|
|
![]() ![]() |
02.06.2013 - 16:07
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Zasadnicze pytanie brzmi - czy seks uprawiasz wyłącznie po to, by się rozmnażać? To jest zapewne główna, ale nie jedyna jego rola. Poza tym homoseksualizm to nie tylko seks - to też miłość, relacja między dwojgiem ludzi tej samej płci. To też nazwiesz chorobą? :) Twój wyznacznik "choroby" w tym momencie nie może więc zostać uznany. W tym temacie tyle mam do powiedzenia. Offtop tylko się robi. to jest nie istotne czy ktos nawiazuje relacje czy kocha czy nie kocha, maja zabużony popęd seksualny co sprawia kłopoty z rozmanżaniem, więc z biologicznego punktu widzenia jest to choroba. CYTAT Bliskie relacje (seks) w przypadku ludzi tej samej płci to nie choroba tylko zjawisko w przyrodzie. no właśnie choroba jest zjawiskiem w przyrodzie :D CYTAT Czy jak wybiorę życie singla to też będę chory bo dzieci sam z sobą nie zrobię raczej: Nie, ponieważ jest to twój świadomy wybór. Tak samo księdza żyjacego w celibacie nie można uznać za chorego, ponieważ on hamuje swój popęd swoją siłą woli. W przypadku homoseksualistów jest inaczej, oni chcą mieć dzieci ale nie mogą ich mieć bo ich "orientacja"(choroba albo zaburzenie jak juz niektorym nazwa choroba tak nie pasuje) im na to nie pozwala. |
|
|
|
02.06.2013 - 16:44
|
|
|
to jest nie istotne czy ktos nawiazuje relacje czy kocha czy nie kocha, maja zabużony popęd seksualny co sprawia kłopoty z rozmanżaniem, więc z biologicznego punktu widzenia jest to choroba. no właśnie choroba jest zjawiskiem w przyrodzie :D Nie, ponieważ jest to twój świadomy wybór. Tak samo księdza żyjacego w celibacie nie można uznać za chorego, ponieważ on hamuje swój popęd swoją siłą woli. W przypadku homoseksualistów jest inaczej, oni chcą mieć dzieci ale nie mogą ich mieć bo ich "orientacja"(choroba albo zaburzenie jak juz niektorym nazwa choroba tak nie pasuje) im na to nie pozwala. Przykro mi, ale twoja własna definicji choroby nie zgadza się z tą ogólnie przyjętą. Nie wszystkie pary homoseksualne chcą mieć dzieci. Te które chcą mogą mieć dzieci na kilka sposobów - adopcja, zapłodnienie poprzez dawcę, macierzyństwo zastępcze, układy między dwoma parami (między parami gejów i parami lesbijek). |
|
|
|
02.06.2013 - 20:07
|
|
|
CYTAT CYTAT Bliskie relacje (seks) w przypadku ludzi tej samej płci to nie choroba tylko zjawisko w przyrodzie. W przyrodzie można obserwować homoseksualizm wśród zwierząt, np. małpy lub psy. Czy one też są "chore" ? |
|
|
|
02.06.2013 - 20:11
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
02.06.2013 - 21:42
|
|
|
W przyrodzie można obserwować homoseksualizm wśród zwierząt, np. małpy lub psy. Czy one też są "chore" ? a zwierzęta nie mogą być chore? :) jak kopulują tylko z osobnikami tej samej płci to są chore. CYTAT Przykro mi, ale twoja własna definicji choroby nie zgadza się z tą ogólnie przyjętą. hmm wiki: jedno z podstawowych pojęć medycznych; ogólne określenie każdego odstępstwa od pełni zdrowia organizmu. Zdefiniowanie stanu chorobowego jest tak samo trudne, jak sprecyzowanie stanu pełni zdrowia. Naukami zajmującymi się diagnozowaniem, badaniem i leczeniem chorób są medycyna, weterynaria oraz fitopatologia. Charakterystyka pojęcia Choroba polega na zaburzeniu funkcji lub uszkodzeniu struktury organizmu. |
|
|
|
02.06.2013 - 23:38
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Rozumiesz w ogóle czym jest orientacja seksualna, czy nie do końca? W samej natury tego pojęcia rozrodczość jest cechą rozróżniającą, ale nie definiującą jej i nie nadającą znamion choroby, czy dysfunkcji.
|
|
|
|
03.06.2013 - 20:01
|
|
|
Darek wrzucił kolejny film, ciekawe kiedy powstanie jego stronka...
|
|
|
|
04.06.2013 - 00:00
|
|
|
Rozumiesz w ogóle czym jest orientacja seksualna, czy nie do końca? W samej natury tego pojęcia rozrodczość jest cechą rozróżniającą, ale nie definiującą jej i nie nadającą znamion choroby, czy dysfunkcji. homoseksualizm to orientacja a nie choroba i koniec kropka. Jeszcze raz napisze. Choroba polega na zaburzeniu funkcji lub uszkodzeniu struktury organizmu. homoseksualisci mają zaburzony poped seksualny, podstawową funkcję każdego żywego organizmu. Zaburzenie to uniemozliwia prawie całkowicie rozmnazanie->jest to choroba. Poza tym możesz mi powiedzieć czemu zaliczacie pedofilie do choroby a homoseksualizm nie ? |
|
|
|
04.06.2013 - 00:17
|
|
|
homoseksualizm to orientacja a nie choroba i koniec kropka. Cieszę się że w końcu się z tym zgodziłeś :) Jeszcze raz napisze. Choroba polega na zaburzeniu funkcji lub uszkodzeniu struktury organizmu. homoseksualisci mają zaburzony poped seksualny, podstawową funkcję każdego żywego organizmu, uniemozliwiajac prawie całkowicie rozmnażanie->jest to choroba. Jakby ci w ogóle nie stawał fiutek mimo frywolnych myśli lub sytuacji to jest choroba, jak ci staje fiutek na widok dobrze wyglądającego osobnika tej samej płci co twoja - orientacja seksualna. Poza tym możesz mi powiedzieć czemu zaliczacie pedofilie do choroby a homoseksualizm nie ? Pedofilia to nie choroba, nie orientacja seksualna a parafilia... Ale widzę że prezentowanie dalszych dowodów niszczących twoje małe błędne przekonanie o świecie mija się z celem, zresztą jest to temat Darka więc takie dyskusje chyba nie powinny mieć tutaj miejsca? |
|
|
|
04.06.2013 - 00:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
homoseksualisci mają zaburzony poped seksualny, podstawową funkcję każdego żywego organizmu. Zaburzenie to uniemozliwia prawie całkowicie rozmnazanie->jest to choroba. No nie każdego chłopie - gdzieżeś był na biologii?:) Nie wszystkie organizmy żywe mają popęd płciowy - niektóre rozmnażają się same:P Jest taki termin jak organizmy bezpłciowe:) Mimo to rozumiem o co Ci chodzi - choć jak już mówiłem - generalnie jest mi to bez różnicy- czy sąsiedzi za ścianą będą się molestowali z prawem czy bez prawa:D(bożego czy państwowego) |
|
|
|
04.06.2013 - 00:28
|
|
|
CYTAT Cieszę się że w końcu się z tym zgodziłeś :) Tak ogłosiła lewizna i trzeba to przyjąć, a jak nie, to jest sie homofobem, rasistą i faszystą :( CYTAT Jakby ci w ogóle nie stawał fiutek mimo frywolnych myśli lub sytuacji to jest choroba, jak ci staje fiutek na widok dobrze wyglądającego osobnika tej samej płci co twoja - orientacja seksualna. równie dobrze można powiedzieć, że pierwszy przypadek to też nie choroba, tylko "orientacja" aseksualna :D CYTAT Pedofilia to nie choroba, nie orientacja seksualna a parafilia... nie choroba a jednak się leczy :) |
|
|
|
04.06.2013 - 01:16
|
|
|
Tak ogłosiła lewizna i trzeba to przyjąć, a jak nie, to jest sie homofobem, rasistą i faszystą :( Homofobem być może jesteś, ale o rasizm i faszyzm raczej Cię nie podejrzewam, mnie także denerwuje jak łatwo zostać ochrzczonym faszystą w jakiejkolwiek debacie dotyczącej homoseksualizmu, faszyzm to przede wszystkim doktryna polityczna i głównie niemiecki jej nurt posiadał homofobię jako element składniowy. To że ktoś się zgadza z jednym elementem faszyzmu nie znaczy że automatycznie popiera pozostałe. Ja na przykład jestem za sterylizacją osób ciężko upośledzonych, jednak do faszyzmu mi daleko. równie dobrze można powiedzieć, że pierwszy przypadek to też nie choroba, tylko "orientacja" aseksualna :D Osoba aseksualna nie posiada pociągu seksualnego wobec innych osób, jednak mimo tego jest zdolna być aktywna seksualnie, by na przykład zaspokoić potrzeby partnera. nie choroba a jednak się leczy :) Leczy się w ten sposób że obniża im się popęd płciowy za pomocą środków farmakologicznych, metoda ta cechuje się znikomą skutecznością. Bardzo skuteczna jest kastracja, ale poprawni politycznie głosiciele "praw człowieka" bardzo utrudniają jej użycie... |
|
|
|
04.06.2013 - 08:45
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
ten filmik jest od rzeczy http://youtu.be/d9gIGnc1xz0
cos jak kabala, struktura jazni. Dobrze sie w fizyku dostroic do wyzszych poziomow, tez dziala i prowadzi wiaterek. Ludzie daja sie prowadzic w roznych zabiegach . W ustawieniach hellingerowskich to podstawa. Pare razy sprawdzalismy na zlotach jak przy intencji cos pcha cialo fizyczne w okreslony kierunek, prowadzac do celi. Szukam tak zapodziane przedmioty, dogi w lesie, czy nawet gotowe odpowiedzi, gdy nie wiem co napisac. Cos pcha cialo astralne a ja sie w nie wczuwam i tuptam za nim cialem fizyczneym. Gdy siedze w mentalnym to pchanie mojej mysli jakas obca uwaga jest dobrze widoczne. Laczy mi przyczyny w nowe kombinacje i wlasnie w takich zjawkach znajduje sie dowody na istnienie wyzszych poziomow jazni, ktora nam towarzyszy, obserwuje i czwa nad nami.:))) A jak sie jeszcze ona nam objawi , da dowody iz jest obok nas, to sama smietana w gebie.....Lecz zanim to nastapi, to poczatku pojawiaja sie podrzucane nam problemy przez ;NICH" no taka na pozor psia, troche bolesno -upierdliwa opieke. Sa dozowane i umzliwiaja nam zrozuminienie podstaw i nabranie dystansu do siebie -nas. Potem przychodzi wielka ulewa, lzawe wybaczenie i zmywa. Przez czysta szybe widac wtedy kto sie na nas obwiesil i poswiecil zdziebko switalem. pozdro badacze |
|
|
|
04.06.2013 - 12:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
04.06.2013 - 21:46
|
|
|
|
|
|
|
05.06.2013 - 14:26
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
nowe filmy na kanale a tak apropo..
2:50 - 3:10 "bogu dzięki że nie przyjął postaci Jezusa (MTJ)" widać to przewartościowanie poglądów. teraz DS uważa że Jezus, Bóg, czy kto tam jest jego MTJem jednym z aspektów... te istoty... fajnie to wyglądało kiedyś, teraz inaczej jak wiadomo ale co tam każdy ma swój subiektywny świat... kiedyś było więcej wolności... teraz jest okrojony dogmat |
|
|
|
05.06.2013 - 15:02
|
|
|
No właśnie, nie mam nic do Darka - jego poglądy czy system przekonań to jego sprawa. Tak na prawdę to nie podobają mi się komentarze ludzi, którzy po nim teraz jadą albo go wyzywają od czubków, ale bez wątpienia dzisiejszy Darek to tak jakby zupełnie inna osoba. Tylko mi żal, że tamten Darek, który nawet używał tak dużo emocji i był przez to bardzo autentyczny i szczery teraz jest raczej zarozumiały i wnerwiony na to, że ludzie go już nie odbierają jak kiedyś! Dokładnie jak przypomniałem sobie wczoraj autowywiad to mówiąc szczerze zrobiło mi się autentycznie przykro.
Jeszcze mam tylko jedno pytanie do Darka: Gdzie się podział Twój "subiektywny odbiór obserwatora"? |
|
|
|
07.06.2013 - 16:06
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=dpm0tU6LCTo
o piepszeniu spoko gadał...:) chociaż żarty takie z du*y.... http://www.youtube.com/watch?v=4KDj6j7jaPo <--- za ten film szacuneczek ,,nasi byli '' ;D |
|
|
|
08.06.2013 - 11:59
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=1Cp10mI8y74
Daro pokazuje stygmaty :> Swoją drogą, krzyżyk na stopie jest dobrze widoczny, poza tym zdjęcia usg dowodzą, że jakieś tam zmiany następują - ciekawe. |
|
|
|
08.06.2013 - 12:11
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie pokazuje stygmatów tylko jakieś zmiany. Skoro on wierzy, że będą to stygmaty to możliwe, że będą i idąc za Deimonda sposobem myślenia co z tego konstruktywnego wynika?
|
|
|
|
08.06.2013 - 12:41
|
|
|
CYTAT Nie pokazuje stygmatów tylko jakieś zmiany. Skoro on wierzy, że będą to stygmaty to możliwe, że będą i idąc za Deimonda sposobem myślenia co z tego konstruktywnego wynika? Gwoździe będą się lepiej wbijać? Nie wiem, okaże się :P |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |