|
|
![]() ![]() |
05.01.2013 - 16:59
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dzięki za linki Tetu :)
Ja jednak nie zgodzę się z Tobą we wszystkim. Strach to niekoniecznie przeciwieństwo miłości. Co powiesz na to, że przeciwieństwem miłości jest obojętność? Strach to tylko pochodna. A po drugie nie widzę, żeby rezygnacja z czegoś była rozwiązaniem. Kochasz muzykę, chcesz ją słuchać i tworzyć, ale coś stoi na przeszkodzie - czy rozwiązaniem jest przestać słuchać i tworzyć? Nie sądzę. Też proponuję się nad tym zastanowić :) Pozdro serdeczne ;) |
|
|
|
05.01.2013 - 18:03
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Hey, czasami warto dojrzeć - tylko tyle. I nie napisałam o całkowitej rezygnacji . Po prostu dostajesz przekaz, że teraz nie powinieneś czegoś robić. Jeśli tego nie akceptujesz- to też wybór, za kórym stoi odpowiedź. Pozdrawiam |
|
|
|
05.01.2013 - 18:07
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Miłość chyba nie ma przeciwieństwa. "Przeciwieństwo" w tym przypadku to iluzja:)
|
|
|
|
05.01.2013 - 18:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
05.01.2013 - 18:36
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mnie też podczas oobe spotkało parę nieprzyjemnych sytuacji. Parę razy odczuwałem wibracje istot które były w stosunku do mnie wrogo nastawione, dosłownie dostałem nimi po twarzy. Nie twierdzę że oobe to zło ale tamten astralny świat nie jest do końca bezpieczny. Można tam spotkać różne byty/istoty dokładnie jak tu na ziemi. Tamte istoty są takie jak my ludzie, jedni są uprzejmi i pomocni inni zaś przebiegli i podstępni.
http://www.eioba.pl/a/21kx/eksterioryzacja...dze-podroznikom |
|
|
|
05.01.2013 - 19:29
|
|
Miłość nie ma przeciwieństw, ale coś musi chyba takiego istnieć, skoro tak często jej nie ma. No właśnie iluzja jej przeciwności :) Chociaż czasem cholernie realna się wydaje ta iluzja. Dobrze Zielu mówi, ale on mówi już w ostatecznej bezwzględnej wersji. Ale właśnie ta wersja jest prawdą ostatecznie... |
|
|
|
05.01.2013 - 21:06
|
|
|
Miłość nie ma przeciwieństw, ale coś musi chyba takiego istnieć, skoro tak często jej nie ma. ...już gdzieś to cytowałem, ale pomyślałem, że może ma jakiś związek z tym, co napisałeś(?). :)"Twoim zadaniem nie jest szukanie miłości, ale jedynie szukanie i znalezienie przeszkód w sobie, które zbudowałeś przeciw niej." -- Rumi |
|
|
|
05.01.2013 - 22:33
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Koledzy poprawiłem artykuł „OOBE CAŁA PRAWDA”. Uwzględniłem w nim wasze i moje racje. Teraz myślę że wygląda o wiele lepiej niż na początku, bardzo dużo robiłem w nim poprawek. Jeszcze tylko tytuł może waz boleć, ale moje sumienie podpowiada mi że tytuł jest prawidłowy. Zachęcam waz do zapoznania się z nim. Chciałbym jeszcze zmienić tytuł tego tematu bo ataki oobe to śmiesznie brzmi heh „ Niebezpieczeństwa z OOBE” Tylko nie wiem jak zmienić ten temat. Pomożecie ? byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
|
|
|
|
06.01.2013 - 00:36
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dodaj jeszcze że strach to wołanie złych bytów to jakby nie werbalne zaproszenie. A na koncu zadaj pytanie:
CZEGO SIĘ BOICIE? |
|
|
|
06.01.2013 - 00:40
|
|
|
Koledzy poprawiłem artykuł „OOBE CAŁA PRAWDA”. Uwzględniłem w nim wasze i moje racje. Teraz myślę że wygląda o wiele lepiej niż na początku, bardzo dużo robiłem w nim poprawek. Jeszcze tylko tytuł może waz boleć, ale moje sumienie podpowiada mi że tytuł jest prawidłowy. Zachęcam waz do zapoznania się z nim. Chciałbym jeszcze zmienić tytuł tego tematu bo ataki oobe to śmiesznie brzmi heh „ Niebezpieczeństwa z OOBE” Tylko nie wiem jak zmienić ten temat. Pomożecie ? byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Raf, znasz może prawo przyciągania? Podobne przyciąga podobne, jak magnes. Myśl natychmiast przyciąga inną, o podobnym znaczeniu. Gdy się boisz, straszysz innych, automatycznie przyciągasz ten strach do Siebie, a potem przelewasz go na innych, on do Ciebie powraca itp. Gdy doświadczasz strachu, przyciągasz sytuacje w których będziesz się bał. Rozwiązanie jest jedno: Zmień strach w Miłość, lub inne uczucie. Chyba rozumiesz czemu :) |
|
|
|
06.01.2013 - 08:29
|
|
|
Macie racje, uwzględniem także prawo przyciągania, bo to prawda, ale te prawo działa na pierwotne byty astralne, wyższa zła inteligencja sama wybiera ofiary, nikt jej nie woła
Myślę że w przeciągu całej historii ludzie na 99% padali ofiarą opętań, za sprawką istot złych zamieszkujących Astral, idealnie pasują, one potrafią wykorzystać 100% potencjału mózgu swojej ofiary . Nie zapominajmy że żyje tam inteligencja ta dobra i zła! Ta zła jest mistrzem w inteligencji, nie jest martwą kukłom, nie to my dla niej jesteśmy kukłami które może z łatwością opanować. Zapoznajcie się z ukrytymi opętaniami, gdzie nosiciel nie wie o tym że dzieli z kimś ciało Zmiany zostaly dokonane, jeżeli macie jeszcze ciekawe informacje do artykułu to piszcie, |
|
|
|
06.01.2013 - 08:48
|
|
|
Temat sam się rozwinął na tyle, że doszliście do opętań. Nieźle sobie poczynacie, nieźle :).
A Lewiatan siedzi, paczy i zawija Was w te sreberka :D. |
|
|
|
06.01.2013 - 09:02
|
|
|
Temat sam się rozwinął na tyle, że doszliście do opętań. Nieźle sobie poczynacie, nieźle :). A Lewiatan siedzi, paczy i zawija Was w te sreberka :D. heh kolego naukowcy mówią że oobe to fikcja, ateiści uznają opętanie za bajkę i leczą takie osoby psychotropami wyjaśnij jak rozumiesz słowo opętanie? ludzie którzy doznali tego stanu co o nich myślisz, dlaczego im nie wierzysz? dlaczego ktoś ma uznać oobe, skoro oobe nie uznaje opętań? jesteście inteligentni pomyślcie czy to szatan jest od powiedziany za ten stan? najbliżej sąsiaduje z nami astral |
|
|
|
06.01.2013 - 09:37
|
|
|
Nic nie rozumiesz. Nie ma inteligencji wyższej od człowieka. To tak jak z komarem. Czy komar musi byś inteligentniejszy od Ciebie, żeby na Tobie żerować? Rządzisz całym światem, a co Dopiero jakimiś istotkami astralnymi.
|
|
|
|
06.01.2013 - 10:26
|
|
|
Zielony może doprecyzuję jeśli pozwolisz. Człowiek zawiera w sobie pokłady najwyższej inteligencji, ale czy z tych pokładów korzysta i w jakim stopniu to już inna sprawa.
|
|
|
|
06.01.2013 - 10:52
|
|
|
Rafciu, nie mogę się powstrzymać:
Co ty wiesz o opętaniach, ty młody katol jesteś :]. Nic nie rozumiesz. Nie ma inteligencji wyższej od człowieka. To tak jak z komarem. Czy komar musi byś inteligentniejszy od Ciebie, żeby na Tobie żerować? Rządzisz całym światem, a co Dopiero jakimiś istotkami astralnymi. No to był strzał poniżej pasa... :) Masz, podziwiaj inteligencję Ludzi - Władców Całego Świata od Zalania Dziejów Po Ostatnie Eony :D. http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_Milgrama |
|
|
|
06.01.2013 - 11:19
|
|
|
Dano szympansom i innym małpom płótna i farby. Te nabazgroliły tak jak umiały. Później pokazano te "dzieła" wybitnym krytykom, aby ocenili pracę młodych dobrze zapowiadających się studentów sztuki. Wiadomo, że kategoria prac: abstrakcja. Krytycy wyrażali się w samych superlatywach. Taki drobny eksperyment:)
|
|
|
|
06.01.2013 - 12:00
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Z obe to nie zawsze kwiatki:))
Z obemanakami, to nie zawsze jest dobrze pod deklem. A ile ja sie nawsciekalem i nawojowalem bez sesu z duchami. Pamiętam jak mnie jeden z forum połknął, tak dla jaj , by faze dluzej utrzymac, aż mi pyklo w sercu smiertelnie.. Potwierdzenie dobre wyszlo, bo opisal dokladnie moje ciuchy robocze. Jakoś wylazłem a raczej chyba zrobiłem sobie drugie śpiące ciało. Kiedyś na forum nie brali śpiących ciał poważnie i katowali je swoimi widzi misiami jak bezmyslne dupki, stare czasy, jakieś pare lat temu. Dobrze, ze się trochę zmieniło i już nie dyskutują po próżnicy , ze nie ma ciał subtelnych. Trochę ogłady nabrali ludziskai szacunku do spiacych części swoich kolegów. Widzę wyraźną poprawę, idzie marszem na lepsze. Czesto sie ludzie boja , ze im podroznicy czy diably portki przetrzepia. Im wiecej sami trzepali innym, tym wiecej maja obaw , ze im inni to zrobia. jeje:) |
|
|
|
06.01.2013 - 20:32
|
|
|
Myśleć że w astralu niema większej inteligencji niż człowiek, jest tak jakby uważać że jedynym życiem we wszechświecie jest ziemia.
