|
|
![]() ![]() |
05.07.2013 - 22:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie rozumiesz ryniek nie ma czegoś takiego jak mistrzowie to niemożliwe. Ci ludzie po prostu zdeprogramowali swoją świadomość z poczucia odrębności, to nie ma nic wspólnego z osobowością, bardziej ze zdaniem sobie sprawy jak jest naprawdę-wszystko co pojawia się w umyśle to tylko język.Co do Vesnayi ona pragnie uchodzić za jakiś autorytet kreuje od początku swoją nieomylność chwaląc się dokonaniami, ale niewykluczone że jest bardzo sympatyczna i w gruncie rzeczy nic do Ciebie nie mam Vesnaya.Do Darka też nic nie mam bo widzę to co on robi, to co wy robicie jakimi myślicie kategoriami jeszcze rok temu śmiałbym się z tego dziś nie mam opinii. Bo np. ja pisząc cośtam pozytywnie o Darku zostałem zarejestrowany jako ktoś po przeciwnej stronie barykady (nie wiedziałem że jakieś są) i to mnie trochę zdumiło że zostałem wciągnięty w jakiś obóz z Deimondem lol. No ale jak już mnie wsadzono w obóz to zgodnie z życzeniem-jestem obrońcą Darka:D Jednak istnieją mistrzowie. Chociażby Ty. :) Bez urazy, jesteś dla mnie mistrzem dzielenia włosa na czworo. Zamiast po prostu żyć, reagując tam gdzie jest to potrzebne, Ty ciągle masz do zakomunikowania jakieś własne, dziwne wywody, w których chyba sam czasami się gubisz. Bo tak na prawdę ja całkiem nie rozumiem co chcesz wyrazić w swoich postach. Twoje działania są jasne i wyraziste. Przynajmniej tu na forum. :) Ale jak Ci o tym napisać, zaczynasz mącić i kombinować. Strasznie to zagmatwane. :) |
|
|
|
05.07.2013 - 22:39
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Człowiek pojawia się na tym świecie bez jakiejkolwiek wiedzy, kim jest i skąd się wziął. Niewiedza to warunek niezbędny w zabawie pt "Życie na Ziemii". Bawcie się więc dobrze. Nikt z nas nie wie, jak jest naprawdę. Nie wypada się śmiać nawet z najgłupszych teorii, bo nasze mogą być równie prawdziwe. Jak już, to śmiejmy się z samych siebie, jacy to jesteśmy mali, śmieszni i ułomni. Niedoskonałość jest dobra. Wyobrażacie sobie pojedynek dwóch doskonałych tenisistów. NUUUUDA... Fajnie jest być ułomnym, niedoskonałym, śmiesznym człowieczkiem, który nic nie wie. Kimkolwiek jesteście, życzę miłej zabawy!
|
|
|
|
06.07.2013 - 00:39
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Wszędzie jakieś zranione poczucia własnej wartości. To ja też dodam od siebie: srutututu!
|
|
|
|
06.07.2013 - 13:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
to jak śmiać się z kogos chorego, bez sensu nie widzę w tym żadnego przekazu. Przepełnia mnie smutek widząc wesołkowatość tego gościa podwyrzszającego swoje ego poprzez wyśmiewanie kogoś kto ma swoje wierzenia niekoniecznie słuszne, ale patrząc na to okiem kogoś kto stara się tolerować każdego żygać mi sie chce jak ludzie mogą być tak nieczuli i głupi wyśmiewając kogoś kto popełnia błąd,koles w białej todze jest wychowany w takiej rzeczywistosci jest zagubiony!! to jak śmiac sie z maćka z klanu, cieszcie się wielcy myśliciele że jesteście zdrowi... mam podobne odczucia:/ Co nie zmienia faktu że miałem niezły ubaw:D |
|
|
|
06.07.2013 - 14:57
|
|
|
No cóż, fanatyzm jest największą chorobą ludzkości, moim zdaniem i jak widać ma się całkiem dobrze, a to już jest smutne ;) Tak Ves, trafiłaś w samo sedno. Fanatyk Widzi tylko własne zdanie, własną prawdę, nigdy się nie myli bo zatwardziale przekonany o swojej racji Najlepsze jest to że to tak naprawdę to nie ich zdanie a przyjęte z zewnątrz, nie wynika to z ich doświadczenia. Muszę Ci coś powiedzieć o sobie bo trochę źle mnie oceniłaś, nie mam pojęcia kim jest Darkowy Jezus, Jahwe, nie mam też tak dużego doświadczenia w astralu, żeby móc powiedzieć że wiem czym on jest, ale jak zrobiłaś ze mnie takiego wyjadacza oobe to nawet było miłe. Pozdrawiam Cię Serdecznie |
|
|
|
06.07.2013 - 16:24
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Rynsztokowy język i zachowanie to z pewnością oznaka mistrza,tyle że czarnej tantry lub innej Left Hand Path...
Z pewnością myśli są twórcze,a podobne przyciąga podobne to duchowe prawo i wspominał o nim R.Monroe Kogo zatem może przyciągać w poza taka persona? Smiać mi się chce,kiedy sobie wyobrażę aby np Ojciec Pio, poczynał sobie tak grubo... |
|
|
|
06.07.2013 - 16:27
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Chłopie jak mistrzowie zen nawalają kijem swoich uczniów i wyzywają ich to też twoim zdaniem left hand?Jezus mówiący że przynosi miecz? ktoś kto jest porywczy będzie nadal porywczy a ktoś kto jest pozytywny będzie nadal pozytywny.
|
|
|
|
06.07.2013 - 16:37
|
|
|
Primo-nie mam telewizora,tak zdrowiej
Secundo- młodyś,więc akceptuję że prawisz nie tylko mnie takie komunały...być może i gówno ma naturę buddy,co nie znaczy żeby medytować na ten temat |
|
|
|
06.07.2013 - 16:47
|
|
|
Chłopie nie wiesz o czym mówisz.To o czym mówisz a to w co wierzysz to dwie inne sprawy.
|
|
|
|
06.07.2013 - 16:57
|
|
|
Nie muszę wiedzieć wszystkiego,od tego mamy tu Ciebie ,,CHŁOPIE,,:)
Dziwna sprawa,wypowiadasz się jakbyś mnie znał, ale ja jakos nie przypominam sobie abym dostąpil zaszczytu poznania Ciebie?... Pozdrawiam i miłego dnia życzę:) |
|
|
|
06.07.2013 - 17:05
|
|
|
|
|
|
|
06.07.2013 - 17:37
|
|
|
To w co wierzycie nie pokrywa się z rzeczywistością, rzeczywistość jest milczeniem bo wszystkie pytania i odpowiedzi znikają, prawda jest niepodważalna ponieważ nie działa w sposób intelektualny, działa dosłownie, nie wymyślasz sobie jakiś teorii że psychologia że joga, że dobro że miłość, prawda to wszystko wymiata ,to po prostu znika nie odtwarzasz tego w głowie bo wiesz że to nieprawda(to znika). To co piszę nie jest prawdą bo nie wymiata w was nic i jest kwestią wielu nieporozumień i dalszych intelektualizacji, np. kontrast pomiędzy tym co piszę a waszym wnętrzem i chęć podważenia tego co piszę, bo każdy wie lepiej, system wiem lepiej wymusza działanie poprzez emocje i przez to reakcję, ale to jest tak płynne że 3/4 ludzi nei zdaje sobie z tego sprawy.Prawda jest najpotężniejszą siłą obok iluzji, dlatego i iluzja i prawda mają moc władania ludźmi(prawda nie zostawia złudzeń, iluzja produkuje wyobrażenia, fantazje, traktuje wnioski intelektualne jako rzeczywistość).Nie łudźcie się rozwój duchowy to taka sama przeintelektualizowana fantazja jak wszystko(może dać doświadczenia ale na co to komu, skoro doświadczenia też przemijają).Np. ja prawie codziennie mam doświadczenia mistyczne i na chuj to komu, jest ich tyle że spowszedniały,wglądy nie wglądy, percepcje cały kram są tak potężne że nawet nie wiem jak je wyrazić słowa przy tym i intelektualizacje to taka tandeta taka prymitywność że nawet nie podejmuję wyzwania.Komunikacja i intelektualizacja nie powoduje żadnych zmian jest prymitywna, rzeczywistość jest omnipotentna bo jest zdolna utrzymać wszystkich przy życiu wszystkie ciała wszystkie pomysły są jej wyrazem, wszyscy ludzie.
|
|
|
|
06.07.2013 - 17:54
|
|
|
To w co wierzycie nie pokrywa się z rzeczywistością, rzeczywistość jest milczeniem bo wszystkie pytania i odpowiedzi znikają, prawda jest niepodważalna ponieważ nie działa w sposób intelektualny, działa dosłownie, nie wymyślasz sobie jakiś teorii że psychologia że joga, że dobro że miłość, prawda to wszystko wymiata ,to po prostu znika nie odtwarzasz tego w głowie bo wiesz że to nieprawda(to znika). To co piszę nie jest prawdą bo nie wymiata w was nic i jest kwestią wielu nieporozumień i dalszych intelektualizacji, np. kontrast pomiędzy tym co piszę a waszym wnętrzem i chęć podważenia tego co piszę, bo każdy wie lepiej, system wiem lepiej wymusza działanie poprzez emocje i przez to reakcję, ale to jest tak płynne że 3/4 ludzi nei zdaje sobie z tego sprawy.Prawda jest najpotężniejszą siłą obok iluzji, dlatego i iluzja i prawda mają moc władania ludźmi(prawda nie zostawia złudzeń, iluzja produkuje wyobrażenia, fantazje, traktuje wnioski intelektualne jako rzeczywistość).Nie łudźcie się rozwój duchowy to taka sama przeintelektualizowana fantazja jak wszystko(może dać doświadczenia ale na co to komu, skoro doświadczenia też przemijają). Każdy z nas jest tylko atrapą. Atrapa nie ma wpływu sama w sobie na rozwój duszy. Przynajmniej nie tak jak nam się wydaje. Rozwój duszy jest niezależny od tego co zrobimy lub myślimy, że zmieniamy, rozwijamy. Dusza ssie emocje i doświadczenie jak wampir, bo to co uważasz za swoją osobowość jest właśnie iluzją. Ciało, umysł, ego, świadomość ludzka to tylko narzędzia - to okrutne ale prawdziwe. Teraz tylko Twistoid ty sam się myślisz, że coś zmieniasz pisząc takie rzeczy. Po kiego ci to? Ludzie tego potrzebują. Potrzebują emocji tych które określają jako dobre i te jako złe, doświadczenia dobra i zła - doświadczenia tej iluzji. To Ty właśnie myślisz, że coś zmienisz ;) Owszem możesz dojść nawet do poziomu, że przestaniesz odczuwać emocje bo pojąłeś mechanizmy, wiesz, że nie ma dobra ani zła, ale co tego? Chcesz tak żyć? Będziesz tylko pustą trwającą skorupą do końca tej egzystencji. W dodatku jak tego dokonasz to masz przymusową powtórkę czy kolejne kiblowanie w tej samej klasie, te same emocje, te same lęki, te same złe rzeczy, które ci się przytrafiają. Lepiej jest puścić to wszystko i żyć pełnią życia - czerpiąc z doświadczeń i emocji. |
|
|
|
06.07.2013 - 17:57
|
|
|
Nie wiesz jak jest a twoj wyintelektualizowany świat chce stać się prawdą, bo wtedy ty sam staniesz się dowartościowany.Stąd snujesz fantazje i posługujesz się logiką w obrębie komunikacji żeby dać wyraz temu w co wierzysz.Jaka dusza co za dusza dusza nie jest niczym obiektywnym, pokaż mi ją dusza nie jest rzeczywistością jest stworzona przez język.Już samo to że wierzysz w duszę oznacza że wierzysz w pewne rzeczy.A jak wierzysz nie żyjesz rzeczywistością.
|
|
|
|
06.07.2013 - 17:59
|
|
|
Nie wiesz jak jest a twoj wyintelektualizowany świat chce stać się prawdą, bo wtedy ty sam staniesz się dowartościowany. Dowartościować mogę co najwyżej moje ego. NIe ma też w tym nic złego dopóki moje ego nie staje się natarczywe i próbuje innym wyznaczać ścieżki rozwoju, sposoby myślenia, bogów, diabły lub próbują wciskać bełkot Zen ;) To ostanie to taki dowcip jakbyś nie załapał. Jak ja mogę wierzyć w duszę? Musiałby to być koncept mojego umysłu a nie wynik badań i dialogu z duszą. Parafrazując to co często ludzie piszą o bogu - ja nie wierzę w duszę - wiem, że ona istnieje. |
|
|
|
06.07.2013 - 18:02
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie ma oświecenia ale też jest zajebiście.
|
|
|
|
06.07.2013 - 18:03
|
|
|
Sugerując że wyznaczam ścieżki czy próbuję edukować sam wątpisz w to co wierzysz i co wiesz-inaczej byłoby to niepodważalne i nic by tego nie zmieniło, byłaby to żywa prawda w Tobie.
|
|
|
|
06.07.2013 - 18:14
|
|
|
|
|
|
|
06.07.2013 - 18:15
|
|
|
Sugerując że wyznaczam ścieżki czy próbuję edukować sam wątpisz w to co wierzysz i co wiesz-inaczej byłoby to niepodważalne i nic by tego nie zmieniło, byłaby to żywa prawda w Tobie. Absolutnie nie! Ty Twistoid tylko wyznaczasz jakieś reguły niczego jednocześnie nie pojmując. Pomedytowałeś trochę i coś Ci się tam wydaje, ale widać nie masz tego spójnego. Stary przynajmniej to o czym ja mówię możesz sam doświadczyć lub poznać nie mówiąc, że zgadza się to doświadczeniami różnego typu badaczy: gnostyków, kabalistów etc. Ty natomiast chcesz zaprzeczać wszystkiemu i wszystko podważać - poza tym nie napisałeś niczego praktycznie sensownego. Mówisz nie ma tego i tego i tego bo nie ma tego i tamtego. Zdajesz sobie sprawę, że bredzisz? Już Ci pisałem, że powtarzasz zasłyszane nauki Zen ale widać, że kompletnie nie masz rozumienia tych nauk. To że medytujesz nie oznacza, że coś zrealizowałeś. Robisz generalnie dobrze ale moim zdaniem pogubiłeś się trochę w tych naukach. Dla tego ja uważam, że nauki Zen nie są dla każdego włącznie ze mną samym :P Jeszcze raz - to, że żyjemy w programie, matrixie, iluzji lub czym tam chcesz jest prawdą, czyli to nie istnieje, ale trzymanie się tego założenia, że niema też niczego poza tą iluzją jest błędne i głupie, gdyż jest. Owszem nie na naszym poziomie rozumowania ale nie oznacza, że nie istnieje. Skoro jest iluzja to jest coś co ją kreuje, jeżeli to jest twoja świadomość to jest ona częścią czegoś itd. Te wszystkie rzeczy można odkryć. Nicość to dopiero jest iluzja i zaprzeczenie, nicość albo pustka są pojęciami błędnymi, lękami i niczym więcej. |
|
|
|
06.07.2013 - 18:22
|
|
|
To że zgadza się to z kabalistami czy innymi to jest bardziej prawdziwe? I co masz z tych doświadczeń?Bredzę i nie mam zrozumienia nauk Zen ale ty sam ich nie rozumiesz?To jakiś paradoks?
|
|
|
|
06.07.2013 - 18:23
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |