Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Czy Opiekunowie Mogą Sie Pojawić W Ld?
Foks
post 14.01.2013 - 22:41
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9073

Mam jedno pytanie, jak myślicie czy opiekun może sie pojawić w świadomym śnie, bo dzisiaj miałem dziwny przypadek...Miałem sen że jestem na jakiejś ulicy odzyskałem świadomość i ćwiczyłem latanie, później zjawił się mój opiekun w stroju biegacza... Powiedział takei słowa ,,nie psodziewałeś się że będe tak wyglądał, pamiętaj jak chcesz latać to musisz pracować nosem....''' I opowiedział jak to robić uniosłem sie wyżej ale za chwilę przeniosłem się do snu o górach :-)
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 14.01.2013 - 22:45
Post #2

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

http://allegro.pl/joga-snu-i-praktyka-natu...2883925100.html

Jestem w połowie tej książki i świadome sny mają nieskończony pokład możliwości a opiekun, nauczyciel w snach to tzw. sny przejrzystości.

Wydatek niezbyt duży a praktyki tu zawarte fenomenalne. W ogóle za dużo na tym forum o oobe a za mało o świadomych snach i o snach przejrzystości:)
Profile CardPM
+Quote Post
Woytas74
post 14.01.2013 - 23:31
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9279

CYTAT(Foks @ 14.01.2013 - 23:41) *
Mam jedno pytanie, jak myślicie czy opiekun może sie pojawić w świadomym śnie, bo dzisiaj miałem dziwny przypadek...Miałem sen że jestem na jakiejś ulicy odzyskałem świadomość i ćwiczyłem latanie, później zjawił się mój opiekun w stroju biegacza... Powiedział takei słowa ,,nie psodziewałeś się że będe tak wyglądał, pamiętaj jak chcesz latać to musisz pracować nosem....''' I opowiedział jak to robić uniosłem sie wyżej ale za chwilę przeniosłem się do snu o górach :-)

a ja polecam bardzo dobre ksiazki Jarka Bzomy znanego na forum Iam Baya. Dokladnie o tym traktuje jego ksiazka. OOBE to nie jest szczyt mozliwosci poznania POZA, wg Jarka wrecz jedynie sny daja mozliwosci przejscia przez szczeline gdzie nawet trudno trafic w OOBE. Polecam jego ksiazki - sa za darmo na jego chomiku.
Profile CardPM
+Quote Post
Hashal
post 14.01.2013 - 23:31
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 9203

Możesz powiedzieć coś więcej o snach przejrzystości ? Będę Ci niezmiernie wdzięczny jeżeli opowiesz co nieco na ten temat Zielarzu :)
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 14.01.2013 - 23:39
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9073

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 14.01.2013 - 22:45) *
http://allegro.pl/joga-snu-i-praktyka-natu...2883925100.html

Jestem w połowie tej książki i świadome sny mają nieskończony pokład możliwości a opiekun, nauczyciel w snach to tzw. sny przejrzystości.

Wydatek niezbyt duży a praktyki tu zawarte fenomenalne. W ogóle za dużo na tym forum o oobe a za mało o świadomych snach i o snach przejrzystości:)

Opowiec o tych snach przejrzystosci, bo zanim znajde czas na czytanie tej książki to predzej zniose chyba koguta ;D bo mam na 12:30 teraz i czas przeznaczam na sen i spotkanei z moją panienką ;-)

CYTAT(Hashal @ 14.01.2013 - 23:31) *
Możesz powiedzieć coś więcej o snach przejrzystości ? Będę Ci niezmiernie wdzięczny jeżeli opowiesz co nieco na ten temat Zielarzu :)

http://www.psajko.fora.pl/swiadome-rozmowy...wiatla,314.html Tu chyba jest to opisane
Profile CardPM
+Quote Post
Woytas74
post 14.01.2013 - 23:47
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9279

CYTAT(Foks @ 15.01.2013 - 00:39) *
Opowiec o tych snach przejrzystosci, bo zanim znajde czas na czytanie tej książki to predzej zniose chyba koguta ;D bo mam na 12:30 teraz i czas przeznaczam na sen i spotkanei z moją panienką ;-)

Nie tylko, ze przewodnicy moga wystepowac w snach, jak np. MTJ i inni ale przewodnikiem moze byc Twoja wlasna dusza. Podroze w snach mozesz wrecz zamawiac proszac o to MTJ-ta lub nawet swoja dusze. Sprobuj przed snem zadac nurtujace Cie pytanie a bardzo prawdopodobne, ze jeszcze tej nocy otrzymasz odpowiedz.
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 15.01.2013 - 00:36
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8610

Pytanie czy to rzeczywiście opiekun, czy jedynie atrapa.
Profile CardPM
+Quote Post
Hashal
post 15.01.2013 - 14:25
Post #8

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 9203

Pewnego razu miałem sen, w którym przeszedłem przez przejście na jakimś osiedlu, które odczuwałem jakby było jakąś granicą, a za nią kryło się coś niezwykłego, tajemniczego, jakby przejście do innego świata. Gdy przeszedłem przez te drzwi to znalazłem się nagle w innym miejscu, wszystko było przejrzyste, bardziej jaskrawe i o niezwykle żywych, intensywnych, barwach. Stałem na trawniku, a przede mną widniał budynek przypominający ogromną świątynię o różnorodnych kształtach i budowie, którego nie jestem w stanie konkretnie ująć i opisać. Zbudowany był z materiału przypominającego czerwoną cegłę, dach o nieco ciemniejszej barwie. Dookoła po alejce chodzili ludzie, część ludzi wchodziła do wewnątrz. Wszedłem do środka świątyni, nie jestem w stanie opisać wnętrza bo zbyt bardzo wszystko się mieniło. Było zarazem ciemno jak w wieczór, a zarazem jasno jakby miejsce to oświetlał złoty blask słońca. Czułem się tam tak wspaniale, spokojnie, bezpiecznie i błogo, czułem przyjemne ciepło i spokój. Siadłem jednej z ławek, uklęknąłem i zacząłem się modlić, bo poczułem taka chęć, co mnie niezwykle wyciszyło i oczyściło umysł. Poczułem się czystszy, mniej rozproszony, uważniejszy. Wstałem i poszedłem dalej wzdłuż ołtarza. Na samym końcu nie siedział żaden ksiądz, nie było tabernakulum, ani ambony. Nie był to zwyczajny kościół, gdzie prowadzi się mszę. Na końcu ołtarza po lewej stronie ujrzałem coś niezwykłego, coś co przykuło moją uwagę i wprawiło w wzruszenie, stałem jak oczarowany tym widokiem. Był to mnich, lub jakiś mistrz w żółtej, lub pomarańczowej szacie skąpany w złotym świetlistym blasku. Siedział spokojnie, skupiony, nieporuszony i medytował. Złoty blask, niezmącony spokój i mądrość biły z niego dookoła jak promienie słońca. Czułem się wspaniale przed jego obliczem, biło od niego błogie ciepło. Skierował w moją stronę jakiś gest unosząc rękę i dalej nierozproszony i w pełni spokoju oddał się błogiej medytacji. Patrzyłem jeszcze chwilę na niego wzruszony, wpatrzony jak święty obraz czując to niezwykłe uczucie i blask bijący z jego wnętrza. Po chwili odwróciłem się i zobaczyłem, że na środku ołtarza ludzie podchodzą i z jakiegoś stoliczka coś biorą. Podszedłem i zobaczyłem, że na tym stoliczku leżą kulki, które przypominają landrynki o różnych kolorach. Wziąłem jedna z nich do ust i zacząłem się rozpływać, po czym się obudziłem.

Jak zacząłem rozmyślać nad tym tematem to przypomniał mi się ten sen, który tu opisałem i ten mnich, mistrz, który tak silnie mnie oczarował swym blaskiem. Niestety było to kilka lat temu, nigdzie tego nie zapisałem (głupi byłem) i opisałem to tu tak jak najbardziej pamiętam. Gdy to sobie przypomniałem to poczułem to cudowne uczucie ze snu.. to ciepło :) Czasami nie dowierzam, czy to zwykły sen, czy coś głębszego.. wiem, że to było coś cudownego :)
Profile CardPM
+Quote Post
xylotet
post 20.01.2013 - 21:46
Post #9

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 9286

Ksiazke o ktorej tutaj mowa mozna poczytac pod adresem
http://priveee.dyndns.org/Kippin/401-Tybet...202/401-ind.htm

Mozna znalezc tam wiele ciekawych rzeczy do poczytania za darmo
Adres servera http://priveee.dyndns.org/Kippin/
Profile CardPM
+Quote Post
xylotet
post 20.01.2013 - 21:57
Post #10

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 9286

CYTAT(Woytas74 @ 14.01.2013 - 23:47) *
Nie tylko, ze przewodnicy moga wystepowac w snach, jak np. MTJ i inni ale przewodnikiem moze byc Twoja wlasna dusza. Podroze w snach mozesz wrecz zamawiac proszac o to MTJ-ta lub nawet swoja dusze. Sprobuj przed snem zadac nurtujace Cie pytanie a bardzo prawdopodobne, ze jeszcze tej nocy otrzymasz odpowiedz.

Probowalem tego i powiem ze niektore sny choc trudno to tak nazwac
dawly niesamowity wglad w rzeczywistosc,tylko trzeba wlasciwie stawiac
pytania tak mi sie wydaje.
Profile CardPM
+Quote Post
Darek Sugier
post 21.01.2013 - 17:03
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8905

Pytanie: Czy Opiekunowie mogą się pojawić w LD?

Odpowiedź: No kuźwa... Jasne że tak!

Oto prosty wzór do zapamiętania, a myślę, że sporo wyjaśniający:

(OBE ≥ LD≥ Podróż Mentalna ≥ Wizja) = FAZA

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002
Profile CardPM
+Quote Post
aurelian32
post 24.01.2013 - 11:52
Post #12

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 8919

Mogą pojawić się nie zdradzając swej obecności. Oni rzucają wtedy przynętę na takie Rybki jak my. Ujawniają się gdy zaczynamy "łapać" że coś nie gra ! wtedy napływa większa Świadomość i zaczynamy rozumieć że to nie zwykłe LD - Sen. Dawniej np. bawili się ze mną w kotka i myszkę przybierając w różnych Snach różne postacie. Parę razy udało mi się wyłapać i raz pamiętam ujawnili się i wtedy zaczęła się tkzw. jazda bez trzymanki.

Darek Pyt. Ilu Opiekunów posiadamy ? pytam z tego względu ponieważ od jakiegoś czasu odczuwam obecność około trzech w chwili wzrastania wibracji będąc u progu wyjścia poza.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic