|
|
![]() ![]() |
07.07.2013 - 17:24
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Nużek no pewnie że doświadczam tego o czym piszę-codziennie, w nowy sposób, cały bagaż mistycznych doświadczeń, ekstazy, wglądy, percepcje. Ludzie szukają duchowości w pojęciach i wyobrażeniach, ale coś takiego jak duchowość w ogóle nie istnieje, prawdziwa duchowość to doświadczanie życia-nie tego co ma się w głowie, jak znikają wszystkie duchowości aury, czarky, metafyzyczne bąki , psychologie różne wiary wtedy rzeczy zaczynają się dziać, a cały świat pojęciowy(rzeczywistośc iluzyjna) to jakby to powiedzieć kalectwo na własne życzenie, bo wtedy widzisz że całe cierpienie sam sobie stwarzasz i ma to moc w sensie jak to widzisz to to znika bo jak to wiesz tylko intelektualnie to to nie znika(babrasz się w pojęciach-nie doświadczasz wiedzy)iluzja mówi ci że jest dusza ale jej nie doświadczasz, prawda mówi że nie ma duszy, bo tego doświadczasz- to kolosalna różnica.
|
|
|
|
07.07.2013 - 20:44
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Opowiem coś:
Człek sam bez BOGA jest jak pyłek na wietrze, gdzie zawieje tam poleci. Powiem wam, ale nie chce aby nikt tego źle zrozumiał, coś mi sugerował i się bał. Wielu myśli,że po śmierci znajdą niby krajny Buddy, i będą się rozpływać w miłości z Buddą. Gówno prawda. Powiem wam co się dzieje z człowiekiem samotnym. Gdy nie ma przyjaciela, i jest sam,słaby,bezsilny, wtedy gdy przychodzą straszne istoty i widzą co mogą z nim zrobić nikt nie przyjdzie do pomocy,nikt. Myślał kurczak,że wyskoczy z gara. Nie ja to wymyślam, lecz wielu to mawiało. Mawiał to Pan DS, mawiał to Chrystus. Możecie pierdolić o iluzji i wpajać sobie od guru teorie, definicje życia. dzień próby nadejdzie na każdego zobaczymy kto komu będzie współczuć i się śmiać ( mówić o ''jego ego, bo ma to i tamto''). Czy to wy, czy Piotr z insygniami i mocą. |
|
|
|
07.07.2013 - 20:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Opowiem coś: Człek sam bez BOGA jest jak pyłek na wietrze, gdzie zawieje tam poleci. Powiem wam, ale nie chce aby nikt tego źle zrozumiał, coś mi sugerował i się bał. Wielu myśli,że po śmierci znajdą niby krajny Buddy, i będą się rozpływać w miłości z Buddą. Gówno prawda. Powiem wam co się dzieje z człowiekiem samotnym. Gdy nie ma przyjaciela, i jest sam,słaby,bezsilny, wtedy gdy przychodzą straszne istoty i widzą co mogą z nim zrobić nikt nie przyjdzie do pomocy,nikt. Myślał kurczak,że wyskoczy z gara. Nie ja to wymyślam, lecz wielu to mawiało. Mawiał to Pan DS, mawiał to Chrystus. Możecie pierdolić o iluzji i wpajać sobie od guru teorie, definicje życia. dzień próby nadejdzie na każdego zobaczymy kto komu będzie współczuć i się śmiać ( mówić o ''jego ego, bo ma to i tamto''). Czy to wy, czy Piotr z insygniami i mocą. Widzisz uncommon ja mam dzień próby w słodkim poważaniu - podobnie inne torie - i co Ty na to:) Słodkiej drogi do Twojego nieba. |
|
|
|
07.07.2013 - 21:01
|
|
|
To w co wierzycie nie pokrywa się z rzeczywistością, rzeczywistość jest milczeniem bo wszystkie pytania i odpowiedzi znikają, prawda jest niepodważalna ponieważ nie działa w sposób intelektualny, działa dosłownie, nie wymyślasz sobie jakiś teorii że psychologia że joga, że dobro że miłość, prawda to wszystko wymiata ,to po prostu znika nie odtwarzasz tego w głowie bo wiesz że to nieprawda(to znika). To co piszę nie jest prawdą bo nie wymiata w was nic i jest kwestią wielu nieporozumień i dalszych intelektualizacji, np. kontrast pomiędzy tym co piszę a waszym wnętrzem i chęć podważenia tego co piszę, bo każdy wie lepiej, system wiem lepiej wymusza działanie poprzez emocje i przez to reakcję, ale to jest tak płynne że 3/4 ludzi nei zdaje sobie z tego sprawy.Prawda jest najpotężniejszą siłą obok iluzji, dlatego i iluzja i prawda mają moc władania ludźmi(prawda nie zostawia złudzeń, iluzja produkuje wyobrażenia, fantazje, traktuje wnioski intelektualne jako rzeczywistość).Nie łudźcie się rozwój duchowy to taka sama przeintelektualizowana fantazja jak wszystko(może dać doświadczenia ale na co to komu, skoro doświadczenia też przemijają).Np. ja prawie codziennie mam doświadczenia mistyczne i na chuj to komu, jest ich tyle że spowszedniały,wglądy nie wglądy, percepcje cały kram są tak potężne że nawet nie wiem jak je wyrazić słowa przy tym i intelektualizacje to taka tandeta taka prymitywność że nawet nie podejmuję wyzwania.Komunikacja i intelektualizacja nie powoduje żadnych zmian jest prymitywna, rzeczywistość jest omnipotentna bo jest zdolna utrzymać wszystkich przy życiu wszystkie ciała wszystkie pomysły są jej wyrazem, wszyscy ludzie. nom, chociaz dziwnych sformuowan uzywasz ;p to dobrze piszesz |
|
|
|
07.07.2013 - 21:07
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ameryki nie odkryłeś uncommon, i tak większosc ludzi kończy w nieświadomce, a to że jakieś gówna sie teraz do ciebie poprzykleiały nie znaczy że będą latać za każdym, miłość dziękuje dobranoc pa. Obłędem jest uznawanie swojej subiektywnej prawdy jako faktu.
a teraz kącik cytatów: Czy modlitwa jest twoją kierownicą czy kołem zapasowym? Corrie Ten Boom Usiądź w samotności i odnajdź Boga w sobie Teresa z Avila Gdy się modlicie nie mówcie wielu słów jak poganie. Wydaje im sie że dzięki wielomówności będą wysłuchani. Nie naśladujcie ich gdyż wasz Ojciec wie, czego potrzebujecie, zanim go poprosicie ewangelia św. Mateusza 6 , 7-8 Nie modlisz się prawdziwie, jeśli podczas modlitwy myslisz o sobie i o słowach które kierujesz do Boga. Antoni z Egiptu |
|
|
|
07.07.2013 - 21:10
|
|
|
Poniższe podpunkty są dla mnie Znanymi: Nasz Stwórca: • jest poza naszym zrozumieniem tak długo, jak długo pozostajemy istotami ludzkimi • jest projektantem zachodzącego bez chwili przerwy procesu, którego jesteśmy częścią • posiada cel dla pewnego działania, cel ten wykracza jednak poza naszą zdolność pojmowania • w miarę potrzeb dokonuje w tym procesie zmian i przestrojeń • ustanawia proste prawa mające zastosowanie dla wszystkich i wszystkiego • nie żąda czci boskiej, adoracji czy rozpoznania • nie karze za “zło" i “grzeszne uczynki" • nie nakłada na naszą aktywność życiową żadnych ograniczeń Robert Monroe jest projektantem zachodzącego bez chwili przerwy procesu, którego jesteśmy częścią- ktoś rozumie astral albo zmyśla. w miarę potrzeb dokonuje w tym procesie zmian i przestrojeń- naprawde tak umie patrzeć? |
|
|
|
07.07.2013 - 22:12
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
08.07.2013 - 20:08
|
|
|
Opowiem coś: Człek sam bez BOGA jest jak pyłek na wietrze, gdzie zawieje tam poleci. Powiem wam, ale nie chce aby nikt tego źle zrozumiał, coś mi sugerował i się bał. Wielu myśli,że po śmierci znajdą niby krajny Buddy, i będą się rozpływać w miłości z Buddą. Gówno prawda. Powiem wam co się dzieje z człowiekiem samotnym. Gdy nie ma przyjaciela, i jest sam,słaby,bezsilny, wtedy gdy przychodzą straszne istoty i widzą co mogą z nim zrobić nikt nie przyjdzie do pomocy,nikt. Myślał kurczak,że wyskoczy z gara. Nie ja to wymyślam, lecz wielu to mawiało. Mawiał to Pan DS, mawiał to Chrystus. Możecie pierdolić o iluzji i wpajać sobie od guru teorie, definicje życia. dzień próby nadejdzie na każdego zobaczymy kto komu będzie współczuć i się śmiać ( mówić o ''jego ego, bo ma to i tamto''). Czy to wy, czy Piotr z insygniami i mocą. "Człek sam bez BOGA jest jak pyłek na wietrze" - sam bez Boga powiadasz ? A Ewangelie mówią, że Jezus w chwili śmierci na krzyżu poczuł się totalnie opuszczony i załkał: Boże mój Boże, czemuś mnie opuścił ? Czyli co ? Nie był oświecony w chwili śmierci ? Bo gdyby był, to powinna mu zwisać i powiewać własna śmierć, a jednak tak nie było. Nawet przed pojmaniem w Ogrodzie Oliwnym, Jezus ze strachu ponoć pocił się krwią. To jak to ? Syn Boży poci się krwią ze strachu, wiedząć, że jego ojcem jest Bóg ? Jak dla mnie to wszystko warte jest funta kłaków. Czyli - opium dla mas, od prawie 2 tysięcy lat ludzie są mamieni jakimiś cudacznymi historyjkami które łykają jak bocian żabę. Na podstawie rojeń pustynnych dzikusów, została ukuta religia, która rozlazła się po całym świecie. Z tym że przeszła najróżniejsze, najdziwaczniejsze mutacje, które teraz są przedmiotem kultu, a wielu Polaków jeszcze śmie twierdzić że to są nasze "korzenie, na co już mi się nóż zardzewiały w kieszeni otwiera ! |
|
|
|
08.07.2013 - 20:33
|
|
|
Myślą niektórzy że jak się naczytają Buddyzmu, pięknych wierszy i opowiadań guru skrzydła im już wyrosły. Nie prawda, pióra w dupie nie czynią z ciebie kury. Myślisz,że jak przeczytałeś 2,3 książki to już jesteś panem ? Ee głupi to szamba od wody nierozróżni, co mu pasuje obecnie to wpoi sobie. Sam to wiem.
Choćby liczne było stado baranów, jeden wilk i wszystkie są bezsilne. Taka jest prawda. Wielu myśli,że jak się naczyta vesanejjjj to ma ją za przyjaciółeczke i odrazu rączki przeciera. Powiem wam co się stanie, gdy będą do was strzelać te ogłupione owce będą patrzeć i wpajać sobie,że to iluzja. Ich dzieci będą zabijane a one będą czytać piękne cytaty Buddy,że to iluzja. Będą mówić,że to trzeba przepracować w umyśle, bo to iluzja. :D hahaha kur!@@#$%a... Jeśli chodzi o Pana DS'a, widzę,że ma wielkie wpływy od OJCA JUŻ. Obyście zastali jego dobry dzień, i niech wam te wszystkie oszczerstwa powybacza. Tulsi obyś ty gdy słyszać będzie trąby, nie pocił się . |
|
|
|
08.07.2013 - 20:39
|
|
|
Myślą niektórzy że jak się naczytają Buddyzmu, pięknych wierszy i opowiadań guru skrzydła im już wyrosły. Nie prawda, pióra w dupie nie czynią z ciebie kury. Myślisz,że jak przeczytałeś 2,3 książki to już jesteś panem ? Ee głupi to szamba od wody nierozróżni, co mu pasuje obecnie to wpoi sobie. Sam to wiem. Choćby liczne było stado baranów, jeden wilk i wszystkie są bezsilne. Taka jest prawda. Wielu myśli,że jak się naczyta vesanejjjj to ma ją za przyjaciółeczke i odrazu rączki przeciera. Powiem wam co się stanie, gdy będą do was strzelać te ogłupione owce będą patrzeć i wpajać sobie,że to iluzja. Ich dzieci będą zabijane a one będą czytać piękne cytaty Buddy,że to iluzja. Będą mówić,że to trzeba przepracować w umyśle, bo to iluzja. :D hahaha kur!@@#$%a... Jeśli chodzi o Pana DS'a, widzę,że ma wielkie wpływy od OJCA JUŻ. Obyście zastali jego dobry dzień, i niech wam te wszystkie oszczerstwa powybacza. Tulsi obyś ty gdy słyszać będzie trąby, nie pocił się . Sznuję DS'a jako człowieka - ale Ty pierdolisz jak jakiś fanatyk. Brak ci miłości do ludzi - obudź się z tego złego snu - jesteś wolny:)bez grzechu bo one zostały zbawione przecież czy nie? |
|
|
|
08.07.2013 - 20:39
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
:D hahaha kur!@@#$%a... Jeśli chodzi o Pana DS'a, widzę,że ma wielkie wpływy od OJCA JUŻ. Obyście zastali jego dobry dzień, i niech wam te wszystkie oszczerstwa powybacza. Bzzzzyyy start, widzę fanatyka na 13-nastej, pułap w prawo, Ognia !!! O nie uciekł na swoje włości do Nibylandi ;( meserszmitem p.s unkomun twoje życie, twoje czyny, twoja sprawa... dziwi mnie ten strach, złość i brak miłości, bieliku przybądź i powiedz mu czym jest miłość ;) |
|
|
|
08.07.2013 - 21:02
|
|
|
Myślą niektórzy że jak się naczytają Buddyzmu, pięknych wierszy i opowiadań guru skrzydła im już wyrosły. Nie prawda, pióra w dupie nie czynią z ciebie kury. Myślisz,że jak przeczytałeś 2,3 książki to już jesteś panem ? Ee głupi to szamba od wody nierozróżni, co mu pasuje obecnie to wpoi sobie. Sam to wiem. Choćby liczne było stado baranów, jeden wilk i wszystkie są bezsilne. Taka jest prawda. Wielu myśli,że jak się naczyta vesanejjjj to ma ją za przyjaciółeczke i odrazu rączki przeciera. Powiem wam co się stanie, gdy będą do was strzelać te ogłupione owce będą patrzeć i wpajać sobie,że to iluzja. Ich dzieci będą zabijane a one będą czytać piękne cytaty Buddy,że to iluzja. Będą mówić,że to trzeba przepracować w umyśle, bo to iluzja. :D hahaha kur!@@#$%a... Jeśli chodzi o Pana DS'a, widzę,że ma wielkie wpływy od OJCA JUŻ. Obyście zastali jego dobry dzień, i niech wam te wszystkie oszczerstwa powybacza. Tulsi obyś ty gdy słyszać będzie trąby, nie pocił się . No cóz, padaj sobie na kolana przed tym swoim i DS Jahwuniem czy Jahweczkiem czy jak mu tam. Jakie znowu trąby mam słyszeć ? Naczytałeś się pewnie ewangelii Jana ? Jest tak zagmatwana jak Nostradamus. Bez odpowiedniej interpretacji ani rusz. Ale skąd mam wiedzieć, czy dana interpretacja jest akurat słuszna ? Mam wierzyć i już ? Bo tak kościół powiada ? A wierz tam sobie w co chcesz, co mnie do tego....:) Różnica między nami jest taka, że ja Ciebie nie straszę wymaginowanym Bogiem Izraela i jego zemstą, a Ty mnie owszem :) Ale spoko, póki co nie niepokoi mnie to :))) |
|
|
|
08.07.2013 - 21:08
|
|
|
No cóz, padaj sobie na kolana przed tym swoim i DS Jahwuniem czy Jahweczkiem czy jak mu tam. Jakie znowu trąby mam słyszeć ? Naczytałeś się pewnie ewangelii Jana ? Jest tak zagmatwana jak Nostradamus. Bez odpowiedniej interpretacji ani rusz. Ale skąd mam wiedzieć, czy dana interpretacja jest akurat słuszna ? Mam wierzyć i już ? Bo tak kościół powiada ? A wierz tam sobie w co chcesz, co mnie do tego....:) Różnica między nami jest taka, że ja Ciebie nie straszę wymaginowanym Bogiem Izraela i jego zemstą, a Ty mnie owszem :) Ale spoko, póki co nie niepokoi mnie to :))) Szyderstwo to bardzo zła cecha:( nie zrozumienie jest Twoją słabością:/ |
|
|
|
08.07.2013 - 21:49
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jestem mistrzowski mistrz i wale wasz kit. W POZA jest mego życia proza , gdzie każda chwila działa jak prozac. POZA twą pretensją i narzekaniem bo co innego mam w planie.
|
|
|
|
08.07.2013 - 23:02
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Widzę że i tu działają obłąkani fanatycy w stylu uncommona , no cóż… głupoty nie stępisz agresją i nie przekonasz żadnym mądrym słowem. Ludzie kochają swoje wierzenia ,zasady, moralitety, religie i swoich bogów . Bez tego wszystkiego poczuli by się zbyt słabi w tym , złym i nie przewidywalnym świecie. Podpora boskiego sprawcy wszystkiego jest taka wygodna i tak prosta , idealna dla prostego umysłu. Prosta wiara, oczywista i nie zachwiana pewność ze tam na górze sterczy dostojny starzec z brodą i z złotego tronu spogląda na swą trzódkę jak się prowadzi . Wiadomym jest ze każde dziecko potrzebuje ojca, tego niebieskiego też. Ta zniewalająca idea że zawsze ktoś nas obroni i zawsze możemy się schronić w skrzydłach opatrzności bożej . Wszystko jest złe, wszystko jest kłamstwem poza moją i jedynie najmojszą wiarą .Wszyscy inni są dalecy od prawdy , bo jest tylko jedna prawda, moja, mojego Boga przed którym kolana same się zginają w pokorze . W sumie jak kiedyś przydarzy mi się wypadek i stracę pół mózgu po lobotomii to też przerzucą się na jakaś jedynie słuszna wiarę .
Pokornie proszę o wybaczenie jeśli słowa me szyderstwem się wydają lecz nie szydzę z człowieka a jedynie z jego przywar i głupoty od której i ja też nie jestem całkowicie wolny, to jednak z takim zacietrzewieniem się z nią nie obnoszę jak co niektórzy pokroju uncommona. |
|
|
|
08.07.2013 - 23:09
|
|
|
Każdy swoją wizję świata traktuje jako ostateczną, stąd pewność słów i przekonanie "ja tak chcę dlatego tak będzie", niemalże każdy posiadający mocne przekonania będzie pewien że tylko one są realne i będzie chciał je narzucić innym, im bardziej zakochany w sobie, tym bardziej zakochany w swojej wizji świata i poczucie nieomylności argumentów które mu/jej się spodobały. Ale to tylko bardzo subiektywne osobiste wizje, dlatego że prawdziwa rzeczywistość jest potężniejsza niż osobiste przekonania i wiara w pewne rzeczy, rzeczywistość jako jedyna ma siłę przemieniać, to ona sprawia że żyjemy że mamy ciała które żyją poza świadomością, wszyscy ludzie wszystkie pomysły są jej ekspresją, nie ważne czy te które traktujemy jako dobre czy złe, te zawsze będą subiektywne. W świetle tego ludzkość walczy o swoje złudzenia.
|
|
|
|
08.07.2013 - 23:11
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Juz od dluzszego czasu nic nie kapuje co piszesz:)
|
|
|
|
08.07.2013 - 23:16
|
|
|
A to nie szkodzi, nie piszę tego dla Ciebie,żebyś stwierdził jakie to mądre, nie potrzebuję się dowartościowywać, dlatego też i negatywne opinie mnie nie interesują, właściwie to po prostu piszę, bo mam na to ochotę jak zechcę nie będę nic pisał i nie będzie nic do zrozumienia, to będzie wyrazem prawdy-nie ma nic do zrozumienia, dlatego że zrozumienie intelektualne nie powoduje żadnych zmian wręcz przeciwnie im większy autorytet tym bardziej nawarstwia iluzję, że prawda jest ukryta w słowach że są aury, czakry i inny bulshit którym ludzie się mogą pochwalić jak medalami i poczuć się wyjątkowymi.
|
|
|
|
09.07.2013 - 07:17
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Jest taki poziom swiadmosci, w ktorym zwiesza sie wypowiadane slowo i zaczyna myslana mysl. Na pograniczu tych dwoch planow czlowiek nie jest w stanie czegokolwiek ustalic. Trzepie sie w chaosie spostrzezen jak ryba w sieci, wymawiajac wymawianie, wyrzekajac wyrzekania.
"Kto pierwszy poczuje, ten powietrze psuje" Odpowiedziala mi roztropna cioteczka , gdy jako 10 latek strzelilem boka, mowiac z udawanym zdziwieniem, iz tutaj dziwnie smierdzi. |
|
|
|
09.07.2013 - 12:31
|
|
|
Nie wiem nie interesują mnie poziomy świadomości, każdemu się wydaje że wie jak to działa, ale jakoś o dziwo jest to poza jego kontrolą i się wymyka.
|
|
|
|
09.07.2013 - 17:10
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wieksza cześć "mistrzów" ubarwia prawde,która jest bardzo trudna do przyjęcia.
My myślimy że dostaniemy to a otrzymujemy co innego. Tam nie ma nic. nic nie dostajesz a oddajesz wszystko. Człowiek ubogi odda swe cierpienie Człowiek bogaty odda swoje złoto |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |