Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Afirmacje A Obe
amen
post 09.08.2007 - 03:41
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1505

Cześć!
Tak sobie pomyślałem kilka dni temu, że może by mi pomogły w wyjściu z ciała (wyszedłem tylko raz półtora miesiąca temu) afirmacje i w ciągu dnia powtarzam sobie w myślach lub piszę takie zdanie:
Ja, Janusz bezpiecznie i z łatwością wychodzę z ciała, zachowując pełną świadomość i pamięć.
Co o tym sądzicie? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Może jakieś sugestie, coś zmienić, dodać?
Dziękuję z góry za rady i pozdrawiam!
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 09.08.2007 - 09:06
Post #2

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

Hej Janusz
ja dodaję jeszcze cel. Pragną wyjść z ciała, bo (wkur.. mnie ten świat * pragnę doświadczyć miłości * wolnośći * aby MTJ uleczył moją chora duszę[tą lubię najbardziej]) etc etc
pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
tom
post 09.08.2007 - 09:55
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1435

Kronopio, i co? działa? :) czy narazie to tylko sugestie/ sygnały do niefizycznych?
Profile CardPM
+Quote Post
amen
post 09.08.2007 - 12:48
Post #4

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

CYTAT(Kronopio @ 09.08.2007 - 10:06) *
Hej Janusz
ja dodaję jeszcze cel. Pragną wyjść z ciała, bo (wkur.. mnie ten świat * pragnę doświadczyć miłości * wolnośći * aby MTJ uleczył moją chora duszę[tą lubię najbardziej]) etc etc
pozdrawiam

Dzięki wielkie za sugestie! Oczywiście, powinienem dodać cel!
Może tylko mała uwaga- dusza ani świat nie jest chory- jedynie moje wyobrażenia o nich mogą być takie...
Dodaję CEL i teraz afirmacja wygląda tak:
Ja, Janusz bezpiecznie i z łatwością wychodzę z ciała, zachowując pełną świadomość i pamięć w celu doświadczenia miłości oraz wolności poza ciałem.
Afirmację umieszczę na wstępie do swego dziennika.
Jakie jeszcze macie uwagi??
Profile CardPM
+Quote Post
Draq
post 09.08.2007 - 13:04
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Ja wykorzystuje afirmacje jedynie do ld. Przed snem zapewniam siebie ze wszystkie doświadczeniach które mi się zaraz przydarzą to sen (nie może być inaczej, bo przecież sen jest przed obudzeniem). Odzyskuje świadomość, cofam się do ciała i wychodzę na nowo. Afirmacje mogą być też pomocne w utrzymaniu świadomości :).
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 09.08.2007 - 18:00
Post #6

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

CYTAT(amen @ 09.08.2007 - 13:48) *
Może tylko mała uwaga- dusza ani świat nie jest chory- jedynie moje wyobrażenia o nich mogą być takie

janse! święte słowa. użyłem tego w potocznym znaczeniu.
Choroba duszy jako stan zatracenia prawdziwego widoku świata albo prawdziwej natury rzeczy- jak mawiają buddyści.

CYTAT
Kronopio, i co? działa? :) czy narazie to tylko sugestie/ sygnały do niefizycznych?

jak widać na załączonym obrazu(:
Profile CardPM
+Quote Post
anula
post 19.08.2007 - 19:48
Post #7

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1413

Amen, u mnie afirmacje są na porządku dziennym. Wspieram je jeszcze intencją o której pisał Moen, w swoim podreczniku wspominal o aktywowaniu osrodka odpowiedzialnego za "chcenie" . Czyli wyglada to mniej wiecej tak, po sformulowaniu afirmacji która mi sie podoba, "nastawiam się" wewnetrznie na ten intencyjny stan i z usmiechem wypowiadam afirmację, a czasem tylko mentalnie. rezultat i tak ten sam. u mnie dziala swietnie na wywolanie swiadomych snow. :)
Profile CardPM
+Quote Post
kamglow
post 19.08.2007 - 20:32
Post #8

Guests

To chyba nie jest skuteczna metoda. Zawsze sie tylko bardziej wnerwialem gdy wmawialem sobie nieprawde.

Ja kamglow jestem wychodzący z ciała i świeżbi mnie pała jak nie wychdoze z ciała o.O

nie kpie sobie. Pozdrawiam was. Jeżeli to naprawde działa to nawracam sie o 180 stopni celciusza.
+Quote Post
amen
post 19.08.2007 - 23:03
Post #9

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Afirmacje działają, gdy się je stosuje około 3 tygodnie więc zostało jeszcze 10 dni:) Afirmacje zawsze kształtują rzeczywistość, z tym, że czasem skuteczne są wątpliwości, które mamy wymawiając je i dlatego tylko nieraz nie materializują się.
Dzięki Anka, że przypomniałaś mi o Moenie, byłem na kursie i uczył nas jak je stosować...Chodzi o wywołanie stanu umysłu, jakby JUŻ podziałały.
Profile CardPM
+Quote Post
mavej
post 20.08.2007 - 10:06
Post #10

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 217

CYTAT(anula @ 19.08.2007 - 20:48) *
Amen, u mnie afirmacje są na porządku dziennym. Wspieram je jeszcze intencją o której pisał Moen, w swoim podreczniku wspominal o aktywowaniu osrodka odpowiedzialnego za "chcenie" ...

tzw. wyrażanie intencji, też korzystam ;)
Ja afirmacje wale od kilku lat, różne jaka potrzeba -zawsze pozytywne :D kocham to robić ! Wstaje sobie rano siadam wygodnie na fotel i taka standartową formułkę na dobry dzień :) hehe ale najlepsze efekty są jak działasz wyobraźnią ( zobacz jak osiągasz upragniony cel, przeżyj to) coś pięknego, nie ma bata żeby nie zadziałało :D a jaki Power heh nie raz musiałem szczene z podłogi zbierać jak doznałem urzeczywistnienia ;p jakie myśli w sobie nosisz - taka jest twoja rzeczywistość
ja powiedział Einstein "wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy!''
POZDRO :D
Profile CardPM
+Quote Post
amen
post 21.08.2007 - 03:58
Post #11

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

CYTAT(mavej @ 20.08.2007 - 11:06) *
Ja afirmacje wale od kilku lat, różne jaka potrzeba -zawsze pozytywne :D

Ja również, właśnie dlatego chcę do nich sięgnąć, ponieważ wielokrotnie, od lat wykorzystuję je w życiu. I działają!
Mam również swoją ulubioną afirmację. To właściwie modlitwa połączona z rytuałem. Zawsze rano wstaję prawą nogą i DZIĘKUJĘ swoimi słowami za ten dzień, za miłość, bogactwo i radość, które dane jest mi doświadczyć jednocześnie wzbudzając w sobie uczucie radosnego oczekiwania na te wszystkie mile niespodzianki, które szykuje mi życie w tym dniu. Ponieważ wszystko dzieje się jednocześnie, więc dziękowanie z góry za przeżyty dzień naprawdę ma głęboki sens.
Oczywiście w nocy, przed zaśnięciem mam już konkretne powody do wdzięczności:) i również dziękuję za nie.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic