|
|
![]() ![]() |
22.01.2013 - 17:39
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Witam wszystkich ;)
Przepraszam z góry, jeśli ten temat jest niewłaściwy lub w nieodpowiednim miejscu, ale dopiero założyłem konto i się jeszcze nie orientuje do końca xd To mój pierwszy post - jestem początkujący jeśli chodzi o oobe, dlatego mam parę pytań i proszę o odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Próbuję wyjść od około 0,5 roku. Najpierw starałem się przed snem gdzieś przed miesiąc, a potem cały czas 4+1. Niestety nie udało mi się ani razu. Albo jestem za bardzo skoncentrowany albo kompletnie zasypiam. Nie wiem już, jak wreszcie wyjść ;/ Tak więc moje pierwsze pytanie brzmi: Jak powinienem się do tego zabrać? Trochę się naczytałem o oobe w różnych źródłach i intryguje mnie, jak odróżnić istoty wymyślone, fikcyjne, wytwory naszych podświadomości od istot niezależnych od nas? Miałem tego więcej, ale jak przychodzi pisać, to nic mi do głowy konretnego nie przychodzi xd Proszę i z góry dziękuję za odpowiedzi :) |
|
|
|
22.01.2013 - 18:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Z cierpliwością i ostoją. Czekaj, trwaj ze świadomością aż ciało fizyczne zaśnie. Potem są hipnagogi/przechodzisz w sen/albo od razu są wibracje i DŁUGA W ASTRAL.
|
|
|
|
22.01.2013 - 18:22
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Moje najlepsze słowie mówi że wiara czyni cuda, i sie zgadzam.
Jeśli chcesz mocno osiągnąć oobe powinieneś poświęcić temu sporo czasu, przecież jak zrobisz Hop to jeszcze nie jest siup :). Praktyka czyni mistrza. Myślę że dla ciebie byłoby korzystne spróbować najpierw głęboką medytacje->LD-> Oobe. Powodzenia! |
|
|
|
22.01.2013 - 18:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam wszystkich ;) Przepraszam z góry, jeśli ten temat jest niewłaściwy lub w nieodpowiednim miejscu, ale dopiero założyłem konto i się jeszcze nie orientuje do końca xd To mój pierwszy post - jestem początkujący jeśli chodzi o oobe, dlatego mam parę pytań i proszę o odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Próbuję wyjść od około 0,5 roku. Najpierw starałem się przed snem gdzieś przed miesiąc, a potem cały czas 4+1. Niestety nie udało mi się ani razu. Albo jestem za bardzo skoncentrowany albo kompletnie zasypiam. Nie wiem już, jak wreszcie wyjść ;/ Tak więc moje pierwsze pytanie brzmi: Jak powinienem się do tego zabrać? Trochę się naczytałem o oobe w różnych źródłach i intryguje mnie, jak odróżnić istoty wymyślone, fikcyjne, wytwory naszych podświadomości od istot niezależnych od nas? Miałem tego więcej, ale jak przychodzi pisać, to nic mi do głowy konretnego nie przychodzi xd Proszę i z góry dziękuję za odpowiedzi :) Twoje drugie pytanie: Astral to świat naszych umysłów, myśli, emocji. przedstawionych w sposób symboliczny jak we snach. To przestrzeń dla pierwotnych archetypów, symboli, energii starych jak świat albo i jeszcze starszych. Mówi się w tradycjach duchowych, że astral jest starszy niż świat fizyczny ale za to świat fizyczny jest żywy, a astral nie ;) Wszystko jest ze sobą powiązane - a więc w astalu odnajdziesz odpowiedniki różnych aspektów całej swojej psychiki i jaźni. Pytanie - co jest wytworem podświadomości a co samodzielną istotą nie ma większego znaczenia, bo astral dla świata żywych jest iluzją, lustrem naszych jaźni. Dana istota moze być jednocześnie wytworem Twojej poświadomości jak i samodzielnym bytem, który się w ten Twój wytwór podświadomości ubrał. Jedyne BHP jakie nalezy stosować to NIE WIERZYC we wszystko co one mówią, weryfikować jak najwięcej i nie ulegać im tylko zachować rozsądek i być wiernym sobie. Choćby nie wiadomo jaki cudowny astralny byt stanął na Twojej drodze pamiętaj, że to Ty żyjesz i oddychasz a nie on. A więc z perspektywy osoby żyjącej , ten byt jest iluzją, a my nie powinniśmy ulegać iluzjom :) |
|
|
|
22.01.2013 - 21:36
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Camillo - ten nick przypomina mi mój ;D.
Co do odpowiedzi - cierpliwość. Ja też jeszcze nie wyszedłem, ale nie przestane próbować. Zrelaksuj się, pozwól ciału zasnąć. Znajdź własną metodę. Powodzenia! ONE LOVE! |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |