|
|
![]() ![]() |
25.05.2013 - 17:16
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ale długie:) Za długie póki co dla mnie.
Deimnd piszesz tak pięknie: Jednak mi łatwiej - ja nie czuję potrzeby buntu i osądzania. To dlaczego mnie osądzasz, że nie widzę dalej niż czubek nosa itd?:) Darek Sugier też kiedyś jechał po kościele, ale wtedy pewnie Tobie to nie przeszkadzało. Sogliv ja ogólnie ufam ludziom. Franciszek jest spoko. Skromny, poczciwy, biedny i sympatyczny. Ty masz prawo uważać inaczej. |
|
|
|
25.05.2013 - 17:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zbieram informacje. W mojej nikt nie jest, chcą być, ale nie są. Chcę akceptować ludzi - uczę się tego. "(...)nikt z rodziców(...)" - ^^. Nie bardzo. Teraz piszesz, że jesteś z religijnej rodziny. Religia chrześcijańska karze za czyny, nie wpasowujące się w jej schemat dobroci. Znaczy kiedy to religijna rodzina według Ciebie zdefiniuj bo nie wiem jak odpowiadać na Twoje pytania. Rozumiem że odpowiedź oceniłeś według dobranych przez siebie kryteriów tak aby pasowala do Twojej teorii :) jakież to naturalne. Ale długie:) Za długie póki co dla mnie. Deimnd piszesz tak pięknie: Jednak mi łatwiej - ja nie czuję potrzeby buntu i osądzania. To dlaczego mnie osądzasz, że nie widzę dalej niż czubek nosa itd?:) Darek Sugier też kiedyś jechał po kościele, ale wtedy pewnie Tobie to nie przeszkadzało. Sogliv ja ogólnie ufam ludziom. Franciszek jest spoko. Skromny, poczciwy, biedny i sympatyczny. Ty masz prawo uważać inaczej. Ja cię nie osądzam - czuję potrzebę bronienia niesłusznie atakowanych- i wytykam Ci pewne wady. Co nie oznacza że nie możesz tego zmienić :) Gdybym miał się w ten am sposób czepiać każdego Twojego postu po prostu stałbym sie trolem. |
|
|
|
25.05.2013 - 17:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Znaczy kiedy to religijna rodzina według Ciebie zdefiniuj bo nie wiem jak odpowiadać na Twoje pytania. Napisałem, że początkowo stwierdziłeś, że nie pochodzisz ze zbyt religijnej rodziny, potem, że jednak pochodzisz (implicite). Kiedy rodzina jest religijna? Jak spełnia wymagania dotyczące religijności - moje to: wiara w bóstwo, wiara w prawdziwość stwierdzeń tego bóstwa, chęć kontaktu, bycia z nim, robienie tego, co bóstwo chce, żeby było robione. Tyle mi do głowy przychodzi. EDIT: Pomyliły mi się "inteligentne wyrażenia" ^^ |
|
|
|
25.05.2013 - 17:24
|
|
|
Napisałem, że początkowo stwierdziłeś, że nie pochodzisz ze zbyt religijnej rodziny, potem, że jednak pochodzisz (per se). Kiedy rodzina jest religijna? Jak spełnia wymagania dotyczące religijności - moje to: wiara w bóstwo, wiara w prawdziwość stwierdzeń tego bóstwa, chęć kontaktu, bycia z nim, robienie tego, co bóstwo chce, żeby bylo robione. Tyle mi do głowy przychodzi. Gdzie napisałem że pochodzę - że jedna babcia jest religijna ? Czy że obie - kiedy jest się religijnym? A jak dziadek nie był to jaki to procent do niereligijności rodziny? Zdefiniuj - bo nie rozumiem nadal. Bo ja myślałem że bardziej liczy się to jakie Ty masz przekonania. A zapewniam cię że nieraz chciałem się pospierać z babcią czy znajomymi. Przyjąłeś złą skalę oceny. Przynajmniej niemiarodajna. Pierw musiał byś udowodnić jak wielki wpływ któregoś pokolenia ma na religijność w dalszym zasięgu,. A tak przyjąłeś coś arbitralnego z kosmosu wziętego. Zresztą ja już dawno przeżywałem bunt przeciw chcrześcijaństwu i wierze w ogóle. Mam to za sobą . |
|
|
|
25.05.2013 - 17:28
|
|
|
Ja atakuję przypadki pedofilii i to Ci niesłusznie atakowani? Atakuję instytucję, która zamiata pod ołtarz przypadki pedofilii i ciągnie kasę. Takiej instytucji bronisz? Co możesz dobrego powiedzieć o kościele katolickim? Jakim prawem rozgrzeszają? Jakim prawem zakazali księżom mieć żony? Jakim prawem wkręcają ludziom poczucie winy?