Co myślicie na temat opętanej osoby? Bo na przykład katolicy nie uznają oobe, mówią że to sen, ale uznają opętania. Co ludzie praktykujący oobe mogą powiedzieć na temat opętań? Jestem ciekawy waszej odpowiedzi. Wg. Mnie opętania i astral mają ze sobą coś wspólnego, bo astral jest najbliżej naszego świata http://www.youtube.com/watch?v=8ncFUd-wHh0 http://www.youtube.com/watch?v=Cbr-mVI8WWk co uważacie na temat tych ludzi? Czy wasza postawa będzie ?do psychiatry?? Jaka jest wasza teoria? Jak człowiek opętany może się tak zmienić? opętania to problem-połonczmy wiedzę i spróbujmy go rozwiązać |
|
|
|
06.01.2013 - 20:53
|
|
|
Nie rozumiem po co ona wzięła na siebie te demony.
Piekło jest wypalaniem zanieczystości na duszy i czasem do rozpoznania się, można z niego wyjść . Można kogoś wyciągnąć z piekła i co z tego jak dalej będzie mordować itd .... |
|
|
|
06.01.2013 - 21:13
|
|
Opętania są. I co z tego? Czy to znaczy, że oobe jest złe? Nie.
Ile zdarza się ludzi opętanych, a ile nieopętanych? Rozróżnijmy jeszcze rodzaj opętania. Ktoś może być pracoholikiem i jest względnie opętany przez pracę, ale czy to znaczy, że praca jest jakąś istotą astralną, która go opętała? Nie. Bardziej adekwatne jest stwierdzenie, że gość sam się opętał, przez swoje nastawienie itp. Podobnie może być z wieloma "rasowymi" opętaniami. Czasem "opętania" to po prostu zwykła padaczka, takim ludziom zamiast pomóc, to się ich bano i polewano wodą święconą, a że im piana z buzi leciała, to był dla katolików niby dowód, że opętanie było przez wiadomo kogo -.-' Biedni ci ludzie (i jedni i drudzy). Pomijając te fakty, być może trafiają się opętania przez inne istoty, ale nie dzieje się to raczej zbyt często, a jeśli się dzieje, to jako skutek kilku czynników - adekwatnego podejścia (analogicznie do przypadku pracoholika), silnej autosugestii, która może wynikać np. z mocnej wiary w pewne schematy myślowe, np. dogmaty KK. Na logikę te dwa czynniki wystarczą, żeby jakaś istota z astrala mogła próbować i mieć szanse przejąć ciało. W rzeczywistości musi do tego jeszcze dołączyć akt woli, przyzwolenie, bowiem astralnie, mentalnie, nic nie może się nam stać bez naszej woli/przyzwolenia, a wszystko co się takie wydaje dziać, dzieje się tylko dlatego, że własną wolę z własnej woli oddajemy komuś innemu, pozwalamy komuś innemu podejmować za nas decyzje (i w sumie adekwatne nastawienie już tą sprawę załatwia). Żaden duch nie może nas opętać, jeśli sobie tego szczerze w głębi nas nie życzymy. W razie ewentualnego niebezpieczeństwa, jeśli można o takim mówić, mamy z resztą opiekunów do pomocy :) Najsłynniejszy chyba przypadek egzorcyzmów Emily Rose, o ile dobrze pamiętam, wg. opisów stał się, gdyż ta dziewczyna zezwoliła na to, myśląc że taka jest wola nieba ;/ No cóż... widać o co chodzi. Tak jak niektórzy ludzie próbują nam wleźć za plecy, sprowokować, wyzywają i podskakują, tak i mogą istnieć byty astralne, które mają ochotę zrobić to samo, podobnie zniewolić i mieć kontrolę. Najlepszą obroną, jak w przypadku tych ludzi, tak i wobec tych drugich istot, jest nie uleganie prowokacji, nie odpowiadanie agresją na agresję, złem na zło, nie danie się wciągnąć w tą grę, a miłość i akceptacja, wiedza swego i tego kim jesteśmy... :) I nie ma się czego bać. Strach ma wielkie oczy. A ludzie niepotrzebnie przykładają jeszcze do niego szkło powiększające :P Te zaburzone emocjonalnie istoty, które próbują kimś zawładnąć, to po prostu zbłąkane słabe, wycieńczone, przestrachane owieczki i strasząc innych próbują poczuć się odważniej. To jest cecha zagubionej istoty, która chwyta się brzytwy próbując się ratować, nie myśląc że w ten sposób nie osiągnie celu. Wszelkie zło wynika z niewiedzy i nieświadomości. Każda istota dąży do miłości i akceptacji siebie i innych - tylko czasem gubi się w tym i idzie drogą naokoło, czasem trochę oddalając się od celu. Zamiast wyganiać je dalej, pokażmy kierunek swoim światłem. Miłość dla wszystkich ;) :)) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |