Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Nowe..., ...drogi eksploracji.
paciorek
post 03.06.2007 - 21:04
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 229

CYTAT
:)
Zajebiscie! Oto chodzi. Dobry kierunek Eksploruj dale. Masz Blog? Zapisz wszysto w Dzienniku papierowym i dodatkowo w Blogu. Yes, Yes, Yes! Duma mnie rozpiera.... Super! Love Brachu, Love! Dziel sie z innymi, wszedzie, wzmacniaj ten kierunek, ludziska niech tam podarzaja masowa, to rewolucja. Daj wzmianke o tym na oobe.pl Trzeba nadac nowy kierunek OBE, jak najszybciej!
DS

Z maila od Darka Sugiera do mnie.

O co chodzi?
No to może po krótce opowiem.

Próba Eksploracji Jaźni
Wczoraj zrobiliśmy sobie z kumplami małą imprezke. Wszyscy wiedzą jak to na małych imprezkach z kumplami bywa więc nie będę się rozpisywał co robiliśmy bo wszyscy do wiedzą. Nie będę się też rozpisywał jak wracałem itd. Do rzeczy. Położyłem się na wyrko ze świadomością, że o 2 w nocy musze głuchnąć do dziewczyny bo wraca z wycieczki i chce ze mną pogadać. Ustawiłem budzik na 2 i położyłem się. Urwała mi się świadomość jak to po imprezkach z kolegami bywa. Nagle patrze przed siebie i widze pustke, sama czerń. Pomyślałem "To jest sen! To jest sen!" i rzeczywiscie to był sen. Przypomniało mi się, o skrócie do wolności, o tym aby spróbować przesunąć faze do środka. Zamknąłem oczy. "Przesunąłem" faze do swojego serca bo właśnie serce uznałem za swój środek. Po chwili wyrzuciło mnie z ciała, dosłownie wypchnęło delikatnie uniosłem się w górę i nagle coś wciągnęło mnie spowrotem jednak nie prosto do ciała tylko prosto do serca. Poprostu wlałem się w serce. Nagle zacząłem spadać biało-czarnym tunelem w dół. Był dość ciasny, jednak było wystarczajaco tyle miejsca, że mogłem swobodnie spadać. Nagle coś mnie zachwyciło! Nigdy nie byłem tak zachwycony! Pufff... urwała mi się świadomośc - wszystko przez impreze z kolegami.

Więc apel do wszystkich! Kierujcie swoją faze ku sercu! Tam jest wasz dom! Przez serce wiedzie najkrótsza droga do DOMU!

Powodzenia! POWODZENIA!
UDA SIĘ NAM!

Czas na REBELIE!
Profile CardPM
+Quote Post
zx12
post 03.06.2007 - 21:45
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1194

Nigdy tego nie próbowałem. Zawsze szukałem na zewnątrz. Dzięki za radę. Spróbuję to zrobić podczas następnego razu. :)
Profile CardPM
+Quote Post
focus_oobe
post 03.06.2007 - 21:45
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 668

chodzi o faze na emocje(milosc)?, "srodek?" ..a dokladniej ? :), serce(czakra serca?).. sprecyzuj jak mozesz :)/ gratuluje doswiadczenia i pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post
paciorek
post 03.06.2007 - 21:48
Post #4

Dusza Towarzystwa

Focus to bardziej lezy w tym gdzie sadzisz, ze jest twoj srodek. Ja czulem, ze wszystko czym sie kieruje wywodzi się z serca i tam postanowiłem przesunąć faze jak widać z sukcesem.

Focus nie ulegaj ludzia ktorzy opowiadaja o czakrach. Pamiętaj jedną rzecz: wierzysz w czakry - czujesz je, wierzysz w kabalistyczne punkty energetyczne - czujesz je. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Dzieki!
Profile CardPM
+Quote Post
bobek_balinek
post 03.06.2007 - 21:50
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1039

Hm... no qrde.. wiedziałem, że czegoś brak.. no i tak to mogę próbować. No, nowy przełom. Idem próbować.. napewno sie uda, wierze w to..

Paciorek graty za imprezke :P
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 04.06.2007 - 07:38
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Od dziś kończę z zaspokajaniem swoich wizji seksualnych (: koniec z myślami o dalekich podróżach ,na inne galaktyki ,mój "środek" na mnie czeka .dzięki za radę .
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 04.06.2007 - 08:55
Post #7

Guests

Probowalem tego dzisiejszej nocy, ale mam problem. Wszystko jakos sie toczylo - wibracje - wyjscie - nagly powrot do c.f. i dalsze oczekiwanie - ponowne wibracje - i w tym miejscu jest problem, bo urwala mi sie swiadomosc(obudzilem sie rano) i przez to z poprzedniego chyba wyjscia bardzo malo pamietam. Wiem, ze po utracie swiadomosci mialem sen, ktory dosc dobrze pamietam, ale przez niego nie wiem czy chociaz pierwsze wyjscie bylo prawdziwe. :/

Sprobuje przy nastepnej okazji jeszcze raz. ;-)
+Quote Post
daywalker
post 04.06.2007 - 09:27
Post #8

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Szkoda ze nie doleciales, ale w tym zachwycie cos musialo byc:D. Nastepnym razem zloz szersza relacje. W sumie to jestes krok przed nami wszystkimi, bo znalazles sciezke na skroty. My dopiero zaczynamy szukac naszego srodka. Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow:).
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 04.06.2007 - 19:48
Post #9

Guests

Qrde - srodka ,czyli SERCA - u mnie ono pelne jest bursztynu - na to wychodzi z moich obserwacji .Ciekawe ,czy w tak gestej substancji mozna wykonywac jakies ruchy cialem niefizycznym ...
+Quote Post
bobek_balinek
post 04.06.2007 - 21:51
Post #10

Dusza Towarzystwa

Hm... działa... :D Próbowałem.. i nieźle wibracje, i... przeciskałem sie przez coś... ale oczy mi sie otwierały i nic nie mogłem zrobić... ale świetnie... dzięki 'środkowi' to mi lepiej teraz... jakoś od razu odżyłem... I chęci przyszły.. aż sie chce pracować nad swoim życiem...
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 04.06.2007 - 23:01
Post #11

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Próbuję zrozumieć przesuniecie fazy do wewnątrz siebie. Darku jeżeli możesz to sprecyzuj proszę.
Czy po wyjściu nie należy gonić po OSPUO tylko czując oderwanie od ciała skupiać się i kierować uwage na swoje niefizyczne czy fizyczne ciało?.
Czy trzeba wytworzyć wibrację w ciele niefizycznym? (kiedyś mi się to udało ale wrzuciło mnie szybko do cf)
No coż wszystko jest proste jeżeli się wie co się robi :D.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 05.06.2007 - 02:40
Post #12

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

CYTAT(SORROW @ 04.06.2007 - 20:48) *
Qrde - srodka ,czyli SERCA - u mnie ono pelne jest bursztynu - na to wychodzi z moich obserwacji .Ciekawe ,czy w tak gestej substancji mozna wykonywac jakies ruchy cialem niefizycznym ...

Mowiac srodek, serce. Chodzilo mu raczej o miejsce, z ktorego wychodza uczucia, a nie fizyczny narzad ;p. Srodek do ktorego kazdy musi odnalezc swoja wlasna droge.
Widocznie, wizja wlania w serce byla tutaj potrzebna. W swiecie niematerialnym gestosc raczej nie powinna stanowic problemu?
Profile CardPM
+Quote Post
pieczywo
post 05.06.2007 - 09:08
Post #13

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 4

I ja postanowiłem sprobowac. Dzis, oprocz paru przygod miałem ta na poczatku:
4+1
Leze sobie i czekam na dobre rozluznienie, po jakichs 50min. czuje, ze moge oderwac sie od ciała. Wstaje, jeszcze nie dostrajam sie i nie otwieram "oczu", kieruje natomiast faze do srodka, do okolic serca. Nagle zaczalem czuc sie blogo, wzrok mi sie wyostrzyl, dostrojenie niesamowite... czułem sie jak w FŚ! Przerwałem z ta faza, wystrzelilem przez okno i to był mój błąd, przeleciałem chwile i wrociło mnie do ciała :( Nastepnym razem popracuje nad tym, byle tylko nie stracic swiadomosci :)
Profile CardPM
+Quote Post
Drusilla
post 05.06.2007 - 13:15
Post #14

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 223

Podajcie link do info. o co chodzi z tym przesuwaniem fazy do środka, bo dawno mnie na forum nie bylo i nie jestem na bieżąco :)
Profile CardPM
+Quote Post
bobek_balinek
post 05.06.2007 - 13:26
Post #15

Dusza Towarzystwa

Drusilla...

Patrz powyżej... 2 pierwsze posty i już wiesz :)
Profile CardPM
+Quote Post
ciciak
post 14.07.2007 - 11:10
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1209

Moje zwrócenie do środka spowodowało oddanie kontroli mojemu całkowitemu JA. Rozumienie tego na dzień dzisiejszy wygląda tak, że udało mi się stanąć twarzą w twarz z obrazem astralnym tego co zawsze mnie przenosiło trzymając za wystający kręg szyjny ciała astralnego. Stanąłem twarzą w twarz, (.......) odnalazłem w sobie pytanie, jakie chciałem zadać. Otrzymałem wyraźną odpowiedź.

Na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć (bo jestem zbyt głupi!!! i mógłbym źle zinterpretować), jak rozumiem odpowiedź na moje pytanie.
Pytanie brzmiało: Co należy robić, żeby skończyć Ziemską szkołę.

Na końcu poczułem brak oddechu jak u ryby i wiedziałem, że muszę wrócić do ciała.

MMM
Profile CardPM
+Quote Post
nerhaa
post 14.07.2007 - 11:23
Post #17

Guests

Kurczę, ale tak, czy siak żeby wejść do Środka, trzeba najpierw wyjść na zewnątrz, to nie mam co marzyć nawet :P

Darku - trzeba wyjść z ciała, żeby wejść do środka, czy wcale nie muszę? Będąc w transie, nie mogę jakoś pokombinować inaczej?

Niech mnie ktoś pierdalnie w astralny łeb to mnie może wyrzuci z ciała albo cuś? A jakbym sobie wmawiał cały dizeń: Dzisiaj ktoś mnie wyrzuci a ja będę świadomy!

i ktoś mnie wyrzuci z ciałka?

Przydałby się taki ludzki bez emocji opis dostrajania do środka - taki dla kogoś co jeszcze nie miał tego. Mam z siebie wyrzucić emocje, np. jak podczas jakiegoś melodramatu, czy Króla Lwa :)??? I dalej skupić się na tych emocjach, żeby mnie pochłonęły, no nie kumam :/
+Quote Post
Karakan
post 14.07.2007 - 11:53
Post #18

Listek
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 22

Dzięki wam (Paciorek i Darek), że wreszcie ktoś zaczyna wprowadzać tutaj postrzeganie OOBE nie jako celu w naszym hedonistycznym życiu, ale jako pewnego aktu duchowego. Ja zawsze starałem się to w ten sposób postrzegać, ale nigdy nie przyszło mi do głowy, aby spróbować wyjść (lub wejść oO) w ten sposób. Na pewno spróbuję, jeszcze raz wielkie dzięki wam za to!!
Profile CardPM
+Quote Post
pieczywo
post 14.07.2007 - 12:03
Post #19

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 4

Ja mialem troche inna przygode w "środku" chetnych zapraszam do noty o tym:
http://oobe.pl/park/index.php?automodule=b...;showentry=1418

nie wiem czy dobrze to zrobiłem :P
Profile CardPM
+Quote Post
ciciak
post 15.07.2007 - 09:06
Post #20

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1209

"Przydałby się taki ludzki bez emocji opis dostrajania do środka - taki dla kogoś co jeszcze nie miał tego."

Ja wpadłem na ten pomysł po tym jak:
Znalazłem się w LD, i myśląc, że jestem w Realu (coś mi się astral z realem pomieszał) zapragnąłem wyjść z ciała poprzez mój własny odruch wyuczony dzięki Chi Kung (coś jak zagotowanie wody w środku głowy w czole).
Lekko się zdziwiłem, bo mi się nie udało, a miałem wrażenie, że powinno.

Następnym razem (już w bardzo dobrym OBE) w trakcie projekcji astralnej (o której wiedziałem, że muszę ją ignorować) próbowałem zrobić coś przeciwnego, "zagotować wodę" i do środka tego miejsca. Raczej nie skutkowało, w ułamku sekundy poszukałem miejsca w okolicy serca - i do niego - i dało radę.
Profile CardPM
+Quote Post
paciorek
post 15.07.2007 - 16:51
Post #21

Dusza Towarzystwa

ciciak z tego co mi udało się ustalić najłatwiejszą metodą jest skupic całą swoją energie, całe swoje astralne jestestwo na sercu. Wtedy już droga WOLNA. Jeśli nie wychodzi Ci z sercem spróbuj wykryć swój prawdziwy ŚRODEK. Zgromadz swoja energie w czubku głowy i przeprowadź je przez całe "astralne ciało" z intencja znalezienia swojego ŚRODKA. Powinieneś poczuć "coś" co określił bym spadeczkiem, takim dołkiem w ciele astralnym. Jak poczujesz to będziesz wiedział o czym mówie.

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic