oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Z: Oobemania = Nowa Religia ? Ds = Nowym Prorokiem ?, Z tematu o ID: 7743
Darek Sugier
post 06.02.2013 - 21:23
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Cyt:
(...) Egregorami nie są ani bogowie (anioły) ani demony, jak zdarza się czasem twierdzić ludziom nie mającym pojęcia o ezoteryce i niewidzialnych bytach. Egregor to byt sztuczny, bezduszny, mechaniczny, wytwór astromentalny o charakterze opisywanego w teozofii elementalu. (...) Egregory, w tym egregory zbiorowości pozornie religijnych zwykle lękają się bezpośredniego kontaktu z bóstwami światłości i posłańcami Boga, Niebios. (...)

Bibliografa i całość:

http://himalaya-wiki.org/index.php?title=Egregor

Dobrze jest czytać "święte księgi" z uwagą i zrozumieniem, a i dawać bibliografię, gdy nie używa się swoich synonimów, po co ma kto myśleć, że to kreacja autora posta...

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002
Go to the top of the page

+Quote Post
Vesanya
post 06.02.2013 - 22:17
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

DS , po pierwsze bibliografię się podaje wtedy gdy się robi kopiuj wklej, a ja opisałam egregora swoimi własnymi słowami , po drugie podałam dodatkową informację w oparciu o swoje doświadczenie, jakiej nie ma w tej encyklopedii którą podałeś. Więc Twoja wypowiedź jest pozbawiona sensu. Polecam mniej czepiania się i prowokowania, a wiecej merytorycznej dyskusji.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park