|
|
![]() ![]() |
08.03.2016 - 11:21
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Rozumiem, że opierasz to o własne doświadczenia? Jeżeli człowiek był gnojem za życia to wg mnie nie ma żadnej siły, aby powstrzymać kolejne ucieleśnienie. Ja myślę że jeśli ktoś za życia był gnojem do samego końca to on się po prostu nie zastanawia nad sensem życia i nie ma świadomości szerszego aspektu życia - automatycznie wchodzi w cykl reinkarnacyjny. ALE ! jeśli na końcu tej swojej niegodziwej drogi zrozumie swoje błędy i sam przed sobą i Bogiem wyzna winę i skruchę to zapewne w kolejnym życiu będzie miał możliwość zgłębienia tajemnicy i uświadomienie sobie źródła i jedności z nim. Myślę że to co jest w filmie najważniejsze powiedziane to fakt, iż pełne zrozumienie jedności ze źródłem to brak dzielenia na dobro i zło, wybór podążania do światła to już jest "wybór", a połączenie ze źródłem to ma być brak wyboru, a jedynie pełne i bezwarunkowe pragnienie połączenia - i tyle ;) A Archonci też są tylko pionkami w grze - spełniają swoje zadanie mamienia nas tak długo jak się da i utrzymywania a cyklu reinkarnacyjnym - co też ten materiał potwierdza ;) |
|
|
|
08.03.2016 - 18:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
W tym filmiku macie opisane o pułapce, którą archoni narzucili na ludzi: https://www.youtube.com/watch?v=KvSmzPfDTU0 Zdecydowanie polecam osobom, które chcą poznać inną/nieznaną im jeszcze wersję. Obejrzałam, w sumie z połowę. To samo doświadczenie ja miałam (i może mieć każdy, przy dobrym relaksie, naprawdę dobrym relaksie) i w sumie tak samo uważam, że wszsytko jest jednocześnie Jednością i tą jednością nie jest. To że nie jest, to prezżywa każdy z nas, i opisywać nie trzeba, żeby każdy wiedział o co chodzi. A to że jest... tylko swoje doświadczenie da Tobie pewność. Nie takie gdybanie, albo wierzenie w to, co ktoś powiedział, bo jest jakimś autorytetem, albo nim nie jest. Tylko twoje doświadczenie dla ciebie. I to że się wyjdzie z ciała, to już takie następne tworzenie nowych śwatóœ, albo odwiedzanie tych stworzonych moim zdaniem. Niemniej, wyjście z ciała fizycznego też daje tą pewność. Odkrycie - nie jestem tylko ciałem fizycznym! To jak wejście do wody. Woda jest inna, a do tej pory tylko słychałeś (słuchałaś) jak to jest, jak się pływa, jakie to uczucie, jak się wejdzie do wody. Nawet wątpiłbyś, gdybyś nie by nad brzegiem tej wody. Albo nie słyszał opowieści o niej. Czy w ogóle istnieje? Tak. Istnieje i jest rzeczywista. I człowiek może wyjść z ciała i do niego wrócić, jak podczas snu. MOŻNA, nie ma się czego bać. A i... tak trochę zgubiłam wątek ;) W sumie fajny opis, tylko z jednym się nie zgadzam, z tym światłem po śmierci. Człowiek, jak nie miał doświadczeń na pograniczu życia i śmierci, i nie ma pozytywnych doświadczeń bez światła. To najlepsym rozwiązaniem jest udanie się w stronę światłą. I niekoniecznie tego "najjaśniejszego", ale tego, które zdoła zobaczyć, czy rozpoznać. [quote name='nosołamacz' date='07.03.2016 - 20:19' post='1029644'] zawsze mnie zastanawiało w takich momentach. dlaczego? po co? jak? dlaczego archonic mając władze absolutną nad człowiekiem pozwolili mi obejżeć ten filmik, który ma jasną instrukcje gdzie nie iść itd... po co mam to wykonywać? jak mam to wykonać? i czy doświadczenie jednego "kolegi" może świadczyć o tym co każdy doświadczy po śmierci? ps: po co archont ma obejmować wysokie szczeble? [/quote ludzie chyba by się nudizli, jakby nie mogli do czegos, co po prostu istnieje, dopisac opowiesci :p Bo po co na przykład, mówić tylko, że wystarczy pomedytować. Nie, to za mało, to zbyt proste ;p |
|
|
|
08.03.2016 - 21:06
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
(cytat)ta teoria jest trochę dziecinna. poza tym nie da się tak poprostu uniknąć wciagania.
według kilku teorii nie mamy pełnej wolnej woli lub musimy pewnych rzeczy doświadczyć. ja się nie czuje sterowany, ale może to dlatego, że "wychowany w niewoli" poprostu się przyzwyczaiłemm. poza tym jak się spotyka zagubione dusze to jak wyjaśnić ich istnienie? dodam że nie wierze w ezo.(cytat) Teoria, jak teoria, każda jest inna. Jedną odbierasz tak, a drugą tak. Uniknąć samego wciągania się nie da, jak już się pojawiło, ale można się sprzeciwić i wolną wolą wyrazić chęc poruszania się w drugą stronę, a przez to się wyrwać z tego wciągania. Teorii jest wiele, dlatego dobrze jest sprawdzać co z nami rezonuje i tego się trzymać. Co do sterowania to może to nie być takie sterowanie jak przez lalkarza są sterowane lalki, to bardziej działa na zasadzie sugestii, propozycji, manipulacji, czyli to, co potocznie można nazwać programami. Co do zagubionych dusz nie mam zdania, a także nie interesuje mnie ten temat. Jeśli nie uwzględnisz wiedzy z ezo, to jedyne co pozostaje to wiedza naukowa, czy też odwoływanie się do religii. Jeśli uważasz, że tak jest dla Ciebie lepiej, to dobrze :) (cytat)Drugim powodem jest uniknięcie ryzyka ponownej reinkarnacji na Ziemi. Dlaczego ryzyka. Dzięki ucieleśnieniu możemy zbadać czym jest cudowność Istnienia. Jak czytam trochę o tych archontach to takim archontem jest Kaczyński. Ma wielki wpływ na wielu ludzi. Manipuluje nimi. Ludzie myślą tak jak on chce, aby myśleli. Kaczyński to polski guru archontów. Drugi to Rydzyk. Jeśli będzie sytuacja, że już po samym wyjściu z ciała po śmierci będzie nas ciągnęło jakby automatycznie do tunelu, to trzeba wyrazić wolą, żeby poruszać się w przeciwną stronę do przyciągania tego tunelu, dzięki temu będzie się w stanie uwolnić od tego przyciągania tunelowego. Rozumiem, że opierasz to o własne doświadczenia? Jeżeli człowiek był gnojem za życia to wg mnie nie ma żadnej siły, aby powstrzymać kolejne ucieleśnienie.(cytat) Ryzyka, bo nie każdy ma ochotę przebywać w ciele człowieka na tym planecie. Komuś mogą się nie podobać te doświadczenia, które dane było mu tutaj poznać. Poza tym nigdzie nie jest napisane, że tylko na Ziemi można doświadczać cudowności istnienia. To mało istotne dla mnie w tej chwili, czy opieram się na własnych, czy czyichś, ważnym jest, że te informacje ze mną rezonują, więc tym się sugeruję. Według mnie nie ma związku między tym kim kto był, a tym, co go czeka po śmierci. Ludzie lubią sobie takie coś tłumaczyć ocenianiem dualistycznym, że skoro krzywdził itd. to jest zły i powinien odpokutować, ale spójrz na to z perspektywy poza dualistycznej. Istota może być z natury negatywna, więc dla niej w przewadze czynienie negatywnych rzeczy jest po prostu czymś normalnym, naturalnym, więc w taki sposób manifestuje swoją wolną wolę, W spojrzeniu poza dualistycznym wszystko jest właściwe, bo wypływa z natury i manifestuje się prawem wolnej woli. (cytat)Jest wiele teorii sprzecznych ze sobą. Choćby ta, żeby po śmierci ciała fizycznego nie iść w stronę światła. Już się gubię w tym wszystkim :)(cytat) Tak, dlatego kieruję się tym, czy dana informacja ze mną rezonuje, czy też nie :) (cytat)Ja myślę że jeśli ktoś za życia był gnojem do samego końca to on się po prostu nie zastanawia nad sensem życia i nie ma świadomości szerszego aspektu życia - automatycznie wchodzi w cykl reinkarnacyjny. ALE ! jeśli na końcu tej swojej niegodziwej drogi zrozumie swoje błędy i sam przed sobą i Bogiem wyzna winę i skruchę to zapewne w kolejnym życiu będzie miał możliwość zgłębienia tajemnicy i uświadomienie sobie źródła i jedności z nim.(cytat) Zdecyduje się na ponowną reinkarnację, jeśli nie będzie znał manipulacyjnego mechanizmu działania archontów, a do tego jak go zmanipulują winą i wywrą dzięki temu uszczerbek na jego sumieniu, to z własnej woli się zgodzi na ponowne wcielenie, aby odpokutować za krzywdy, które rzekomo za takie uważa. CYTAT Myślę że to co jest w filmie najważniejsze powiedziane to fakt, iż pełne zrozumienie jedności ze źródłem to brak dzielenia na dobro i zło, wybór podążania do światła to już jest "wybór", a połączenie ze źródłem to ma być brak wyboru, a jedynie pełne i bezwarunkowe pragnienie połączenia - i tyle ;) A Archonci też są tylko pionkami w grze - spełniają swoje zadanie mamienia nas tak długo jak się da i utrzymywania a cyklu reinkarnacyjnym - co też ten materiał potwierdza ;) Tak, kluczowym aspektem jest poznanie spojrzenia poza dualistycznego, dzięki temu nie będą w stanie nas zmanipulować przez wyrzuty sumienia, itd. Co do wyboru podażania do światła, czy też oddalenia się od niego i złączenia się ze źródłem, to zarówno to, jak i tamto jest wyborem, z tą różnicą, że wybranie pójścia w światło może być wyborem spowodowanym przez manipulację. Tak, zarówno my - ludzie, jak i archonci i cała reszta istnienia - wszyscy są tym samym, z tą różnicą, że niektórzy celowo pozwolili sobie poczuć się lepszymi od innych, do czego mają prawo, ze względu na uniwersalne prawo wolnej woli. Po prostu tak postanowili zamanifestować swoją wolną wolę. CYTAT Człowiek, jak nie miał doświadczeń na pograniczu życia i śmierci, i nie ma pozytywnych doświadczeń bez światła. To najlepsym rozwiązaniem jest udanie się w stronę światłą. I niekoniecznie tego "najjaśniejszego", ale tego, które zdoła zobaczyć, czy rozpoznać. Może i nie miał takich doświadczeń, ale to nie znaczy, że musi od razu się kierować do światła. Może przecież równie dobrze skierować się myślami do swojego wnętrza, gdyż od środka istoty ponoć też właśnie światło wychodzi. To, że szukanie światła w takiej sytuacji jest czymś naturalnym uważam za jeden z programów, który zostaje wtłoczony ludziom. Ciekawym jest też, że nikt tego nie kwestionuje, nie pyta się po co tak, a dlaczego. CYTAT ludzie chyba by się nudizli, jakby nie mogli do czegos, co po prostu istnieje, dopisac opowiesci :p Bo po co na przykład, mówić tylko, że wystarczy pomedytować. Nie, to za mało, to zbyt proste ;p Jeśli ktoś podaje informacje od siebie to zakładam, że robi to w jakimś celu i na jakiejś podstawie. Nie wydaje mi się, aby od tak takie rzeczy sobie wymyślać i się nimi dzielić z innymi. |
|
|
|
08.03.2016 - 22:34
|
|
|
(...) Jeśli ktoś podaje informacje od siebie to zakładam, że robi to w jakimś celu i na jakiejś podstawie. Nie wydaje mi się, aby od tak takie rzeczy sobie wymyślać i się nimi dzielić z innymi. No nie o takie wymyślanie mi chodziło, nie takie zwyczajne, a powiem coś co nie miało miejsca, a o takie prawdziwe w tym świecie, a niezbyt prawdziwe w innym ;) |
|
|
|
08.03.2016 - 22:51
|
|
|
No nie o takie wymyślanie mi chodziło, nie takie zwyczajne, a powiem coś co nie miało miejsca, a o takie prawdziwe w tym świecie, a niezbyt prawdziwe w innym ;) Tak, ale cokolwiek by się nie działo, to ostatecznie dla każdej jednostki tylko jej doświadczenie będzie miało wartość, bo przecież nie będzie w stanie zestroić się z inną jednostką, aby czuć i doświadczać jak ona. |
|
|
|
15.08.2016 - 16:32
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hej, czy też zauważyliście, że gościu (ten po lewej) na plakacie filmu, pt.: "Śmietanka Towarzyska" ma jedno gadzie oko (pionową źrenicę)? W filmie to szycha Holywoodu trzymająca w ręku cały biznes, jest Żydem i ma w rodzinie gangstera mafiozę; rzuca też żonę, z którą jest 25 lat, dla 25 latki. Czyżby reptilianie już tak szydzili z ludzi prosto w twarz, że umieszczają jawnie taką symbolikę, czy to zwykły przypadek?
(IMG:http://i64.tinypic.com/258mpol.jpg) |
|
|
|
15.08.2016 - 16:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
nom już tak się dzieje, przeklęci reptilianie dopadli nas, robią co chcą, ukrzyżować
|
|
|
|
15.08.2016 - 17:12
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
15.08.2016 - 17:44
|
|
Soczewki tak nie wyglądają. No, chyba że masz na myśli że mu dali soczewkę z namalowaną pionową źrenicą. Jak się przyjrzeć z bliska, to wokół źrenicy pionowo jest żółta obwolutka, w takim samym kształcie jak pionowa źrenica. Wgl strasznie dziwnie i podejrzanie dla mnie to wygląda, że ma taką pionową źrenicę, bo to raczej nie przypadek (jeśli przypadek to w jaki sposób powstał taki efekt i czemu nikt go nie poprawił?).
|
|
|
|
15.08.2016 - 19:54
|
|
|
Teraz jest pełno różnych soczewek z pionowymi źrenicami:
http://www.optykolor.pl/Pionowa_zrenica-k87-0--default.html |
|
|
|
15.08.2016 - 20:12
|
|
No to przecież piszę o tym -.-'
Pytanie, po co go tak ucharakteryzowano? W kontekście roli, jaką grał, może to dawać pewne przesłanie... |
|
|
|
15.08.2016 - 21:35
|
|
|
Jak sobie powiększysz obraz to od razu widać że to jest normalne łoko.
(IMG:http://pics.tinypic.pl/i/00812/k5gfibohzynh.png) |
|
|
|
15.08.2016 - 21:59
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wy tak na serio z tymi reptilianami?
|
|
|
|
15.08.2016 - 22:00
|
|
Wcale nie normalne. Nadal widać, że źrenica wychodzi w górę w pionie.
Co przybliżenie ma niby udowadniać? Dziwna metoda - z dala widać dobrze, to przybliżmy, żeby było widać pikselozę, to na pewno wtedy zobaczymy lepiej... Jeszcze pojaśniłeś zdjęcie, żeby słabiej widać było kontrast. I jak możesz na tej podstawie ignorować to, co widać w normalnej perspektywie zdjęcia? |
|
|
|
15.08.2016 - 22:07
|
|
|
Równie dobrze ja mogę zapytać dlaczego źrenica nie wychodzi w dół w pionie?
I kurde nic nie podjaśniłem. O albo pokaż mi chociaż jeden filmik w hd z gadzimi łocami, no bo to trochę dziwne że te gadzie łocy wyskakują tylko w filmikach z denną jakością. Może rządy są sterowane przez jakieś istoty, nie wykluczam takiej możliwości, ale te wszystkie zdjęcia i filmiki z gadzimi łocami to jest wielka lipa. Jeśli istnieją jakieś gadziny to się nie ujawniają tylko pociągają za sznurki. |
|
|
|
15.08.2016 - 23:24
|
|
Równie dobrze ja mogę zapytać dlaczego źrenica nie wychodzi w dół w pionie?
I kurde nic nie podjaśniłem. Nie wiem dlaczego nie wychodzi, może ma taki kształt, albo po prostu górna część teczówki oka jest przykryta przez górną powiekę, dlatego wydaje się, że górna kreska jest do końca, a może tak nie być, dlatego na dole też nie dochodzi do końca... No to chyba skorzystałeś z jakiegoś podjaśnionego zdjęcia, niż "oryginalnego" z plakatu, jakie podałem. U mnie to samo powiększenie jest bardziej ciemne i żółtawe, niż zaprezentowane przez Ciebie. O albo pokaż mi chociaż jeden filmik w hd z gadzimi łocami, no bo to trochę dziwne że te gadzie łocy wyskakują tylko w filmikach z denną jakością. Nie twierdzę, że wszystkie te filmiki, o których mówisz są prawdziwe, nie wiem nawet czy którykolwiek z nich, nie o nich tu piszę, tylko o tym konkretnym przypadku, więc nie odwracaj kota ogonem proszę. Może rządy są sterowane przez jakieś istoty, nie wykluczam takiej możliwości, ale te wszystkie zdjęcia i filmiki z gadzimi łocami to jest wielka lipa. Jeśli istnieją jakieś gadziny to się nie ujawniają tylko pociągają za sznurki. Też nie wykluczam takiej możliwości, a nawet ją rozpatruję, gdyż znajdują się na to pewne argumenty. Żeby mówić o wszystkich zdjęciach i filmikach, musiałbyś je wszystkie zbadać, a tego raczej nie zrobiłeś. Więc może nie zwódź tematu na jakieś inne filmiki, które nijak się mają do tego zdjęcia, zwłaszcza próbując w ten sposób coś udowodnić, bo to nawet logiczne nie jest. Co do ujawniania się gadzin, to polemizowałbym. Ujawniają się subtelnie tym, których oczy są zwrócone ku nim. Trzeba być świadomym pewnych symboli i znaków, jakie trzeba wypatrywać, by znaleźć ich sygnały, reszta osób ich nie zauważy, albo wyprze. Wystarczy pooglądać pewne teledyski niektórych "gwiazd". A czemu się ujawniają? Dalej można polemizować. Może szydzą sobie z nas, że się ujawniają, a my dalej "możemy im g**** zrobić", albo mają jakiś inny powód, który ich kręci, nie wiem. Ale gołym okiem widać, że na tym plakacie gość ma pionową źrenicę. Aktor takiej nie ma (niektórzy mają taką wadę, że mają rozerwaną tęczówkę i źrenica się rozlewa). Albo więc jest częściowo gadem i ma zmienną źrenicę :P albo założono mu soczewkę, albo dorobiono taki efekt graficznie na zdjęciu. W każdym z przypadków sprowadza się to do jednego - do sygnału wysłanego ludziom. Tym bardziej jest to prawdopodobne, że pasuje to do symboliki przedstawianej przez rolę postaci, jaką aktor grał w tym filmie... |
|
|
|
16.08.2016 - 00:33
|
|
|
Nic nie podjaśniałem, wpyerdzieliłem to do paintneta i tak to wygląda w powiększeniu.
Nie odwracam kota ogonem, po prostu jeden przypadek to żaden dowód, zwykłe nic. Mi to się zdaje że te wszystkie historie z gadzinami wywodzą się z doświadczeń w poza. No ale dlaczego tak często w tych doświadczeniach przewijają się gady? A może dlatego bo większość ludzi nie jest wystarczająco dostrojona do drugiej strony, wtedy informacja z poza przejdzie przez bardziej dostrojoną "antenkę", a najlepiej dostrojone antenki (na tej planecie) to właśnie gady i płazy. http://www.radionafali.com/2014/08/hiperpr...ian-23-08-2014/ https://www.youtube.com/watch?v=bBPrNxvC96k Polecam :P |
|
|
|
16.08.2016 - 10:06
|
|
No to dziwne, mnie w każdym przypadku, jak powiększałem wychodziło ciemniej i żółciej. Może przy zapisie, albo wrzucaniu na serwer, coś się przekonwertowało...
Odwracasz, bo to, że jakiś tam przypadek został sfałszowany, albo naciągnięty, to ma niby dowodzić nieprawdziwości tego przypadku? Nonsens. Nie wiem jak jest na 100%, ale nie bagatelizowałbym tego tak, że wszystkie przypadki to wymysły, bo jest sporo dowodów świadczących inaczej. A przez to ten przypadek tym bardziej jest wg. mnie nieco intrygujący... |
|
|
|
16.08.2016 - 12:32
|
|
|
|
|
|
16.08.2016 - 12:33
|
|
Ten teledysk przedstawia przykład dużego natężenia symboli wolnomularskich, plus wyuzdanych i złych, agresywnych, demonicznych aspektów:
|
|
|
|
18.08.2016 - 23:18
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |