|
|
![]() ![]() |
25.05.2013 - 18:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Kto będzie solą, jeśli sól zwietrzeje ?
Wiele istot oświeconych wcieliło się na ziemie. Będzie wyszydzanych i osądzanych. Lecz ich mistrzostwo pozwoli im przetrwać, gdyż będą miłością, i mistrzostwem, wysyłając miłość do innych tak naprawde działamy dla ogólnej świadomości. Podstawowym problemem jest to w jaki sposób wysłać do nich miłość i za co? Musisz ujrzeć w nich jedyne prawdziwe światło Boże, i pokochać ich jak Boga Ojca, musisz poprosu ujrzeć w nich Boga. Będe bezpośredni. Tak naprawde, jeśli ktoś jest duchowo rozwinięty już jest pracownikiem światła. Jest tu wiele pracowników światła, np. ktoś nie lubi kościoła i ma argumenty- już działa,żeby go zlikwidować. Pole mentalne jest bardzo szerokie i wielu z niego korzysta, oddziałuje na wszystkich. Czasami korzystam z niego i dowiaduje się ciekawych rzeczy . Nie boje się,że ktoś weźmie mnie za wariata. Boje się,że ktoś weźmie mnie za jedynego Syna Bożego i będzie całe życie na mnie polegać zamiast umacniać swoje mistrzostwo. Takie słowa Jezus by dziś pewnie powiedział. I ja je mówie. Ja Jestem :) |
|
|
|
25.05.2013 - 18:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
W nic nie brnę - po prostu pokazuję Twój atak od strony tego że dużo mielesz językiem a robisz coś odwrotnego. Jeśli chcesz powstrzymać coś co się tobie nie podoba - nie angażuj się w to.
Jeśli uważasz że zanieczyszczamy planetę produkując złą i szkodliwą energię - nie siedź tyle przy kompie. Jeśli uważasz że masz lepsze metody życia stosuj je. A nie mów innym jak według Ciebie powinno być - choć sam robisz inaczej - bo to skrajny przypadek hipokryzji i zakłamania. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:35
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Głupiś:) Co ma pedofilia wspólnego z chrztem mojej córki? Ty chyba w swoim związku jesteś bardzo zaborczy, co? Wiesz co to ustępstwa? Mogę nie zgadzać się z decyzjami mojej żony, ale to nie powód, abym był dyktatorem i stawiał na swoim. Zaakceptowałem jej decyzje. Co w tym złego?
(IMG:http://m.natemat.pl/b2d8ab42d67069803a635997a2b78c64,641,0,0,0.jpg) http://natemat.pl/51947,ofiary-traktowane-...olskim-kosciele Ofiary traktowane jak oskarżeni, oprawcy kryci. "Newsweek" o walce z pedofilią w polskim Kościele |
|
|
|
25.05.2013 - 18:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Darek pewnie i tak nie będziesz tego czytał ale mam do ciebie dwa pytania i bardzo chciałbym na nie poznać odpowiedz.
1. Czy Maria Magdalena była żoną Jezusa? 2. W swoich książkach opisujesz że istnieje Jezus i Jahwe. Oznaczałoby to że są dwie prawdziwe religie Chrześcijaństwo które stworzył Jezus i Judaizm Jahwe. Co z z innymi religiami np. Islam na świecie jest ponad 1,5 mld muzułmanów którzy wierzą w Allaha czy to znaczy że ich religia jest fałszywa? Z góry dzięki za odpowiedz!;) |
|
|
|
25.05.2013 - 18:38
|
|
|
Głupiś:) Co ma pedofilia wspólnego z chrztem mojej córki? Ty chyba w swoim związku jesteś bardzo zaborczy, co? Wiesz co to ustępstwa? Mogę nie zgadzać się z decyzjami mojej żony, ale to nie powód, abym był dyktatorem i stawiał na swoim. Zaakceptowałem jej decyzje. Co w tym złego? Według mnie nic.Nie jestem zaborczy. Wiem. No właśnie co? To ty masz jakiś problem z klerem cały czas. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:41
|
|
|
Bo mam dziecko i do problemu pedofilii nie podchodzę "chłodno" jak Ty to ująłeś. Poczytaj artykuł to może dotrze do Ciebie jak księża tuszują pedofilię.
http://natemat.pl/51947,ofiary-traktowane-...olskim-kosciele Zniechęcić, zmęczyć i przestraszyć - to według najnowszego "Newsweeka" podstawowa strategia, którą polski Kościół przyjmuje wobec ofiar pedofilii wśród księży, które coraz częściej starają się dochodzić sprawiedliwości. W pojedynczych przypadkach się to udaje, wkrótce hierarchowie być może będę musieli jednak zmierzyć się z całą rzeszą dawnych ofiar, które planują połączyć siły. Pewnie spisek. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:43
|
|
|
Bo mam dziecko i do problemu pedofilii nie podchodzę "chłodno" jak Ty to ująłeś. Poczytaj artykuł to może dotrze do Ciebie jak księża tuszują pedofilię. Chcesz to Ci przytoczę kilkadziesiąt tragicznych artykułów i opisów pedofilii nie związanych z klerem .Nic z Twojej wypowiedzi nie wynika.Rusza mnie to tak samo mocno emocjonalnie. Jesteś ofiarą nagoonki - rozdziel to co bardzo rażące od tego co szkodzi. Zrozum każda pedofilia jest krzywdząca - i to ty wybielasz pedofili spoza kleru - no właśnie - dlaczego - bo są spoza kleru? To są trochę fajniejsi? Rozumiem że poza klerem pochwalasz pedofilię ? Podoba Ci się taki atak z mojej strony - bo to dokładnie to co usłujesz wpychać w moje usta. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:50
|
|
|
Ja po prostu skupiłem się na pewnej grupie. Jak byśmy rozmawiali o alkoholizmie wśród dzieci to nie mieszalibyśmy do tego dorosłych. Po prostu ograniczyłem problem temat do pewnej kategorii. Można rozmawiać o pedofilii ogólnie i można o pedofilii w kościele. Czy nie?
Kościół to specyficzna instytucja. Powinna świecić przykładem. Co mamy? Całą masę przypadków skrzywdzonych dzieci. Do tego tuszują, zastraszają i udają podobnie jak Ty, że nie ma problemu. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:52
|
|
|
Ja po prostu skupiłem się na pewnej grupie. Jak byśmy rozmawiali o alkoholizmie wśród dzieci to nie mieszalibyśmy do tego dorosłych. Po prostu ograniczyłem problem temat do pewnej kategorii. Można rozmawiać o pedofilii ogólnie i można o pedofilii w kościele. Czy nie? Można - tylko ja mam takie zdanie że ta grupa nie ma wpływu na to ile wśród nich jest pedofili i to żaden argument aby dyskresytować tę grupę . Czy to jasne dla Ciebie?Twoje zachowania noszą znamiona rasizmu lub fundamentalizmu. Tak zgadzam się z tobą - ale to tylko wniosek że te przypadki w tej grupie są bardziej rażące ale nie przeważające. |
|
|
|
25.05.2013 - 18:53
|
|
|
Zniechęcić, zmęczyć i przestraszyć - to według najnowszego "Newsweeka" podstawowa strategia, którą polski Kościół przyjmuje wobec ofiar pedofilii wśród księży, które coraz częściej starają się dochodzić sprawiedliwości. W pojedynczych przypadkach się to udaje, wkrótce hierarchowie być może będę musieli jednak zmierzyć się z całą rzeszą dawnych ofiar, które planują połączyć siły.
Tak działa ta instytucja. Ja się z tym zgadzam a Ty nie musisz. ---- "Chcemy pokazać skalę zjawiska" Rozpoczęliśmy proces dokumentowania skali pedofilii w polskim Kościele. Chcemy pokazać społeczeństwu skalę tego zjawiska. Ks. dr Józef Kloch powołuje się na dane Ministerstwa Sprawiedliwości odnośnie skali zjawiska ogólnie pedofilii w Polsce. Tylko że pedofil wykonujący inne zawody jest natychmiast wydalany z pracy, a nie przenoszony np. do innej szkoły, jak to bywało w przypadku księży, przenoszonych do innych parafii. Wyroki w przypadku księży pedofilów to często wyroki w zawieszeniu, zmiany kwalifikacji czynu itp. Będziemy dążyć do równego traktowania sprawców i skazywania ich na wieloletnie więzienia. Będziemy domagać się bardzo wysokich odszkodowań, wychodząc z założenia, że jak trzeba zapłacić, to najbardziej boli i otwiera umysł na myślenie. Arogancja i buta hierarchów kościelnych jest niebywała, o czym świadczą odpowiedzi z poszczególnych diecezji lub też ich brak." http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,1396409...lwersowani.html |
|
|
|
25.05.2013 - 18:56
|
|
|
Zniechęcić, zmęczyć i przestraszyć - to według najnowszego "Newsweeka" podstawowa strategia, którą polski Kościół przyjmuje wobec ofiar pedofilii wśród księży, które coraz częściej starają się dochodzić sprawiedliwości. W pojedynczych przypadkach się to udaje, wkrótce hierarchowie być może będę musieli jednak zmierzyć się z całą rzeszą dawnych ofiar, które planują połączyć siły. Tak działa ta instytucja. Ja się z tym zgadzam a Ty nie musisz. Może i tak działa - ja bym tam się nie pchał na sił - a tym bardziej z własnej woli - choć metoda zastraszania jest normą u wszystkich przestępców. Pomyśl jakbyś oskarżył jakiś naród - państwo bo jego obywatele dokonują gwałtów na nieletnich a Ty byś próbował zgeneralizować że tak robi cały naród - co by mówiły władze? |
|
|
|
25.05.2013 - 18:59
|
|
|
Jak Cię dziewczyna poprosi to co jej powiesz? Wypchaj się?:) jak będzie chciała ochrzcić dziecko to tak samo? Ja tam wolę porozumienia w związku niż wojny. Ty widać będziesz walczył:)
Przypadki pedofilii, które wytykam nazywasz biadoleniem. Zaczynasz być żałosny. Tylko, że Państwo nie chroni pedofilii a kościół tak. |
|
|
|
25.05.2013 - 19:04
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Boże ile offtopu. Idźcie może na czat popisać o pedofilii czy wszystkim innym nie związanym z tematem. Albo lepiej zrobić dział "pierdolnia" i tam pisać o wszystkim.
|
|
|
|
25.05.2013 - 19:04
|
|
|
Tylko dalej nie kumasz że ja piętnuję chronienie - a mówię o tym że statystycznie jest tyle samo tych przestępstw poza kościołem. I tego nie umiwsz zanegować. Ja nie wolę wojny. Mam doskonałe stosunki partnerskie. I zrozumienie z drógiej strony dlaczego nie chcę np. ślubu kościelnego czego widocznie w Twoim związku zabrakło:) I boli do dzisiaj:)
|
|
|
|
25.05.2013 - 19:06
|
|
|
Boże ile offtopu. Idźcie może na czat popisać o pedofilii czy wszystkim innym nie związanym z tematem. Albo lepiej zrobić dział "pierdolnia" i tam pisać o wszystkim. Chętnie - ale jak ktoś nie powstrzyma zapędów tego działkowca to zaspamuje całe forum swoimi poglądami:D Taka jednorazowa akcja - na resztę przymykam już oko:D |
|
|
|
25.05.2013 - 19:09
|
|
|
Rab przeczytaj temat:
DarekSugier.pl, tak, dla informacji? Skoro nie został zamknięty to można gadać o wszystkim bo niby o czym w tym temacie? Temat o stronie, która nie działa:) To nie ja mam zapędy Deimond tylko księża, którzy zamiast uduchawiać to bardzo często niszczą ludzkie życia. |
|
|
|
25.05.2013 - 19:11
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
:)
|
|
|
|
25.05.2013 - 19:13
|
|
|
Dobra aby skończyć offtop powiem - Zielu - masz rację !!!
|
|
|
|
25.05.2013 - 19:13
|
|
|
Rab to napisz coś w temacie...fajna ta stronka? Jak szata graficzna? Wg mnie trochę za mało barw i kurde wolno wyświetla filmy, ale ogólnie przejrzysta:)
Ulżyło? Ty Deimond też. Temat do zamknięcia. Szkoda, że tak mało osób wypowiedziało sie o tej wybitnej stronie:) |
|
|
|
25.05.2013 - 19:16
|
|
|
Strona, jak Darek powiedział w ostatnim filmiku, niedługo powstanie.
|
|
|
|
25.05.2013 - 19:19
|
|
|
Niedługo to lewiatan też ma przylecieć i nas zjeść:) To poco ten temat? Nie lepiej było go założyć jakby strona działała?
Uwaga powstaje stronka: www.obudzoneziele.pl Strona nie działa jeszcze, ale niedługo będzie. Serafis Darek mówi, że: Może za jakiś czas strona ruszy:) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |