jakich? Na razie nie jestem tak głęboko w temacie, ale chyba cuś o tym poczytam. Z rzeczy które mi do głowy przychodzą na teraz: rezystancja/przewodność skóry, potencjały elektryczne i polaryzacja napięcia, temperatura palców, tętno i zmienność rytmu serca (HRV), ciśnienie (i dotlenienie krwi? coś z podczerwienią z tego co pamiętam), oddech (spirometria zdaje się to się zwie), ideomotoryka i napięcie mięśniowe, ruchy gałek ocznych (teraz to z myszki optycznej można zrobić nawet). Ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły? |
|
|
|
27.12.2012 - 16:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
BeeFree nie zawiera generatora szumu, w wersji finalnej przydało by się żeby było.
|
|
|
|
27.12.2012 - 17:29
|
|
|
https://hotfile.com/dl/186280971/bb27caf/Hemi_Sync.mp3.html
Hemi Sync + Bębny Użyłem BeeFree, otwartego w trzech okienkach. Próbki po 15 minut. 120 i 300 na 4 Hz, 490 na 16 Hz. Całe nagranie ma 1 godzinę. |
|
|
|
27.12.2012 - 20:31
|
|
|
Hey faceci, a nie lepiej wykorzystac juz istniejace nagrania Hemi-Sync? (np Monroe'a lub innych).
Bo jesli to co sami zrobicie bedzie nieskuteczne to znaczy ze nie bylo sensu tego robic. Ale jesli bedzie 'skuteczne' to jeszcze gorzej : po co samemu sobie grzebac w mozgu..?? |
|
|
|
27.12.2012 - 20:53
|
|
|
Ja to bym chciał Hemi przetłumaczyć na polski. :D
|
|
|
|
28.12.2012 - 11:38
|
|
|
Masz - spraw sobie to. Niedrogie jak na 4 godziny nagrań, brzmieniowo podobne do hemików, daje niezłego kopa i nie wymaga tłumaczenia bo bez gadania jest.
|
|
|
|
28.12.2012 - 17:17
|
|
|
Moje nagranie ma całkiem niezły potencjał, ale nie czuję się zmęczony w dzień.
|
|
|
|
28.12.2012 - 21:26
|
|
|
Hydrino - twoje nagranie będzie znane głównie z tego, że jego skutkiem ubocznym jest lub może być erekcja, a efekty główne pozostają nieznane ;-)
Ale tak poważniej. Nie zrozumiałem coś napisał. Co ma potencjał do zmęczenia w dzień w ujęciu "ale"? Dla mnie ta kombinacja trochę dziwna jest, coś mi w niej nie pasuje. p.s.: Zdajesz sobie sprawę z tego, że nazwa "Hemi-Sync" jest zastrzeżonym znakiem towarowym pewnej firmy (nie - nie The Monroe institute; Monroe Products) i że jej używanie w taki sposób (nazwa produktu) - może grozić sądem? |
|
|
|
28.12.2012 - 21:42
|
|
|
Używanie chomika też grozi sądem, grunt to trochę kontrowersji.
Testowałem nagranie pod kątem transu i był trans, ale do oobe potrzebne jeszcze jest zmęczenie. Jaką nazwę proponujesz żeby nie było Hemi Sync? https://hotfile.com/dl/186280971/bb27caf/Binaurale.mp3.html Już bez Hemi Sync. W tagach zostało to proponuję poprawić na "Binaurale i Bębny". |
|
|
|
28.12.2012 - 21:43
|
|
|
Pozostaje czekać na odp. znawców tematu: Set.h'a albo Deimonda. Ja dopiero zaczynam swą przygodę w programowaniu C++ :/. Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz - kod źródłowy biblioteki sterowanej na zywo sbagena jest - nawet można było sterować z klawiatury wysokością dźwięku. Taką dllkę można sprzędnąć z dowolnym oprogramowaniem. Ja pomyślałem aby to zprzęgnąć z biofeedbackiem bo mogło by być ciekawie. |
|
|
|
28.12.2012 - 22:10
|
|
|
Używanie chomika to "dozwolony użytek" z mnóstwem kontrowersji, a podszywanie się pod autorstwo, to zwykła kradzież. Owszem, nazwa hemi-sync wdarła się do masowej pop-kultury i języka potocznego, ale nadal jest to nazwa własna (nie zapożyczona z mowy uzytkowej) i chroniona znakami towarowymi, które po coś wymyślono. Zresztą hemiki to marka sama w sobie i sprawdzony towar (kilka dekad badań), a twoje domowe eksperymenty - jeszcze nie dziś. Ale nazwę dla nich własną możesz wymyśleć już teraz, bo może kiedyś - właśnie to - będzie twój znak rozpoznawczy?
|
|
|
|
28.12.2012 - 22:14
|
|
|
Nic więcej nie tworzę, mnie wystarczy to co już mam.
A prawa zastrzeżone to mają w USA. |
|
|
|
28.12.2012 - 22:35
|
|
|
Oj, nie wiem czy to obecnie nie zahacza o kwestie międzynarodowe i nie wiem czy nie mają też na terenie Unii; ale to i tak chodzi o elementarne zasady etyki. Bez nich - nie ma ludzi, którzy zechcą coś zmajstrować dla ciebie.
|
|
|
|
28.12.2012 - 22:38
|
|
|
Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz - kod źródłowy biblioteki sterowanej na zywo sbagena jest - nawet można było sterować z klawiatury wysokością dźwięku. Taką dllkę można sprzędnąć z dowolnym oprogramowaniem. Ja pomyślałem aby to zprzęgnąć z biofeedbackiem bo mogło by być ciekawie. Zaczęliście realizację tego projektu, czy nie? Jeśli tak, to napotkaliście jakiś problem? Musze sprawić sobie to urzadzonko, ale lutować nie potrafię :(. |
|
|
|
28.12.2012 - 23:42
|
|
|
Zaczęliście realizację tego projektu, czy nie? Jeśli tak, to napotkaliście jakiś problem? Musze sprawić sobie to urzadzonko, ale lutować nie potrafię :(. Spraw sobie urządzonko - wydobądź od seth'a kody żródłowe - zakumaj o co tamchodzi - ja ci zapodam kody źródłowe sbagena i jesteśmy dalej w temacie:) Niby nie wykonalne - ale przy odrobinie dorej woli wszystko jest wykonalne:) Mówię poważnie - wszystko w naszych rękach tylko kwestia odrobiny woli i samozaparcia. Już wielokrotnie to przerabiałem - i okazywało się że da się zrobić cuda z niczego:) |
|
|
|
29.12.2012 - 12:48
|
|
|
I zacznij się oswajać z lutownicą ;-)
|
|
|
|
20.01.2013 - 22:21
|
|
|
Już jest coś. BeeOne SMOD. Pisze że wersja jest demo (nie zapisuje presetów) ale jednocześnie dodają że trwają prace aby program był bezpłatny. Pewnie chodzi o sponsoring.
Jeśli pełna wersja jest / ma być także jako plugin VST, to w Reaperze ładnie można z automatyką popracować a'la bwgen i w czasie rzeczywistym. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |