oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Pytanie Z Innej Beczki.
Zielarz Gajowy
post 23.01.2013 - 17:53
Post #64

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Stary ja nawet prusaków w domu nie zabijam:)

Uncommon, ale pewnie, że niech se robi:) Nawet kilka razy na dobę. Uzależnienie psychiczne od miłości fizycznej jest bardzo silne. Jeśli jednak ktoś jest wypełniony Miłością Boga nie odczuwa takiej potrzeby:)

Tak samo jak oświecony nie potrzebuje żadnych używek, aby poczuć inny stan świadomości bo już przebywa w tym stanie.
Go to the top of the page

+Quote Post
Darek Sugier
post 23.01.2013 - 18:10
Post #65

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 23.01.2013 - 17:33) *
Darek skoro dane Ci jest obcować z Miłością Boga to poco Ci namiastka w postaci miłości fizycznej? Po tym co piszesz to pożądanie tobą rządzi. Gdybyś był wypełniony Miłością Boga to nie potrzebował byś cielesnych uciech:) Tak sądzę:)

Nie rządzi. To nie tak Michale. Ale fakt, mogłeś mnie tak zrozumieć z posta.

Czytałeś "Reportaże św. Piotra"? Nawet Aniołowie mają na to niekiedy ochotę. Uważam seks za dar dany od BOGA i z niego korzystam. Bo lubię, bo mnie odpręża, bo wzmacnia związek.

Seks to zdrowie. Oczywiście wszystko z umiarem. Nie należy się zanadto rozkręcać w seksie. Traktować go należy jako przyjemny dodatek do życia, nie cel sam w sobie i myśleć tylko o chuci.

Dobrze jest dbać o tą sferę życia. "Dbać" a nie dać się jej pochłonąć lub odbić w drugą stronę do celibatu. Najlepiej zdrowy środek zachować. Takie jest moje zdanie.

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002

+Quote Post
twistoid
post 23.01.2013 - 18:21
Post #66

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Seks odbywa się w głowie. Jak znikają myśli i obsesje z nim związane energia może iść do góry, seks po prostu znika,okazuje się mechaniczny.Zamienia się w miłość jak dociera do serca, ale też nie znika w ogóle czasami pojawia się, ale to też zależy, oczywiście mówię o medytujących.Jest też oczywiście tantra która seks wykorzystuje do transformacji i podobno idzie wtedy szybciej, a i partner dostaje kopa, podobno wtedy jest masakra, tak czy inaczej medytującemu tantra raczej wissi.

Zapomniałem dodać że miłość to potężna energia kto ją pozna ten pozna Boga, Bóg przychodzi i odchodzi wtedy kiedy chce, tak samo miłość, człowiek wtedy dosłownie wyrzuca ją z siebie na wszystko, odchodzi od zmysłów.Wszystko jest wtedy takie cudowne smutne i szczęśliwe zarazem, piękne.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 23.01.2013 - 18:25
Post #67

Dupa Towarzystwa

Pewnie Darek, pewnie. Przecież istnieją różne odmiany seksu takie jak seks tantryczny. Bez niego nie było nas zatem jakże śmiałbym podważać sens istnienia tego aktu?

Po prostu troszkę się przyczepiłem i po to jest forum:) Piszesz sporo o Miłości, obcowaniu z Jezusem, Bogiem i tylko dlatego mnie to zaintrygowało. Skąd ta potrzeba u Ciebie skoro doznajesz znacznie większych doznań? Zastanawiam się czy to nie jest uzależnienie od seksu i nie chodzi mi tylko o Ciebie. Tak ogólnie o zjawisko seksu i to jak jest traktowane w naszej cywilizacji.

+Quote Post
twistoid
post 23.01.2013 - 18:56
Post #68

Ikona Grupy

Świat i życie są piękne, kto tego nie czuje, ten powinien porzucić strach,świat jest nieskończenie piękny i wspaniały, nieograniczony, nie jest kwestia projekcji a życia samego, faktu że się jest. Bądźcie odważni poddać się, najlepiej zgadzać się na wszystko co się dzieje,nie stawiać bariery w umyśle że coś nie zgadza się z Tobą, bo wtedy energia cofa się i zasila myśli, to że ma się na coś wpływ to iluzja, trzeba zaufać wtedy przyjdzie miłość, miłość nie przychodzi do gruboskórnych, tych którzy udają,cyników, egoistów i fałszerzy,bo muszą się jeszcze wiele nauczyć, nie umieją oni skapitulować, grają jak wszyscy,trzeba umieć kapitulować, słowa nie mają nic do tego ale wszystko co się dzieje w duszy, wszystko co jest oparte na słowach i obrazach to iluzja jedyne co jest prawdziwe to zmysły przez które można poznawać Boga, serce dzięki któremu można czuć jego obecność, to kiedy przychodzi, trzeba umieć się poddać, kompletnie skapitulować, wtedy przychodzi nieskończoność świat jest nieskończony zwykłe podwórko, ściana, krzesło to nawet nie są przedmioty, a pola energii o nieskończonym pięknie, które rezonują w duszy.

+Quote Post
RychuBaca
post 24.01.2013 - 09:15
Post #69

Dusza Towarzystwa

CYTAT(stray.ghost @ 23.01.2013 - 15:38) *
To tak nawet bez piwka "Harnaś" od czasu do czasu na hali dajesz radę? :)
Inni bacowie muszą być skonsternowani.... :)
...czy daję radę? :) Nie muszę dawać. :) Piwo zawsze lubiłem i nadal lubię, czasem wypiję jedno, góra dwa, ale wszyscy wiedzą, że nie piję, chociaż np. wiedzą też, że robię własne wina itd. Chodzi o to, że w którymś momencie dotarło do mnie (dosyć wyraźnie), że nie za bardzo lubię mieć zbyt zmąconego umysłu i postanowiłem, że koniec z większym piciem (nie mówiąc o kacu). I tak się układa, że nie jestem pijany od 20 lat. :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 24.01.2013 - 17:55
Post #70

Dupa Towarzystwa

Mi właśnie bulgocze wino z dzikiej suszonej róży. Dwa lata temu zrobiłem ze świeżej róży i wyszło genialne i ciekaw jestem jakie z suszonej wyjdzie.

Rychu robiłeś z suszonej róży winiacza?

+Quote Post
Freddy K
post 24.01.2013 - 18:18
Post #71

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 24.01.2013 - 06:56) *
Świat i życie są piękne, kto tego nie czuje, ten powinien porzucić strach,świat jest nieskończenie piękny i wspaniały, nieograniczony, nie jest kwestia projekcji a życia samego, faktu że się jest.

Powiedz to głodującym w Afryce albo walczącym na wojnie. Piękno to pojęcie względne.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 24.01.2013 - 18:37
Post #72

Dupa Towarzystwa

Czyli nie mam prawa być szczęśliwy bo na świecie jest dużo nieszczęść? Pomagasz Freddy biednym? W jaki sposób pomagasz potrzebującym ludziom?

+Quote Post
stray.ghost
post 24.01.2013 - 18:49
Post #73

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 24.01.2013 - 18:37) *
Czyli nie mam prawa być szczęśliwy bo na świecie jest dużo nieszczęść? Pomagasz Freddy biednym? W jaki sposób pomagasz potrzebującym ludziom?

Oczywiście, że masz prawo być szczęśliwy jeśli tylko potrafisz, ale Twoje pytania nie mają tutaj sensu.
Freddy o rybie a Ty o grzybie.
A na marginesie, jeśli pomoc nieszczęśliwym ma polegać na pouczaniu, to lepiej sobie odpuścić. Skutek będzie odwrotny do zamiarów.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 24.01.2013 - 18:58
Post #74

Dupa Towarzystwa

To wytłumacz mi o co chodziło Freddiemu i czy słowa Twista nie są słuszne? Świat nie jest piękny? Życie nie jest piękne? Jest. To, że jest bieda w Afryce to fakt, ale co ma piernik do wiatraka?

Na tej zasadzie jak można brać prysznic codziennie skoro na świecie często brakuje wody.

+Quote Post
stray.ghost
post 24.01.2013 - 19:08
Post #75

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 24.01.2013 - 18:58) *
To wytłumacz mi o co chodziło Freddiemu i czy słowa Twista nie są słuszne? Świat nie jest piękny? Życie nie jest piękne? Jest. To, że jest bieda w Afryce to fakt, ale co ma piernik do wiatraka?

Na tej zasadzie jak można brać prysznic codziennie skoro na świecie często brakuje wody.

Dla jednych jest piękny, dla innych wręcz odwrotnie. Mówienie tym drugim, że jest piękny brzmi dla nich najdelikatniej mówiąc jak śmiech nad grobem. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, to przecież bardzo proste. Chyba, że żyjemy w różnych matrixach, ale w takim razie nie rozumiem, jakim cudem możemy się kontaktować. Skoro Tobie nie brakuje wody to ciesz się z tego i bierz prysznic codziennie, w czym problem? Tylko nie dręcz tych, którym jej brakuje mówieniem im, że świat jest piękny.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 24.01.2013 - 19:25
Post #76

Dupa Towarzystwa

Ale kto kogo dręczy? O czym Ty mówisz? Masz mnie za pojeba, który pojedzie do Afryki i będzie się pytał dzieci czemu się nie uśmiechają i czemu są takie chude? To jakaś chora nadinterpretacja. Twistowi całkowicie nie oto chodziło.

+Quote Post
twistoid
post 24.01.2013 - 19:36
Post #77

Ikona Grupy

Freddy masz rację biedni nie będą widzieć tego szczęścia, będa szukać kromki chleba nie jakiejś abstrakcji, ale to nie znaczy że jest ona niedostępna jest ona tak samo dostępna dla każdego, będziesz tak długo przyjmował formę, umierał i został powoływany do życia aż to zrozumiesz.Wszystko zależy od umysłu, bogacz też może nie być przygotowany na prawdę dla niego prawda może być piekłem jak zacznie rozpadać się iluzja i okaże się że to czemu poświęcił życie jest miałkie. Jeżeli odkryjesz świat nie umysłu zacznie on do Ciebie napływać i zmieniać Cię,nie będzie się z Tobą pierdolić pokaże Ci największe piekło to kim jesteś teraz i największą błogość tak wielką że zaczniesz ją rozrzucać jak srakę po polu żeby je urzyźnić, stracisz przy tym zmysły, rozpłyniesz się, nic co znasz co powiedziano Ci że jest przyjemne nie będzie się temu równać.Nie próbuj tego rozumieć egzystencja przekracza twój umysł żyj tym, albo żyj w nieświadomości, bo prawda jest totalną zmianą.

TO WIELKI ZASZCZYT BYĆ ISTOTĄ LUDZKĄ MÓC ODKRYWAĆ SIEBIE I WZRASTAĆ MÓC POZNAĆ SIEBIE PORZUCIĆ ILUZJĘ, NIE MA WIĘKSZEJ PRZYJEMNOŚCI, ŻYCIE W EKSTAZIE POWINNO BYĆ CELEM KAŻDEGO TEN ŚWIAT STAŁBY SIĘ RAJEM GDYBY KAŻDY ODKRYŁ SIEBIE

+Quote Post
Freddy K
post 24.01.2013 - 20:05
Post #78

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 25.01.2013 - 06:37) *

Czyżbyś miał problemy ze zrozumieniem pisanego tekstu? Wydaje mi się, że jasno się wyraziłem. Nie każdy potrafi dostrzec piękno świata i życia, nie wszyscy są szczęśliwi, ale każdy ma prawo do szczęścia.

+Quote Post
masa
post 24.01.2013 - 20:12
Post #79

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 24.01.2013 - 19:36) *
znaczy że jest ona niedostępna jest ona tak samo dostępna dla każdego, będziesz tak długo przyjmował formę, umierał i został powoływany do życia aż to zrozumiesz.

Chcesz powiedzieć że nigdy już nie umrzesz?, Napisane jest, Kobieta powinna służyć mężczyznie, mężczyzna Bogu, Chcesz powiedzieć że emocjie które czujesz to prawda? i nie ważne co bedzie dalej? Chcesz powiedzieć że bedziesz Kim jesteś nawet bez niej? Mówi o medytacji a fajerwerki nazywa prawdą.

+Quote Post
RychuBaca
post 24.01.2013 - 20:19
Post #80

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 24.01.2013 - 17:55) *
Rychu robiłeś z suszonej róży winiacza?
...nie robiłem (też robiłem ze świeżej), ale pewnie będzie dobre. :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 24.01.2013 - 21:04
Post #81

Dupa Towarzystwa

Freddy, ale napisz mi jak pomagasz ludziom? Obruszyłeś się na słowa Twista to pochwal się dobrymi uczynkami. Chyba jakoś pomagasz czy tylko się obruszasz?

+Quote Post
stray.ghost
post 25.01.2013 - 10:06
Post #82

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 24.01.2013 - 19:25) *
Ale kto kogo dręczy? O czym Ty mówisz? Masz mnie za pojeba, który pojedzie do Afryki i będzie się pytał dzieci czemu się nie uśmiechają i czemu są takie chude?...

Mam Cię za mądrego i sympatycznego gościa, trochę czepialskiego i "oświeconego" ale nikt nie jest doskonały. Cieszę się razem z tobą Twoim szczęściem i Twoim prysznicem :) Ale forum czytają ludzie rozproszeni po świecie, nie tylko kumple z podwórka. Nie wszystkim jest dobrze.

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 24.01.2013 - 21:04) *
Freddy, ale napisz mi jak pomagasz ludziom? Obruszyłeś się na słowa Twista to pochwal się dobrymi uczynkami. Chyba jakoś pomagasz czy tylko się obruszasz?

Czy Freddy moralizuje i poucza każąc Tobie lub Twistowi komukolwiek pomagać, że tak się go uczepiłeś z tym pomaganiem?

+Quote Post
Mr.Fallen
post 25.01.2013 - 12:34
Post #83

Znajomy Rodziny

Chciałbym jeszcze troszkę na temat narkotyków...
Są to fragmenty z książki Davida.R.Hawkinsa-,,Siła czy Moc,,

...Wysoki stan ,którego poszukują ludzie,niezależnie od stosowanych środków,w rzeczywistości jest doświadczeniem pola ich własnej świadomości.
Jeżeli nie są zaawansowani duchowo i brak im odniesienia,dzięki któremu mogliby zrozumieć swoje przezycie,zaczynaja wierzyć,że zostało im zesłane przez coś z zewnatrz(np:przez guru,muzykę,narkotyki,kochanka(e)
Tak naprawde wszystko to co zaszło,to fakt,że w pewnych szczegolnych okolicznościach doświadczyli tego,co w rzeczy samej jest ,,wewnątrz,, nich.
Większość ludzi jest tak bardzo oddzielona od swoich stanów czystej świadomości,że nie rozpoznaje ich nawet kiedy ich doznaje,poniewaz identyfikuja sie oni ze swoimi niższymi stanami ego,ze swoja własną najniższą naturą.
Pełen radości geniusz,który tak naprawdę tworzy rzeczywistą istotę ich tożsamości,przesłaniany jest przez negatywny wizerunek własnej osoby i właśnie dlatego pozostaje ona nierozpoznana.
Fakt,że ten radosny,spokojny i przepełniający stan jest tak naprawde istotą każdego z nas i był obecny w podstawowych doktrynach każdego wielkiego nauczyciela duchowego np:-,,Królestwo Boże jest w Was,,

Stałe doświadczanie wysokiego stanu,które może być uczciwie osiągnięte tylko przez poświęcenie całego życia zaangażowanej pracy nad swoim wnętrzem,może być jednak zdobyte tymczsowo dzięki sztucznym środkom.
Jednakże istniejąca w naturze równowaga sprawia,że sztuczne osiągnięcie tego stanu bez zasłużenia na niego stwarza dług,a ujemny bilans przynosi negatywne konsekwencje.

+Quote Post
uncommon
post 06.02.2013 - 20:30
Post #84

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Coś dla rozluźnienia, bo coś sucho się zrobiło ;)
Polecam obejrzeć ;)

O tym jak Bóg stworzył zielsko według państwa.- 5min.06s

6min45sek - Oraz o tym czym są magiczne grzyby w udziale ewolucji człowieka.

+Quote Post

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park