|
|
![]() ![]() |
23.05.2013 - 20:32
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Jestem dalej ego, ale jestem też przebudzony z dnia na dzień coraz mniej jestem ego(pamięć) nie przeszkadza mi to w komunikacji bo ta jest trywialna.
|
|
|
|
23.05.2013 - 20:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Drogi Darku dlaczego wyłączona jest możliwość komentowania na Twoich filmikach?
|
|
|
|
23.05.2013 - 20:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
23.05.2013 - 21:09
|
|
|
Pewnie FAQ dla nowicjuszy żeby umiescic na nową stronę. ,,Nic odkrywczego nie powiedzial? Taki mądry i zaawansowany jestes w obe? Naczytał się i mysli, że wie wszystko... Mi bardzo się podobają te filmiki. Posłucham nawet tylko po to żeby Darka zobaczyc i skonfrontowac ze swoimi doswiadczeniami :) Pozdro dla maniakow :) Nie "naczytał się", tylko "naczytała" jak już. Jestem kobietą :) Czy mógłbyś sobie darować ten sarkazm w stosunku do mnie ? Owszem, naczytałam się sporo, nie zaprzeczam. W OOBE nie jestem zaawansowana, bo miałam tylko dwa wyjścia, w dodatku spontaniczne. Mnie te filmiki się nie podobają, bo za dużo tam wulgaryzmów i zwykłego cwaniakowania. Jeśli p. Darek zechciał być polskim Monroe'm i upublicznił swoją działalność w "poza", i nadal to robi, to tym samym mam prawo wyrażać głośno swój pogląd na tę sprawę. To forum chyba właśnie po to jest, aby móc się swobodnie wypowiedzieć. Nie mam nic przeciwko temu że Tobie podobają się te filmiki, to Twoja sprawa i Twój gust. Mnie te filmy się nie podobają i koniec. A tak nawiasem: co według Ciebie odkrywczego powiedział p. Darek ostatnio ? O złotym samochodzie z muszli ? :) A tak nawiasem: nie treść przekazu mnie denerwuje, tylko jego prymitywna forma. Twist mi wystarczy, że Ty wiesz. Naprawdę. Co do nowego filmiku Darka to z tym opłatkiem to mnie zastanawia, że mu to pomaga bo zanim zaczął jeść Jezusa to miał już za sobą tysiące wyjść:) Gdyby jedzenie opłatka miało ułatwiać OOBE, to katolicy powinni śmigać po zaświatach jak stado szarańczy. Według Wiki na świecie żyje ok. 1,16 mld katolików. Zakładając, że tylko połowa z nich spożywa opłatek, to i tak jest ich ponad pół miliarda. To spora liczba. Więc zjawisko OOBE powinno być wśród tych ludzi czymś powszechnym, a jednak tak nie jest. Być może opłatek nie na wszystkich działa jednakowo ? Sporo lat praktykowałam katolicyzm i komunię przyjmowałam co najmniej raz w tygodniu. I powiem tak: przed czy po, czułam się jednakowo, czyli nic nie czułam :) I nie śniło mi się o żadnym OOBE. I dopiero jak przestałam chodzić do kościoła i zażywać opłatki, to w kilka lat po rozbracie z KK miałam spontaniczne OOBE :) Tak że tu chyba nie ma żadnej reguły.... Bo zaraz byście rozpętali dyskusję o dzieleniu włosa na czworo :) PANIE DARKUUU PANIE DARKUUU może jakieś spotkanko w Lublinie? A co, to jakaś swoista cenzura, że nie można komentować i dyskutować ? Mówi się że czasy komuny minęły, ale coś chyba nie za bardzo |
|
|
|
23.05.2013 - 21:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
W takim razie bardzo przepraszam za pomyłkę :) Może Darek nie powiedział do tej pory dla wielu z nas nic odkrywczego ale na pewno jest to pomocne i autentyczne dla nowych w temacie. Nie mam nic przeciwko, że Tobie się nie podobają ale to co dla Ciebie jest nieistotne i nieodkrywcze dla kogos innego będzie bardzo cenne i pomocne. I to własnie do tego się przyczepiłem a nie, że Tobie się nie podobają :)
@EDIT Z tego jak ja to rozumiem opłatek ma na celu podniesc wibracje poprawiając tym samym jakosc i faze wyjscia, a nie wywołując samoczynnie obe. |
|
|
|
23.05.2013 - 22:50
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Tulsi jak dasz rade to scalaj swoje odpowiedzi w jedno. Twistoid będzie miał mniej roboty – jeszcze go wybijesz z tu i teraz :)
Z sarkazmem tak jest – jak opluwa się w takiej formie, tak opluwają ciebie. (mówiąc ogólnie) I nie podzielam Tulsi zdania, aby filmiki były słabych lotów i owszem masz prawo do odmiennego zdania i tkwić w nim. Ktoś pyta, po co filmiki? - z zapotrzebowania na nie krótko mówiąc. Dla jednych, którzy są jak wyrocznia to nic odkrywczego Dla innych wiedza przekazana tą formą bardziej trafia Dla jeszcze innych są to nowości których nie słyszał/a Dla niektórych jest to wiedza uzupełniająca, o to co już wie min. z zakresu OBE-tematyki. Poza tym YT ma większy zakres dotarcia do ludzi, niż oobe.pl. I przekazy w nich są godne polecenia. Co do filmiku: http://youtu.be/eRrt1CccIKE Wg. mnie jest naprawdę dobry. Nie jakiś przygotowany z kartki czytany, ale na spontanie opisujący własne przemyślenia na dany temat. Darek, trzeba uważać z tą jazdą, jeśli niema się AC jak stłuczka nastąpi to tłumik można ponownie naprawiać za własne koszty. No chyba ze winny będzie kto inny :) Tulsi a mnie te filmiki się podobają i koniec :) |
|
|
|
23.05.2013 - 22:51
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
eee tam każdy niech robi jak uważa, droga DS'a jest jego drogą, mozna ją oceniać ocena jest normalnym systemem łańcuchowym w człowieku jak to by twist powiedzial ega... a tak apropo uwielbiam goscia
|
|
|
|
23.05.2013 - 23:09
|
|
|
W czym problem - jest wiele tematów na które nie odpowiedziano - wpiszcie sobie - w google drgawki przed snem , lub wibracje przy zasypianiu - i skumacie że poziom wiedzy na ten temat jest żenująco niski. Większość to hipochondrycy których odsyła się do neurologa lub do psychiatry. I to nie tylko w Polsce a na całym świecie.
|
|
|
|
23.05.2013 - 23:20
|
|
|
"Niezły ma przekaz" - taki senny. PigsOnTheWings, to jakiś zielarz po przedawkowanej melisie, ale mentora zapodałeś ;)
|
|
|
|
23.05.2013 - 23:49
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
"Niezły ma przekaz" - taki senny. PigsOnTheWings, to jakiś zielarz po przedawkowanej melisie, ale mentora zapodałeś ;) super człowiek mi sie zdaje, obemaniak pewnie ktoś z was zna tego jegomościa 12 audycja Zbyszka z ów osobą była. http://radio.paranormalium.pl/sluchaj-audycje.php?id=105 |
|
|
|
23.05.2013 - 23:51
|
|
|
Po co p. Darek nakręca te filmiki ? Nic odkrywczego w nich nie powiedział..... I jego zachowanie jest dość niekonwencjonalne, najdelikatniej mówiąc :) -------------------------------------------------------------------------------------------- nie dla ciebie, idź obejrzeć teleexpress |
|
|
|
24.05.2013 - 00:08
|
|
|
PigsOnTheWings, nie słuchałem całego wykładu bardziej w telegraficznym skrócie. Niemiej jednak odbieram wykład na YT ze zbyt małą ekspresją co nie znaczy ze innym się taka forma nie spodoba.
W audycji u Zbyszka jest przekaz żywszy a zarazem znacznie ciekawszy i gość mówi do rzeczy. |
|
|
|
24.05.2013 - 01:20
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Nie no warto się zastanowić dlaczego obe dzieje się linearnie, wg, naszych oczekiwań czy systemów wierzeń, alfabetu i postrzegania percepcyjnego.Dlaczego anioły walczą z diabłąmi bronią fizyczną, mają na sobie piękne ciuchy posługują się złotem dla mnie to trochę takie mamienie czemu nie latają nadzy albo bez ciał same skrzydła,dlaczego nie są szpetni, dlaczego reagują w astralu jak istoty fizyczne przecież ciało niefizyczne a tym bardziej anioły powinny mieć chyba nieśmiertelną powłokę i reagować w jakiś obcy niezrozumiały sposób mieć systemy wierzeń miliard razy bardziej rozwinięte przez środowisko w którym znajdują się przecież wieczność, a tam siup powrót do średniowiecznych wyobrażeń. Dlaczego kosmici wpasowują się w różne obrazy z wyobrażeń o nich, dlaczego nie mają zaskakujących form, stworzonych nie wiadomo z czego, tylko odbieranych przez zmysł wzroku jako kształty,dlaczego nie są np. percepcjami, dlaczego budząc się w obe nie budzimy się w nie wiem dwudziestu wymiarach tylko w linernym czasoprzestrzennym. Dlaczego tak wiele rzeczy w obe jest stworzonych według wyobrażeń, fikcji, stworzonej na ziemi ,linearnie wszystko ma początek rozwinięcie i koniec,dlaczego ktoś nie miałby być od razu super doświadczony tylko musiał sobie na to zapracowywać, dlaczego obe dzieje się według linearnego postrzegania.Dlaczego tak dużo zależy od dobra i zła w astralu skoro te pojęcia zrodziły się z wyodrębniania językowego, tak samo jak wiele rzeczy w obe.Dlaczego nawet niezrozumiałe rzeczy dziejące się w obe dzieją się w granicach wyobrażeń.Dlaczego dominującą siłą we wszechświecie są istoty które są zrodzone z języka i są na ziemi a nie jakieś kosmiczne wytwory.Dlaczego anioły są świetliste a diabły mroczne,w oparciu o to jak działa oko w świecie fizycznym, nawet u zwierząt czasem motyle czy żaby mają wyraziste barwy żeby ostrzeć przed trucizną w ich ciele.Dlaczego działają wg. naszych kapryśnych percepcji zrodzonych ze słów tego co jest be i super, a w końcu dlaczego mamią że się coś dostanie jak się im służy, przecież to odzwierciedlenie materializmu, czy nakłaniania, tak zachowują się istoty które siedzą w wieczności? Nie przekonują mnie ani dary, ani patetyzm, ani próby wpłynięcia, ani zachowywania się tak jak tego po czymś oczekuję, wszystkie one są ziemskie i zrodzone z miałkich pobudek, podszyte próbą wpłynięcia i interesowności.Wybaczcie jeżeli to godzi jakoś w wasze uczucia.Dlaczego ziemia jest centrum wszechświata o wpływy, nasza zagubiona skłonna do barbarzyństw cywilizacja, która chyba się nie uwolni z niczego, oprócz może swojego umysłu i koncepcji, co nie jest wcale czymś boskim, wspaniałym itd. człowiek staje się prosty jak chłop na polu.
|
|
|
|
24.05.2013 - 05:45
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Tulsi musisz się przyzwyczaić, że Darek ma na Ziemi armię zagorzałych wielbicieli, którzy będą go bronić. To autorytety dla nich a krytykowanie autorytety nawet tu na forum, tak otwartym jest niebezpieczne:)
|
|
|
|
24.05.2013 - 07:44
|
|
|
Tulsi musisz się przyzwyczaić, że Darek ma na Ziemi armię zagorzałych wielbicieli, którzy będą go bronić. To autorytety dla nich a krytykowanie autorytety nawet tu na forum, tak otwartym jest niebezpieczne:) Darek wiele zrobił i miał duży wkład w oobe, dla tych dla których oobe miało kiedyś jakieś znaczenie na pewno tego nie zapomni. |
|
|
|
24.05.2013 - 10:27
|
|
|
Tulsi musisz się przyzwyczaić, że Darek ma na Ziemi armię zagorzałych wielbicieli, którzy będą go bronić. To autorytety dla nich a krytykowanie autorytety nawet tu na forum, tak otwartym jest niebezpieczne:) To prawda Zielarzu :) Autorytetów się nie krytykuje, choćby nawet gadał największe bzdury. Ale autorytet powinien też zważać na to co mówi. Nie spodobały mi się wypowiedzi p. Darka dotyczące Nergala. Niby Darski coś tam wywija w "poza", ale co konkretnie ? Jak się powiedziało A, to należy powiedzieć też B, a nie zostawiać słuchaczy w domysłach. I te pogróżki o Piekle, jakież to typowo katolickie ! :( Jeśli postać p. Darka przybliżyła lub ułatwiła komuś wyjście poza ciało, to chwała mu za to. Jednak jego obecna postawa, nie zachęca do OOBE, raczej zniechęca. Bo skąd nowicjusz może wiedzieć, czy po wyjściu z ciała nie wpadnie w sidła jakiegoś pseudo "Jezusa" ? Może Twist ma rację, że lepiej być tu i teraz, a nie błąkać się w rejonach których nie znamy ? Z drugiej strony, jeśli to leży w możliwościach człowieka, to dlaczego nie skorzystać z takiej opcji ? Bardzo podoba mi się idea odzyskiwania dusz, to co opisywali Monroe i Moen. Kościól głosi że Jezus umarł na krzyżu dla naszego zbawienia, cokolwiek to miałoby oznaczać, to zbawienie. Jednak chyba nie wszyscy są zbawieni, skoro tak wiele dusz po śmierci utyka w tym fokusie 23 czy jak tam. Według teorii o zbawieniu, wszyscy bez wyjątku po śmierci powinni iść prościutko do Nieba, a tak wcale nie jest. Więc ta teoria jest co najmniej niejasna...... |
|
|
|
24.05.2013 - 11:00
|
|
|
Autorytetów się nie krytykuje, choćby nawet gadał największe bzdury. Ale autorytet powinien też zważać na to co mówi. Darek odjechał i szkoda zdrowia, żeby się spinać. Można mieć tylko nadziaję, że kiedyś mu przejdzie i jeszcze zrobi coś sensownego. Jeśli nie, grozi mu co najwyżej zostanie kolejnym swiętym.Jednak chyba nie wszyscy są zbawieni, skoro tak wiele dusz po śmierci utyka w tym fokusie 23 czy jak tam. Według teorii o zbawieniu, wszyscy bez wyjątku po śmierci powinni iść prościutko do Nieba, a tak wcale nie jest. Wiele dusz utyka w czyśćcu, albo w pokoiku z Nergalem. Wszystko się zgadza. Tylko praktykujący katolicy idą do nieba z papieżami. |
|
|
|
24.05.2013 - 11:23
|
|
|
Darek odjechał i szkoda zdrowia, żeby się spinać. Można mieć tylko nadziaję, że kiedyś mu przejdzie i jeszcze zrobi coś sensownego. Jeśli nie, grozi mu co najwyżej zostanie kolejnym swiętym. Wiele dusz utyka w czyśćcu, albo w pokoiku z Nergalem. Wszystko się zgadza. Tylko praktykujący katolicy idą do nieba z papieżami. Ha ha ha ha ! :) :) Śmieszna piosneczka :) Zgadza się, jeśli p. Darek nie spasuje, to niebawem KK go zaanektuje na kolejnego świętego :) No i gitara, niech sobie zostanie świętym, co mnie do tego :) Już tyle tych świętych naprodukowano, że jeden w te czy we wte, nie robi żadnej różnicy :) W tym wypadku stygmaty byłyby jak najbardziej pożądane, bo to chyba taki wyjątkowo katolicki atrybut niewątpliwej świętości. Szkoda że p. Darek przestał odwiedzać forum :( Założył swój wątek i nawiał :) No nic, miejmy nadzieję że wróci. |
|
|
|
24.05.2013 - 13:22
|
|
|
|
|
|
|
24.05.2013 - 14:14
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
mucha super, ta baka tez https://www.youtube.com/watch?v=BKbf34XZFIk
|
|
|
|
24.05.2013 - 15:35
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |