|
|
![]() ![]() |
28.04.2013 - 10:51
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Otóż sytacja jest taka, że nasz kraj jest w beznadziejnej kondycji. Młodzi i wyjeżdżają za granicę, dług pubiczny rośnie, aby mieć dach nad głową trzeba wziąć kredyt na 30 lat. Pracy nie ma. Telewizja ogłupia, system edukacji wychowuje dzieci na dysmózgów bez własnej opinii. Nie jest dobrze. Jest raczej źle. Jednak nie zamierzam wyjeżdżać i opuszczać ojczyzny,pozostawić ją w rękach ludzi którzy nic nie robią.
Trzeba działać. NWO wcale nie śpi. Śpiący Wojownicy, przyłączcie się i walczmy wimię dobrej sprawy. Wiem, że każdy z was ma wiedze większą niż przeciętny człowiek, każdy z was ma wiele pomysłów, każdy jest bardziej świadomy siebie i tego, że jesteśmy jednością. JA nie godzę się żyć w świecie wyzysku, gdzie nosze buty robione przez 10 letniego chińczykaktóry dostał za nie 20 centów. Tutaj macie linki do materiałów, są tworzone przez ludzi mające troche większe doświadczenie odemnie więc warto: Strona główna razem z forum - http://otworzumysl.com/index.php/o-akcji Kanał youtube akcji OU - http://www.youtube.com/user/akcjaspolecznaOU Kanały z masą materiałów - http://www.youtube.com/user/PRZEBUDZATOR528 http://www.youtube.com/user/BladyMamut1 "Cokolwiek zrobisz, będzie nieznaczące, lecz jest bardzo ważne, byś to zrobił. " - Mahatma Ghandi |
|
|
|
28.04.2013 - 12:07
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Tylko niestety w większym procenie ludzią to odpowiada, żeby coś sie zmieniło trzeba masowo wyjść na ulicę, nikt masowo nie wyjdzie w takiej ilości żeby obalić system, bo to tak nie działa... małe kroki juz były Lech Kaczyński 2 miesiące przed smoleńskiem mówił "o tych którzy sie dorabiają i wciagają drabiny za sobą, ze chce to zmienić, chce Polski lepszej" wszystko szło dobrze koalicja państ środkowoeuropejskich, intewrencja w Gruzji po ataku Rosji na Osetie. I i tak Polski zdupczony naród wybral tuska, znowu, Polska jest bagnem, też chce to zmienić i narazie nigdzie sie nie wybieram.. nie jest tak łatwo coś zrobić w postkomunistycznym kraju gdzie u władzy sa degeneraci i karierowicze od 89'. Polska umarła w 39', a potem już tylko dogorywały rozognione rany.. wegetacja tak sie zwie styl życia naszego społeczeństwa.. nie uratujesz ani polski ani świata, w dziesiejszym nowoczesnym świecie pieniądza. Za to możesz uratowac siebie i swoich bliskich... powodzenia....
a złodziejom wystarczy pluć w twarz... |
|
|
|
28.04.2013 - 16:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A jak dla mnie to żyje się całkiem nieźle - dobra praca jest dla ludzi którzy coś potrafią - dług rośnie - ale można też i co nieco odłożyć i sie zabezpieczyć na przyszłość - jedyne z czym bym walczył to z mediami które ogłupiają.
Zbytnio nie jarzę tego rozwalania systemu - i co potem jak już rozwalicie? Wiadomo - wiele rzeczy jest do poprawy - i nie wygląda idealnie - ale trzeba to wypracować anie obalać system bo źle mi. Tak przekornie teraz piszę. |
|
|
|
28.04.2013 - 17:47
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Pigs teksty typu:
a złodziejom wystarczy pluć w twarz... przyczyniają się do tego syfu o jakim piszecie. Negatywne emocje, agresja niszczą Ciebie i generalnie są destruktywne. Chcecie zmienić świat to zmieńcie najpierw swoje nastawienie do tego świata. Narzekaniem niczego nie zbudujecie. Narzekać najłatwiej. Deimond media ogłupiają jeśli pozwolisz, aby umysł Cię otępił. To nie wina mediów tylko ludzi, którzy pozwalają się wykorzystywać umysłowi. Nie ćwiczą go i nie współpracują z nim. Ludzie w dużej części stali się niewolnikami umysłu, ale nie ma w tym nic złego. Kiedyś nastaną czasy bardziej oświecone. Każdy idzie swoją drogą. Najważniejsze, że w każdym z nas istnieje źródło wiedzy dzięki któremu możemy budzić serce. Bla, bla, bla:) Zawsze znajdzie się powód do psioczenia:) |
|
|
|
28.04.2013 - 18:06
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No już kurwa widze te tłumy na ulicach , normalnie tak tłoczno że nieda się przejść...
ale filmiki dobre , zmuszają do refleksji. Problem wciąż jest wewnątrz nas , jak nieda się wszystkich zmienić to chociaż siebie trza , jednej nieświadomej osoby mniej. w zasadzie już sam nie wiem co trzeba a co nie. "Życie depcze wyobraźnie" |
|
|
|
28.04.2013 - 18:09
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Sam się obudź.Żyjemy w raju.
|
|
|
|
28.04.2013 - 18:15
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
|
|
|
|
28.04.2013 - 18:19
|
|
|
Przebudź się wtedy nie będzie problemu.
|
|
|
|
28.04.2013 - 18:40
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Pigs teksty typu: a złodziejom wystarczy pluć w twarz... przyczyniają się do tego syfu o jakim piszecie. Negatywne emocje, agresja niszczą Ciebie i generalnie są destruktywne. Chcecie zmienić świat to zmieńcie najpierw swoje nastawienie do tego świata. Narzekaniem niczego nie zbudujecie. Narzekać najłatwiej. przepraszam bardzo ale powiedziałem to w sferze TUTAJ TERAZ... obdarzanie miłosią kurestwa nic nie zmieni... obdarzajac miłością obłednego dyktatora nie nakarmisz dziecka... oczywiście trzeba go obdarzyc miłością jako istote zle czyniącą... ale nie typu "zle czynisz obdarzam cie miłością ŚWIAT Idzie DLAEJ jeST SUPER" TYLKO "źle czynisz obdarzam cie miłością ale musze zdławić w zarodku twoje postepanie żeby przyszłym pokolenią było lepiej". budze w sobie milosc :) ale w skali globalnej jest chujowo?^^.. dzieci w chinach nadal są wykorzystywane do roboty.. |
|
|
|
28.04.2013 - 18:49
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Problem się zacznie gdy wyczerpia się zasoby naszej planety, czyli około 2050. Nawet jeśli znajdą nowe zasoby to nie starczy dla 9 miliardów ludzi. Można postawić na niezależnąć i rozpocząć zmiany w gospodarce aby stała się rzeczywiście gospodarcza.
Jak macie czas obejrzyjcie film Zeitgeist, pokazuje to o czym mówie :) https://www.youtube.com/watch?v=dZY1UvJkA_M Tak ,tak żyjemy w raju gdzie jeden wyzyskuje drugiego, rząd zamiast służyć uprzykrza życie. A co do tego co później zrobimy to jest mniej więcej zawarte tutaj(poniżej link), z niektórymi sprawami można się nie zgadzać, ale można dużo ustalić. http://otworzumysl.com/pliki/Rozwiazanie.pdf |
|
|
|
28.04.2013 - 19:00
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
W filmie o którym piszesz jest też dużo przekłamań i manipulacji - to też czyjaś teoria . Każde media manipuluja :) A zastanawiałeś się nad ideą po co byli by potrzebni ludzie gdyby za wszystkich wszystko robiły roboty - toż to krok właśnie ku Twoim przeciwnikom a zaczynasz o to walczyć:)
Zielu - ja się nie daję ogłupiać po prostu wnerwia mnie ten fakt. |
|
|
|
28.04.2013 - 19:09
|
|
|
Człowiek przebudzony nie ma takich problemów, bo zdaje sobie sprawę że wszystko co podpowiada umysł to iluzja, nie interpretuje sytuacji,nie wierzy złudnej naturze myśli.Rzeczywistość która jest, jest jaka jest- zgodna ze sobą, wtedy kiedy jest bunt wobec rzeczywistości jest samsara.Samsara jest tym w każdym człowieku co popycha do przebudzenia, stąd Kowalski póki ma umysł nie zdaje sobie sprawy że światem rządzi siła przewyższająca jego interpretację rzeczywistości, wobec której małe ja ze swoimi interpretacjami, egoistycznymi lękami, fantasmagoriami i projekcjami jest ograniczone,może też widzieć że porusza nim rzeczywistość, kiedy on myśli że porusza sam sobą.Skąd się biorą myśli, idź po nitce do kłębka i pokaż tego w sobie kto myśli, kto stwarza problemy.
|
|
|
|
28.04.2013 - 19:12
|
|
|
Sam się obudź.Żyjemy w raju. Polska tyle lat żyła pod zaborem, to też był raj? Żyjemy w raju dzieki ludziom którzy walczyli za ten kraj, a nie oswieconym głupcom którzy szystko mają w dupie i pieprzą coś, a kiedy przychodzi ich czas rozliczenia chowają się za ideałami. |
|
|
|
28.04.2013 - 19:20
|
|
|
To co napisałeś jest pełne cierpienia, kiedy to nie jest rzeczywistość to tylko interpretacja, myśl której dałeś siłę, która każe Ci być w opozycji. Z opozycji wobec rzeczywistości rodzi się cierpienie, również w tobie.Świat ludzi to interpretacja. Rzeczywistość jest rajem.
Jesteś tu i teraz jest ci dobrze a ty czytasz na forum i myśli każą być w opozycji i podkreślać wagę swojej interpretacji, wciągają i każą żyć subiektywną rzeczywistością przeżywaną w twojej wyobraźni.Każą myśleć o zaborach i tym jak bardzo masz rację cała twoja dusza jest zagubiona w tym procesie, którego nie potrafisz obserwować. To jest w opozycji do rzeczywistości dlatego cierpisz nie masz nad tym kontroli, jesteś nieświadomy, kiedy byłbyś świadomy rzeczywistość w której żyjesz byłaby rajem, byłaby zgodna, byłbyś w rzeczywistości a nie odtwarzał w myślach przemyślenia i emocje-wirtualne sytuacje które sobie wymyśliłeś. |
|
|
|
28.04.2013 - 19:26
|
|
|
Myslałem że mówimy o naszym kraju, dobrze że są tacy ludzie co chcą coś zrobić. Swiat to nie tylko wewnątrz to elemantarne zewnatrz. Wewnatrz zyje każdy tak samo, zewnatrz to już zależy od tych co chcą coś zrobić a nie mówią, i tak się nić nie zmieni jak za sasa: " jedz pij i popuszczaj pasa". Dobrze że masz co jesc chłopcze to masz czas na wewnatrz.
|
|
|
|
28.04.2013 - 19:33
|
|
|
W tu i teraz nie ma myśli związanych z krajem nie ma myśli związanych z ja. W tu i teraz jesteś w raju, jest ci dobrze przeżywasz rzeczywistość a nie wierzysz w systemy myślowe, kraje, biedy czy inne fantasmagorie które nigdy nie były częścią twojego życia nigdzie indziej niż poza twoimi myślami, które chcą żebyś myślał o nich jako o rzeczywistości jedynie prawdziwej.Przecież jest ci dobrze masz co jeść woku ćwierkają ptaszki, piękne zapachy trafiają do twoich nozdrzy-to jest stan obecny, tu i teraz a ty myślisz o sprawach wszechświata, dymaniu narodu, myśli wciągają cie w wirtualną rzeczywistość i chcą żebyś przeżywał zabory an nowo odrodzenia polski, swoją biedę w przyszłości, a także tym jak meteoryt walnie w ziemię, i milionie innych bzdetów, które nie są w obecnej chwili i zdarzą się jeżeli się zdarzą o ile w ogóle.
|
|
|
|
28.04.2013 - 19:45
|
|
|
Dobrze, a słyszałeś opowieść o człowieku ktory musiał zabijać za kraj na wojnie, poszedł drogą swiadomosci, myslisz że możesz wszystko kontrolować?, sumienie go bolało a jego mistrz powiedział : naprawde myslisz że masz swiadomość by coś zmienić, przekrecasz tylko kartki zapisanej księgi. Walcz ale niech twoje serce pozostanie czyste.
|
|
|
|
28.04.2013 - 19:51
|
|
|
Myslałem że mówimy o naszym kraju, dobrze że są tacy ludzie co chcą coś zrobić. Swiat to nie tylko wewnątrz to elemantarne zewnatrz. Wewnatrz zyje każdy tak samo, zewnatrz to już zależy od tych co chcą coś zrobić a nie mówią, i tak się nić nie zmieni jak za sasa: " jedz pij i popuszczaj pasa". Dobrze że masz co jesc chłopcze to masz czas na wewnatrz. Nie pitol tutaj że ktoś nie ma co jeść - system socjalny jest dość dobrze rozwinięty - głodują ludzie z patologicznych rodzin - niedoinformowani itp. Mówię o Polsce oczywiście. Jak ktoś woli pochlać niż jeść (czy dać jeść swoim dzieciom) to nie moja sprawa - na to też jest sposób. Czego chcecie od państwa - aby zajmowało się każdym nieporadnym życiowo - aby żyło mu się jak pączek w maśle? O co macie żal - że państwo was nie wysłało na urlop zagraniczny - bo się nudzicie w blokach? -- rusz dupe i jedź na stopa - weź namiot pod rękę - i nie szukaj wytłumaczenia dla swoich marudnych myśli. |
|
|
|
28.04.2013 - 19:55
|
|
|
Mi chodidziło tylko Dei że w Polsce powinno stać młodego pracowitego czlowieka po 30 latach ciezkiej pracy na mieszkanie i nowy samochód. Zwykła rzecz dziś niezbedna. Ejj zapewne za dużo wymagam.
|
|
|
|
28.04.2013 - 19:58
|
|
|
Mi chodidziło tylko Dei że w Polsce powinno stać młodego czlowieka na mieszkanie i nowy samochód. Zwykła rzecz dziś niezbedna. Ejj zapewne za dużo wymagam. Tak - szczególnie całe masy polonistów psychologów i polonistów- każdy się zarzeka że nie ma analitycznego umysłu - to lenistwo w czystej postaci. Ja uważam że człowiek może się wszystkiego nauczyć - trzeba mieć otwarty umysł - a taki młoddy idzie na ekonomię bądź socjologię i narzeka że nie ma dla niego pracy - przecież oczywiste jest że teraz góruje technika - i zawsze jest popyt na takich ludzi. Nosz kutwa ilu polonistów , psychologów i socjologów potrzebujemy - ekonom też nie zaprojektuje nic ani nic konstruktywnego nie wymyśli - to są rzesze sprzedawców niczego. |
|
|
|
28.04.2013 - 20:01
|
|
|
Proste, dobrze że jestem inżynierem a nie oświeconym akwizytorem, nikogo nie obrażam, byłem akwizytorem, teraz inżynier, rozwój duchowy czy coś. Za mało inżynierów na tym świecie, oświecony wytarczy raz na 2000 lat. Zróbmy coś dla tej polski zostanmy inżynierami, konczmy techniczne studia.
Ps. Wybacz przyjacielu, umysł już taki jest, dobrze że jesteś tak blisko, cieszy mnie to, naprawde, może Ci się uda. Nie trać energie na słowa:) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |