Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Co To Było? Pomóżcie.
blazibboy
post 17.08.2007 - 08:41
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 478

Siemka. Dawno do was nie zaglądałem. Pozdrawiam wszystkich. Widzę, że dużo się tu zmieniło. Niestety u mnie nic :/. Próbuje od czasu, do czasu 4 + 1. Ćwiczę już to cholerne OBE pół roku. Ale mniejsza o to. Dzisiaj obudziłem się we własnym łóżku, było już bardzo jasno, godz. ok 8:00. Chciałem poruszyć prawą ręką. Patrz na nią a tam jej nie ma! Słyszę jakieś drapanie na poduszce nad głową, a ręka jest właśnie tam. Zupełnie byłem jej nieświadomy, ale wysyłałem jej sygnały, żeby się ruszała. W końcu zaczął czuć tą nad głową. Cała była ścięrpła (o ile to jest przymiotnik, bo może być to czasownik w czasie przeszłym, sorry nie wiem). I w końcu zacząłem czuć ją doskonale, a uczucie ścierpnięcia powoli znikało. Za pierwszym razem już tak bardzo się ucieszyłem: w końcu mam OOBE! Ale niestety powoli zacząłem władać tą ręką :(. Tak więc, co o tym myślicie? Czy to było zwykłe ścięrpnięcie ręki, czy może coś więcej? Przepraszam, że tak się tym jaram, ale na prawdę, dla mnie to już było coś. Po takim paśmie niepowodzeń, kurcze próbuje próbuje i nic. Zaraz się popłacze...
Profile CardPM
+Quote Post
blazibboy
post 13.01.2008 - 19:41
Post #2

Członek Rodziny

Odpowiadam na ten temat, bo niedawno miałem to znowu Oo. Zacząłem się powoli budzić. Byłem przekonany, że moje ręka leży wzdłuż tułowia. Spróbowałem nią poruszyć, a tu coś zaszeleszczało nad moją głową - moja dłoń. Powoli odzyskiwałem czucie w tej ręce. Ale to bardzo dziwne, bo leżała sobie luźno. Dopływ krwi nie był niczym zatkany. Chyba miałem to po użyciu techniki 4 + 1, ale nie jestem do końca pewien. Macie coś takiego? Czy to możliwe, że właśnie wróciłem do ciała :D?
Profile CardPM
+Quote Post
Noble
post 13.01.2008 - 21:22
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 3

Jak się zaczynałeś budzić to pewnie że wracałeś do ciała :) Jeśli chodzi o zdrętwienie ręki to raczej nie ma to nic wspólnego z OBE. Ale sprawa jest dość zastanawiająca gdy czujesz ręke gdzieś indziej niż ona jest w rzeczywistości. Wtedy wszystko wskazuje na to, że czujesz tą niefizyczną... Kiedyś wielce byłem przerażony gdy obudziłem się bez ręki... tak zdrętwiała że całkiem straciłem czucie, byłem w takiej panice że szkoda gadać, w pewnym momencie uderzyłem się własną ręką w twarz a wrażenie było takie jakby jakieś gumiaste ciało obce mnie walnęło. Do końca dnia miałem dziwne odczucia w tej ręce... Często rece drętwieją gdy trzymamy je nad głową nie wiem dlaczego ale przy takiej pozycji rąk doznałem właśnie najsilniejszych wibracji. Często jak czuje że przychodzi paraliż i że drętwieje mi ręka to właśnie wtedy udaje się wychodzić. Ostatnio jednak kombinuje ze specyficznym ułożeniem rąk podczas wyjścia i są naprawdę dobre efekty. Blazibboy nie załamuj się niepowodzeniami... co to jest pół roku ćwiczeń? Przyj do przodu ile wlezie.. kropla drąży skałę. Powodzenia!!
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 13.01.2008 - 21:52
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Khem, khem.. ja nic nie chcę mówić, ale mam to co dzień :) Wyjaśnić?

Kiedy ręka jest w górze przez całą noc, to krew ma utrudnione poruszanie się po niej, jest jej mniej, coraz mniej i co wtedy? Krwi nie ma za dużo, ręka zimna - bez czucia. Polecam wtedy zrzucić ją poza łóżku, wtedy krew szybciutko napłynie z miejsc gdzie jest nadmiar do ręki, ew. trzeba pocierać w części gdzie mamy dużo żył.
Przywykłem do tego.

Blazibboy - co noc wychodzisz z ciała, myślisz, że co? Ciało astralne leży sobie i się nudzi kiedy śpisz? Miałeś kiedyś takie momenty, że zapatrzyłeś się w jeden obiekt? Np. na nudnej lekcji? Ciężko się samemu wytrącić z takiego stanu, najczęściej robi to nauczyciel :D wtedy twoje ciało astralne wychodzi na zewnątrz. Kluczem jest pojednanie z ciałem astralnym - musimy nad nim przejąć kontrolę, co zatraciliśmy przez lata spędzone na udoskonalaniu fizycznego.
Profile CardPM
+Quote Post
blazibboy
post 14.01.2008 - 03:30
Post #5

Członek Rodziny

Dzięki chłopaki za motywacje. Siedzie teraz przed kompem, trzecia nad ranem :). Miemy nadzieje, że sie uda, ale jeżeli nie to i tak będę próbował. Dogon pewnie masz racje. No i Noble z tą ręka mam właśnie identycznie, gumiasta, rozluźniona całkowicie. Dziwne i głupie uczucie, ale straszne? Da sie żyć bez ręki :). Yo!
Profile CardPM
+Quote Post
Mano
post 14.01.2008 - 04:02
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2921

Sproboj nie 4+1, tylko przed zasnieciem.
Chwile polez na boku, a potem wez sie klepnij na wznak i proboj.
Ja licze wtedy o 100-0, a gdy nie pomaga, to znowu licze.
Od paru dni zaczyna sie wkoncu cos dziac. Wczoraj to nawet paraliz sam mnie lapal, bez niczego. Tylko lezalem. Paraliz za paralizem, mialem dosc:D a tak narzekalem, ze ani go nie mam hehe. No ale wyjsc mi sie nie udalo niestety.
Lezalem wczoraj calkiem inaczej niz zwykle, i bylem dziwnie zmeczony. Czulem, ze cos sie stanie.

Tak mniej wiecej wczoraj lezalem:
(IMG:http://images27.fotosik.pl/140/d581321fc1fb5fc4m.jpg)

edit;
no i oczywiscie wpatruj sie w czern. Nie opusczaj oczu do dolu, tylko trzym ich na prosto.
Profile CardPM
+Quote Post
blazibboy
post 14.01.2008 - 10:43
Post #7

Członek Rodziny

W czerń? To mam nie rozluźniać gałek ocznych jak do snu? Tylko wpatrywać się w te ziarenka? Potrzebuje jakiegoś potwierdzenia, bo to trochę nie logiczne według mnie, używać fizycznego zmysłu chcąc używać niefizycznego :).
Profile CardPM
+Quote Post
Elanor
post 14.01.2008 - 17:38
Post #8

Członek Rodziny
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 37

CYTAT(blazibboy @ 14.01.2008 - 10:43) *
W czerń? To mam nie rozluźniać gałek ocznych jak do snu? Tylko wpatrywać się w te ziarenka? Potrzebuje jakiegoś potwierdzenia, bo to trochę nie logiczne według mnie, używać fizycznego zmysłu chcąc używać niefizycznego :).

Tak,tak masz robic ;) Nawet Darek Sugier to stosuje. Slyszalam tez o postukiwaniu palcem ;d

Ale moim zdaniem NAJLATWIEJSZE jest po prostu zaprogramowanie podswiadomosci (poprzez afirmacje w trakcie relaksu). Ona cie obudzi w odpowiednim momencie..
http://www.oobe.pl/park/Dobry-Sposob-Na-Wibracje-t1956.html
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=1982&hl=
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic