oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Jakie Są Najlepsze Zatyczki Do Uszu?
rab
post 21.02.2013 - 12:16
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Witam, pytanie jak w temacie. Najlepiej takie, żebym nic nie słyszał;).
Go to the top of the page

+Quote Post
Hashal
post 21.02.2013 - 13:00
Post #2

Członek Rodziny

Ja używam takich:

http://allegro.pl/zatyczki-do-uszu-stopery...3041932697.html

Nie narzekam na nie bo dobrze tłumią. Mam do nich stały dostęp bo pracuję w miejscu gdzie panuje dość głośny hałas maszyn.

+Quote Post
uncommon
post 21.02.2013 - 13:41
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

te są do dupy, mam takich pare i się jedynie do pracy nadają.
Idź do apteki kup stopper'y są bardzo dobre.

+Quote Post
rab
post 21.02.2013 - 14:29
Post #4

Dusza Towarzystwa

CYTAT(uncommon @ 21.02.2013 - 13:41) *
te są do dupy, mam takich pare i się jedynie do pracy nadają.
Idź do apteki kup stopper'y są bardzo dobre.

Hmm, jeżeli chodzi Ci o stopery w srebrnym opakowaniu to je mam i nie jestem z nich zadowolony.

+Quote Post
uncommon
post 21.02.2013 - 14:45
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

taa, dla mnie są wiele lepsze niż tamte :)

+Quote Post
Krisss
post 21.02.2013 - 14:53
Post #6

Dusza Towarzystwa

Mam kumpla ktory puscil sobie na pale "Back In Black" AC/DC. Swietnie przytlumia sluch, ale takze ogranicza slownictwo : przez 2 tygodnie jak cos do niego mowilismy to tylko powtarzal: "Co....!?".

+Quote Post
Asterion
post 21.02.2013 - 16:10
Post #7

Znajomy Rodziny

Notatnik

Mam dla ciebie szereg lepszych rozwiązań:
1. Słuchawki kanałowe douszne (w zestawie masz kilka rozmiarów gumek aby móc dopasować jak najwygodniejsze do swojego ucha). Świetnie tłumią otoczenie.
2. Dobrej klasy słuchawki stereo (ja używam sony MDR-XB500 i spisują się w tym bardzo dobrze, a dodatkowo do odtwarzania muzyki są ŚWIETNE, wzmacniają doznania z różnych Hemi-sync, muzyki relaksacyjnej itp.)

Do 1. i 2. potrzebne ci będzie nagranie z "niczym" dodatkowo potęgujące efekt wygłuszania otoczenia (na necie możesz wszędzie znaleźć godzinne nagrania z różowym, białym bądź jeszcze innym szumem, to działa).

3. Zainwestuj w uszczelnienie drzwi w pokoju w którym ćwiczysz. ja u siebie podkleiłem z obu stron (framuga + drzwi) cienką gumową taśmą. Działa super, mam w domu papugę która potrafi nieźle dawać czadu wysokimi dźwiękami i praktycznie jej nie słychać przez te drzwi.

4. Jeśli wciąż masz problem to sorry ale musisz go załatwić zamykając swój umysł na te czynniki. Kiedyś ćwiczyłem z niedającą mi spokoju wodą kapiącą kropelkami z rynny prosto na metalowy dach. Po jakiejś 20 minutowej koncentracji udało mi się całkowicie wygłuszyć ten dźwięk (oczywiście nie mogłem się powstrzymać przed sprawdzeniem czy one aby nie przestały faktycznie kapać, ale jak tylko się ponownie zdekoncentrowałem znów zacząłem je słyszeć, więc działa)

5. Jeśli masz obok bez przerwy roboty drogowe, 6 pasmówkę (jest taka w Polsce?), plac zabaw zapełniony dzieciakami z całego osiedla, a nad głową latają co chwila samoloty, to być może warto byłoby zainwestować w słuchawki Sennheisera z aktywnym tłumieniem NoiseGard: http://www.sennheiser.com.pl/sluchawki-prz...ser-pxc450.html. Z tego co mi wiadomo wersję tych słuchawek produkują dla pilotów odrzutowców, więc efekt tłumienia musi być piorunujący... Tak jak cena...

...A czemu nie zatyczki?
Bo są niewygodne i wypadają, a efekt nie jest taki super-extra (wciąż słyszysz dźwięki, tym więcej im bardziej się na nich skupiasz, choćby podświadomie).

+Quote Post
Foks
post 21.02.2013 - 17:31
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(rab @ 21.02.2013 - 12:16) *

ja mam takie piankowe z roboty, ale co jakis czas czysc uszy wodą utlenioną... wleje do ucha pobombelkuje wyleje i mam w miare czysto ;D

+Quote Post
TrzyxSzesc
post 21.02.2013 - 19:47
Post #9

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Polecam stopery z pianki , korzystalem z nich . Testowalem tez "plasteline" z apteki, rano bywaly problemy z wyciagnieciem bo temp w uchu jest dosyc wysoka, no i same wypadaly . Ostatecznie zrezygnowalem ze wszystkiego :P

+Quote Post
ssdariuss
post 21.02.2013 - 22:02
Post #10

Znajomy Rodziny

te co hashal poleca sa naprawde ok, dobrze tlumia i nie przeszkadzaja w spaniu ( po paru minutach zapominam ze je mam )

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 21.02.2013 - 22:12
Post #11

Dupa Towarzystwa

Pisałem już, ale usunięto posta nie wiedzieć czemu. Żółty ser! W allo allo wszyscy nim zatykali uszy jak żona Rene śpiewała przecież!

+Quote Post
bielik110
post 21.02.2013 - 22:14
Post #12

Dusza Towarzystwa

CYTAT(rab @ 21.02.2013 - 12:16) *

Koncentracja brachu:) w ostateczności naucz się poprawnie modlić

Szczera modlitwa jest tak samo dobra jak medytacja:)
pozdrowionka:)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park