|
|
![]() ![]() |
02.02.2010 - 01:08
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Siema!
Po niedawnych wydarzeniach będąc pod wpływem niewątpliwe chwili postanowiłem napisać temat traktujący o wszystkich dziwnych rzeczach traktujących... no właśnie o czym... Każdy z nas rozumie do czego służy forum, przynajmniej mam taka nadzieję. Oczywiście do wymiany poglądów. Idąc za ciosem, kolejne retoryczne pytanie, do czego służyć może forum tematyczne o oobe? No z tym już na tym zacnym forum bywa trudniej. Rozumiem, że temat doświadczeń poza ciałem, można traktować w dwojaki sposób. Jako twór umysłu lub też eksplorację świata niefizycznego, istniejącego obok naszego ze wszelkimi jego zawiłościami, no ale nie o tym... o czym, w takim razie zapytacie. Otóż o tym skąd się bierze przeświadczenie, że forum o doświadczeniach poza ciałem jest dobrym miejscem na tematy typu 'W pół do dwunastego' czy ' Czas Nowej Ery - Piramidy/sfinks'. Oczywiście patrząc wstecz podobny tematów można znaleźć multum, każdy lub prawie każdy mówiący o tym jak nie mamy racji, jak żyjemy w wielkim oszustwie i powinniśmy wykonywać różne dziwne rzeczy, by przeciwstawić się lobby żydo-petro-masońskiemu. Pytanie jest jedno, dlaczego? Czemu i po co tak się dzieję? Czy ludzie szukający akceptacji swoich niecodziennych poglądów uważają nasze forum za dobre miejsce odbioru ich dziwnych teorii? OOBE samo w sobie jest dziwną teorią ale jest czymś czego można doświadczyć i ocenić samemu. Nie krytykując żadnej ze stron pozostawiam was z pytaniem, które powtórzę, czemu tak się dzieję? Proszę o wypowiedzi na temat i więcej niż jednym zdaniem. Z góry dziękuję i zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam. |
|
|
|
02.02.2010 - 02:07
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
To wszytsko rodzi się pewnie z potrzeby chwli nieskrępowania,ekstazy z bycia sobą itd. Śmieszniejszy jest fakt że ktoś zakłada taki temat nie licząc się z konsekwencjami wyśmiania bądź zamknięcia.To tak jakby musieć to z siebie wyrzygać podświadomie wzbudzić emocje bo inaczej na zawsze pozostanie się zapomnianym.Wygląda to na krzyk desperacji albo krzyk czego innego np. mody.
|
|
|
|
02.02.2010 - 21:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
nawet moda na oobe śmierdzi.
a new age i ich teorie to odrębny nurt. majster jeśli zakładamy że astral jest powiązany z realem, wszystko o czym możemy napisać jest pośrednio związane z oobe :) a z masonami prawda jest taka: nawet jeśli coś jest na rzeczy, nie zmieni tego ani jedna osoba, ani tysiąc, ani sto tysięcy ;] Jedyna prawda zawarta w tych teoriach to manipulacja umysłów przez tv i można to łatwo psychologicznie wyjaśnić. |
|
|
|
03.02.2010 - 21:50
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Liczyłem na to, że trochę więcej osób wypowie się w temacie.Nie ukrywam, że liczyłem zwłaszcza na osoby zakładające podobne tematy. Jestem ciekaw co nimi kieruję, czemu myślą, że mają misję zbawiania świata szerząc dziwne teorię. Pewnie bierze się to po części z tego, że Internet jako taki jest anonimowy w związku z tym groźba bycia wyśmianym a później wytykanym palcami jest mniej realna. A może jest tak jak mówisz Twistoid. No nic może ktoś jeszcze napisze bo jestem niesamowicie ciekawy :)
|
|
|
|
04.02.2010 - 08:22
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Rosenkreuz napisał mi o swoim kursie , jaki przeszedł, gdzies tam w kosmosie. Najlepszy nauczyciel planety go prowadził. Ktoś inny, we wcześniejszym liście, straszył mnie o konsekwencjach głoszenia oobe, majac dojście do najlepszych info o kosmosie. Inny namawiał by milczeć, bo my to elita , wybrańcy wszechświata, przytaczając przesłodzone argumenty. Sporo pisali ludzie o demonach, ze jestem pokręt a może i sam szarak w ludzkiej skórze.
Tez się pytam, dlaczego ludzie piszą takie rzeczy. Dlaczego sam siedzę skurczony przed kompem, bez jednej nerki, ze skrzywionym kregoslupem, z tygodniowym kaszlem, hemoroidami i pisze! Astralny blazen- Gruz po licznych tekstach, z niezwykle przemyślnymi przekleństwami, wpisał mi takiego posta w komentarzach na blogu. Gruz hej zbychu sorry że robię offtop,ale po co zbychu zajmujesz się tymi ciałami? ludzie dążą do szczęścia, to nie jest prawda ludzie!co z tego że jedni odczuwają radość jak inni będą cierpieli, równowaga zawsze będzie, gdyby na to patrzeć ze szerszej skali to jak dla mnie to wszystko nie ma sensu, istnieję tylko to co istnieję, jak ludzie mówią, że za wszystko trzeba płacić, demony według takiej zasady podobno funkcjonują, to prawda,to nie jest tak że za miłość nie trzeba płacić, za wszystko trzeba, to jest brutalne, ale i prawdziwe, raz cały świat daję ci to czego chcesz, a innym razem traktuję jak śmiecia,no nie oszukujmy się, ty zbychu w głębi duszy to wiesz, wy wszyscy wiecie, istnieję tylko i wyłącznie neutralność wobec wszystkiego nie usuwaj tego wpisu, ponieważ chciałbym żeby prawda do was dotarła, to już koniec, nie ma sensu dalej szukać, prawdę odkryliśmy, nawet jeśli teraz wydaję wam się to zbyt ludzkie, to przecież zawsze to była prawda. Kolejna przesyłka od Gruza: my nie istniejemy,i nigdy nie istnieliśmy,jesteśmy niczym,życie traktuje nas jak śmiecia,tu będziesz tu,a tam będzie inaczej,nie mamy wolnej woli,wolna wola jest iluzją,nie ma raju,nie ma piekła,nie ma niczego,nawet tego "teraz" nie ma,jest nic tylko w fizyczności jest iluzoryczne "coś" ale co dalej?tam już nic nie znajdziecie poza niebytem i neutralnością * kim jesteś?słynne buddyjskie czym jesteś?świadek?jaki świadek?niema czegoś takiego,jesteśmy niczym,jesteśmy śmieciami na tym świecie,skoro tak to za nic nie ponosimy konsekwencji,możemy robić co chcemy nikt nigdy nie doszedł w tej rzeczywistości do prawdy,a prawda najwyższa jest taka:cokolwiek zrobisz,cokolwiek się stanie,nic nie jest stałe i wszystko przemija,life is brutal,wszechświat jest brutal,nic nie możesz zrobić,bo jak z tym walczysz to i tak przegrasz,jesteś śmieciem we wszechświecie wczytajcie się w to,zrozumiecie o czym piszę skomentujesz to zbychu,co o tym sądzisz?no musisz mieć jakiś pogląd * zbychu spójrz za siebie,co widzisz?nędzne życie,poszukiwanie prawdy,i odkrywanie ciałek,i po co to wszystko?w końcu i tak te ciała znikną,i my znikniemy,nawet pamięć tych doświadczeń nie pozostanie,będziemy skazani na niebyt,to tak jak sen,tylko że bez marzeń sennych i w nieskończoność * -jestem nietykalny,nie mam ciał niefizycznych,one są już martwe,jestem tylko i wyłącznie prawdą -jestem spoza tego wszechświata dlatego tak dużo widzę,jestem prawdą,nieskończoną prawdą Nadesłał mi nawet piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=vgE-n1WBryY Większość autorów takich apeli, kierowała się do "WY LUDZIE" |
|
|
|
07.02.2010 - 05:34
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Notatnik |
Skoro to wszystko bez znaczenia to dlaczego nie zafundować sobie radości zamiast smutów?
Ciesz się tym co masz, baw się tu i teraz. "Gruz" weź się w garść chłopie |
|
|
|
23.05.2012 - 09:39
|
|
|
Odświeżam.
|
|
|
|
23.05.2012 - 15:05
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Odpowiadanie na o co chodzi ? :) dlaczego forum na temat OOBE jest zaśmiecane przez liczne teorie spiskowe i rzeczy nie na temat ? :) Dlaczego tak a dlaczego nie... ? :) Myślę że jest tak dlatego że kazdy jest inny i to wyraźa się przez naszą osobowość... każdy wyraźa swoje "ja" w swój sposób. To jest forum o OOBE i takim właśnie jest :) a jeśli powstanie jakiś odrebny temat to nic nie szkodzi kto jest zaciekawiony to właczy się do rozmowy lub nie wedle "wolnej woli " :) Jesli na forum w kradnie się trochę humoru to niczemu to nie zaszkodzi :) Jestem zdania że każdego wariata należy wysłuchać bo z wszystkiego można wyciagnąć jakieś wnioski :) każdy z nas tutaj szuka jakiejś "PRAWDY" lecz każdy powinień ją odnaleść sam :) nikt nie może nam w mówić że taka i taka jest prawda i tak właśnie musi być ;/ bo to jest złe... każdy musi ją odnaleść w sobie :) można wskażać drogę , dać jakieś wskazówki ale to do nas należy wyciągniecie z tego właściwych wniosków :) a mój wniosek jest taki ze straciłem watek z tego co pisałem wiec spytam się :P "O co chodzi? " xD
Pozdrawiam :) |
|
|
|
23.05.2012 - 16:03
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Może powstają inne tematy niż tylko o oobe bo jest taki dział:
Hide park - Filozofia i światopogląd ? |
|
|
|
23.05.2012 - 16:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
CYTAT Pytanie jest jedno, dlaczego? Czemu i po co tak się dzieję? Czy ludzie szukający akceptacji swoich niecodziennych poglądów uważają nasze forum za dobre miejsce odbioru ich dziwnych teorii? OOBE samo w sobie jest dziwną teorią ale jest czymś czego można doświadczyć i ocenić samemu. Nie krytykując żadnej ze stron pozostawiam was z pytaniem, które powtórzę, czemu tak się dzieję? :awe: :awe :awe: Też tak uważam. Dobrze, że temat odświeżony bo mamy ostatnio niezły wysyp dziwacznych teorii. Mam nadzieję, że jakieś dzieci przegladające to forum nie biorą wszystkiego na poważnie. Niektórzy userzy przeglądają nie wiadomo jakie portale i wybierają sobie to co im wygodne, przez co czasem w jednym poście widzę mieszanki wszystkich systemów filozoficzno religijnych dalekiego wschodu. |
|
|
|
23.05.2012 - 16:48
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
"Mam nadzieję, że jakieś dzieci przegladające to forum nie biorą wszystkiego na poważnie".
Ja bym w tym zdaniu słowo forum zamienił na internet:) Ja dodam jeszcze, że jakby to forum było tylko o oobe to już dawno było by tu głucho. Ileż można gadać w kółko o tym samym? Trzeba trochę o piramidach, czarnych dziurach, reptilianach i innych kundalinach. Bigos jest spoko. |
|
|
|
26.02.2013 - 07:45
|
|
|
HEHEHE
|
|
|
|
26.02.2013 - 13:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
(: Bo to takie forum o wszystkim i niczym jednocześnie
|
|
|
|
26.02.2013 - 18:52
|
|
|
TROLOLOLOLOLOLO
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |