|
|
![]() ![]() |
25.05.2013 - 11:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
"Kurde ja to naprawdę chyba jest pierwszy trollem tego forum:) "
True:) |
|
|
|
25.05.2013 - 13:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Stąd, że cywilizacja w pełni rozumna i przytomna umysłowo nie niszczyła by planety, która ją żywi i daje schronienie. To tylko przykład, ale kto normalny niszczy, truje swoją Matkę? Czy nie powinniśmy się opiekować, dbać, pielęgnować, szanować? Nie..nie...wyrąbać Amazonię! Zatruć Niebo! Wspaniała ta nasza cywilizacja a o śmieciach to już nawet nie wspomnę. Po wczorajszym wydarzeniu jakie mnie spotkało dziś z nudów napisałem to: Ty my wyrabiamy komuś opinię, to od nas zależy jaki ktoś będzie, jeżeli ja będę pisał ze zielarz gajowy to najlepszy zielarz w Polsce, to ludzie zaczną się nad tym zastanawiać czy tak jest, druga osoba napiszę tak samo ze jest najlepszy, ktoś uwierzy w to, powtórzy komuś następnemu, w ten sposób wyrobie opinie zielarzowi gajowemu, nie to ze wyrobię ale sprawię że będzie on dążył do takiego celu żeby być najlepszym zielarzem w Polsce, tak działa słowo: ) Napiszę coś o pewnej rzeczy żeby coś wam uświadomić, czy tego chcecie czy nie: ) Przeważnie tak bywa że: jeżeli się do kogoś uśmiechniesz on do ciebie się uśmiechnie Jeżeli komuś pogrozisz on ci od grozi Jeżeli kogoś uderzysz on ci odda Jeżeli wysyłasz negatywną myśl, negatywna myśl wraca Jeżeli wysyłasz pozytywną myśl, pozytywna myśl wraca Jeżeli będziesz z kimś bił się na słowa nie uderzy cię ręką tylko będzie walczył słowami Jeżeli wejdą w ruch pięści wtedy ktoś będzie uderzał pięściami Zaczniesz wojować nożem spodziewaj się ciosu od noża itd. A tu przykład odpowiedni: O ludziach trzeba pisać dobrze, ktoś kto pisze o kimś dobrze, wtedy o takiej osobie każdy myśli w inny sposób( jak widać robiąc coś ma to wpływ, wysyłasz negatywne zdanie, wraca coś negatywnego ) Ja napiszę tak: zielarz się stanie tak sławny, ze cała Polska będzie się do niego zjeżdżać żeby go poznać, dzięki temu zarobi, niedługo a może już dziś cała Polska będzie oglądać filmiki na yt z ciekawości jak zielarz pracuje, jak zielarz gotuje itd. a zielarza zarobki wzrosną kilkukrotnie : ) Coś napisałem i się zastanawiam czy się to wydarzy Wczoraj się wydarzył cud, byłem z kumplem w salonie gier i grał on w maszyny hazardowe(zawsze mnie bierze bo ja potrafię powiedzieć kiedy ma przestać, wiem jak do niego przemówić żeby skończył grać), wczoraj ja mu cały czas wmawiałem ze wygra, ze się trafi to i to, ciągle mu trułem do głowy ze wejdzie 5 siódemek, ze będą owoce takie a takie wpadać, zacząłem przepowiadać przyszłość(zauważcie ze wy przepowiadacie tylko przyszłość negatywnie, jeszcze nie wydziałem na jakimś forum żeby ktoś przepowiadał coś pozytywnego), nawet się zdarzyła taka sytuacja że powiedziałem ze zaraz będzie linia, i po sekundzie była linia owoców: ), 6 AG się trafiło tyle razy a ile razy ja przepowiadałem 6 AG, ważne tu było żeby przepowiadać wygraną cały czas, żeby myślał tylko ze wygra, mimo ze ja nie miałem z tego zysku chciałem żeby kolega dużo wygrał, w końcu zdarzył się cud wpadło 5 siódemek na stawce 50, wygrał 7,5 tysiąca, a moje pozytywne myślenie się odbyło na tym ze i ja coś z tego dostałem, mimo ze nie ryzykowałem swoich pieniędzy: ) zakodowałem mu w mózg wygraną, mimo ze w pewnych momentach myślał ze to już koniec, a ja do niego przecież w każdej chwili może wpaść 5 siódemek, jeszcze lepiej naciskał, jakby rzeczywiście to miało się wydarzyć, uwierzył w to ze wygra, ja też wierzyłem że coś się wydarzy nie wiem czemu, może on tak wyglądał jak wygrany( wróciłem chyba gdzieś o drugiej w nocy) przede wszystkim zachęcam do pisania tylko pozytywnie, z negatywnego pisania nie będziesz miał korzyści, a człowiek jest stworzony żeby czerpał z wszystkiego jakąś korzyść: ) znam osoby, które potrzebują kłótni, jest to dla takiej osoby silna emocja, której taka osoba potrzebuje, ale trzeba się zastanowić czy ja mogę bez tej emocji żyć xD , a jeżeli nie, to ja nie kieruję już swoim życiem, tylko ta emocja. |
|
|
|
25.05.2013 - 13:56
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
CYTAT Tulsi Vesanya wyjaśniła o co chodziło:) Nie jest źle. Darek nie chodzi po ulicy i nie gryzie a jedynie czasem się uruchamia:) Może zbyt wiele doświadczeń poza ciałem a za mało wyciszenia w ciele? Może to brak równowagi i nagle Vesanya jest uwalona w sadzy:) Ja czytam na razie ten wątek który zalinkowała Vesanya :) Tam jest 27 stron, więc jest co czytać :) A czytam z przerwami, bo muszę jakiś obiadek spreparować :) Żyję sobie samotnie, więc nie mam na kogo liczyć że ktoś coś mi podsunie pod nos :) To co piszesz Zielarzu o starożytności, to ma swoje odbicie w Vedach choćby. Mitologia sumeryjska też rzuca pewne światło, jak to było onegdaj :) Daimond, naukowiec z Ciebie pełną gębą, jeśli tak mogę się wyrazić :) Von Daniken też naukowiec - pasjonat, wiele badał starożytnych cywilizacji i tak dalej, i wychodzi mu, że starożytni wcale nie byli prymitywami :) Do suchowca: mam zamiar dziś puścić kupon lotto, czy mógłbyś pomyśleć pozytywnie w tej kwestii ? :) Nie zmartwiłabym się jakby wpadła mi szóstka :) I jeszcze coś bym Ci odpaliła :) Ogólnie: zastanawiam się nad pójściem do kościoła i przyjęciem opłatka, skoro p. Darek tak bardzo do tego zachęca :) Tylko mam pewnien dylemat: w kościele nie byłam kupe lat, i zastanawiam się, jakby to było przyjęte w mojej małej mieścinie, gdzie wszyscy się znają, a przynajmniej z widzenia :) Poza tym, jak to nadmienił Zielarz, mam problem z oślinionymi palcami księdza, po prostu obrzydza mnie to, brrr ! Gdyby chciał dać ew. do ręki, to może...........a tak bezpośrednio w dziób, to jakoś marnie to widzę. Nie dlatego że przesadnie boję się bakterii, tylko obawiam się odruchu wymiotnego :( Ze spowiedzią przed Bogiem nie mam żadnych problemów, bo zakładam, że Bóg i tak wie co robię, prawda ? No więc siiiiiuuup ! I do ołtarza po opłatek :) Lubię eksperymentować na sobie, więc myślę że taka komunia by mi nie zaszkodziła ? :) Czy ktoś z Was ma takie doświadczenia "z marszu" po opłatek ? A jeśli tak, to co wtedy czujecie ? Tylko nie drwijcie z mojego pomysłu, bo chyba się pochlastam :) |
|
|
|
25.05.2013 - 14:16
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Obślinione palce to może i do przełknięcia, ale jest duże prawdopodobieństwo, że podaje taki opłatek pedofil a to już masakra.
|
|
|
|
25.05.2013 - 14:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Obślinione palce to może i do przełknięcia, ale jest duże prawdopodobieństwo, że podaje taki opłatek pedofil a to już masakra. To jest takie samo prawdopodobieństwo statystyczne jak to że któraś osoba z forum jest pedofilem. Nikogo nie bronię ale macie bardzo stereotypowe myślenie czy opinie. |
|
|
|
25.05.2013 - 14:27
|
|
|
Z tą różnicą, że ten statystyczny pedofil z tego forum pewnie nie karmi ludzi ciałem Chrystusa. Chyba bagatelizujesz ten problem a to tysiące skrzywdzonych dzieci przez pseudu duszpasterzy. No, ale każdy ma prawo mieć klapki na oczach.
Tulsi zwróciła uwagę na nie podawanie z ręki. W czym problem, aby ludzie sami sobie brali opłatek? Chyba, gdzieś tak można zresztą. Tu jednak chodzi o co innego, aby kontrolować ludzi, aby Ci jedli im z ręki po wcześniejszym wrzuceniu na tacę. |
|
|
|
25.05.2013 - 14:32
|
|
|
Z tą różnicą, że ten statystyczny pedofil z tego forum pewnie nie karmi ludzi ciałem Chrystusa. Chyba bagatelizujesz ten problem a to tysiące skrzywdzonych dzieci przez pseudu duszpasterzy. No, ale każdy ma prawo mieć klapki na oczach. Tulsi zwróciła uwagę na nie podawanie z ręki. W czym problem, aby ludzie sami sobie brali opłatek? Chyba, gdzieś tak można zresztą. Tu jednak chodzi o co innego, aby kontrolować ludzi, aby Ci jedli im z ręki po wcześniejszym wrzuceniu na tacę. No i co czy karmi ludzi opłatkiem - czy wozi tramwajem - cóż to za różnica Zielu to takie samo zło- nie bagatelizuje - po prostu nie widzę sensu w tych argumentach. Jeśli to są klapki na oczach - no to chyba ze szkła poprawiającego perspektywę widzenia:D Media wami sterują - jedna i druga nagonka na księdza wystarczy - aby pedofilię wśród księży traktować jako jedyną istniejącą. |
|
|
|
25.05.2013 - 14:43
|
|
|
Chyba zapominasz o liczbach a to tysiące w okrutny sposób skrzywdzonych dzieci i to przez kogo? "Bożych wysłanników", ale widać Deimond tysiące skrzywdzonych dzieci nie robi na Tobie wrażenia. Miliony by zrobiły?
Sam Pieronek mówił o pedofilii jak o namiętności. Namiętności? |
|
|
|
25.05.2013 - 14:45
|
|
|
Czemu nie potrafisz czytać? O niczym nie zapominam. Wskaż gdzie napisałem dobrze o pedofilach(nie wkładaj mi w posty rzeczy których nie napisałem Zielu - bo to już poniżej pasa) - mówię tylko że przypisywanie konkretnemu zawodowi - funkcji pedofilli jest bez sensu. Czytaj ze zrozumieniem - bo ostatnio z tym kiepsko u Ciebie.
I prosił bym Ciebie abyś w taki sposób nie wywoływał kłótni. żeby było jasne kto prowokuje. Jednak chyba jesteś typowym Trolem starającym się kogoś zdyskredytować mówiąc rzeczy których nigdy nie powiedział. żal - chyba wogóle zakończe moje dyskusje z taką osobą. |
|
|
|
25.05.2013 - 14:52
|
|
|
Ja tylko zwróciłem uwagę na pewien fakt i Ty też czytaj ze zrozumieniem i nie czepiaj się jak ja kiedyś dla zasady.
Po prostu Tulsi zwróciła uwagę, że ją brzydzą obślinione palce a ja dodałem, że to jeszcze bym przełknął, ale fakt, że jest spore prawdopodobieństwo, że ciało Chrystusa podaje pedofil to już dla mnie nie do przełknięcia. Zresztą ja ten rytuał jak już napisałem uważam za sposób kontroli naiwnych ludzi. Nie uogólniam bo wśród duszpasterzy z powołaniem mam swojego idola:) Andrzej Czesław Klimuszko (ur. 23 sierpnia 1905 w Nierośnie, zm. 25 sierpnia 1980 w Elblągu) - polski kapłan, franciszkanin, wizjoner, jasnowidz, medium i zielarz. Tak samo jak w zawodzie nauczyciela są tacy co odpierdalają manianę i Ci z powołaniem jak moja żonka. Tak czy siak zjawisko pedofilii w kościele nie jest marginalne i jest spore prawdopodobieństwo, że opłatek poda nam zwyrodnialec a na pewno każdy będzie obarczony mniejszymi lub większymi grzechami a spowiedź to kpina a nie oczyszczający rytuał bo spowiadać się najlepiej przed samym sobą a nie przed jakimś gościem, który jeszcze nas ukarze jakimiś modlitwami do powtarzania. Deimond to Ty się odnosisz do moich postów zazwyczaj. Ja ogólnie Twoje posty zlewam bo rzadko kiedy niosą jakieś treści i 90% Twoich postów to reakcje na moje posty. Jeszcze jedno czy ja dyskredytuję kogoś konkretnego? Nie. Zwracam tylko uwagę na pewien fakt, który Ty bagatelizujesz a nawet możliwe, że usprawiedliwiasz...namiętnością jak Pieronek? |
|
|
|
25.05.2013 - 14:57
|
|
|
Nikogo nie usprawiedliwiam a mówię że to czy to jest duchowny czy działkowicz nie ma żadnego znaczenia bo to zło tak czy siak:
http://www.usccb.org/issues-and-action/chi...nual-report.pdf "1 duchowny przypada na mniej więcej 3000 sprawców przestępstw seksualnych przeciw dzieciom w USA (0,034 proc.)." Zrozumiałeś czy powtórzyć inaczej ? Próbujesz za wszelka cenę zdyskredytować księży choć statystyki mówią co innego - kto ma klapki na oczach i osądza bezpodstawnie innych - do rozstrzygnięcia przez czytających. |
|
|
|
25.05.2013 - 15:01
|
|
|
Skoro nie ma znaczenia to poco dyskutujesz z faktami czyli takimi, że pedofilia w kościele była i jest...w którym momencie nad interpretowałem? Czy obraziłem instytucję wg Ciebie?
Podajesz jakieś oficjalne pewnie dane, które w rzeczywistości są pewnie inne bo wiele przypadków pedofilii zwyczajnie jest przemilczana przez ofiary. Oni sami się dyskredytują poprzez przypadki pedofilii czy to jak traktują swoich wiernych, gdzie liczy się tylko kasa. Czy nie mam prawa uważać RELIGII za sposób kontroli ludzi? Banda samców, gdzie żona to jakiś abstrakt bo boją się podziału majątku. Masz księdza w rodzinie, że tak bronisz tej instytucji? |
|
|
|
25.05.2013 - 15:06
|
|
|
Masz księdza w rodzinie, że tak bronisz tej instytucji? Nie - ale mam chlodny ogląd w przeciwieństwie do Ciebie - i nie szukam celu ataków i nie mam za co tej instytucji atakować. Masz wolną wolę . O patrz a taki dobry człowiek z niego:) http://wiadomosci.onet.pl/swiat/mahatma-ga...,wiadomosc.html Czy mam uznać jego wielbicieli za pedofilów? Nie sądzisz że to krzywdzące? |
|
|
|
25.05.2013 - 15:09
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
No i co czy karmi ludzi opłatkiem - czy wozi tramwajem - cóż to za różnica Zielu to takie samo zło- nie bagatelizuje - po prostu nie widzę sensu w tych argumentach. Jeśli to są klapki na oczach - no to chyba ze szkła poprawiającego perspektywę widzenia:D Media wami sterują - jedna i druga nagonka na księdza wystarczy - aby pedofilię wśród księży traktować jako jedyną istniejącą. Deimond, chodzi o to, ze tramwajarz nie wkłada mi palców do ust. Robi to ew. dentysta, ale tem na ma rękach sterylne rękawiczki, ot co. A ksiądz ich nie ma, i tu jest różnica natury higienicznej. Co będzie, jak mi włoży do ust wirusy żółtaczki ? Czy to wykluczone ? Przecież to choroba brudnych rąk, a ksiądz rąk nie myje po każdym petencie czy tam penitencie, czy jak tam się oni nazywają w tej gwarze kościelnej. Na pewno nie każdy ksiądz = pedofil. Jednak coś jest na rzeczy, skoro cały świat o tym trąbi. I zeznaje mnóstwo ofiar księży - pedofili. U nas w Polsce to jeszcze tak nie słychać o tym, chociaż niektóre media to nagłaśniają, choćby Fakty i Mity. Np. diecezja Los Angeles poszła z torbami, wypłacając odszkodowania ofiarom księży pedofili. Najłatwiej niewygodne fakty zrzucić na "nagonkę" poprzez wredne media. I już przestańcie się kłocić o pedofilię w kościele, bo to nie ma sensu :) Ona po prostu jest, ale kościół jak może, wmiata ten drażliwy temat pod dywan. |
|
|
|
25.05.2013 - 15:11
|
|
|
Deimond, chodzi o to, ze tramwajarz nie wkłada mi palców do ust. Robi to ew. dentysta, ale tem na ma rękach sterylne rękawiczki, ot co. A ksiądz ich nie ma, i tu jest różnica natury higienicznej. Co będzie, jak mi włoży do ust wirusy żółtaczki ? Czy to wykluczone ? Przecież to choroba brudnych rąk, a ksiądz rąk nie myje po każdym petencie czy tam penitencie, czy jak tam się oni nazywają w tej gwarze kościelnej. Na pewno nie każdy ksiądz = pedofil. Jednak coś jest na rzeczy, skoro cały świat o tym trąbi. I zeznaje mnóstwo ofiar księży - pedofilii. U nas w Polsce to jeszcze tak nie słychać o tym, chociaż niektóre media to nagłaśniają, choćby Fakty i Mity. Np. diecezja Los Angeles poszła z torbami, wypłacając odszkodowania ofiarom księży pedofilii. Najłatwiej niewygodne fakty zrzucić na "nagonkę" poprzez wredne media. I już przestańcie się kłocić o pedofilię w kościele, bo to nie ma sensu :) Ona po prostu jest, ale kościół jak może, wmiata ten drażliwy temat pod dywan. A co media maja pisać o Heńku z Wrocławia czy z Zambrzyc ? Wiadomo że to bardziej chwytliwe - i was chwyciło - to jest na rzeczy. Co do podawania opłatka to chyba można na rękę - nie wiem bo nie uczęszczam do kościoła. Jednakże jest to jakaś tradycja - a Wy się doszukujecie bezpodstawnie czegoś złego w niej. To jak masażysta cię masuje gołymi dłońmi i jest pedofilem o czym nie wiesz to dopiero musi być masakra - nigdy nie chodź do masażysty- ani broń boże do kosmetyczki. W ogóle nie podawaj dłoni nikomu - bo kto wie - może to pedofil a przed chwilą obślinił sobie palce - może nawet wacka dotykał lub dotykała. Hmm a co piekarzem który zagniata chleb.Siedzeniami w autobusach, wozkami w sklepach? Ja to bym z domu nie wychodził. A jeżeli to problem natury higienicznej - to do jasnej ciasnej nikt wam nie każe!!!! |
|
|
|
25.05.2013 - 15:19
|
|
|
No właśnie masz chłodny ogląd...może zbyt chłodny:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pedofilia-w...,wiadomosc.html Miesiąc temu drogą listowną Radio TOK FM wysłało do wszystkich diecezji pytania o skalę pedofilii w Kościele w Polsce. Duchowni zareagowali dopiero teraz - po wysłaniu wiadomości elektronicznych. Nie takich odpowiedzi jednak wszyscy się spodziewali. - To nie wasza sprawa! - usłyszeli dziennikarze Radia TOK FM. http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pedofilia-w...,wiadomosc.html Rzecznik Konferencji Episkopatu Polski ks. dr Józef Kloch odpowiedział na pytania Radia TOK FM o sprawę pedofilii w polskim Kościele. Okazuje się, że nie zbiera on informacji od biskupów na temat nadużyć księży. Oznacza to, że skala problemu pedofilii nie jest znana - czytamy na stronie radia. No, ale Ty Deimond wiesz jaki to procent i pewnie to wiarygodne dane. Słuchaj stary masz swoje zdanie na temat tej instytucji a ja swoje. Czy nie mam prawa mieć negatywnej opinii o religiach? Wojny na tle religijnym itd. To szeroki problem bo religie tylko różnią ludzi zamiast jednać. Ponadto jak można zabraniać księżom mieć żony? Bo co? Bo jakiś typek se tak wymyślił, aby kasa bokiem nie uciekała? |
|
|
|
25.05.2013 - 15:21
|
|
|
Ja mam swoje dane i tyle - ja nie potępiam wszystkich księży - Twoje życie Twoja sprawa - walcz z czym chcesz i jak chcesz. Tylko przytaczam kontrargument w postaci statystyk - aby komuś nie zaciemniać obrazu tylko jednostronną opinią. Dzieki temu każdy sobie może wyrobić ogląd - a nie przyjmować jedynie argumenty z jednej strony. Tym postem Ty poróżniasz ludzi przeciw klerowi, wierzących przeciw niewierzącym - wiec troszkę hipokryzją zalatuje . Brak obiektywizmu i zrozumienia.
W każdej kulturze są pewne tradycje - w jakiś tam plemionach robią tatuaże drewnianymi kołkami i bez żadnych rękawiczek czy zabezpieczeń - ale tamto to jest cool pewno według was. Hipokryzja wszędzie naokoło. Każda religia poróżnia tych co wierzą i nie wierzą - żadne odkrycie Zielu. Zostawcie tych co chcą wierzyć w spokoju - może im tego potrzeba. łatwo kogoś z błotem mieszać:/ Co ty chcesz uskutecznić? Skoro ktoś się na to decyduje to wie że nie będzie mieć żony - wiec ciąg logiczny jest taki że jak chcesz mieć żonę to nie wstępuj na tę ścieżkę . Trudne to do zrozumienia? Człowieku jedź do Indii i spróbuj porozwalać tam podziały kastowe . Hehe takiś sprytny. |
|
|
|
25.05.2013 - 15:26
|
|
|
Zacytuj, gdzie napisałem, że wszyscy księża to pedofile. Zwracam uwagę tylko na ten problem, który Ty bagatelizujesz a potwierdzeniem są dane statystyczne, które podałeś i które są z całą pewnością zaniżone bo wiele ofiar nosi swój ból do śmierci. Mały procent ma odwagę mówić o tym.
Zwyczajnie udajesz wyrozumiałego i tolerancyjnego, ale nawet jedno dziecko skrzywdzone przez pedofila to o jedno za dużo...a skupiłem się na księżach bo akurat ten wątek ich dotyczył a wiadomo, że generalnie to potworne. |
|
|
|
25.05.2013 - 15:31
|
|
|
Zacytuj, gdzie napisałem, że wszyscy księża to pedofile. Zwracam uwagę tylko na ten problem, który Ty bagatelizujesz a potwierdzeniem są dane statystyczne, które podałeś i które są z całą pewnością zaniżone bo wiele ofiar nosi swój ból do śmierci. Mały procent ma odwagę mówić o tym. Zwyczajnie udajesz wyrozumiałego i tolerancyjnego, ale nawet jedno dziecko skrzywdzone przez pedofila to o jedno za dużo...a skupiłem się na księżach bo akurat ten wątek ich dotyczył a wiadomo, że generalnie to potworne. Czyli jak będzie wątek o buddystach rozumiem że też przytoczysz że są wśród nich pedofile - bo są - chyba w to nie wątpisz? Nie bagatelizuje problemu tylko nie widzę takiego uproszczenia jakim się posługujesz. Czemu nie krytykujesz islamistów u których procent przemocy wobec kobiet jest ogromny? a i pedofile też się tam znajdą - z tym że tam akurat kary są surowsze. |
|
|
|
25.05.2013 - 15:38
|
|
|
Jakiego uproszczenia? To, że instytucje kościelną negatywnie oceniam to nie tylko przez pedofilię. Kontrolują ludzi, mamią ich opłatkiem i wyciągają kasę i niby rozgrzeszają przy tym. Gówno prawda. Żaden człowiek nie ma mocy rozgrzeszenia drugiego człowieka. Czy ma?
Myślisz, że teraz potępię całą rasę ludzką bo wszędzie są pedofile, mordercy itd? Nie, nie potępiam wszystkich ludzi, ale to nie oznacza, że nie uważam, że znaczny procent ludzkości jest spaczony psychicznie. Nie mam zamiaru też głosić, że ich wszystkich bym wyrżnął...jak wspomniałem to szeroki problem a Ty go trochę spłyciłeś a do tego wmawiasz mi, że generalizuję, ale moje zdanie jest takie, że instytucja kościelna jest do dupy bo mami ludzi, wyciąga od nich kasę i niby rozgrzesza. Szkoda tylko, że rozwoju duchowego nie widać po nauczaniach religijnych i to na całym świecie. Nie krytykuję islamistów bo Tulsi miała dylemat czy jeść opłatek z obślinionej ręki nie - islamisty:) Gadamy o naszym podwórku. |
|
|
|
25.05.2013 - 15:44
|
|
|
Jakiego uproszczenia? To, że instytucje kościelną negatywnie oceniam to nie tylko przez pedofilię. Kontrolują ludzi, mamią ich opłatkiem i wyciągają kasę i niby rozgrzeszają przy tym. Gówno prawda. Żaden człowiek nie ma mocy rozgrzeszenia drugiego człowieka. Czy ma? Myślisz, że teraz potępię całą rasę ludzką bo wszędzie są pedofile, mordercy itd? Nie, nie potępiam wszystkich ludzi, ale to nie oznacza, że nie uważam, że znaczny procent ludzkości jest spaczony psychicznie. Nie mam zamiaru też głosić, że ich wszystkich bym wyrżnął...jak wspomniałem to szeroki problem a Ty go trochę spłyciłeś a do tego wmawiasz mi, że generalizuję, ale moje zdanie jest takie, że instytucja kościelna jest do dupy bo mami ludzi, wyciąga od nich kasę i niby rozgrzesza. Szkoda tylko, że rozwoju duchowego nie widać po nauczaniach religijnych i to na całym świecie. Nie krytykuję islamistów bo Tulsi miała dylemat czy jeść opłatek z obślinionej ręki nie - islamisty:) Gadamy o naszym podwórku. Ad.1 według mnie nie ma - ale to jest sprawa wierzących nie moja. Ad.2 Czy to ja spłyciłem pedofilię do choroby występującej tylko wśród księży? A co z Tym Twoim zrozumieniem i wybaczaniem o którym tak często piszesz ? Czyż to nie hipokryzja? ad.3 W żadnym swoim poście nie krytykujesz nikogo innego niż katolików - co znaczy że te 5 browarków (oświecenie) na niewiele Ci się zdaje. Widzisz nie dalej niż czubek własnego nosa. Ja na co dzień nie obserwuję aż takich krzywd . Ale fakt - oglądając media to dopiero masakra:D |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |