oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

67 Stron V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> DarekSugier.pl, tak, dla informacji…
pigsonwings
post 23.05.2013 - 22:51
Post #146

haereticus
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

eee tam każdy niech robi jak uważa, droga DS'a jest jego drogą, mozna ją oceniać ocena jest normalnym systemem łańcuchowym w człowieku jak to by twist powiedzial ega... a tak apropo uwielbiam goscia

Go to the top of the page

+Quote Post
Deimond
post 23.05.2013 - 23:09
Post #147

Dusza Towarzystwa

Notatnik

W czym problem - jest wiele tematów na które nie odpowiedziano - wpiszcie sobie - w google drgawki przed snem , lub wibracje przy zasypianiu - i skumacie że poziom wiedzy na ten temat jest żenująco niski. Większość to hipochondrycy których odsyła się do neurologa lub do psychiatry. I to nie tylko w Polsce a na całym świecie.

+Quote Post
_Voyager_
post 23.05.2013 - 23:20
Post #148

Przyjaciel Rodziny

"Niezły ma przekaz" - taki senny. PigsOnTheWings, to jakiś zielarz po przedawkowanej melisie, ale mentora zapodałeś ;)

+Quote Post
pigsonwings
post 23.05.2013 - 23:49
Post #149

haereticus

Notatnik

CYTAT(_Voyager_ @ 24.05.2013 - 00:20) *
"Niezły ma przekaz" - taki senny. PigsOnTheWings, to jakiś zielarz po przedawkowanej melisie, ale mentora zapodałeś ;)

super człowiek mi sie zdaje, obemaniak pewnie ktoś z was zna tego jegomościa 12 audycja Zbyszka z ów osobą była.

http://radio.paranormalium.pl/sluchaj-audycje.php?id=105

+Quote Post
Karamoon
post 23.05.2013 - 23:51
Post #150

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 23.05.2013 - 20:25) *
Po co p. Darek nakręca te filmiki ? Nic odkrywczego w nich nie powiedział.....
I jego zachowanie jest dość niekonwencjonalne, najdelikatniej mówiąc :)

--------------------------------------------------------------------------------------------
nie dla ciebie, idź obejrzeć teleexpress

+Quote Post
_Voyager_
post 24.05.2013 - 00:08
Post #151

Przyjaciel Rodziny

PigsOnTheWings, nie słuchałem całego wykładu bardziej w telegraficznym skrócie. Niemiej jednak odbieram wykład na YT ze zbyt małą ekspresją co nie znaczy ze innym się taka forma nie spodoba.
W audycji u Zbyszka jest przekaz żywszy a zarazem znacznie ciekawszy i gość mówi do rzeczy.

+Quote Post
twistoid
post 24.05.2013 - 01:20
Post #152

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Nie no warto się zastanowić dlaczego obe dzieje się linearnie, wg, naszych oczekiwań czy systemów wierzeń, alfabetu i postrzegania percepcyjnego.Dlaczego anioły walczą z diabłąmi bronią fizyczną, mają na sobie piękne ciuchy posługują się złotem dla mnie to trochę takie mamienie czemu nie latają nadzy albo bez ciał same skrzydła,dlaczego nie są szpetni, dlaczego reagują w astralu jak istoty fizyczne przecież ciało niefizyczne a tym bardziej anioły powinny mieć chyba nieśmiertelną powłokę i reagować w jakiś obcy niezrozumiały sposób mieć systemy wierzeń miliard razy bardziej rozwinięte przez środowisko w którym znajdują się przecież wieczność, a tam siup powrót do średniowiecznych wyobrażeń. Dlaczego kosmici wpasowują się w różne obrazy z wyobrażeń o nich, dlaczego nie mają zaskakujących form, stworzonych nie wiadomo z czego, tylko odbieranych przez zmysł wzroku jako kształty,dlaczego nie są np. percepcjami, dlaczego budząc się w obe nie budzimy się w nie wiem dwudziestu wymiarach tylko w linernym czasoprzestrzennym. Dlaczego tak wiele rzeczy w obe jest stworzonych według wyobrażeń, fikcji, stworzonej na ziemi ,linearnie wszystko ma początek rozwinięcie i koniec,dlaczego ktoś nie miałby być od razu super doświadczony tylko musiał sobie na to zapracowywać, dlaczego obe dzieje się według linearnego postrzegania.Dlaczego tak dużo zależy od dobra i zła w astralu skoro te pojęcia zrodziły się z wyodrębniania językowego, tak samo jak wiele rzeczy w obe.Dlaczego nawet niezrozumiałe rzeczy dziejące się w obe dzieją się w granicach wyobrażeń.Dlaczego dominującą siłą we wszechświecie są istoty które są zrodzone z języka i są na ziemi a nie jakieś kosmiczne wytwory.Dlaczego anioły są świetliste a diabły mroczne,w oparciu o to jak działa oko w świecie fizycznym, nawet u zwierząt czasem motyle czy żaby mają wyraziste barwy żeby ostrzeć przed trucizną w ich ciele.Dlaczego działają wg. naszych kapryśnych percepcji zrodzonych ze słów tego co jest be i super, a w końcu dlaczego mamią że się coś dostanie jak się im służy, przecież to odzwierciedlenie materializmu, czy nakłaniania, tak zachowują się istoty które siedzą w wieczności? Nie przekonują mnie ani dary, ani patetyzm, ani próby wpłynięcia, ani zachowywania się tak jak tego po czymś oczekuję, wszystkie one są ziemskie i zrodzone z miałkich pobudek, podszyte próbą wpłynięcia i interesowności.Wybaczcie jeżeli to godzi jakoś w wasze uczucia.Dlaczego ziemia jest centrum wszechświata o wpływy, nasza zagubiona skłonna do barbarzyństw cywilizacja, która chyba się nie uwolni z niczego, oprócz może swojego umysłu i koncepcji, co nie jest wcale czymś boskim, wspaniałym itd. człowiek staje się prosty jak chłop na polu.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 24.05.2013 - 05:45
Post #153

Dupa Towarzystwa

Tulsi musisz się przyzwyczaić, że Darek ma na Ziemi armię zagorzałych wielbicieli, którzy będą go bronić. To autorytety dla nich a krytykowanie autorytety nawet tu na forum, tak otwartym jest niebezpieczne:)

+Quote Post
masa
post 24.05.2013 - 07:44
Post #154

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 24.05.2013 - 05:45) *
Tulsi musisz się przyzwyczaić, że Darek ma na Ziemi armię zagorzałych wielbicieli, którzy będą go bronić. To autorytety dla nich a krytykowanie autorytety nawet tu na forum, tak otwartym jest niebezpieczne:)

Darek wiele zrobił i miał duży wkład w oobe, dla tych dla których oobe miało kiedyś jakieś znaczenie na pewno tego nie zapomni.

+Quote Post
Tulsi
post 24.05.2013 - 10:27
Post #155

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 24.05.2013 - 06:45) *

To prawda Zielarzu :)
Autorytetów się nie krytykuje, choćby nawet gadał największe bzdury.
Ale autorytet powinien też zważać na to co mówi.
Nie spodobały mi się wypowiedzi p. Darka dotyczące Nergala.
Niby Darski coś tam wywija w "poza", ale co konkretnie ?
Jak się powiedziało A, to należy powiedzieć też B, a nie zostawiać słuchaczy w domysłach.
I te pogróżki o Piekle, jakież to typowo katolickie ! :(

Jeśli postać p. Darka przybliżyła lub ułatwiła komuś wyjście poza ciało, to chwała mu za to.

Jednak jego obecna postawa, nie zachęca do OOBE, raczej zniechęca.
Bo skąd nowicjusz może wiedzieć, czy po wyjściu z ciała nie wpadnie w sidła jakiegoś pseudo "Jezusa" ?
Może Twist ma rację, że lepiej być tu i teraz, a nie błąkać się w rejonach których nie znamy ?

Z drugiej strony, jeśli to leży w możliwościach człowieka, to dlaczego nie skorzystać z takiej opcji ?

Bardzo podoba mi się idea odzyskiwania dusz, to co opisywali Monroe i Moen.

Kościól głosi że Jezus umarł na krzyżu dla naszego zbawienia, cokolwiek to miałoby oznaczać, to zbawienie.
Jednak chyba nie wszyscy są zbawieni, skoro tak wiele dusz po śmierci utyka w tym fokusie 23 czy jak tam.
Według teorii o zbawieniu, wszyscy bez wyjątku po śmierci powinni iść prościutko do Nieba, a tak wcale nie jest.
Więc ta teoria jest co najmniej niejasna......

+Quote Post
stray.ghost
post 24.05.2013 - 11:00
Post #156

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 24.05.2013 - 11:27) *
Autorytetów się nie krytykuje, choćby nawet gadał największe bzdury. Ale autorytet powinien też zważać na to co mówi.
Darek odjechał i szkoda zdrowia, żeby się spinać. Można mieć tylko nadziaję, że kiedyś mu przejdzie i jeszcze zrobi coś sensownego. Jeśli nie, grozi mu co najwyżej zostanie kolejnym swiętym.

CYTAT(Tulsi @ 24.05.2013 - 11:27) *
Jednak chyba nie wszyscy są zbawieni, skoro tak wiele dusz po śmierci utyka w tym fokusie 23 czy jak tam. Według teorii o zbawieniu, wszyscy bez wyjątku po śmierci powinni iść prościutko do Nieba, a tak wcale nie jest.
Wiele dusz utyka w czyśćcu, albo w pokoiku z Nergalem. Wszystko się zgadza. Tylko praktykujący katolicy idą do nieba z papieżami.

+Quote Post
Tulsi
post 24.05.2013 - 11:23
Post #157

Dusza Towarzystwa

CYTAT(stray.ghost @ 24.05.2013 - 12:00) *
Darek odjechał i szkoda zdrowia, żeby się spinać. Można mieć tylko nadziaję, że kiedyś mu przejdzie i jeszcze zrobi coś sensownego. Jeśli nie, grozi mu co najwyżej zostanie kolejnym swiętym.

Wiele dusz utyka w czyśćcu, albo w pokoiku z Nergalem. Wszystko się zgadza. Tylko praktykujący katolicy idą do nieba z papieżami.

Ha ha ha ha ! :) :)
Śmieszna piosneczka :)

Zgadza się, jeśli p. Darek nie spasuje, to niebawem KK go zaanektuje na kolejnego świętego :)
No i gitara, niech sobie zostanie świętym, co mnie do tego :)
Już tyle tych świętych naprodukowano, że jeden w te czy we wte, nie robi żadnej różnicy :)
W tym wypadku stygmaty byłyby jak najbardziej pożądane, bo to chyba taki wyjątkowo katolicki atrybut niewątpliwej świętości.

Szkoda że p. Darek przestał odwiedzać forum :(
Założył swój wątek i nawiał :)

No nic, miejmy nadzieję że wróci.

+Quote Post
masa
post 24.05.2013 - 13:22
Post #158

Dusza Towarzystwa

Notatnik

+Quote Post
Zbyszek
post 24.05.2013 - 14:14
Post #159

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

mucha super, ta baka tez https://www.youtube.com/watch?v=BKbf34XZFIk

+Quote Post
Tulsi
post 24.05.2013 - 15:35
Post #160

Dusza Towarzystwa

https://www.youtube.com/watch?v=gn7OJeOQgu8...RD02BKbf34XZFIk

+Quote Post
uncommon
post 24.05.2013 - 15:44
Post #161

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 24.05.2013 - 06:45) *

Patrząc na fakt,że jeszcze jesteś nieprzebudzony, rozumiem twoje wypowiedzi i zachowuje stosunek wyrozumiałości głębokiej.
Jestem pewien,że gdy nadejdzie ten czas może za pare inkarnacji, a może niedługo będziesz mieć taki sam stosunek do swoich wypowiedzi jak ja do twoich postów.
Widzę, człowieka walczącego o swoje słowo. Choć sam walczysz będzie ci bardzo trudno wyjść z własnych głębokich przekonań. Często będą one wypuklane i zaburzały twoje mistrzostwo- kiedyś.
Muszę ci jeszcze coś powiedzieć, bardzo głębokiego może inni przeczytają.
Walcząc z czymkolwiek, czy to o zdanie, czy to na wojnie każdy jest przegranym Przypomina to walkę z wiatrakami, chcąc odebrać komuś szczęście to to samo co narzucanie zdania, brak akceptacji wywołuje konflikt w nas samych ,,(biada wam faryzeusze i uczeni w piśmie)'' jest to mocno drażniące i ciągle szukamy ale tak naprawde to Boga . Oświecenie=znalazłem Boga
Na ten czas wielu nie zrozumie słów przebudzonych, i będą nieakceptowani.
Lecz patrząc na wcześniejsze zdanie można samemu wyciągnąć wnioski ,kto jest bardziej ''poszkodowany''.

Kto miał lepiej ?
Czy ten co poznał Boga i miał go za Ojca i osiągnął mistrzostwo umierając na krzyżu.
Czy ten ''bez Boga'' ze słabym własnym duchem, stojąc z włócznią pod krzyżem ?

+Quote Post
Polybius
post 24.05.2013 - 16:17
Post #162

Dusza Towarzystwa

CYTAT(uncommon @ 24.05.2013 - 15:44) *
Kto miał lepiej ?
Czy ten co poznał Boga i miał go za Ojca i osiągnął mistrzostwo umierając na krzyżu.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Longin_z_Cezarei_Kapadockiej

Ten z włócznią pod krzyżem został świętym i pierwszym męczennikiem, więc jest to dość głupie pytanie.

+Quote Post
Dagon
post 24.05.2013 - 16:24
Post #163

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(uncommon @ 24.05.2013 - 16:44) *
Patrząc na fakt,że jeszcze jesteś nieprzebudzony, rozumiem twoje wypowiedzi i zachowuje stosunek wyrozumiałości głębokiej.
Jestem pewien,że gdy nadejdzie ten czas może za pare inkarnacji, a może niedługo będziesz mieć taki sam stosunek do swoich wypowiedzi jak ja do twoich postów.
Widzę, człowieka walczącego o swoje słowo. Choć sam walczysz będzie ci bardzo trudno wyjść z własnych głębokich przekonań. Często będą one wypuklane i zaburzały twoje mistrzostwo- kiedyś.
Walcząc z czymkolwiek, czy to o zdanie, czy to na wojnie każdy jest przegranym Przypomina to walkę z wiatrakami, chcąc odebrać komuś szczęście to to samo co narzucanie zdania, brak akceptacji wywołuje konflikt w nas samych ,,(biada wam faryzeusze i uczeni w piśmie)'' jest to mocno drażniące i ciągle szukamy ale tak naprawde to Boga . Oświecenie=znalazłem Boga
Lecz patrząc na wcześniejsze zdanie można samemu wyciągnąć wnioski ,kto jest bardziej ''poszkodowany''.

Kto miał lepiej ?

Że niby mamy wszystko łykać tak jak ty i każdym swoim postem dawać oznaki ciężkiej głupoty? Nieeeee...

+Quote Post
serafis
post 24.05.2013 - 16:34
Post #164

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(uncommon @ 24.05.2013 - 16:44) *

Kto miał lepiej ?

Dygresja: Dlaczego klikam "Dzięki", kiedy nie chcę?//Chciałem zacytować//

Co to znaczy nieprzebudzony? Przecież nie śpi. ^^
Czemu uważasz się za lepszego od Zielarza?
Skąd znasz przyszłość?
Do Zielarza dotarła nowa informacja. Nie rozumie dlaczego ta informacja jest taka, próbuje ją zrozumieć.
Co to jest oświecenie? - ostatni etap? Nie ma ostatniego. Znalazłeś Boga? Gdzie go trzymasz? Gdzie on jest? ^^
Przebudzeni - ludzie, którzy nie śpią ^^. Nie ma oświecenia. To bzdura. Są kolejne "etapy", więcej doświadczeń, więcej wiedzy, zrozumienia...
Czemu uważasz, że z Bogiem jestem lepszy? A bez Boga jestem gorszy? Bóg to taki power-up? ^^

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 24.05.2013 - 16:38
Post #165

Dupa Towarzystwa

Uncommon jak będziesz przebudzony to nie będziesz oceniał po postach na forum internetowym:) Dojrzyj we mnie porządnego, opiekuńczego ojca, wspaniałego męża i pozytywnego zielarza a nie wyciągasz z kontekstu mojego życia jakieś pierdy i walisz intelektualne bąki na mój temat:)

Cieszę się jednak, że widzisz we mnie człowieka...a czy walczącego? Z chwastami z pewnością:)

Oczywiście rozumiem Twojego posta bo jesteś pionkiem świętego Piotra przecież i uczestniczysz w jego grze:)

+Quote Post
masa
post 24.05.2013 - 16:56
Post #166

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(uncommon @ 24.05.2013 - 15:44) *

Zaraz mnie kujwa szlak trafi, Co wy jakoś się masowo przebudzacie czy co? To jakaś nowa moda?

Ps. Później poszukam pewnej historii która spodoba się zapewne wszystkim przebudzonym.

+Quote Post

67 Stron V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park