|
|
|
|
25.05.2013 - 17:30
|
|
|
Zielrarz - masz ślub kościelny? Chrzciłeś dziecko?
Ad1. Tak Tak - Czy to nie przeciw temu co głosisz. Hipokryzja - lub działanie przeciw swym przekonaniom.Wyślesz dziecko do komunii aby wzięło opłatek z oślinionych palców księdza do własnych ust? Ad2. nie nie - Nie mam pytań. Odpowiedz proszę . Bo to pokazuje jak bardzo mówimy o czymś tak jak o zaśmiecaniu planety - a co robimy. |
|
|
|
25.05.2013 - 17:33
|
|
|
Gdzie napisałem że pochodzę - że jedna babcia jest religijna ? Czy że obie - kiedy jest się religijnym? A jak dziadek nie był to jaki to procent do niereligijności rodziny? Zdefiniuj - bo nie rozumiem nadal. Bo ja myślałem że bardziej liczy się to jakie Ty masz przekonania. A zapewniam cię że nieraz chciałem się pospierać z babcią czy znajomymi. Przyjąłeś złą skalę oceny. CYTAT Mam rozumieć że to Ci z religijnych rozdzin się bardziej buntują przeciw nakazom i zakazom? O tutaj. Dziwne, że wszystkie myśli - które piszą, mówią ludzie, w pewien sposób odnoszą się do siebie (nawet z "dupy wyjęte"). Nie przyjąłem zasad religijności i nie porównuje je z Twoim tekstem. Ludzie modelują osoby, które mają pewien zasób, który został wyparty przez nich. Nakładają aspekty, które rzekomo mają dać ten wyparty aspekt, na siebie. Np. przeklinanie, bo znajomy, jak przeklinał to inni podziwiali go. ^^ EDIT: Na parę godzin nie będę odpisywać. |
|
|
|
25.05.2013 - 17:35
|
|
|
O tutaj. Dziwne, że wszystkie myśli - które piszą, mówią ludzie, w pewien sposób odnoszą się do siebie (nawet z "dupy wyjęte"). Nie przyjąłem zasad religijności i nie porównuje je z Twoim tekstem. Ludzie modelują osoby, które mają pewien zasób, który został wyparty przez nich. Nakładają aspekty, które rzekomo mają dać ten wyparty aspekt, na siebie. Np. przeklinanie, bo znajomy, jak przeklinał to inni podziwiali go. ^^ Tak napisałem bo chciałem wskazać że właśnie na przekór to Ci z religijnych rodzin bardziej się buntują - rozumiesz? Ja się nie wypieram mojej rodziny która - której osobnicy sa indywidualnymi jednostkami i wierzą w to co chcą. |
|
|
|
25.05.2013 - 17:42
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
apropo filmu nie ma co pomagac i wchodzić w interakcje gdyż każdy to subiektywna jednostka i każdy weryfikuje wszystko poprzez swoje przezycia, każdy ma prawo także do opinii która jest oparta na jego przekonaniach, a przekonania na przezyciach czy one są dobre czy złe są subiektywne. Wciskanie komuś prawdy jest tak jakby wpychać mu do buzi naraz 5 pączków po tym jak zjadł przed chwilą kilka. Każdy idzie swoją drogą, skoro są (panu) DS'owi potrzebne te stygmaty niech je ma, co to zmieni NIC. "Psychicznie ludzie na wózkach, kalecy" to nie ich wina tylko wina systemu ziemskiego a dokładniej "polskiej rzeczywistości" tu każdy ma jakies zaburzenia czy to większe czy mniejsze, norma. Emocjonalnie-socjalne kalectwo to norma w tej rzeczywistości. Kazdy jest tym kim chce być więc to żadna masakra. p.s spotkał DS Ojca Pio w poza? ja nie mam nic przeciwko przeżyciom ale mesjanizm i stygmaty talerza bezdomnemu nie napełnią taka konkluzja jakie to i tak małe w porównaniu do wszystkiego innego. |
|
|
|
25.05.2013 - 17:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
trzeba nauczyć się wybaczać, dawniej ludzie byli tak głupi ze wojna to była normalność, nie tylko na tle religijnym, teraz zmieniły się czasy, myślisz ze księdza chcieli by żeby wróciły te czasy? Teraz są inne czasy
dlaczego księdza to pedofile?, a bo każdy powie ksiądz pedofil, taki ksiądz chodź uduchowiony ale tyle się tego nasłucha, być może w Internecie naczyta ze w końcu w to wierzy ze jest pedofilem, mózg działa właśnie przez takie słuchanie opinii, chociaż księża to raczej wchodzą na strony duchowe, dlatego wątpię że jest tak jak tu czytam, ksiądz nie będzie czy czytał biblii szatana, bo wie że złe myśli mógłby nim zawładnąć zmieńmy tych księży, mówmy o nich dobrze nikt nie zasługuje żeby o nim mówić źle, walka z czymś polega na sprytnej taktyce, o jakiej ja piszę załóżmy ze ktoś na forum robi jakieś błędy ortograficzne, to żeby ja go nauczyć ortografii, będę go wyzywał od nieuków czy napiszę do niego: robisz coraz mniej błędów? Po pierwszym uwierzy ze jest nieukiem i będzie ich robił coraz więcej, po drugim będzie ich robił coraz mniej, aż opanuje ortografię do perfekcji Można wybudować komuś opinię, a jeżeli ktoś ma dobrą opinię będzie chciał ją utrzymywać Jeżeli walczyć to z taktyką, nie na oślep ksiądz to zwykła biedna osoba, która nie miała pieniędzy i rodzina wysłała taką osobę za księdza, czy warto tym ludziom budować złą opinię?? I być do takich ludzi źle negatywnie nastawiony? Szkoda zdrowia i swojej psychiki |
|
|
|
25.05.2013 - 17:52
|
|
|
trzeba nauczyć się wybaczać, dawniej ludzie byli tak głupi ze wojna to była normalność, nie tylko na tle religijnym, teraz zmieniły się czasy, myślisz ze księdza chcieli by żeby wróciły te czasy? Teraz są inne czasy dlaczego księdza to pedofile?, a bo każdy powie ksiądz pedofil, taki ksiądz chodź uduchowiony ale tyle się tego nasłucha, być może w Internecie naczyta ze w końcu w to wierzy ze jest pedofilem, mózg działa właśnie przez takie słuchanie opinii, chociaż księża to raczej wchodzą na strony duchowe, dlatego wątpię że jest tak jak tu czytam, ksiądz nie będzie czy czytał biblii szatana, bo wie że złe myśli mógłby nim zawładnąć zmieńmy tych księży, mówmy o nich dobrze nikt nie zasługuje żeby o nim mówić źle, walka z czymś polega na sprytnej taktyce, o jakiej ja piszę załóżmy ze ktoś na forum robi jakieś błędy ortograficzne, to żeby ja go nauczyć ortografii, będę go wyzywał od nieuków czy napiszę do niego: robisz coraz mniej błędów? Po pierwszym uwierzy ze jest nieukiem i będzie ich robił coraz więcej, po drugim będzie ich robił coraz mniej, aż opanuje ortografię do perfekcji Można wybudować komuś opinię, a jeżeli ktoś ma dobrą opinię będzie chciał ją utrzymywać Jeżeli walczyć to z taktyką, nie na oślep ksiądz to zwykła biedna osoba, która nie miała pieniędzy i rodzina wysłała taką osobę za księdza, czy warto tym ludziom budować złą opinię?? I być do takich ludzi źle negatywnie nastawiony? Szkoda zdrowia i swojej psychiki A co Ty się o NLP naczytałeś?:D Dobra powiem Twoją metodą - Na pewno znasz i stosujesz NLP:D |
|
|
|
25.05.2013 - 18:12
|
|
|
Wiesz co to jest ślub? To związek kobiety i mężczyzny? Zgodzisz się? Ostatnio dwóch panów nawet, ale nie o tym. Uszanowałem wolę żony chociaż bylem innego zdania i nie chciałem chrzcić istoty, która sama o tym nie zdecydowała. Zatem wysil się czasem z główkowaniem i nie odpowiadaj za mnie.
|
|
|
|
25.05.2013 - 18:18
|
|
|
Wiesz co to jest ślub? To związek kobiety i mężczyzny? Zgodzisz się? Ostatnio dwóch panów nawet, ale nie o tym. Uszanowałem wolę żony chociaż bylem innego zdania i nie chciałem chrzcić istoty, która sama o tym nie zdecydowała. Zatem wysil się czasem z główkowaniem i nie odpowiadaj za mnie. Nie odpowiedziałem pytałem. Aha czyli nie chciałem a to zrobiłem. Czyli ad.1 czyli więcej pytań nie mam. Nie atakuj kleru za to ze wiara żony zmusiła Cie do czegoś czego nie chciałeś robić - możesz mieć pretensje tylko do siebie a nie do wszystkich wokół. Innym pytaniem jest czy świadomość tego że to zrobiłeś Ci przeszkadza - bo mi nie. Nieważne czy byś to zrobił czy nie - to bez znaczenia. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:31
|
|
|
Nie wiem w co Ty brniesz? Może jeszcze napiszesz, że zgwałcone dzieci przez kler to wynik mojego ślubu?:) Może Mafia w Watykanie też powstała dzięki mojemu ślubowi? Przeceniasz wybór mojej żony bo ona z kolei zrobiła to dla swoich babć:)
Skoro już taki porządnicki jesteś to jakim prawem dzieją się rozwody? Co bóg złączył...Mi ślub w niczym nie przeszkadza, jest świstek i pewne udogodnienia jakieś tam. Ponadto przekaz Jezusa się dla mnie liczy a nie to co paplają w kościele i nie to jak interpretują jego śmierć. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:33
|
|
|
Kto będzie solą, jeśli sól zwietrzeje ?
Wiele istot oświeconych wcieliło się na ziemie. Będzie wyszydzanych i osądzanych. Lecz ich mistrzostwo pozwoli im przetrwać, gdyż będą miłością, i mistrzostwem, wysyłając miłość do innych tak naprawde działamy dla ogólnej świadomości. Podstawowym problemem jest to w jaki sposób wysłać do nich miłość i za co? Musisz ujrzeć w nich jedyne prawdziwe światło Boże, i pokochać ich jak Boga Ojca, musisz poprosu ujrzeć w nich Boga. Będe bezpośredni. Tak naprawde, jeśli ktoś jest duchowo rozwinięty już jest pracownikiem światła. Jest tu wiele pracowników światła, np. ktoś nie lubi kościoła i ma argumenty- już działa,żeby go zlikwidować. Pole mentalne jest bardzo szerokie i wielu z niego korzysta, oddziałuje na wszystkich. Czasami korzystam z niego i dowiaduje się ciekawych rzeczy . Nie boje się,że ktoś weźmie mnie za wariata. Boje się,że ktoś weźmie mnie za jedynego Syna Bożego i będzie całe życie na mnie polegać zamiast umacniać swoje mistrzostwo. Takie słowa Jezus by dziś pewnie powiedział. I ja je mówie. Ja Jestem :) |
|
|
|
25.05.2013 - 18:33
|
|
|
W nic nie brnę - po prostu pokazuję Twój atak od strony tego że dużo mielesz językiem a robisz coś odwrotnego. Jeśli chcesz powstrzymać coś co się tobie nie podoba - nie angażuj się w to.
Jeśli uważasz że zanieczyszczamy planetę produkując złą i szkodliwą energię - nie siedź tyle przy kompie. Jeśli uważasz że masz lepsze metody życia stosuj je. A nie mów innym jak według Ciebie powinno być - choć sam robisz inaczej - bo to skrajny przypadek hipokryzji i zakłamania. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:35
|
|
|
Głupiś:) Co ma pedofilia wspólnego z chrztem mojej córki? Ty chyba w swoim związku jesteś bardzo zaborczy, co? Wiesz co to ustępstwa? Mogę nie zgadzać się z decyzjami mojej żony, ale to nie powód, abym był dyktatorem i stawiał na swoim. Zaakceptowałem jej decyzje. Co w tym złego?
(IMG:http://m.natemat.pl/b2d8ab42d67069803a635997a2b78c64,641,0,0,0.jpg) http://natemat.pl/51947,ofiary-traktowane-...olskim-kosciele Ofiary traktowane jak oskarżeni, oprawcy kryci. "Newsweek" o walce z pedofilią w polskim Kościele |
|
|
|
25.05.2013 - 18:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Darek pewnie i tak nie będziesz tego czytał ale mam do ciebie dwa pytania i bardzo chciałbym na nie poznać odpowiedz.
1. Czy Maria Magdalena była żoną Jezusa? 2. W swoich książkach opisujesz że istnieje Jezus i Jahwe. Oznaczałoby to że są dwie prawdziwe religie Chrześcijaństwo które stworzył Jezus i Judaizm Jahwe. Co z z innymi religiami np. Islam na świecie jest ponad 1,5 mld muzułmanów którzy wierzą w Allaha czy to znaczy że ich religia jest fałszywa? Z góry dzięki za odpowiedz!;) |
|
|
|
25.05.2013 - 18:38
|
|
|
Głupiś:) Co ma pedofilia wspólnego z chrztem mojej córki? Ty chyba w swoim związku jesteś bardzo zaborczy, co? Wiesz co to ustępstwa? Mogę nie zgadzać się z decyzjami mojej żony, ale to nie powód, abym był dyktatorem i stawiał na swoim. Zaakceptowałem jej decyzje. Co w tym złego? Według mnie nic.Nie jestem zaborczy. Wiem. No właśnie co? To ty masz jakiś problem z klerem cały czas. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:41
|
|
|
Bo mam dziecko i do problemu pedofilii nie podchodzę "chłodno" jak Ty to ująłeś. Poczytaj artykuł to może dotrze do Ciebie jak księża tuszują pedofilię.
http://natemat.pl/51947,ofiary-traktowane-...olskim-kosciele Zniechęcić, zmęczyć i przestraszyć - to według najnowszego "Newsweeka" podstawowa strategia, którą polski Kościół przyjmuje wobec ofiar pedofilii wśród księży, które coraz częściej starają się dochodzić sprawiedliwości. W pojedynczych przypadkach się to udaje, wkrótce hierarchowie być może będę musieli jednak zmierzyć się z całą rzeszą dawnych ofiar, które planują połączyć siły. Pewnie spisek. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:43
|
|
|
Bo mam dziecko i do problemu pedofilii nie podchodzę "chłodno" jak Ty to ująłeś. Poczytaj artykuł to może dotrze do Ciebie jak księża tuszują pedofilię. Chcesz to Ci przytoczę kilkadziesiąt tragicznych artykułów i opisów pedofilii nie związanych z klerem .Nic z Twojej wypowiedzi nie wynika.Rusza mnie to tak samo mocno emocjonalnie. Jesteś ofiarą nagoonki - rozdziel to co bardzo rażące od tego co szkodzi. Zrozum każda pedofilia jest krzywdząca - i to ty wybielasz pedofili spoza kleru - no właśnie - dlaczego - bo są spoza kleru? To są trochę fajniejsi? Rozumiem że poza klerem pochwalasz pedofilię ? Podoba Ci się taki atak z mojej strony - bo to dokładnie to co usłujesz wpychać w moje usta. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |