|
|
![]() ![]() |
27.02.2013 - 06:26
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jezus nie walczy. On "pokonał" ujarzmił swój umysł i dla tego cierpiąc fizycznie nie odczuwał potrzeby zemsty i dalej potrafił wszystkich ludzi, swoich oprawców miłować. Jeżeli dla kogoś te nauki są niewystarczające to niech otworzy przed nimi serce a dostrzeże potężny przekaz jaki ze sobą niesie.
Witek jak Darek obrażał ludzi, dziewczyny z tego forum bezpośrednio to czemu nie reagowałeś? Są kategorie ludzi, którym masz odwagę zwrócić uwagę i tacy, którym nie zwrócisz bo są w jakiś tematach np. autorytetami? najlepsze jest to, że słyszałem tutaj mizerne próby usprawiedliwienia jego agresywnej postawy tym, że został zaatakowany słownie to się bronił atakując również, obrażając i poniżając:) Tego jednak Witek nie widziałeś? Zielarza łatwiej się czepić i pokazać jaki jesteś fajny? Uważam, że Jezus nikogo nie zbawił tylko pokazał jak możemy się sami zbawić. To dla mnie bardziej sensowne. Piszesz o mnogości galaktyk...czyli Jezus zbawił tylko część mieszkańców nasze planety? Przed Jezusem Ci ludzie co żyli to oni już nie potrzebowali zbawienia? Ponadto co dało to zbawienie? Czy dzieci żyjące w tamtych czasach też potrzebowały aktu zbawienia czy tylko dorośli? Jeżeli to burzy czyjeś wyobrażenia to trudno. Ja piszę to co czuję a przekaz Jezusa traktuję indywidualnie i nie idę za oklepanymi niemal już dogmatami. Skoro Jezus jest zbawicielem to jakoś mu to słabo wyszło skoro później tylu ludzi zginęło w wojnach itd. Nie postarał się? Piszesz, że ja nie wiem tego, że nie zbawił...Ty wiesz, że zbawił? Chcesz mnie silą przekonać może jak to już miało miejsce w wierze chrześcijańskiej? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |