|
|
![]() ![]() |
13.03.2013 - 06:39
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hej, dzisiaj temat którego nie wiedziałam jak nazwać więc nazwałam tak dziwnie.
Mam pytanie Czy jeśli wychodzimy z ciała przez LD, i obudzimy się w ciele astralnym w naszym ciele, to czy możemy zobaczyć coś z OOBE? Czy możliwe jest zobaczyć wtedy hipnagogi albo coś takiego? Dobra oto moja historia: Spałam sobie pięknie, nagle dostałam LD, i pomyślałam o wizualizowaniu lustra. Nie chciałam przejść do OOBE tylko przejść do snu przyjaciółki. Niestety nawet nie zdołałam wymyślić sobie lustra, bo pomyślałam o opiekunie, i poczułam delikatny (ale na prawdę delikatny) szum w uszach i ciemność przed oczyma. I tu nasuwa się moje dodatkowe pytanie- czy w miare coraz częstszego wychodzenia wibracje są mniejsze podczas wychodzenia? Bo ja tak mam i nie wiem czy to dobrze. Ale wracam do historii. Niby ciemność przed oczyma, ale nie do końca. Widziałam tak jakby przez powieki (zamknięte), nie byłam jeszcze do końca w OOBE, znajdowałam się we własnym ciele w ciele astralnym. I już od początku gdy widziałam ciemność, dostrzegłam taki biało fioletowy garnitur przed oczyma. Myśle sobie- chwila, o co chodzi? Zrozumiałam że nie moge wyjść bo niedługo muszę wstać i iść do szkoły. Nagle dostrzegłam że garnitur ten to nie tylko ubranie, ale ktoś jest w niego ubrany (widziałam czyjąś szyje). Ten ktoś jakby lewitował nade mną. nie widziałam jego twarzy, bo się nie ruszałam, a musiałabym podnieść głowe by zobaczyć. I się obudziłam w fizycznym ciele bo za długo zwlekałam. I tu moje pytanie- co to mogło być? :) Plus to pytanie z wibracjami |
|
|
|
13.03.2013 - 19:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wedlug R. Monroe'a czestotliwosc wibracji wzrasta z czasem (praktyka) tak, ze staja sie mniej wyczuwalne (pan Monroe pisal, ze po wieloletniej praktyce czul tylko "wrazenie ciepla" przy wychodzeniu). Tak jak na poczatku wibracje sa bardzo wyrazne, czasem nawet nieprzyjemne, tak po kilku seriach, lagodnieja.
A jesli chodzi o widzenie z zamknietymi oczyma to powiem, ze czesto przy zasypianiu tak mam, chociaz jestem w pelni swiadoma. Mam tak od dziecka, nigdy tego nie chcialam i zawsze mi przeszkadzalo bo nie moglam zasnac , gdy widzialam pokoj. (To tak nawiasem, bo nie sadze zeby bylo zwiazane z twoim tematem) |
|
|
|
15.03.2013 - 20:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Zwiazane czy nie zwiazane -)) to widzenie zamknietymi oczami jest chyba dosc powszechne, czytalem o nim w wielu wielu ksiazkach o OBE, anglofoni nazywaja to astral sight, we Francji stalo sie to nawet oficjalna nazwa web situ poswieconego wlasnie tematyce OBE...
|
|
|
|
15.03.2013 - 22:47
|
|
|
Zwiazane czy nie zwiazane -)) to widzenie zamknietymi oczami jest chyba dosc powszechne, czytalem o nim w wielu wielu ksiazkach o OBE, anglofoni nazywaja to astral sight, we Francji stalo sie to nawet oficjalna nazwa web situ poswieconego wlasnie tematyce OBE... Powiedz cos wiecej na ten temat Krisss ;> |
|
|
|
15.03.2013 - 23:02
|
|
|
Z wlasnego doswiadczenia niestety nic nie moge powiedziec, ale ci ktorzy to przezywaja - a jest ich sporo, tak na to wyglada, mowia wlasnie tak : masz zamkniete powieki i widzisz przez nie, np twoj pokoj.
Rozmawialem tez z jednym gosciem, bardzo bardzo doswiadczonym OBEowcem, mowil ze u niego tak sie zaczela przygoda z OBE, najpierw mial wielka latwosc w uzyskaniu widzenia astralnego, podkreslal ze przychodzilo mu to naprawde z duza latwoscia. Powieki byly NAPRAWDE zamkniete i NAPRAWDE widzial co dzieje sie za nimi. A potem zaczely sie OBE (a nastepnie to wlasnie on zalozyl web site, ktory postanowil tak nazwac : Astral Sight, widzenie astralne). |
|
|
|
16.03.2013 - 12:42
|
|
|
|
|
|
|
16.03.2013 - 13:18
|
|
|
Prosze bardzo :
http://www.astralsight.com/ jest jednak po francusku (bo we Francji -)). Tylko ze : ups! okazuje sie ze ekipa moderatorow kilka tygodni temu postanowila zawiesic dzialalnosc forum, cala zawartosc jest wciaz dostepna ale nie ma juz mozliwosci aby aktywnie uczestniczyc... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |